Hiperpigmentare - cauze, simptome, diagnostic și tratament

hiperpigmentare

Hiperpigmentare - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Termenul „hiperpigmentarea“ denotă o culoare intensă zone extrem de individuale ale pielii, comparativ cu culoarea pielii. Această situație apare datorită concentrației mai mari de substanțe pigment conținute în celulele epidermei.Culoarea pielii umane depinde de mai mulți factori: umplere vaselor de sange, grosimea epidermei, model dermice, etc. Cel mai important factor care afectează culoarea pielii, este prezența și concentrația coloranților specifici - pigmenții de care determinant este melanina pigment ... În funcție de cantitatea de melanină prezentă în piele, culoarea poate fi de la solid la maro închis. Melanina este produsă de către celulele epidermei - melanocite. Sub influența unui anumit tirozinazei enzima oxidează formarea tirozină și melaninei. Melanina este stocat în celulele speciale ale epidermei - melanoforii și, datorită capacității sale de a absorbi razele de căldură, protejează organismul de la expunerea la ultraviolete și raze infraroșii.

Astfel, melanina servește ca mijloc de protecție a pielii de arsuri și hipertermie. Procesul de sinteză a melaninei este reglementat mecanismul neuroumoral pentru a asigura unitatea tuturor organelor și sistemelor. Încălcarea unei funcții duce la o perturbare a echilibrului global al organismului.

Cauzele de hiperpigmentare

Locuri preferate de localizare a pete de pigment sunt feței, mâinilor și piept. Hiperpigmentarea pielii poate fi congenitale (pistrui) și dobândite (cloasma, melasma). Pistruii - multiple mici, rotunjite pete negre pal sau maro închis. Sub influența pistruilor devin de culoare mai expunere la soare pronunțată.

Cloasma - pete pigmentare maro închis cu rotunjite neregulate, adesea localizate în zona fetei. apar adesea pe fondul hormonal se schimba corpul in timpul sarcinii, precum și într-un număr de patologii ale ficatului (cloasma hepatică), glandele suprarenale, infestărilor parazite. Pot să dispară cu eliminarea cauzelor sau stocate pentru o lungă perioadă de timp.

Melasma - maro, petele pigmentare adesea simetrice localizate preferential pe fata, gat, umeri, care apar ca urmare a efectelor cumulative ale razelor si hormoni soarelui. Melasma este cel mai frecvent apare la femeile gravide și femeile care iau contraceptive hormonale.hiperpigmentare cutanată secundară apare deoarece rezultatul unor boli traumatice sau inflamatorii ale pielii - infiltrate neurodermatita. eczeme, etc.

Metode de tratare a hiperpigmentarii

Hiperpigmentare - cauze, simptome, diagnostic și tratament
hiperpigmentare a pielii este un defect cosmetic, nu prezintă un pericol grav pentru viața și sănătatea. Cu toate acestea, aceasta este o problemă serioasă și estetică, ca o consecință, disconfortul psihologic asociat cu nemulțumirea față de aspectul lor. Necesitatea de a trata hiperpigmentare este, de asemenea, în legătură cu faptul că soluționarea pe față, gât, brațe, piept, t. E. deschise zone ale corpului, acesta este expus în mod repetat la lumina soarelui, provocând o creștere a mărimii elementelor și intensitatea culorii lor.

În tratamentul hiperpigmentare importante abordări integrate și medic de supraveghere-dermatolog. nu ar trebui să recurgă la sine: folosind Scrubs și cosmetice cu efect de albire nu va aduce rezultatul dorit și poate agrava situația.

Tratamentul petelor de vârstă încep să se stabilească cauza melanozei. Acest lucru necesită o examinare de specialiști medicali: gastroenterolog. ginecolog. terapeut. oncolog. În unele cazuri, hiperpigmentare a pielii dispare după tratament adecvat al bolii de bază, ceea ce a determinat aparitia unor pete pigmentare. Dacă nu, atunci a avut loc Ascorbic vitamine tratament :., acid folic, nicotinic, etc. Dintre fondurile topice utilizate pe scară largă agenți de depigmentare: peroxid de hidrogen, acid citric, loțiuni și unguente pe bază de acid salicilic, chinina, mercur, tanin, salol , pergidrodya.

Fototerapia sau metoda de intinerire combate nu numai pigmentarea pielii, dar, de asemenea, îmbunătățește starea generală a pielii prin stimularea producției de colagen și elastină. Photorejuvenation, ajută să scapi de riduri. pielea devine mai suplă și încordate. Din hiperpigmentare secundar având o origine traumatică sau inflamatorie, aceasta ajută la eliminarea stratului de ozon. Acesta are un efect stimulator asupra sistemului imunitar, efectul de rezoluție și anti-inflamatorii locale.

O abordare integrată a tratamentului hiperpigmentare este utilizarea de produse cosmetice care reduc melanina pigment în celule și protecția maximă a pielii împotriva factorului solar, folosind creme speciale și loțiuni. După un curs de tratament este necesar să se respecte în mod constant regulile de îngrijire a pielii: pentru a elimina tan în solar și în lumina directă a soarelui, a proteja zonele expuse ale corpului cu ajutorul unor pulberi sau a instalațiilor cu factor de protectie solara.

Tratamentul Prognoza de hiperpigmentare

Rezolva problema de hiperpigmentare poate ajuta doar cursul ales competent și profesional de tratament individual. dermatocosmetology modernă are la dispoziție tratamente sale fiabile și dovedite pentru melasma, cu efect clinic persistent. Nu încerca să facă față singur cu hiperpigmentare, se referă la specialiști, iar recompensa va fi curat, frumos piele, bine îngrijit.