Hormoni si pierderea parului la femei, pentru a înțelege motivele

Hormoni si pierderea parului la femei, pentru a înțelege motivele

Caderea parului a devenit o temă de mare actualitate și numărul de cereri, se pare, deja matreata si degradare întrecut pe sine. Da, și spawns numeroase mituri - din poziția greșită a lunii în momentul de forfecare pentru viermi. Să nu ia acordat pentru toate sugestiile „băbești, și vom înțelege adevăratele motive.In ultimul articol am numit principalele cauze ale caderii parului si a mecanismelor de acțiune a acestora. Printre motivele pentru includerea factorilor numite și hormonale. Dar subiectul este larg și ambiguă. Prin urmare, efectul hormonilor asupra pierderii parului ar trebui să aducă la o discuție separată.

Motivele pentru eșecul și pierderea părului hormonale

Sarcina si nasterea

In timpul sarcinii, corpul unei femei creste in mod dramatic cantitatea de estrogen, care sunt benefice pentru creșterea părului. Mai mult placenta produce o cantitate mare de hormon progesteron, care blochează activitatea de hormoni masculini (în particular dihidrotestosteron). Sub influența faza de estrogen si progesteron cresterea parului este extins.

Chiar și părul, care ar trebui să scadă, să continue să crească. Dupa nastere, hormonale se schimbă dramatic. Și se pare că, din cauza condițiilor favorabile create în mod artificial părul, care trebuie să fi fost să scadă în primele 9 luni de sarcină, începe să scadă în același timp.

Primirea și anularea contraceptivelor hormonale

Hormoni si pierderea parului la femei, pentru a înțelege motivele
Foarte des, pilulele anticonceptionale contin estrogeni. Acestea sunt reduc oarecum activitatea de hormoni masculini, care sunt adesea cauza de acnee, excesul de sebum si parul nedorit facial. In plus, estrogenii blochează influența negativă a hormonilor masculini asupra foliculilor de par. Prin urmare, eliminarea acestor medicamente vor reveni la locurile lor.

Există, de asemenea, un contraceptiv, care conține în compoziția sa celălalt hormon feminin - progesteron. Adesea, aceste contraceptive au pronunțat androgenică. Se pare că inhibă creșterea și maturarea foliculului în ovar, prevenind astfel o sarcină nedorită.

Dar, împreună cu aceasta, are o serie de consecințe negative, cum ar fi alopecie (in special cele ale femeilor, care este genetică). Toate acestea nu înseamnă că ar trebui să ne oprim luați contraceptive. Dar ele trebuie alese cu grijă, în mod individual și numai la recomandarea unui medic.

Încălcarea tiroidei

Hormoni si pierderea parului la femei, pentru a înțelege motivele
Probleme cu glanda tiroida poate provoca pierderea parului. Acesta este responsabil pentru procesul normal al metabolismului. Prin participarea sa la formarea de proteine, grăsimi și carbohidrați, precum și producerea de energie în organism. Dar, din diferite motive, uneori, glanda tiroida nu poate produce cantitatea necesară de hormoni.O condiție în care există o scădere în funcționarea glandei tiroide, numit hipotiroidism. O persoană cu această creștere a greutății corporale în boala poate să apară, iritabilitate, oboseala, si pielea uscata. Bonusul la aceasta se adaugă la pierderea parului.

Slaba performanță shchitovidki deranjat metabolismul, ceea ce duce la un deficit de proteine ​​și vitamine în păr. Din acest motiv, parul devine uscat, fragil și începe să scadă. Mai mult decât atât, nu a format hormonii necesari pentru metabolismul normal în foliculul pilos, ceea ce duce la faza de repaus. Păr rămâne în această fază pentru o durată mai lungă de timp decât de obicei, și se subțiază treptat.

Dar, în comparație cu alte cauze emanatii acest diagnostic mai ușor. pentru că în cazul unor probleme cu parul glandei tiroide cade nu numai pe cap, dar, de asemenea, afecteaza sprancene, axile și zona genitală.

Factorii genetici (ereditate)

De asemenea, pierderea parului poate fi din cauza o predispoziție genetică. Acest tip se numește alopecie androgenetica (androgenetica sau, AHA prescurtat în continuare). Cu alte cuvinte - este de sex masculin-model chelie.

Ce înseamnă, în cazul în care nu provine?

In interiorul testosteron foliculostimulant (hormon sexual masculin, care este produs la femei de cortexul adrenal), sub acțiunea unei anumite enzime este transformat în digidrotstosteron. Ultimul declanșează un lanț de reacții biochimice care impiedica diviziunea normala a celulelor din folicul. În consecință, foliculii nu ajung la dimensiunea lor normală.

Astfel de foliculi defecte încep să producă păr slab și subțire. Faza de viață a părului, în același timp, este scurtat. Deoarece ciclu după ciclu de subțierea părului, perturbat pigmentarea și devin treptat părul vellus.

Mecanismul de pierdere a parului la barbati si femei la fel. Singura diferență în manifestările externe. La barbati se manifesta ca o capilare indepartezi la frunte și la partea din spate, femeile - „topirea coafura“ subtierea parului la despărțire,

Până de curând, se credea că cauza AGA este cantitatea crescut de testosteron în sânge. În prezent, cu toate acestea, a confirmat faptul că CAA nu depinde de cantitatea de androgeni. În cele mai multe cazuri, persoanele care suferă de AGA, sunt indicatori ai statutului hormonal aproape de ideal. Toate problema în sensibilitatea receptorului de foliculi de par in DHT.

Până la 75% din AHA transferat materne, patern 20%, 5% sunt predispuși în prima cursă. Adică, dacă bunicul matern capul chel, o mare probabilitate ca aceasta gena, de asemenea, prezenți. O altă întrebare se manifestă sau nu. Chiar dacă gena este prezentă la om, nu se poate manifesta pentru o lungă perioadă de timp. Punctul de plecare poate fi de stres, infecții, traumatisme, intervenții chirurgicale. Cu alte cuvinte, toți factorii care pot conduce sistemul imunitar de echilibru. În mod normal, orice persoană 10-15% din par dependente de androgeni.

Testul pentru AGA

Intreaba-te la 4 întrebări:

  • Există vreo schimbare vizibilă în linia parului din fata si templele (acolo a fost linia de creștere a părului de mai sus). De exemplu, pe fotografii de vârstă de 3-6 ani;
  • Fie pentru a restaura tot parul dupa „năpârliri“ periodice care au loc în fiecare;
  • Ți sa întâmplat vreodată ca pierderea parului nu a fost posibil să se oprească nimic, cu excepția loțiuni care conțin minoxidil;
  • Este cineva printre care se încadrează parul este prea scurt, subțire sau un pigment foarte diferit pe păr;

Dacă ați răspuns afirmativ la cel puțin o întrebare, apoi o mare parte din probabilitatea ca pierderea parului este asociat cu AGA. Dar, în cele din urmă diagnosticul poate confirma numai phototrichogram (PTH). Această metodă de diagnostic, care se realizează în două etape. În prima etapă de ras 1kv.sm în două porțiuni ale capului - parietale și zona frontala-occipitală. Apoi, într-o zi va fi posibil să se calculeze ce procent din păr în faza de creștere (doar ei cresc din nou în acel moment), cât și în faza de repaus (care rămân neschimbate), precum și procentul androgen-dependente de păr. Rezultatul PTH arata ceva de genul asta.

Hormoni si pierderea parului la femei, pentru a înțelege motivele

Acum, că știi cum să diagnosticheze la cutare sau cutare cauză. Acest lucru înseamnă că puteți lua măsurile potrivite și cu succes a face cu pierderea parului.

Ți-a plăcut. Pune-o + 1: