Hiperpigmentarea pielii feței și corpului - cauze și tratament, site-ul medical

Hiperpigmentarea - este extrem de pigmentare intensă (colorarea) a pielii, a porțiunilor individuale, în comparație cu culoarea de ansamblu a pielii. De fapt, hiperpigmentarea este cantitatea excesivă de melanina, care este conținut în straturile epidermei.De multe ori, culoarea pielii poate varia din mai multe motive: este plinătatea fluxului sanguin în vasele, grosimea epidermei, și așa mai departe. Dar principalul factor care influențează pigmentarea pielii este cantitatea de pigment melanină situat în pielea umană. În funcție de cantitatea de melanină, pielea noastra se poate obține de culoare de la pal la maro închis.

„Producția“ de melanină în corpul uman de celule specializate - melanocite situate în stratul al epidermei. Melanina este creat ca rezultat al reacțiilor chimice complexe de oxidare a aminoacidul tirozină (sub influența enzimei - „catalizator“ tirozinazei). Acumulând „depozitare“ de melanina - Melanoforele, sunt, de asemenea, o funcție de protecție importantă pentru organism. Aceste celule, precum și - în prezența melaninei, absorbi cu succes ultraviolete și raze infraroșii, nu permițându-le să pătrundă în organism.

Adică, este melanina este un mecanism important de protecție împotriva arsurilor pielii și supraîncălzirea întregul corp. Deoarece corpul nostru actioneaza ca un „ceas“, și totul în ea este interconectat, tulburările de pigmentare pot indica faptul că ceva nu a mers „în jos“, și mecanisme neuro-umorală a „semnale de alarmă“. În continuare vom încerca să afle cauzele și consecințele hiperpigmentare pentru tratamente corporale, și pentru a oferi o perspectivă clară.

pete maro: cauze

 • boli de piele;
 • modificări hormonale din timpul sarcinii;
 • O nouă zonă climatică;
 • neregularități în tractul intestinal;
 • bolile gastrice asociate cu tulburări metabolice, exces / deficit de vitamine și minerale;
 • traumatisme;
 • intoxicație;
 • antibiotice din grupul tetraciclinei, extractul de sunătoare, grupul de medicamente salicilic;
 • factori ereditari;
 • tulburări nervosa și mentale;
 • expunerea prelungită la soare fără protecție în trecut.

Cele mai frecvente locuri de pe piele umană la hiperpigmentare - o fata, piept, și mâini. Nu ar trebui să fie considerată o boală a pistrui, ca o hiperpigmentare congenitală, spre deosebire dobândită - melasma și cloasma.

Ce este pistrui, cloasma si melasma?

Pistruii sunt numite multiple pete circulare de pigmenți, care sunt mici, iar culoarea lor este cuprinsă în intervalul de la pal la culoare maro închis. Desigur, pistruii sunt mai vii, în cazul în care persoana este o lungă perioadă de timp sub influența radiațiilor solare.

Cloasma - „clopot de alarmă“ în corpul tău, cu el „ceva“ greșit. Ele pot fi diferențiate prin culoare - acest lucru pete maro pe fata, care sunt similare ca aspect cu pistrui, dar mult mai întunecat. De obicei, apariția cloasma dovezi de reorganizare hormonale a corpului feminin în timpul sarcinii. Dar, în cazuri negativ, cloasma - un „mesager“ de boli de ficat, suprarenale, și infestări parazitare. Eliminarea hiperpigmentare, în acest caz poate avea loc după dispariția cauzelor lor.Melasma - pete maro aranjate simetric unul de altul, și au o suprafață mai mare răspândire decât pistrui și cloasma. Ele pot apărea pe umeri, gât, spate, fata. Motivul pentru apariția lor este expunerea prelungită la soare și tulburări hormonale. Ca o regulă, melasma apar mai frecvent la femeile care iau contraceptive hormonale. De multe ori, melasma format în timpul îmbătrânirii pielii, acestea pot fi adesea observate la vârstnici. Astfel de pete acoperă încheieturi exterioare, umeri, spate și obraji.

De asemenea, există, de asemenea, un tip de hiperpigmentare, ca secundar. Ea apare din cauza boli ale pielii (cum ar fi traumatice sau inflamatorii) - eczeme, neurodermatita, infiltrează.

Tratamentul de pigmentare a pielii

Din păcate, nimic în estetica pigmentare crescută a feței și a corpului acolo. Ca urmare, pigmentarea excesivă devine o cauza de complexe, tulburări mentale și nevrotic despre aspectul. Mai ales hiperpigmentare ar trebui să fie tratate, de asemenea, motivul pentru care apar pe fata, brate, umeri, piept, care este, în zone care sunt adesea expuse la lumina soarelui, pete va crește doar, iar culoarea se va schimba de la lumină strălucitoare întuneric.

Înainte de a decide cu privire la tratamentul hiperpigmentare, ar trebui să vină la primirea unui medic calificat, și de a afla cauzele hiperpigmentare. Acest lucru vă va ajuta nu numai la dermatologi, dar medicii implicați în sănătatea sistemelor interne - un ginecolog, internist, medic oncolog si un gastroenterolog. Așa cum am scris mai sus, hiperpigmentare poate fi un indiciu că organismul este ceva greșit, și tratarea cauza principala a bolii poate „automat“ și de a elimina melasmei. Dar, în cazul în care tratamentul nu a adus rezultatul dorit, apoi pentru a scăpa de pigmentare este necesară excesivă, „vitamina“ curs - luarea ascorbic, nicotinic, acid folic, și multe altele.

Îndepărtarea petelor de pigment: cosmetologie

Unul dintre cei mai eficace agenți în tratamentul petelor este un curs de tratament la cosmetician.

peeling chimic de pete de pigment

Una dintre cele mai eficiente metode de a elimina petele de vârstă este considerat un peeling chimic. Acesta constă în aplicarea de acizi activi, care are loc datorită îndepărtării straturilor superioare ale epidermei. Trebuie amintit că o astfel de exfoliere are un număr de contraindicații, în plus, provoacă unele prejudicii straturilor cornoase ale pielii, astfel încât este nevoie de produse de îngrijire reparatorie și de vindecare speciale dupa peeling proceduri.

Acesta este similar în natură și metodă mai puțin dureroasă, modernă de îndepărtare a hiperpigmentare - cu laser resurfacing. Configurat în mod special pentru celulele care conțin o cantitate în exces de spectru melanina fasciculului laser le distruge prin încălzire rapidă. Această tehnologie a fost folosită cu succes pentru tratamentul atât pigmentare congenitale și dobândite.

Următoarea metodă - fototerapie, nu este numai natura a scăpa de hiperpigmentare, dar, de asemenea, starea de sănătate, de întinerire a pielii umane. Impactul razelor speciale excită celulele epidermei responsabile pentru crearea de colagen si Elast. Astfel, creșterea cantității acestor substanțe stimulează pielea și de a ajuta sa scape de riduri mici.

La rândul său, terapia cu ozon - este „panaceu“, a proceselor inflamatorii și traumatice pe piele. Expunerea la ozon creste substanta imunitar eficienta are proprietati anti-inflamatorii.

Și, în sfârșit, asculta cuvintele noastre - hiperpigmentare nu își asumă nici un pericol pentru organism. Eliminarea acestuia le puteți deveni ei înșiși „inamic“, și pot provoca daune substanțiale pielii. Pentru a elimina contactul de melanozei de personal calificat, dermatologia mai moderne si cosmetologie a făcut progrese semnificative în tratamentul bolilor de piele, inclusiv melasma și o șansă de zero de efecte secundare.