Hydrangea fotografii flori soiuri de îngrijire de reproducție cultivarea

Hydrangea fotografii flori soiuri de îngrijire de reproducție cultivarea

Hortensiile - frumusete uimitoare și varietate de arbuști. În hortensie horticultură ornamentală este apreciată pentru diversitatea inflorescențe, o paletă largă de culori, frunze mari buclat, scoarță de copac interesant, precum și simplitatea și înflorire abundentă (a se vedea. Foto). hortensii Neobișnuit spectaculoase sunt în toamnă, atunci când pe aceeași plantă, în același timp, puteți vedea mugurii, capete de semințe și frunze de diferite culoriHortensie (Hydrangea) aparține familiei hydrangeaceae (Hydrangeaceae), genul este destul de vastă și include aproximativ 100 de specii. Există obicei în poziție verticală și ondulat, foioase și veșnic verzi, rezistente la frig și iubitoare de căldură, pitic și hortensie copac. Hortensiile provin din Himalaya, America de Nord și de Sud și Asia Centrală și de Est. Numele de plante este compus din cuvintele grecești hydor (apă) și angos (container, container), și având în vedere forma de hortensie capsulele.

Hortensia frunze - mari, ovale, cu ondulate sau margini zimțate. Flori Hydrangea. În funcție de specie, sunt formate în inflorescența unei sfere, conuri umbrelă sau panicles. Centrul de flori hortensie sunt mici flori purtătoare de fructe. și pe marginile - mari sterile cu patru petale. floare de hortensie Culoarea poate fi alb, crem, roz, violet, albastru, violet, roșu, roz și purpuriu strălucitor. floare de palet hortensie fiecare poate consta din două culori sau nuanțe de tranziție. flori hortensie de culoare (cu excepția speciilor albe și de culoare crem) depinde de aciditatea solului: gama roz apare pe soluri alcaline și albastru - pe acid.

Cele mai populare Grandiflora hortensie grădină cu inflorescenta globular (le cunoaștem acum numit Hydrangea macrophylla, grădină - Hydrangea macrophylla, horticula) a venit în Europa în secolul al 18-lea în Japonia și a provocat o senzație. Acestea au fost iubitoare de plante de căldură, care sunt atent cultivate în recipiente la domiciliu. ca și camera. În secolul al 19-lea a început intensiv macrophylla de reproducție hortensii în Marea Britanie, Germania și Franța, care în cele din urmă a condus la cea mai largă gamă de soiuri moderne plante mai rezistente la frig si culori.

Hydrangea: grad

paniculata hortensie (H. paniculata) - aspect pur decorativ cu flori alb-crem de culoare, adunate în inflorescențe piramidale mari. De-a lungul timpului, florile sunt vopsite în tentă roz, care se îngroașă semnificativ toamna. Pe parcursul anului, Hydrangea paniculata este mult crescut în înălțime (în condiții favorabile poate fi extinsă la 1.5-2 m pe an) și necesită o tăiere anuală greu. Rezistența la îngheț - din zona 3. Cele mai bune soiuri: unice, floribunda, grandiflora, alb Molia (caracterizate prin înflorire prelungită în toamna).

Hydrangea gradina, macrophylla (H. macrophylla, H. horticula) - un arbust frumos, cu frunze luminoase-verde ovale colțuri și capete de flori sferice, ușor aplatizate pe partea de sus. Iarna robustetea - o zonă climatică 5. în funcție de soi. soiuri populare: Quadricolor (cu frunze galben-crem); grupul Mariesii (cel mai bun grad - Grandiflora, Lilacina, Perfecta; Nigra (cu negru lucios tulpini si flori de culoare crem, care mai târziu devin roz-violet); Altona (planta Shade cu imens, până la 30 cm, capete de flori roz) hortensie Serrate (H. . serrata) - un fel de grădină, un soi Bluebird popular cu flori albastre.

Hortensie brute Sargent (H. aspera sargentiana, villosa) - Vedere din catifea frunziș verde închis și frumos Mugurii care se deschid la sfârșitul verii (până la 30 cm în diametru!). flori interioare violet, le place un halo, înconjurat de un roz pal exterior. plantă de albine excelent. În condiții bune este de 4 m înălțime.

Hortensie Chereshkovaya (H. petiolaris) - hortensie lichidare. planta excelenta pentru plantare verticală în penumbră. Plante cu întuneric, maro-roșiatic tulpini si frunze verzi. Înflorește în vara timp de câteva săptămâni.

Oakleaf hortensie (H. quercifolia) - arbust ornamental la 2 m în înălțime, cu frunze aspre, cum ar fi în formă de frunze de stejar. În toamna anului frunze hortensie Oakleaf rândul său, un visiniu profund și nuanțe violet. Blooms de la vară la toamnă flori albe, adunate într-o inflorescență în formă de con. Frost - din zona 5. Regina Soiul de zăpadă este popular cu muguri mari și erectie terry soiul fulg de zăpadă.

Hydrangea: de întreținere, de plantare, cultivareHortensiile prefera structura solului argilos și permeabile la umiditate. generos aromat organic, acid sau neutru (pH 6,5 - 4.5). În solurile alcaline (pH 7 sau mai sus) hortensie bolnav de deficit de fier, în astfel de cazuri, acidificarea solului sau cultivarea hortensie în cadă.

Hortensie - planta iubitoare de apă, astfel încât solul și rădăcinile hydrangeas trebuie menținută întotdeauna în stare umedă. Pentru a face acest lucru, cel puțin o dată pe an (de preferință de două ori, în primăvara și toamna) pentru a mulci solului sub hortensie acidifiant materiale grosiere organice: aschii, coaja, așchii de lemn, ace de pin, frunze de humus.

O cerință generală pentru Hydrangea iluminarii - penumbră, dar unele specii pot tolera un număr mare de soare direct (Hydrangea macrophylla, serrata, paniculata, quercifolia) sau umbra (Hydrangea macrophylla). soiuri de-iubitoare de căldură de hortensie necesită un adăpost de iarnă într-o bandă de mijloc de România sau din nordul Europei, loc. cit.

Propagate neoderevenevshimi hortensie topuri tineri (nu înflorit) împușcă în primăvara și vara, butași lemnoase într-o perioadă rece și speciile de plante și semințe semănat în sere neîncălzite în primăvară.

Hortensiile pot fi afectate lozhnomuchnistoy mucegai, botrytis. hydrangeas virus si diverse boli de fungice care cauzeaza pete pe frunze. Paraziți sunt periculoase pentru gărgărița hortensie, afidelor. păianjenul și ostronosik.

Hydrangea: roz sau albastru?

Dacă doriți să vă hortensii ei roz albastru sau lila, umple de sulf din sol, sulfat (sau altă sare) de aluminiu. Dacă face aceste substanțe este inegală, hortensia va apărea atât inflorescențe albastre și roz, care arată foarte frumos. Dacă face doar pe o parte a tufiș, hortensii jumătate floare flori albastre, iar pe de altă parte - roz. Tranziția rezultată între albastru și roz poate arata foarte interesant. instilarea în solul din jurul plantei de cuie ruginite vechi - Oameni metoda de obținere a hortensii albastre dovedite.

hortensii elagaj

Tunderea - o parte importantă a îngrijirii hortensie. De multe ori prea puternic grădină tăiere hortensie provoacă înflorire insuficiente. hortensii corespunzătoare de tăiere este de a elimina florile vechi pentru prima pereche de rinichi puternic și sănătos. Pentru a evita hortensii excesive de îngroșare. în plante pentru adulți și se taie la rădăcina unora dintre vechi, slab, sau prea apropiate între ele ramuri în fiecare an. hortensii Tunderea într-un climat relativ ușoară până nu se încadrează și primăvara devreme, înainte de începerea vegetației active. Faptul că florile uscate hortensie decora nu numai grădina în timpul iernii. dar, de asemenea, protejează rinichii noului sezon îngheț. Hydrangea paniculata taie mai puternic.

Hortensie în câmp deschis

Hortensie grădină plasate în grupuri mari, în cazul în care diferite tipuri de plante pot fi prezente simultan. Adulții arbuști hortensii năpădite arata foarte bine singur. În natural, grădina naturală a hortensii plantate în primul sau al doilea rând de arbuști și mixbordere - în fundal. Hortensiile cresc perfect în containere și căzi. în care acestea pot fi mutate din casă la terasă și grădină și spate.

ramurile tăiate înflorite hortensii arata foarte bine intr-un vas cu apă. Uscate flori hortensie - un element tradițional al potpourri și de iarnă buchete și aranjamente.

Împărtășiți informații:

Bună ziua, Oksana. Prompt te rog, ce Hydrangea paniculata soiuri poate creste in lumina soarelui (de la 12 la probabil 18 ore).

Bine ai venit! Din păcate, nu ai scrie unde grădină. În opinia mea, orice soiuri de hortensie paniculat va creste in lumina soarelui într-un climat de centură de mijloc, dar au nevoie de o mare structurală, solul reține umezeala si udare abundenta de zi cu zi, și, eventual, de asemenea, de pulverizare. Dacă sunteți undeva în Kazahstan, există o combinație de soarele arzător și aer cald uscat poate fi fatală. În general, este necesar să se procedeze la o combinație de factori

Alo Îmi place macrophylla hortensie Alpenglyuhen. Eu locuiesc în Tyumen, și înghețurile cele mai severe sunt uneori până la 37 de grade. Supraviețui acolo o astfel de hortensie sub acoperire în mediul nostru? (Scris despre ea „până la -18 de grade. Necesită adăpost.“)

Bine ai venit! Acest lucru este riscant, desigur. Ca o opțiune - să crească într-un vas curat și pentru iarnă în pivniță? Sau adăpost în Prikope, așa cum se recomandă în articol

Bună ziua, Oksana. soiuri prompte ce hortensie potrivite pentru creștere în Siberia? În partea de sud a teritoriului Krasnoyarsk. Mulțumesc.

Bună ziua. Cumparata Hydrangea danez Hydrangea macrophylla Papilon. L-am plantat într-o oală, udă abundent și a pus pe zi, după apusul soarelui balkon.Cherez toate florile ofilite. Este corect să spunem că pe balconul soarele meu după-amiază. După această reacție zanoshu floare zi în cameră, dar el continuă să se estompeze. Te rog spune-mi ce se poate face pentru a revigora floare.

Alo Ca o opțiune, aveți nevoie de un vas mai mare pentru a face mai solului și mai mult de umiditate. În general, hortensii makrofily nu le place soarele direct fierbinte în timpul verii, așa că s-ar fi mutat mai mică, probabil. Pentru resuscitare rapidă este mai bine să se înmoaie direct din oala într-un recipient mare cu apă

Hortensiile astăzi pot fi adesea găsite în grădinile noastre. Bucse, împânzit cu capace de culoare extraordinare, au început să apară în oraș. Frumos.

Bună ziua, Svetlana! Nu ați scris, care conține o hortensie? E în camera sau pe balcon?

In general, hortensii nevoie de sol acid cu humus, udare abundentă și polusolntse. Ei mai bine în aer liber din primăvară până în toamnă, acasă doar pentru iarnă (dacă este necesar și, dacă aveți o casă). Dacă ea este acasă, este posibil ca frunzele părăsită de uscăciune excesivă a aerului. Cu toate acestea, singurul motiv pentru care vine în minte, de ce ea nu floare, e prea mare o oală. Nu știu ce altceva. Și când i-ai dat, ea a fost în floare?

Dragă Anna! Vă mulțumim pentru feedback.

Oksana Buna ziua! Am încercat de multe ori să se alăture în ZZH, dar aceasta nu funcționează tot timpul nu este corect Spune-mi ce nu-mi tak.A o mulțime de întrebări.

Alo Dă-mi-AMP Ta am cumpărat trei săptămâni hortensie Bush nazad..prigotovila teren și plantat. Atunci când cumpără-le deja la 2-3 frunze și cherenochek de aproximativ 20 cm. Povyali lasă câteva zile, ceea ce înseamnă acest lucru? Se merge mai departe de rădăcină sau uciși. Ceva ce nu-mi place. Mă tem că, dacă nu am fost înșelat. Va fi insultător. și nici nu sunt ieftine!

Bună, iubire! Greu de spus, nu foarte multe informații. În ce stare a fost sistemul de rădăcină de arbuști?

De fapt, hortensii sunt rezistente, nu aș face nimic, adăpate și să fie lăsat în pământ. De multe ori planta după ceva timp să prindă rădăcini și să înceapă să crească. Noroc cu hortensii!

Vă mulțumesc foarte mult ... voi face !!