incontinenta urinara la femeile tratate

Cât de des femeile ignora o problemă gravă de un fals sentiment de rușine sau jenă, spunându-mi că totul va trece, și nu există nici un motiv de îngrijorare. Dar dacă un instrument lichid este pur și simplu imposibil, și resentimente față de propriul corp se transformă într-o depresie cronica?

Konstantin Kolontár


medic Uroginekologii, Departamentul de Urologie de Stat din Moscova Universitatea Dental Ofiter

Recent, tot mai multe femei sunt de cotitură la urolog cu plângerile diferitelor tulburări ale urinare (disurie). O astfel de tulburare este incontinenta urinara - o stare patologică în care există o selecție involuntar. Volumul de urină pierdute poate fi diferit de la câteva picături la o scurgere constantă de urină în timpul zilei. În țara noastră, problema incontinenței urinare la femei, în cele din urmă a încetat să fie „nu a discutat“ temă, așa cum a fost considerat până la sfârșitul secolului XX.

Acest lucru se datorează în primul rând schimbarea imaginii și natura vieții femeilor, precum și cu noi metode de diagnostic și tratament moderne. Milioane de femei sufera de incontinenta urinara la nivel mondial. În ultimii ani, numărul de pacienți cu disurie a crescut semnificativ. Aceasta a fost una dintre cele mai comune și dificile probleme în uroginekologii moderne. Conform primului studiu realizat în România, simptomele de incontinenta urinara - unice sau periodice - spun 38,6% dintre respondenți.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că problema de intimitate, refuzul de a discuta mai târziu cu medicul, precum si intelepciunea conventionala despre imposibilitatea de vindecare, pe baza nivelului scăzut de conștientizare a condus la faptul că doar 4-5% dintre pacienți au apelat la medic cu simptome de incontinenta urinara. Incapacitatea de a controla urinarea determină o femeie să își schimbe comportamentul lor normal, făcându-l mai închis - cu alte cuvinte, reduce calitatea vieții. Și, cu toate acestea, majoritatea femeilor nu merg cu această problemă la medic, sau rușine de starea lor, sau a crede că boala în sine va avea loc. Astfel, ei se agravează în mod deliberat situația lor prin refuzul de a tratamentului de specialitate, care poate schimba complet viața lor.

incontinenta urinara la femeile tratate

Cauzele bolii

Este cunoscut faptul că, în cele mai multe cazuri, incontinenta urinara apare la femei nulipare. Este important de remarcat faptul că riscul de incontinenta urinara este o funcție directă a numărului de nașteri. Potrivit statisticilor, aproximativ 54% dintre femeile multipare sufera de incontinenta urinara de stres. Cauza acestei boli este o încălcare a relației anatomice ale organelor pelviene: aceasta poate fi o slăbire a mușchilor pelvieni, care se întinde mușchii pelvieni aparate ligament sau o încălcare a dispozitivului de uretră funcția sfincterului.

Cele mai multe dintre aceste încălcări au loc după nașterea copilului. Acest lucru se datorează faptului că sarcina și nașterea sunt asociate cu o sarcină mai mare pe muschii podelei pelviene. Chiar și în cursul normal al sarcinii și a nașterii fără complicații mușchii cu experienta de presiune a crescut la fel de a servi ca suport pentru fat in curs de dezvoltare în timpul sarcinii și în timpul nașterii sunt naturale canalul de nastere. Cu trecerea copilului prin canalul de nastere se produce stoarcerea excesiva a tesuturilor moi, provocând tulburări pot să apară inervație (transmiterea impulsurilor nervoase de fibre nervoase la materialul textil) și cele mai recente circulația sângelui, care ulterior pot afecta funcția lor.

Acum se dovedește că dezvoltarea bolii nu afectează cantitatea, ci natura nașterii. Incontinenta apare adesea după naștere traumatică, însoțită de discontinuități ale mușchilor pelvieni, perineu, etc. Printre alte cauze de incontinenta, pot fi menționate diferite operații Urogynecological :. Histerectomia, tumoră pelvină și etc. precum și lipsa de hormoni feminini - estrogen, ceea ce duce la modificări ale mucoasei genitale, care, la rândul lor, pot provoca apariția simptomelor de incontinența urinară imperioasă.

Atunci cand semnele de incontinenta urinara este important de știut că această boală poate fi vindecată. Prin urmare, în primul rând, trebuie să caute ajutor de la un profesionist calificat, care va ajuta să alegeți cele mai eficiente și adecvate pentru un anumit caz, metoda de tratament.

Se determină tipul de boală

Experții identifica șase tipuri de incontinență urinară:

 1. Incontinenta urinara de stres (incontinenta) - eliminarea involuntară de urină în timpul efortului, tuse, strănut, etc. și anume în cazul unei creșteri a presiunii abdominale bruscă.
 2. Incontinenta imperioasa - scurgerea involuntară de urină, atunci când nevoia imperioasă, severe si greu de suportat de a urina ca o femeie nu se poate reține.
 3. incontinență Reflex (numai în anumite circumstanțe specifice, - o teamă puternică la sunetul de apă curentă, etc.)
 4. scurgere involuntara de urina.
 5. enurezis nocturn (enurezis).
 6. scurgeri de urină după urinare este terminat.

incontinenta urinara la femeile tratate

Incontinența urinară este mai frecvent stresant (49%), de urgență (22%) sau mixt. În plus față de aceste situații, femeile pot plânge de pierderea de urina in timpul actului sexual, după luarea de alcool și incapacitatea de a urina ține în poziția culcat pe spate. Vorbind despre cauzele incontinenta, nu mai vorbim de factorii care contribuie la continenta normală.

Această funcție este realizată în mod normal prin reacția patru factori de bază: o poziție stabilă în corpul vezicii urinare, imobilitatea uretrei, transmiterea normala a impulsurilor de la nervi la mușchii planșeului pelvin și stratul muscular al vezicii urinare, anatomic și funcțional integritatea sfincterului [1] a vezicii urinare și a uretrei (uretră). Dacă încălcați funcționarea a cel puțin un link al acestui sistem este scurgerea involuntară de urină.

Să fim sinceri

Nu uita să vă amintiți ce ați avut o intervenție chirurgicală, descris ca naștere scurgeri și dacă aveți boli concomitente - toate aceste informații vor fi necesare pentru diagnostic. Când vizitați mai întâi un medic instituție va cere să completeze niște formulare, chestionare care pot să apară în mod diferit, de exemplu:

V-ați sărbătorit la prezența următoarelor simptome, în cazul în care „da“, cât de des?

diagnostic efectuarea

După conversația și completa chestionarul și jurnalul de Dr. produc examen vaginal în scaun ginecologic. Acest lucru este necesar pentru a evalua starea organelor genitale și identificarea lor modificări care ar putea fi cauza de incontinenta urinara, de exemplu, deformarea cicatricial genitale după operații. Medicul va cere, de asemenea, tuse - o tuse așa-numitul proces.În cazul în care tusea este eliberat, chiar și cantități mici de urină, proba este pozitivă și dă un motiv pentru a pune diagnosticul prezumtiv de incontinenta urinara de stres. În timpul examinării vaginale luați, de asemenea, tampoanele din vagin și colul uterin pentru examenul microscopic. Pentru diagnosticul de incontinenta urinara aplica, de asemenea, ecografie rinichi si vezica urinara. În exploatația sa detecteze schimbările structurale ale rinichi, vezica urinara si urina reziduala (urina ramasa in vezica dupa golire), ceea ce este important pentru diagnostic.

În cazul diagnosticului dificil și să se clarifice strategiile de tratament oferă spitalizare. Studii suplimentare vor fi efectuate într-un mediu spitalicesc. Una dintre ele este cistoscopie - cercetare, în care este introdus în cavitatea de vezica urinara prin uretra dispozitiv optic special (cistoscop), se poate examina vezica urinara. Cistoscopia dezvaluie boli ale vezicii urinare, care pot fi cauzele incontinenta urinara, cum ar fi inflamația vezicii urinare (cistite).

Pentru o evaluare mai obiectivă a stării uretră și diagnostic precis este efectuat o serie de studii urodynamic (studii de caracteristici de urinare de instrumentare) uroflowmetry - înregistrare grafică caracteristici cu jet de urină de precizie dispozitiv, care evaluează în mod automat timpul urinarii maximă și viteza medie volumetrică de urinare, de măsurare, alocate urina, etc.; cystometry - ton de cercetare și contractilitatea peretelui muscular al vezicii urinare, care vă permite să obțineți informații despre adaptarea vezicii urinare pentru a mări volumul în timpul umplerii; profilometria - studiu, care masoara presiunea in uretra.

Alegerea unui tratament

Există două tipuri principale de incontinenta urinara la femei. conservator și chirurgical.

Tratamentul conservator este indicat în principal femei tinere, cu fenomene neexprimate de incontinenta care au loc după nașterea copilului, precum și la pacienții cu un risc ridicat chirurgical la pacienții vârstnici, operat anterior cu nici un efect pozitiv. Incontinenta imperioasa este tratata numai conservator. Terapia conservatoare este de obicei a început cu exerciții speciale pentru a intari muschii pelvieni. Ei au, de asemenea, un efect de stimulare asupra muschilor abdominali si organele pelvine.

Unele dintre aceste exerciții se numără așa-numitul «pas liber» terapia în care de ceva timp este necesar pentru a mentine muschii in vagin, special concepute pentru „greutăți“ cu o greutate de la câteva grame până la câteva zeci de grame de formă conică (care merge de la bricheta la mai grele). Normalizată funcției vezicii urinare diferite metode de influență fizioterapeutice :. diadinamici (curent electric puls constant la 50 și 100 cps) și curenți galvanici electroforeză - introducerea țesutului medicamentului folosind acțiunea electromagnetică etc. In tratamentul indemn incontinenta urinara aplica, de asemenea, preparate diverse; medicamente care acționează asupra tractului urinar inferior (oxibutinin, clorură de trospium, tolterodina).

incontinenta urinara la femeile tratate

Durata tratamentului conservator de incontinenta urinara de stres nu este mai mult de un an. Criteriul de vindecare este o dispariție completă a simptomelor de incontinenta urinara. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, terapia conservatoare de incontinenta urinara de efort nu aduce efectul dorit, iar în caz de dinamici negative sau pozitive slabe au nevoie de tratament chirurgical. Scopul tratamentului chirurgical al incontinenței urinare este crearea de sprijin suplimentar pentru a uretrei, eliminându-se astfel mobilitatea anormala a acestuia din urmă. Alegerea tratamentului depinde de gradul de incontinență.

Cele mai bune practici

In prezent, mai mult de 200 au dezvoltat tehnici chirurgicale de corectare, incontinență urinară. Una dintre ele este introducerea unui gel anestezic local în spațiul din jurul uretrei. În acest mod artificial creat ziduri de sprijin suplimentare ale uretrei. Cu toate acestea, după acest tip de tratament este o probabilitate mare de recurență a bolii.

O altă metodă de tratament chirurgical este utilizat pe scară largă la operațiunea prezent - uretrotsistotservikopeksiya. la care ligamentul pubian armare-chistice reținere în poziție normală a uretrei și gâtul vezicii urinare. Cel mai eficient și blând este așa-numita sling (bucla) operație. Există mai multe variante de operațiuni în buclă, timp în care efectul de retenție de urină este obținută prin asigurarea unui uretră sprijin suplimentar de încredere prin plasarea sub partea de mijloc a buclei, care pot fi realizate din materiale diferite: de exemplu, din propria piele pacient luate din labiile mici sau suprafața interioară grefei de țesut coapsă prelevate din peretele vaginal anterior.

De asemenea, astfel cum bucla în ultimii ani au început să folosească din ce în ce banda sintetică din șopron. Această operație se numește „lambou buclă sintetice din plastic“ sau „TVT-procedura“. Strâmtoarea nu este absorbit și nu-și pierde puterea sa inițială. Operația se realizează sub anestezie locală. Printre avantajele incontestabile ale TVT-tehnici includ:

 • bine tolerat de catre pacienti de acest tip de intervenție chirurgicală;
 • posibilitatea de funcționare la orice grad de incontinență urinară;
 • folosiți ca material de buclă de panglici sintetice vărsat, care minimizează posibilitatea reacției organismului la introducerea unui agent străin, care este instalat în timpul unei bucle operație. Acest material nu conține proteine ​​străine corpului uman (animal sau plantă), adică antigene, astfel încât răspunsul este nici o reacție de respingere.
 • durată scurtă de funcționare (aproximativ 20-30 minute);
 • perioada postoperatorie scurt - pacientul poate fi externat acasă în ziua intervenției chirurgicale sau a doua zi după operație;
 • rezultate funcționale bune - probabilitate scăzută de recurență a bolii.

Contraindicații

Practic, nici contraindicații pentru o intervenție chirurgicală. În cazul în care starea pacientului îi permite să amâne o intervenție chirurgicală și dacă are indicații pentru o intervenție chirurgicală, se poate face.

complicații

Boala poate recidiva din nou, este posibil să se dezvolte noi tipuri de tulburări urinare. Uneori reacția individuală la material sintetic, dar complicații similare în total nu depășesc 2-3%.

Pentru acest lucru nu se întâmplă din nou

Încercați golirea la timp a vezicii urinare, merge la toaletă, la intervale regulate. De exemplu, la un interval de o oră. După câteva săptămâni, puteți crește acest interval, treptat, aducându-l până la 2,5-3 ore. Evitati alcoolul si bauturile cofeinizate si medicamente. Și apoi, și un altul are un efect diuretic și poate spori incontinenta. Punerea în aplicare a prevenirea constipației, care poate spori incontinenta.

Pentru a face acest lucru, mai mult decât consumul de fructe si legume care contin fibre. Nu fumati. Nicotină irita suprafata vezicii urinare si tuse asociate cu fumatul, rezultand incontinenta. Scapă de kilograme în plus. Excesul de greutate pune presiune suplimentară asupra vezicii urinare si incontinenta agravat. Utilizați metoda dublei urinare: Stai pe scaun până când simțiți că este golit vezica, apoi îndoiți și apăsați pe abdomen deasupra vaginului. Ridică-te, stai pe spate și să încerce să golească vezica urinară din nou. Acest lucru va ajuta goli complet vezica urinara. Face exerciții Kegel pentru a consolida muschii pelvieni.

Este necesar de mai multe ori pe zi, tulpina și întârziere în această stare timp de câteva secunde și apoi relaxați-vă musculare lobkovokopchikovuyu situată în jurul vaginului si anus. Simțiți acest mușchi poate fi după cum urmează: atunci când golirea vezicii urinare, în cazul în care fluxurile de urină, încearcă să oprească fluxul său. Pentru a realiza întărirea mușchilor trebuie să facă cel puțin 100-200 de exercitii pe zi. Acestea pot fi efectuate în orice moment și în orice loc. Desigur, pentru dezvoltarea exercițiilor necesită o anumită abilitate, așa că nu vă faceți griji în cazul în care nu reușesc imediat.

Deci, rezumând linie sub toate cele de mai sus, aș dori să vă reamintesc că incontinenta este o boala - mai degrabă decât schimbarea normală legată de vârstă în organism de sex feminin, ea nu merge singur. Această problemă cu progresia duce la o deteriorare progresivă a calității vieții, și, uneori, la izolarea completă a pacientului. De aceea, este important sa stii ca incontinenta urinara poate fi vindecat.

[1] Sfincterul - mușchi circular, care se poate închide orificiul de conducere din vezica in uretra si retine urina in vezica urinara.

Sursa foto: Shutterstock

Special a venit aici pentru a scrie - o fată, o femeie, nu disperați!
Am scrie totul în text simplu.
Optsprezece luni în urmă, după o situație stresantă a început incontinenta (nevoia urât). Ea Exercitiile Kegel m-au ajutat. Nu le-am făcut de regulile, și totuși. De fiecare dată când o excursie la toaletă de 30 de ori mai stoarce - deschide mușchii. Nu pot să cred eu, dar în ultimele 10 zile, 1 noapte te ridici din nou! Aceasta este, după 7-9. Și după-amiază a fost mai bine. Nu se va arunca.
Desigur, toate în mod individual, dar poate, exemplul meu va inspira pe cineva.
Dar trebuie să spun - efectul a apărut aproape exclusiv în ultimii ani. și nu în creștere, astfel încât este necesar să se angajeze într-o lungă perioadă de timp.
Am 62 de ani, așa că, dacă am fost în măsură să fie cineva, eu sunt sigur.
Mult noroc!

A fost tratat prin metoda laser 9 tys.griven vântul în Virtus