Hiperkinezie tratament, Tipuri, simptome, cauze

Hiperkinezie tratament, Tipuri, simptome, cauze
Hiperkinezie - un grup de boli, care sunt principalul simptom al mișcărilor bruște care au loc în orice grup de mușchi, persoana nu se aplică în acest efort volitiv. Dimpotrivă, o astfel de acțiune nu poate fi întreruptă, are loc, în plus față de dorințele pacientului. Astfel de mișcări împiedică punerea în aplicare a acțiunilor necesare și perturba activitatea obișnuită.Cele mai multe sunt hiperkinezie extrapiramidal. Motivul pentru o astfel de patologie hiperkinezie sistem extrapiramidal a creierului, care este o uniune de structuri de diferite niveluri și este responsabil pentru mișcările.

clasificare

Datorită patogenia neclare unice de clasificare hiperkinezie nu există. În primul rând, ele sunt separate la locul de apariție în creier:

  1. Formată la nivelul trunchiului cerebral: tremorul, starea tic, inclusiv sindromul Gilles de la Tourette (o afecțiune genetică a SNC), mioclonie (contracția musculară dezordonate).
  2. Emergente în subcortexului: coree (mișcări spasmodice), atetoză (convulsii tonice lent), distonie torsiune (violare a tonusului muscular).
  3. Vatra este situată în regiunea cortico-subcorticale: epilepsie mioclonică, Kozhevnikov epilepsie.

Acțiuni de viteză sunt efectuate următoarele tipuri de hiperkinezie:

  1. Lentă caracterizată prin creșterea tonusului muscular, de exemplu, torsiune distonie și atetoză;
  2. Când rapid, dimpotrivă, scade tonusul muscular. Acest lucru se întâmplă atunci când tremor, ticuri, coree.

După cum se vede în mai multe tipuri diferite de hiperkinezie?

Simptomatologia depinde de nivelul și gradul de deteriorare a sistemului nervos. Distinge principalele manifestări:

tratamentul hiperkinezie

Hiperkinezie tratament, Tipuri, simptome, cauze


În funcție de ceea ce a fost motivul pentru care hyperkineses de declanșare prescrie un tratament complex.

tremor terapie, in special primar, este, mai presus de toate, în ceea ce face pacientul calma atmosfera psihologică. Dacă simptomul încalcă viața de rutină, atunci prescrie non-selective beta-blocante, cum ar fi propranolol, sau derivați de pirimidonă, care includ hexamidină.

Alegerea unui anumit medicament depinde de starea fizică a persoanei care suferă de tremor. Cu ineficacitatea sedative numire tratament complementar și agenți anti-anxietate: alprazolam, fenobarbital, și altele.

În cazul în care tratamentul cu medicamente pe cale orala nu are nici un efect, recurge la injecții cu toxina botulinica în mănunchiul musculare afectate. Acest lucru determină un spasm al mușchilor și încetarea jitter sale. In cazuri extreme, produc neurochirurgie de la talamus.

Atunci când statele tic joacă un rol important de lucru cu un psiholog sau terapeut care a învățat tehnici de relaxare și de auto-control. nootropics aplicate cu efect sedativ, de exemplu, Phenibutum. Efectivă este numirea de benzodiazepine: Phenazepam, clonazepam.

Dacă acest lucru nu funcționează, recurge la antipsihotice atipice: olanzapina, sulpirida, risperidonă. În absența unei dinamici pozitive a antipsihotice convenționale prescrise în doze mici: haloperidol, zuclopentixol. În cazul în care aceste fonduri sunt lipsiți de putere, folosind preparate injectabile cu toxina botulinica in muschii implicati in căpușe.

Cu simptome ușoare se aplică:

  • blocante ale receptorilor de glutamat, cum ar fi memantina;
  • medicamente antiepileptice: topiramat, carbamazepină, acid valproic;
  • simpaolitiki: rezerpina.

Dacă mișcările violente sunt pronunțate, precum și cu ineficacitatea acestor medicamente administrate atipice (olanzapină, risperidonă, sulpirida) sau neurolepticele tipice (haloperidol, pimozid).

Tratamentul este inițiat cu numirea de levodopa, care includ Madopar și lac. În absența dinamică pozitivă a recurs la medicamente cholinolytic, de exemplu, trihexifenidil sau Trigeksifenidilu. Dacă nu există nici un efect, prescrie benzodiazepine sau carbamazepină. Medicamentele antipsihotice ultima alegere sunt tipice.

În cazul în care medicamentele eșuează, folosind injectarea Stereotactica de toxină sau distrugerii botulinica pallidus - unul dintre nuclee subcorticale.

În cazul problemei de stări hiperkinetice este nu numai boala în sine, ci și atitudinea celorlalți. Mulți oameni au necunoștință pentru persoanele care suferă de orice hiperkinezie, atitudini negative, frica sau să le ridiculizeze. Fixație asupra problemei duce la o deteriorare, precum și aderarea tulburărilor depresive sau anxietate.