Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Aceasta floare are multe nume - "Vanka umed", "Ogonyok", "Zvezdochka". Impatiens camera - houseplant perfect pentru florari novice și oameni care nu sunt obișnuiți cu grija atentă a florei. El este modest, nu are nevoie de o cheltuială mare de forțe, culorile sale luminoase vesele pot decora interiorul anului.Impatiens cameră flori - specii

Tulpinile de tufiș suculentă, ramificata, înălțimea lor variază de la 15 la 50 cm. In diferite specii. Frunze - verde, roșiatică sau bronz, cărnoase, ondulat pe margine. La umiditate ridicată rouă capetele lor ies în afară, pentru care camera Impatiens flori numit „Vania umed“. Corole „scânteie“ luminoase, situate în axils frunze, sunt albe, roz, violet, portocaliu, muguri roșii, precum și cu dungi sau pete. știință de reproducție a dat multe soiuri, care diferă în ton, înălțimea și diametrul florii, culoarea frunzelor.

Plantele de interior - Impatiens Waller

Acest perene, ușor de cultivat într-o carcasă închisă. Cea mai populară formă de "Vanka umed" - houseplants balsamuri Waller (Waller). Au o formă sferică, cu o înălțime de 15-20 cm, suculentă tulpini groase de mult pushatsya -. Sunt erect sau pendulare, în funcție de serie. flori mari singulare sunt plasate la capetele de ramuri. Deducem cele mai diverse culori - omogene sau două culori contrastante miezuri - ochi în centru, cu petele de culoare, chiar și cu suprafața lobului placat cu argint.

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Impatiens camera - buclate

Astfel de specii sunt campioni la nivel foarte frumoase orice culoare, cu excepția galben pur și albastru. camera Terry flori Impatiens are o formă neobișnuită a corolei cu mai multe petale, aranjate în mai multe straturi. Conform structurii, acestea sunt ca un trandafir, dar mai mic decât diametrul lor. flori duble aspect mai bogat în comparație cu bătător simplu plat. Astfel de hibrizi au multe soiuri de „lumini“ - de exemplu, în grădină sau mai multe serii Waller.

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Noua Guinee Impatiens

Diferenta dintre acest tip de odihnă este un puternic stem flori cărnoase, planta are un tufiș curat, dar a crescut mai mult decât un fel de Waller. Frunze cameră Noua Guinee balsamurilor mare, scurt, cu margini zimțate, alungite, cu o lungime de 10 cm. Cu o lățime de 5 cm. Plăcile se exprimă venele, modificările lor de culoare de la verde la smarald-visiniu, au uneori miez roșiatică.

Florile sunt mari, cu cinci petale, 5-8 cm. În diametru, solitare sau adunat în grupuri mici. Pentru balsamurilor de îngrijire la domiciliu Noua Guinee necesită elementare. Aceste culturi rezistente și nepretențioase, îngrijite în cazul în care în mod corespunzător pentru fericit înflorire lung luxuriante pe tot parcursul anului. Are diferite culori - roz, alb, somon, roșu, roșu.

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Impatiens brazilian - houseplants

Aceasta floare are mai multe nume - dipladeniya, Mandeville, bolivian trandafir, iasomie din Chile. De fapt, este o plantă - un compact (în lungime și jumătate de metri) de viță de vie cu frunze veșnic verzi luminos verde lucios. Este abundent flori parfumate corole diametru de 10-15 cm. Cu cinci petale forma corectă. Culoarea lor depinde de tipul de clasă, populare alb, roz, rosu cires. Adesea, există tipuri de semi-duble.

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Impatiens camera - îngrijire

Această cultură exotică se dezvoltă bine și oferă o mare varietate de flori in orice loc luminos al casei, ar trebui să fie pritenyat de la lumina soarelui. „Wet Vania“ - nepretențios cameră de flori, grija pentru el este să dețină într-un vas mic, oferind udare abundenta si lumina buna (poate fi artificial). Temperatura optimă pentru plantele de 16-22 ° C. Pe semnale de îngrijire arbust greșit scădere frunze. În condiții adecvate de cameră flori Impatiens de primăvară la inghet. În timpul iernii, după unele odihnă, el a încurajat, de asemenea, muguri luminoase.Sol pentru balsamurilor de interior

Pentru deplin planta cu flori au nevoie de un vas mic (cel mai mare sistem de rădăcină) și o mică cantitate de substrat. Impatiens sădite sunt modest la sol, acestea sunt cresc perfect în orice amestec friabil în măsura de alimentare. Dar dacă este plin cu minerale, sulfat de amoniu și azotat de amoniu. aceasta va duce la creșterea rapidă a verde și o ușoară floare. Uneori, mugurii nu pot să apară.

Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

camera Impatiens flori - norme de udare

instalație de apă preferă în cantități mari. Are umiditate iubitoare tulpini suculente, atunci când există o floare de umiditate insuficientă își pierde elasticitatea și ameliorează frunzele inferioare. Cum să aibă grijă de o Impatiens pateu de plante - reguli de udare:

 • apa ar trebui să aibă o moale, distanțate;
 • în cazul în care solul de sus a apărut depuneri de calcar albe, înseamnă alcalinizarea terenului datorită utilizării apei dure - este necesară înlocuirea unei porțiuni a substratului;
 • apa este aplicată pe marginea vasului, evitând apa departe de gât rădăcină de balsamul de interior;
 • vară a plantelor umezit într-o zi, în timpul iernii - de două ori pe săptămână;
 • uscarea comă teren pentru astfel de plante este inacceptabilă;
 • stagnarea prelungită de apă în tigaie nu poate fi tolerată - trebuie să fie drenat;
 • solul trebuie sa fie mereu umed, dar nu ud;
 • Impatiens, cum ar fi de zi cu zi de pulverizare, mai ales dacă temperatura camerei este peste 20 ° C;
 • utilă pentru a produce slăbirea solului la o adâncime de 1 cm. în acest caz, ar fi mai bine să „respire“ sistemul de rădăcină al bucșei.
Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Cum se taie umed Vania?

Pentru a stem plantele nu cresc, au recomandat ca vârf de cuțit vârful. Balsamul de tăiere se face cel mai bine în primăvară, când se va elibera mlădițe laterale și devine tufiș luxuriantă îngrijite. Cum să aibă grijă de „Vanka umed“ - topping:

 • primele ramuri tăiate alungite sunt apoi utilizate pentru reproducere;
 • prindeți din partea de sus și capetele tijelor florilor la Bush a venit un compact și luxuriantă;
 • procesul trebuie să se facă în etape, astfel încât să nu rănească balsamul;
 • în timp ce creșterea de irigare a culturilor „scânteie“, puteți să-l transplant în sol proaspăt.
Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Wet Vanka - boala si tratament

Impatiens camerei sub paraziți atac, uneori, există dificultăți în îngrijirea greșită. „Vanka umed“ - flori si boala lui:

 • Whitefly și acarianul păianjen - dăunătorul principal balsamului. Aspectul lor este precedat de îngrijire necorespunzătoare: uscăciune, de căldură, lipsa de aer proaspăt. Scapa de paraziți contribuie la normalizarea condițiilor de detenție a florii. Atunci când mai multe leziuni bucsa stropite cu insecticid;
 • Bacteriozelor apare pete negre pe frunze. Aveti nevoie de tratament cu preparate speciale, cum ar fi „Alirina“;
 • Cauza bolii fungice - udare excesivă balsamul. Scapa de mucegai și a mucegaiului transplantare într-un container nou cu substrat proaspăt și drenaj știință de carte. în viitor, este necesar să se urmărească cu atenție regimul de udare;
 • putregaiul cenușiu la suprafața solului. Când apare nivelul de sus al terenului trebuie îndepărtat și înlocuit cu proaspăt;
 • De multe ori Balzaminov începe să se îngălbenească, buclat și cad frunzele. Acest lucru se datorează lipsei de căldură, lumină, loc într-o oală. Care trebuie să elimine dezavantajele și transplantate într-un vas mare de plante;
 • Din cauza lipsei de lumina, folosiți o oală prea mare, îngrășăminte de azot în exces poate înceta să înflorească Impatiens. Este necesar să se rearanjeze recipientul într-un loc luminat, transplantat într-o oală de plante adecvate și de a folosi o altă alimentare (cu potasiu și fosfor).
Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Cum se propaga Vanka ude?

Toți cei care iubesc Impatiens, atunci când cineva vrea să le facă sumă puțin mai mare. Cum se propaga camera Impatiens:

Planta este, în ambele cazuri, este bine acceptată în cursul sezonului este deja începe să înflorească magnific. Butasii ia cu succes rădăcină în apă. de reproducție de semințe mai dificil. Ele sunt formate după înflorire și plasate în cutii uscate, dintr-o atingere scatter slab și împrăștie semințele. Din această cauză, nu a existat un alt nume pentru balsamul camera - „touchy“ Bush, cultivate din semințe, floare după 3-4 luni, și pot fi întotdeauna păstrate în casa plante cu flori de diferite culori.

Impatiens camera - în creștere din semințe

 • înainte ca semințele de plantare sunt înmuiate în soluție de mangan timp de 10 minute;
 • insamantat-le în pământ, făcut dintr-un amestec de o parte din cele două turbă și perlit;
 • Impatiens porumb plantate la o adâncime de 7 cm după sol este umezit și acoperit cu vasul celofan la regimul de temperatură a fost la 20-25 ° C .;
 • semințele încep să înmugurească după 8-10 zile de la plantare;
 • în timpul creșterii nu poate împiedica substratul hidrică aerat periodic răsadurilor;
 • . După lăstari ajunge la o lungime de 1,5-2 cm, care au nevoie să picheteze;
 • distribui material săditor pentru ghivece individuale este necesară dacă răsaduri apar cel puțin o foaie reală.
Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala

Wet Vanka - propagarea prin butași

Adesea Impatiens cameră cultivate folosind piese stem. Această metodă este deosebit de potrivit pentru soiurile buclate, permite absolut să păstreze toate caracterele specifice. După cum se multiplica „Vanka umed“ butași:

 • primăvara și vara, taie din partea de sus a ramurilor de 5-7 cm, cu două sau trei internoduri, toate frunzele inferioare pot fi șterse .;
 • stalk pus în apă și așteptând rădăcinile;
 • substrat pentru plantare ar trebui să constea dintr-o parte turbă și două - perlit;
 • butași înrădăcinați apar repede, muguri sunt plantate în ghivece cu sol, acestea pot fi acoperite cu folie de plastic;
 • 2 săptămâni răsaduri să prindă rădăcini, și după două sau trei luni vor începe să înflorească Impatiens.
Impatiens camera - de îngrijire la domiciliu, boala