În cazul în care este simptomele bolii tiroidiene

Cei mai mulți oameni au idee de ceea ce a glandei tiroide. și care este rolul său în corpul uman. Cu toate acestea, mulți nici măcar nu știu în cazul în care glanda tiroidă și cum arată. In plus, glanda tiroida este responsabil pentru multe procese, nu doar pentru creștere economică și de energie.Prin urmare, în cazul în care organismul nu va funcționa după cum este necesar, începe să sufere întregul corp, iar persoana devine lent și letargic. Thyroid nu numai regleaza procesele metabolice care afecteaza greutatea unei persoane, dar, de asemenea, monitorizează schimbul de oxigen in absolut fiecare celula a corpului, precum temperatura și producerea de hormoni.

În cazul în care este simptomele bolii tiroidiene

Locul de amplasare a glandei tiroide

Și la rândul lor, hormoni de control practic fiecare sistem și proces care are loc în organism, inclusiv creșterea și dorința sexuală, și circulația sângelui, precum și acțiunea sistemului imunitar.

Glanda tiroidă este de mare importanță nu numai pentru sănătatea organismului, dar și pentru minte. Alterarea proces metabolic afectează negativ funcționarea creierului uman, și crește probabilitatea de a dezvolta simptome de imbatranire prematura, cum ar fi oboseala mentala, memorie slaba, incapacitatea de a se concentra pe un anumit subiect, precum și modificări ale dispoziției constante. În acest caz, în cazul în care funcționalitatea normală a glandei tiroide este perturbat, atunci persoana are o serie de simptome caracteristice care indică ea.

corp Locul de amplasare

Tiroida este considerat cel mai mare glanda endocrina. si hormoni tiroidieni, pe care le produce, promovează normale carbohidrați, energie și metabolismul mineral în corpul uman. In plus, hormonii de date sunt responsabile pentru funcționarea tuturor sistemelor, precum și încălcarea producției lor amenință să încetinească vestejirea corpului.

În cazul în care este simptomele bolii tiroidiene

Unde este glanda tiroidă

cu capul dat pe spate, puteți găsi glanda tiroidă, care rulează o mână prin gât. Și dacă acest lucru este, de asemenea, sorbi de apă, este posibil să se simtă ca fierul crește inițial și apoi cade. Cu toate acestea, nu toată lumea poate vedea sau găsi tiroida lui, asa ca nu fi supărat dacă cineva nu funcționează, pe lângă reprezentanții podelei puternic de fier este mult mai vizibil decât cel al sexului mai echitabile.

Locație tiroida la om are propriile sale caracteristici specifice, cu alte cuvinte, aflându-se în zona cervicală în fața laringelui, acoperă fața și laturile sale. Fiecare parte din contactul inițial cu esofag și este adiacent la artera carotidă. Cu contactul corpului este, de asemenea, nervul laringian, iar suprafața din spate a glandelor paratiroide lobi adiacente. care poate fi două-opt.În domeniul chirurgiei și topografiei tiroidei prezintă una dintre structurile pe care este foarte dificil să efectueze operațiunea, ca urmare a producerii riscului de deteriorare, formațiuni adiacente. Chiar și cea mai mică deteriorare poate duce la apariția unor consecințe grave.

În glandei tiroide normale nu cantareste mai mult de treizeci de grame, iar dimensiunea ei depinde de vârsta și pubertate. De exemplu, aceasta a crescut în mod semnificativ în timpul pubertății în dimensiune și greutate câștigă. La persoanele în vârstă, dimpotrivă, procesul este inversat, iar glanda tiroida incepe sa scada.

în greutate tiroidă se schimbă de-a lungul unei persoane depinde de vârsta și viața:

  • Copiii nou-nascuti - de la unu până la cinci grame;
  • Primul an de viață - două la două și o jumătate de grame;
  • Paisprezece ani - zece la paisprezece grame;
  • De la douăzeci la șaizeci de ani - de la optsprezece până la douăzeci și patru de grame. Este în această grupă de vârstă, greutatea corporală nu sa modificat în mod semnificativ.

În afara tiroidei acoperite cu două capsule care sunt interconectate prin intermediul țesutului conjunctiv. Prin țesutul conjunctiv pereții capsulei retragem în țesutul tiroidian, care se împarte în segmente marcate în mod clar, și aceste partiții în organism este format din vase de sange si nervi.

Hormoni care sunt produse de corp sănătos:

  • Responsabil pentru reglarea procesului de consum de oxigen a corpului;
  • procese de oxidare controlate;
  • Contribuie la formarea de radicali liberi;
  • Ia parte la neutralizarea radicalilor;
  • Asigura un echilibru al tuturor proceselor de consum și producție de energie în corpul uman.

Lipsa sau excesul de hormoni care sunt produse in glanda tiroida duce la faptul că există o varietate de boli, cum ar fi imunitatea scăzută, cretinism și distrugerea osoasă.

Cauze și simptome ale tulburărilor

Cel mai adesea, dezechilibrul hormonal este un rezultat al nivelurilor insuficiente de iod în corpul uman din cauza malnutriției. De obicei, din cauza lipsei în produse dietetice, care conțin o cantitate suficientă de minerale și vitamine - este dezvoltarea unui anumit tip de boală. Cu toate acestea, nu numai deficit de iod contribuie la violarea sănătății prostatei, dar un exces, astfel încât să nu ar trebui să se implice în produse alimentare utile ar trebui să găsească o cale de mijloc.

Dacă este necesar, pentru a produce dieta poate consulta un nutritionist calificat, care nu numai ca ajuta să alegeți cel mai bun meniu pentru fiecare zi, dar, de asemenea, consilia cu privire la ceea ce este important de a utiliza produse.

În cazul în care este simptomele bolii tiroidiene

stres psihologic și emoțional, și, de asemenea, să contribuie la o situație stresantă care fierul începe să accelereze toate procesele metabolice din organism, ceea ce duce ulterior la creșterea acestuia.

Potrivit statisticilor medicale, primul lucru care atrage atenția asupra unui tehnician calificat atunci când este privit de la pacienti - este glanda tiroida. Mai ales în cazul în care pacienții indică prezența următoarelor simptome asociate: slăbiciune, modificări în greutate, depresie, declinul mental, piele uscată, căderea părului, și activitatea sexuală redusă. În cazul în care specialistul este îndoială în diagnosticul, bazându-se doar pe simptomele, pacientul va fi evacuate în direcția de examinare suplimentară de laborator.

Cea mai comună metodă de diagnosticare a computer tomografie, imagistica prin rezonanta magnetica, ultrasunete si termografie. Obiectivul principal al tuturor acestor metode este de a instala cauza inițială a bolii detectate, care a dus la perturbarea functiei corpului.

Numai dupa ce pacientul va lua toate cercetările necesare, iar medicul va pune mâna pe rezultatele, putem spune exact diagnosticul și tratamentul adecvat. Fără rezultate decodificare, nici unul endocrinolog profesionist nu este un diagnostic, mult mai puțin prescrie un tratament.

În ciuda faptului că organismul bolii este acum destul de comună, mulți oameni nu știu locația glandei tiroide. Trebuie amintit că este în fața gâtului, partea superioară a traheei și laringelui în față. Absolut toată lumea ar trebui să știe unde sunt fierul, ca și creșterea sau scăderea acestuia poate declanșa dezvoltarea unor boli cu consecințe ireversibile.