hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament

hiperpigmentarea pielii - este prezența în zonele de piele care sunt diferite de culoare din tonurile pielii. Acesta poate fi pistrui, dermatită, hiperpigmentare secundare și multe alte tipuri de boli. Hiperpigmentare poate avea loc atât la adulți cât și pentru copii. In plus, boala afectează diferite părți ale corpului. Cel mai adesea, pigmentul de culoare pot fi găsite pe fata, gat, sub ochii lui, pe picioarele lui la nivelul picioarelor inferioara si umerii și antebrațele.Din fericire, hiperpigmentare pot fi tratate. Dar, înainte să-ți spun despre asta, vă încurajăm să investigheze cauzele bolii.

Hiperpigmentarea pielii se poate datora unor cauze diverse. În general, pentru a corecta melanina culoarea pielii de pigment este responsabil. Este o deficiență sau exces contribuie la apariția diferitelor pete pe culoarea pielii. Simptomele sunt întotdeauna la fel: orice roseata neuniforma a pielii, cu Koto rom nu cosuri sau escoriații, este un simptom al excesului de melanina. Iar motivele sunt după cum urmează:

 • tulburări ale sistemului endocrin;
 • eșec hormonale;
 • în timpul sarcinii;
 • ereditate;
 • lipsa de vitamine;
 • prejudiciu pielii;
 • arsuri solare;
 • număr de boli gastrointestinale;
 • varice;
 • reacție la utilizarea antibioticelor;
 • menopauza;
 • uscăciune excesivă a pielii;
 • traumatisme sau rănire a sistemului nervos.

De multe ori, mulți nu pot influența pe etapele de dezvoltare ale bolii, inclusiv sale incurabile sau în condiții de siguranță. Cu toate acestea, unii oameni hiperpigmentare pot oferi probleme psihologice, astfel încât tratamentul este posibil și necesar! Acest lucru se poate face sub supravegherea unui medic sau la domiciliu. Înarmat cu metodele tradiționale.

hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament

Tipuri de hiperpigmentare a pielii

Hiperpigmentare pot fi împărțite în mai multe tipuri și subtipuri, în funcție de localizarea și manifestările de principiu a acestora. Pentru unul dintre tipurile de boli sunt cunoscute tuturor pistrui. ei au adesea o lumina sau maro inchis, uneori cu roșeață. Dimensiunea lor nu depășește câțiva milimetri în diametru, și sub influența luminii solare directe, ei pot dobândi o culoare mai vie și saturate. Pistruii pot apărea pe fata, gat, umeri, piept si chiar si pe burta si picioare. Adesea, acest tip de hiperpigmentare localizate pe mâini și chiar degete. Există un fapt foarte interesant: cea mai mare parte apariția pistruilor expuse la persoanele cu culoarea naturală a părului roșu. deoarece este în corpul lor se observă excesul de melanină. Cauza pistrui este de obicei ereditară.

Al doilea tip de hiperpigmentare - este cloasma. Aceasta boala are o pete rotunde, de culoare închisă, care apar de multe ori doar pe fata, iar motivul apariției sale este un eșec hormonal sau modificări hormonale, care este o consecință a sarcinii. Totuși, acest tip de hiperpigmentarea pielii pot să apară pe fondul unor boli hepatice.

hiperpigmentare secundar sau post-inflamatorie a pielii este un rezultat al unei leziuni sau inflamație a pielii. Cel mai adesea hiperpigmentare secundar apare la persoanele care au avut dermatita sau eczema atopica.

hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament


Deși hiperpigmentarea pielii nu afectează sănătatea fizică, aceasta poate oferi o serie de probleme psihologice sau estetice. Din fericire, boala poate fi tratată ca o metodă cosmetică, și în casă, folosind recomandările experților din medicina tradițională.

Primul lucru care trebuie făcut pentru persoana care vrea să trateze hiperpigmentare pe cont propriu - acesta este un apel la dermatolog. De asemenea, este de dorit să treacă o examinare cuprinzătoare pentru a determina cauza hiperpigmentare, și numai apoi se trece la tratament.

Tratamentul poate fi de două tipuri. cu ajutorul unor medicamente sau produse cosmetice, sau folosind medicina tradițională. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda aceste medicamente:

Poti cumpara un unguent sau crema pe baza acestor vitamine pentru a gestiona zonele cu probleme cu ajutorul lor cu hiperpigmentare. Datorită acestui timp pete va lumina și dispar cu totul din piele.

Puteți utiliza, de asemenea, serviciile de cosmeticieni. Procedurile care vor ajuta să scape de hiperpigmentare a pielii, este:

Înainte de a utiliza proceduri cosmetice consulte aceste cu medicul dermatolog, și citi cu atenție lista de contraindicații.

În ceea ce privește banii poporului, apoi la domiciliu pentru a corecta tonul pielii în mai multe moduri. Vă invităm să luați notă de câteva înaltă calitate și rețete testate în timp. care vă va ajuta să uitați despre hiperpigmentare dacă nu pentru totdeauna, este foarte mult timp.

hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament

Masca de săpun

Asigurați-fulger masca de la săpun obișnuit la pielea este foarte simplu. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a freca o bucată mică de orice (mai bună copil) săpun pe o răzătoare fină, pentru a lua o lingura mica de chips-uri de săpun și umple-l cu 15 mililitri de peroxid de hidrogen. Se agită până când spuma, apoi se picură două picături de amoniac și cu ajutorul unui tampon de bumbac aplica mijloace pe zonele cu probleme ale pielii. După 20 de minute, pielea trebuie curățate cu apă caldă și hidratează cremă hrănitoare.

Aceste proceduri ar trebui efectuate o dată pe zi, până la rezultatul dorit. Cu toate acestea, în cazul în care amestecul începe să cuptor piele, mai bine să scap de ea imediat.

Amidon și lămâie

Un alt instrument care va ajuta ușura pielea cu hiperpigmentare este format din suc de lămâie și amidon. Pentru ao pregăti, este necesar să ia o lingură mare de amidon. se toarnă într-un recipient mic și se adaugă suc de lămâie proaspăt stors. Suc nevoie de o cantitate care este suficientă pentru a obține un amestec terciul. Ar trebui să fie utilizat în același mod ca și masca de săpun.

hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament

Fructe sau suc de legume

Fructe și sucuri de legume sunt renumite pentru conținutul lor de vitamine. Ele sunt atât de multe elemente utile diferite, care va ajuta sa scapi de hiperpigmentare. Cel mai bun în afaceri sunt considerate a fi de suc de lamaie. rodie, grapefruit. castravete. coacăz negru și așa mai departe. n. Pentru a scapa de hiperpigmentare, ar trebui să stoarce sucul imediat înainte de utilizare și să le ocupe de piele, care are pete. Acest lucru ar trebui să se facă cel puțin de două ori pe zi, iar dacă se dorește poate fi și mai mult.

Infuzia socului

Infuzia socului pentru tratarea hiperpigmentarii pot fi preparate în modul următor:

 • Se clătește de mai multe mare mai mare inflorescență. ori le într-o tigaie mică și se toarnă cana de apa fierbinte.
 • Se acoperă tigaia și se lasă până când apa până când se răcește.
 • Răcit infuzie din tulpina prin tifon și se adaugă încă aproximativ 200 mililitri de apă potabilă pură.
 • Lichidul rezultat trebuie să ude tampoane de bumbac și le aplică zonelor cu probleme. Fiți la uscat, apoi se uda din nou și se aplică.

Deci, trebuie să utilizați infuzia de două sau de trei ori pe zi, timp de o lună în fiecare zi. După aceea, ar trebui să ia o pauză de o săptămână și, dacă este necesar, se repetă tratamentul hiperpigmentarea pielii la domiciliu.

Astfel de metode de tratament al bolii va ajuta pentru a ușura în mod semnificativ pete întunecate pe față și corp, și apoi uitați pentru o lungă perioadă de timp, care este hiperpigmentarea pielii.

hiperpigmentarea pielii - cauze, tipuri și metode de tratament