Îndepărtarea și instalarea structurilor - studopediya

Îndepărtarea și instalarea structurilor de construcție se realizează în cursul înlocuirii lor. Dezmembrarea înlocuirea și instalarea de noi modele sunt în cele mai multe cazuri, aceeași mașină de montare, care ne permite să ia în considerare aceste procese ca un singur proces integrat.







Montarea si demontarea construcțiilor de reconstrucție a clădirilor industriale, civile și rezidențiale realizate prin diverse metode. Alegerea metodei și metoda de implementare este determinată în principal de volumul de muncă, gradul de constrângere a șantierului de construcție, ansamblul de termeni de aliniere cu alte tipuri de lucrări de construcții și de instalare, complete macarale de asamblare livrări de construcții Nomenclator existente, Inginerie de arhitectură, condiția dezmembrate tehnice structuri și conexiuni comune ale clădirilor, în timp legat de reconstrucție.

Condițiile site-ului de construcție a obiectului reconstruit trebuie să promoveze utilizarea mai eficientă a kituri de instalare și pentru a limita influența parametrilor de constrângere asupra performanței operaționale a mașinilor de conducere. În acest scop, în pre-ansamblul perioadei, în conformitate cu reconstrucția proiectului este de a fi demolare executate integral și se transferă toate obiectele externe și rețele.

Nivelul ratelor de organizare și de producție de dezmembrare, în multe cazuri, determinate de ritmul de tehnologie și instalarea de structuri de construcții.

Materialul de bază pentru fabricarea de constructii prefabricate, destinate pentru reconstrucția clădirilor rezidențiale, publice și industriale, este întărită.

Pentru structuri prefabricate din beton, utilizate în reconstrucția clădirilor și facilități, pentru a satisface o serie de cerințe specifice:

· Dispozitiv de Imposibilitate sprijină extins în pereții existente pentru instalarea de noi construcții din cauza pericolului de prăbușire;

· Restricționarea masei și dimensiunilor geometrice ale structurilor prefabricate din beton și blocuri de montare după pre-asamblarea condițiilor de mașini de asamblare a inscriptionate capacitate corespunzătoare și structuri optime de plutire la instalarea lor.

Creșterea mașinilor de serviciu, cu zone limitate de lucru și, prin urmare, dimensiunile mașinii, creșterea nivelului de mobilitate, flexibilitate și permeabilitate pentru a permite utilizarea de reconstrucție a clădirilor rezidențiale mai mult de design industrial, produc modulele lor de asamblare preasamblate.

În timpul reconstruirii clădirilor publice instalarea structurilor de construcție poate fi complicată, nu numai site-ul înghesuit de construcție, structura internă a obiectului, dar, de asemenea, o mare de dimensiuni structuri de construcții, relativ mare marca poziția lor de proiectare, o componentă de masa mare.

În funcție de gradul de deteriorare a structurilor de construcție, secvențe și demontare, volumele și pentru a le întări, numărul de etaje intermediare preschimbabile și instalarea mașinilor utilizate în reconstrucția mare creștere clădiri de instalare a structurilor realizate pe orizontală (podea) sau vertical (întreaga înălțime a unui anumit zbor).

Instalarea podelei este recomandabil să se mențină cu puține schimbări în etaje intermediare, o cantitate relativ mică de muncă pentru a consolida stâlpii și grinzile de aplicat atunci când instalați robinete „în caseta“ și sistemele monorai suspendate sau funia.

Montarea corespunde orizontale ale metodei complexe de organizare și instalare de lucru, cât și pe verticală - diferențiate.

La instalarea structurilor prevăzute în plan orizontal un timp tehnologic pauză necesară pentru achiziționarea de rosturi în beton, structuri monolitice prefabricate obține elemente de rezistență suficientă pentru a permite lucrările de asamblare să înceapă la etajul următor.

Cu preferință de montare pe verticală trebuie administrată cu ajutorul elementelor de fixare îmbinărilor sudate. Pentru a asigura temporar elementele componente ale ramei sau amplificarea folosind jiguri speciale, cleme, etc ..

În cazul în care proiectul de reconstrucție prevede o muncă considerabilă pentru a consolida coloanele existente și grinzi pe toate etajele clădirii cu utilizarea de beton monolit, apoi se trece la instalarea structurilor după finalizarea acestor studii și achiziționarea de beton în structura inferioară ranforsare rezistență suficientă.

În procesul de consolidare a structurilor existente și instalarea de plăcuțe de montaj noi de utilizare portabile, schele de inventar și sudarea de inserții - balamale scări metalice.

La fabricarea de asamblare și demontare lucrări de reconstrucție a instalațiilor industriale folosesc toate metodele cunoscute pentru instalare de construcții noi. În același timp individualitatea deciziilor spațiu de planificare a clădirilor reconstruite, natura diversă de constrângere interne și externe, necesitatea de a alinia activitatea cu principalele activități ale întreprinderii și la lucrările de construcții și instalații adiacente, caracterizate prin noua construcție a structurii tehnologice de muncă și de alți factori impun o serie de restricții privind posibilitatea de a aplica cele sau alte metode.

Pentru a înlocui coloanele din cadrul clădirilor industriale existente sunt adesea folosite metode de demontare stâlpilor prin rotirea în jurul unei balama folosind vinciuri (vezi. Fig.). În această metodă, în primul rând, structura de acoperire este susținută pe un suport aranjat de temporar. Ulterior Oxicombusti deconectate ansambluri de suport pentru schelete de fixare coloane retractabil. Fixat pe coloana demontabilă balama, care asigură stabilitatea după distrugerea porțiunii coloanei în apropierea bazei. Apoi coloana este fixată la două blocuri scripete mobil, una deasupra celeilalte coloanei sub centrul de greutate. După tăierea vârful de beton (600 mm), iar partea inferioară a coloanei între aripile balamalei pivot (nu mai puțin de 400 mm) și tăierea coloanei purtătoare de armare este coborâtă prin includerea în lanț existent de locuri de muncă conectat la partea superioară. Un alt aborda intră în funcțiune numai după înclinarea coloanei la 30 ° față de orizontală.







coloane din beton troliurilor demontate în cazul în care codul existent în magazine de lucru efectuate fără demontarea structurilor de acoperire și structuri principale cadru permit fixarea greement aplicate și de a absorbi forțe suplimentare care apar în timpul dezmembrării coloanei și macara grinzi.

partiții Intrashop în condiții de înghesuite, este recomandabil de a monta o macara cu un echipament de turn-braț telescopic. O astfel de metodă este utilizată în ateliere de lucru cu înălțimea de schelete de jos de 15,6 m în locuri accesibile să se apropie de macara.

Acoperirea abordării și plasarea Macarale braț, grinzi de macara este recomandat să dezasambleze și să asambleze cu ajutorul vinciuri electrice și abordeazã.

Mici-grinzi înlocuit grinzi de macara grele se întind mai mare, cu coloane crescătoare smoală existente. O astfel de înlocuire se efectuează folosind macarale autopropulsate cu braț și trolii și blocuri mai scripete, ale căror blocuri fixe sunt fixate pe structura de susținere cadru.

șine macara pot fi înlocuite cu macarale cu braț autopropulsate dacă localizarea lor în cadrul instalației curente nu provoacă multe dificultăți. În cazul în care este imposibil de trecere și plasarea Macarale mobile sunt folosite pentru a înlocui șine troliu electric (dacă structurile de sprijin pot lua sarcină suplimentară de montare).

Figura ilustrează un exemplu de înlocuire a grinzilor macaralei prin deschiderile de montare, dispuse prin demontarea panourilor de perete exterior.

Construcția lămpii de clădiri industriale cu un singur etaj demontate folosind diverse mijloace mecanice, inclusiv utilizarea de cabluri, braț kryshevyh sau macarale portal.

Dezasambla lumini prin lungimea cablului robinet este recomandat pentru administrarea de până la 400 m și un element montat pe masa de până la 1,5 m.

Pentru a demonta proiectarea pentru înlocuirea lămpii cu ajutorul kryshevyh Macarale. Acest lucru se realizează prin reducerea timpului de lucru. În timpul primei macarale împerecheat de lucru efectua demontarea, iar al doilea - lucrările de instalare.

În funcție de condițiile specifice și activitatea desfășurată de resurfacing folosind diferite tipuri de mecanisme de instalare de manipulare a materialelor: crane de cablu (fix și mobil), instalatori de tip pod sau poduri rulante (pentru scoaterea și instalarea blocuri mari) macara kryshevye (fixata si spânzurătoare ) mostostrelovye, autopropulsate, braț și turn macarale. Ultimele trei tipuri pot lucra la deschideri extreme și alte mecanisme - pentru deschideri extreme și medii. În unele cazuri, puteți utiliza un elicopter.

Dezasambla acoperirea clădirilor etajate la oprirea producției folosind macarale de braț autopropulsate care se deplasează de-a lungul axei sau deschidere macarale speciale montate pe macara pod.

Când dezasamblarea și înlocuirea acoperiri fără a opri activitatea de producție este realizată prin secțiunea secțiunea în anumite zone. În acest caz, demontarea ar trebui să fie combinate cu instalarea de noi modele.

înlocuirea completă a magazinelor de acoperire reconstruit efectua blocuri spațiale oportun mari, cu mari constrângeri interne de management. În acest scop, utilizarea instalatorilor de tip pod sau poduri rulante tehnologice. La un capăt al deschiderii reconstruit ar trebui să fie un spațiu liber, suficient pentru a instala un braț sau macara turn autopropulsate, precum și pentru structurile de depozitare și pre-asamblare.

Când reconstruirea clădirilor cu mai multe etaje, în cazul în care construcția se utilizează o greutate de până la 3 m, în funcție de lățimea ansamblului clădirii poate fi o macara turn, se deplasează pe o parte a clădirii, pe două laturi sau pe axa centrală.

La instalarea structurilor grele și zonă mică înghesuit pentru a utiliza două macarale.

La carcasele de altitudine joasă de lucru de instalare produce cauciuc-obosit și șenile, macarale auto.

Când reconstruirea mare înălțime din spate atunci când se utilizează un număr mare de componente mici, asamblarea poate fi realizată cu macara permută mastocite în sus ca amplificarea și structurile de fixare inferioare.

În practică, reconstrucția clădirilor înalte pentru instalarea de structuri de construcții sunt adesea folosite macarale-autobasculante.

In absenta poduri rulante sau imposibilitatea elementelor lor de acoperire aplicare sunt montate printr-un mecanism care constă dintr-o parte a macaralei macara montată pe șasiu platformă, se mută de sanie de-a lungul grinzilor, grinzilor superioare din zona atanșe și deplasări în cursul activității.

Acest sistem se aplică atunci când se utilizează o instalații de macara capacitate care transporta 7,5-16,0 tone.

Cele mai simple dispozitive de ridicare utilizate pentru ascensoare unice, precum și în condiții foarte înghesuit, atunci când macarale nepractice punct de vedere economic sau imposibil ansamblul de aplicare punct de vedere tehnic. Printre acestea se numără instalarea catargului, boom-ul de montare portabil, macaralele mastocite, vinciuri, cricuri, șinele de montaj, macaraua deasupra capului, sistem de monorai. Prin utilizarea unor mecanisme simple de a produce înlocuirea coloanelor individuale din magazin cu o acoperire preliminară agățat structuri de rezemare adiacente, adică pereopiraniem ferme a bielei temporar ..; perete de înlocuire panouri, macara si fixata șine grinzi de a ajunge la trecerea și plasarea macarale de montare; consolidarea structurilor de instalații existente.

În condiții de reconstrucție industriale pot fi utilizate cu eficiență ridicată la oprire de producție macarale complete sau parțiale deasupra capului. Domeniul de aplicare îmbunătățită a acestora în cazul în care instalați mașini de ridicare și scule turn-macara cu braț - brațul orientabile, turnul și colivia cu brațele radiale, pe care sunt instalate cărucioarele de rulare (vezi Fig ..). Utilizarea unor astfel de macarale mostostrelovyh poate rezolva toate problemele legate atât demontarea și montarea cu toate componentele de construcție. Un elastic detașabil montat pe o macara pod la capătul span celulei unde montat demontate anterior acoperire braț autopropulsată macara dimensiuni de plante exterioare.

Îndepărtarea și instalarea structurilor - studopediya
Îndepărtarea și instalarea structurilor - studopediya

Mostostrelovym lungul deschiderii macaralei atunci când se deplasează de la proiectarea în sine demontarea acoperire vechi, grinzi de macara și coloane, cu „“ mișcarea macaralei montate toate nou design al cadrului clădirii. Utilizarea unor astfel de supape prevede o creștere semnificativă a productivității muncii.

magazine de asamblare mecanice ale întreprinderilor constructoare de mașini sunt caracterizate prin prezența unor zone distincte de transport. Cu toate acestea, lățimea lor este insuficientă pentru instalarea și deplasarea în intervalul de macarale de braț autopropulsate. În aceste condiții, este posibil să se aplice macara turn convertit, se deplasează pe un șir de cale ferată prevăzută în zona de transport. Stabilitatea sa este asigurată de îmbinările dure cu o macara deasupra capului (vezi. fig.).

Magazinele existente rulante pot fi de asemenea folosite pentru mecanizarea înlocuirea și îndreptare a grinzilor de macara și șine. Pentru a face acest lucru ei trebuie să fie echipate cu braț rotativ atașat la grinda principală sau montat pe un cărucior de macara cargo (vezi. Fig.).

Îndepărtarea și instalarea structurilor - studopediya
Îndepărtarea și instalarea structurilor - studopediya

Îmbunătățirea instalarea de macarale pentru reconstrucția condițiilor cuplate cu îmbunătățirea mecanizării scară mică reduce costul forței de muncă manuală, mecanizarea rezolvă complet problema de muncă și contribuie la o creștere semnificativă a productivității.

Varietatea de spațiu-planificare și design, o gamă largă de lucrări cauzează o varietate de soluții organizatorice și tehnologice în ceea ce privește reconstrucție. Prin urmare, una dintre provocările majore pentru îmbunătățirea în continuare a eficienței muncii în procesul de reconstrucție este de a oferi un circuit tastate de lucrări și crearea pe baza acestor seturi de mijloace și dispozitive de fixare aliniate.