Incetineste computerul - ce să facă

Bannere extortionists pe desktop-uri

Incetineste computerul - ce să facă

bannere virale în browser

Incetineste computerul - ce să facă

Unii oameni rezolva problema pur și simplu: du-te afară și cumpere eu un nou calculator. Trebuie să spun, cursul destul de abrupt, dar nu întotdeauna justificat. După achiziționarea unui nou mașină este în valoare de numai în cazul în care într-adevăr dumneavoastră au devenit caduce ca urmare a merge mai departe de salturi și pași de progres. În toate celelalte cazuri, puteți încerca să înțeleagă problema și să o rezolve bine. În acest articol ne uităm la cele mai frecvente cauze de frânare calculatorului și să învețe cum să se ocupe cu ei. Chiar dacă elimina unele prchin din întreaga listă, performanța computerului poate crește în mod semnificativ.







1. Punerea în funcțiune sau programe Autostart

Când instalați un anumit program, este probabil ca acesta „locui“ în pornire, și anume Acesta va fi lansat de fiecare dată când porniți calculatorul. De ce este necesar? Ei bine, de exemplu, există programe pe care le folosiți întotdeauna: Outlook, Punto Switcher. le executa manual de fiecare dată scump. Dar există, de asemenea, programe care nu au nevoie de absolut la pornire: Photoshop, de exemplu, care rulează un agent cu încărcarea sistemului de operare. Ce face ca acest agent? Se verifică pentru actualizări și ia o bucată de memorie, astfel încât să nu se poate pierde.

Imaginați-vă: în programele de pornire devine din ce în ce mai mult, acest lucru duce la faptul că toate RAM (sau cea mai mare parte) atunci când pornește computerul ambalate cu programe de fundal inutile. Iar atunci când deschideți browser-ul preferat, pur și simplu săraci calculator unde să ia memoria lui pentru încărcare rapidă, acesta începe să utilizeze fișierul de swap, etc. Aici aveți frânele!

Cum se curata de pornire de lucruri inutile: Apăsați pentru Windows + R -> Enter «msconfig» -> apăsați Enter -> faceți clic pe "Autoplay".

Incetineste computerul - ce să facă

Incetineste computerul - ce să facă

În tab-ul „AutoPlay“, debifați toate programele pe care nu le cunoașteți. Nu va dăuna computerului dvs. în orice caz: atunci când vă cumpărați un calculator nou, această listă nu este deloc un singur program. Ei bine, dacă vă dați seama că ați deconectat ceva necesar, puteți merge mereu înapoi și să bifați din nou.

2. Disc de fragmentare sau de dispersie fișiere pe bolta

Datele de pe hard disk-ul este stocat în mici celule de memorie, și un fișier poate dura de la 1 la ∞ celule. Dar problema este că fișierul poate fi împrăștiate pe hard disk. Luați în considerare acest exemplu: ați copiat în folderul Desktop cu cântările trupei preferate (fiecare melodie ia 4MB): melodii au ocupat consecutiv 500 celule de memorie. Apoi, decideți ce melodii la numerele 2 și 7, pe care nu le place, și ia îndepărtat: celulă liber, și undeva la mijloc, în două locuri. Apoi, în același folder copiați clipul acestui grup, care ocupă deja 8 MB: ghici ce se întâmplă? Asta-i drept: computerul va pune jumătate un clip în loc a doua jumătate a cântecului și pe locul al șaptelea. Astfel, se pare că clipul este „împrăștiate“ pe disc, depozitul de date. Iar atunci când executați acest clip, hard disk-ul trebuie mai întâi să colecteze din toate colțurile magazinului său și apoi transferați memoria RAM pentru redare.

Ce face defragmentarea: se colectează tot întreg l-am găsit, și le pune într-o memorie secvențială pentru un acces mai rapid. Cum se poate lansa o defragmentare a discului? Rețineți că procesul este destul de lung: mai mult spațiu este ocupat pe hard disk, și vă mai face defragmentarea, cu atat mai dureroasa va fi de așteptare pentru finalizarea acestuia 🙁

Pentru a defragmenta hard disk-ul, faceți clic pe Windows -> Tip «defragmen» în caseta de căutare -> Run «Defragmentare disc».

Incetineste computerul - ce să facă

Vedeți o listă cu discurile și procentul de fragmentare. În cazul în care procentul de fragmentare aproape de zero, nu este necesar să se facă nimic, dar dacă este semnificativ mai mare decât zero, apoi selectați unitatea și faceți clic pe „Defragmentare.“







Incetineste computerul - ce să facă

registru de calculator - acesta este așa-numitul sistem de referință care, atunci când, în cazul în care, și cum să se stabilească, cum ar trebui să funcționeze și atunci când. Dar, din păcate, fișierele șterse și programe de calculator lasă încă rupt link-uri de registru (non-de lucru), chei învechite și alte resturi. Un registru înfundat este foarte adesea cauza performanței PC-ului lent. registru curat, repara erorile în ea și șterge fișierele temporare de pe computer, puteți folosi programul CCleaner. Puteți descărca de pe site-ul oficial: ccleaner.org.ua.

Incetineste computerul - ce să facă

Pe prima filă, faceți clic pe „analiza“

Incetineste computerul - ce să facă

Apoi, faceți clic pe „Start curățare“

Incetineste computerul - ce să facă

În fila „Înregistrare“, faceți clic pe „Căutare pentru probleme“

Incetineste computerul - ce să facă

După aceea, faceți clic pe „Fix“ fără a salva o copie de rezervă

4. Micul spațiu pe unitatea de sistem

PC necesită întotdeauna spațiu liber pe hard disk pentru performanță rapidă: sistemul poate pentru a pune fișierele temporare pentru a încărca din memorie cantități mari de date, încărcați-le înapoi în memorie, etc. Dacă spațiul pe disc cu Windows este mic, computerul, desigur, începe să încetinească.

Pentru a înțelege cât de mult spațiu este lăsat pe unitatea de sistem (de obicei C), du-te la My Computer și localizați discul, lângă care este descris caseta Windows. În cazul în care restul de foarte puține (mai puțin de 20%), este necesar să-l curățați.

Incetineste computerul - ce să facă

Pe Curățire disc foarte bun software-ul CCleaner locuri de muncă, modul de utilizare, descrise în paragraful precedent. Și dacă ați finalizat deja, spațiul ar trebui să fie mult mai mult decât a fost.

De asemenea, mulți utilizatori stoca o mulțime de informații de pe desktop, fără măcar să știe că desktop - acesta va conduce, de asemenea, C 🙁 Mută ​​tot ce ocupă spațiu (filme, muzică, fotografii), de la desktop la a doua unitate.

Pentru a face procesorul pentru a rula la capacitate maximă, este necesară răcirea. În cazul în care computerul (unitatea de bază) sau laptop foarte cald, vă spune direct că sistemul de răcire este defectă. Fier nu va funcționa bine la temperaturi ridicate! Unele procesoare de joc, chiar special răcit la 0 grade, astfel încât au dat cele mai bune performanțe.

Incetineste computerul - ce să facă

Cum a procesorului se răcește și alte părți de fier ale PC-ului? Corect: disipează radiatori și răcitoare (venitilyatory) răcite radiatoare înșiși. Cei mai mulți fani, cu atât mai bine. DAR! Dacă există un ventilator, apoi cade în praf, care nu numai că a marcat toate întreg și în mod normal, nu circulă în aer rece, dar, de asemenea, stabilește pe chips-uri, de ce strica proprietățile lor conductoare. Ce să fac?

Incetineste computerul - ce să facă

Cel puțin o dată pe an, deschideți calculatorul și să-l Vacuum: da, da, ai auzit bine - vid, și de preferință la capacitate maximă. De asemenea, verificați dacă toate se învârt bine răcitoare în ea, indiferent dacă acestea sunt de cracare. Dacă există un foșnet și trosnituri, atunci este mai bine să unsoare: puteți plasa un ulei de motor sau ulei vegetal puțin. Și le puteți înlocui, decolarea și vin cu ei la magazin. Crede-mă, acestea sunt mult mai ieftine decât un computer nou 🙂

Incetineste computerul - ce să facă

Și, desigur, nu se poate face fără viruși. de foarte multe ori ele devin cauza de performanta PC-ului lent: ce descarcă un procesor special, registru de memorie musyaoryat înfunda și multe altele. Desigur, este mai bine să nu cruța de 600 de ruble pe un computer și cumpăra o licență de Kaspersky Antivirus. verificați PC-ul pentru viruși.

Incetineste computerul - ce să facă

Ei bine, dacă nu vă puteți permite sau pur și simplu rău, puteți seta te versiune gratuită, de exemplu, antivirus Avast. Versiunea gratuită, desigur, calculatorul nu este pe deplin protejate, dar este probabil ca cele mai multe dintre virusurile care vor fi găsite și vor fi vindecate.

fier 7. Legacy

Incetineste computerul - ce să facă

Dacă aveți un computer care nu se poate „mândri“ de caracteristicile lor, este suficient să-l aducă la serviciu și să ceară, de exemplu, a pus un slot RAM suplimentar, sau un nou procesor (în funcție de ceea ce ai de data). Nu este necesar să-l arunca toate la gunoi și petrece o mulțime de bani pentru a cumpăra unul nou!

Incetineste computerul - ce să facă

Citește mai mult →

Incetineste computerul - ce să facă

Cum să trișeze abonați în YouTube?

Incetineste computerul - ce să facă

Bannere extortionists pe desktop-uri

Incetineste computerul - ce să facă

bannere virale în browser