Hiperactiva vezicii urinare - tratamentul de sănătate competente privind ilive

Tratamentul vezicii urinare hiperactive, mai presus de toate, menite să restabilească controlul pierdut al funcției cumulative a vezicii urinare. In toate formele de metoda principală a vezicii urinare hiperreactiva de tratament - medicale. medicamente standard de alegere sunt agenți anticolinergici (m-holinoblokatory). De obicei, medicamentele de primire combinată cu terapie comportamentală, biofeedback sau neuromodulatie. Mecanismul de acțiune al medicamentelor anticolinergice este în blocarea postsinaptică (m2, m1) receptorii colinergici muscarinici ai detrusorului. Acest lucru reduce sau previne acțiunea acetilcolinei asupra detrusorului, reducerea hiperactivitate lui și creșterea capacității vezicii urinare.Până de curând, tratamentul vezicii urinare hiperactive cuprinzând administrarea oxibutinina (driptana). Doza maximă este de obicei 5-10 mg de 2-3 ori pe zi. In ultimii ani, pentru tratamentul vezicii urinare hiperreactiva furnizează medicamente noi, cum ar fi clorura de trospium (spazmeks) 10-15 mg de 2-3 ori pe zi, tolterodina (detruzitol) 2 mg de 2 ori pe zi și solifenacin (Vesicare) 5 -10 mg 1 dată pe zi. Toate anticolinergice au efecte secundare asociate cu blocarea receptorilor m-colinergice ale altor organe și țesuturi. Uscăciunea gurii, - efectul secundar principal al anticolinergice, - cauze blokala receptorii muscarinici ale glandelor salivare. Alte reacții adverse sistemice ale medicamentelor anticolinergice care blochează receptorii colinergici muscarinici ai diferitelor organe includ claritatea vederii, reducerea tonusului organelor musculare netede (inhibarea motilității intestinale, constipație), tahicardie afectata, iar în unele cazuri, efectele centrale (somnolență, vertij), și altele. Trebuie remarcat faptul că clorură de trospium quat numai în acest grup și, în contrast cu aminele terțiare care nu penetrează bariera hematoencefalică și nu determină eficacitatea laterală Tovarășul SNC.

Prin toate conturile, clorura de trospium, solifenacin și tolterodină au un profil de siguranță mai bun în comparație cu oxibutinin. Folosirea prelungita kolinolntikov pacientii vezicii urinare hiperreactiva (in special atunci cand neirogennoy detrusor hiperactivitate) pot dezvolta activitatea contractilă violare a detrusorului cu dezvoltarea de retenție urinară cronică, ureterohydronephrosis și insuficiență renală cronică. Este deosebit de periculos să prescrie medicamente pacienților anticolinergic acțiune vezică hiper-reactivitate în asociere cu activitatea contractilă afectata a detrusorului. Pentru monitorizarea în timp util a posibilelor efecte secundare ar trebui să fie monitorizate de urină reziduală.

Tratamentul vezicii urinare hiperactive este deținut, de asemenea, alte medicamente - antispastice miotrope relaxantele, blocante ale canalelor de calciu lente (nifedipina, verapamil), antidepresive triciclice (imipramina). Cu toate acestea, rezultatele tratamentului cu aceste grupuri este blocante ale receptorilor muscarinici in mare parte inferioare, și, prin urmare, ele sunt de obicei utilizate în combinație cu acesta din urmă.

In cazurile severe neirogennoy detrusor hiperactivitate când administrarea anticolinergicelor utilizarea ineficientă vnutridetruzornoe de neurotoxină botulinică de tip A și administrarea intravezicală de medicamente având activitate neurotoxic, cum ar fi capsaicina.Mecanismul de acțiune al neurotoxină botulinică de tip A este o blocada presinaptică a eliberării acetilcolinei, ceea ce duce la o relaxare a detrusorului și a crește capacitatea vezicii urinare. 200-300 UI de neurotoxină botulinică de tip A, diluată în 10-20 ml de soluție izotonică de clorură de sodiu este administrată într-un detrusorului 20-30 puncte. Marea majoritate a pacienților pentru a menține efectul clinic necesită administrarea de doze repetate, la intervale de 3-12 luni.

Capsaicina provoca iritație transmarginal fibrele C nemielinizate aranjate în stratul subepitelial al peretelui vezical. Efectele neurotoxice ale capsaicină * însoțită de o reducere a activității contractile crescută a detrusorului și de a crește capacitatea vezicii urinare. Acid Gomovanilovoy capsaicina derivat * este obținut din ardeiul iute rosu. Acțiunea unei singure instalații capsaicina intravezicale are o durată medie de 3-4 luni. după care necesită administrarea repetată a medicamentului. reacții adverse se manifestă în apariția senzației de arsură acută și contracții reflexe ale vezicii urinare în primele câteva minute după administrare.

Tratamentul vezicii hiperactive necesită de asemenea neuromodularea, adică procesul de formare a mecanismului de micțiune pierdut prin stimulare directă sau indirectă de slab curent electric carte de aferenții somatice ale sistemului nervos periferic. Fibrele sunt componente ale diferitelor trunchiuri nervoase, dar, de preferință, sunt formate din al treilea nerv sacral. Ceea ce reduce impactul asupra activității nervului pelvic parasimpatic și crește activitatea nervului hipogastric simpatic. Aceasta conduce la o inhibare crescută a activității detrusorului contractile. Cel mai eficient tibiale si stimulare electrica sacral.

Metoda electrostimulare stimularea nervului tibial este curentul său electric slab. În acest scop, electrodul de ac, care este introdus la o adâncime de 3-4 cm, prin piele, la un cm cranial punctul 5 la maleola medială. Electrodul pasiv este localizată în domeniul articulației gleznei. O singură procedură de tratament durează 30 de minute. Realizarea 12 proceduri. una pe săptămână. Pacienții cu dispariția sau ameliorarea simptomelor gipereaktivnogo vezicii urinare includ raportul final așa-numitul. Acest lucru înseamnă că, în viitor. în funcție de rezultatele tratamentului, efectuat o procedură de 2-3 săptămâni. Acest tratament de vezică urinară hiperactivă nu produce efecte secundare.

electrostimulare Metoda sacrale nervoase implică executarea secvențială de stimulare test de toxicitate acută, stimularea temporară și a instala pacemaker permanent. În prima etapă, înainte de implantarea electrodului pentru stimulare temporară, testul este efectuat de stimulare acută. După anestezia infiltrație cu 0,5% soluție de procaină (novocaină) pe o suprafață posterioară a treia gaură sacrum operează recuperare puncție sacral. ac de preluare este conectat la un dispozitiv de testare extern stimulare electrică și acută se efectuează pentru a determina poziția vârfului acului. Iritarea curentului electric de fibre nervoase la nivelul S3 conduce la o reducere a muschilor perineului si flexie plantara a halucelui de stimulare, care este privit ca un test pozitiv. După aceea, al treilea ac orificiul sacral administrat electrod. Locație electrod monitorizat în radiografică anteroposterior și proiecții laterale. După implantare, electrodul este fixat pe piele și este conectat la un dispozitiv portabil pentru stimulare neuronale. Afectează monofazic lățimea impulsului dreptunghiular de 210 microsecunde. frecvența de 25 Hz și o tensiune de 0,5-5 V. Stimularea temporară se efectuează timp de 3-5 zile. Testul este considerat stimulare temporară pozitiv în timp ce reducerea simptomelor în timpul perioadei de stimulare cu mai mult de 50% din valorile inițiale și redeschiderea simptomelor după încetarea stimulării. Rezultatele pozitive ale testului de stimulare temporară sunt un indiciu pentru permanent subcutanat stimulator cardiac pentru implantare neuromodulatie sacrală. Implantarea presupune instalarea în zona celui de al treilea electrod nervul sacral conectarea la pacemaker permanent. este plasat sub piele în regiunea fesieră. Complicații neuromodulation sacral: migratie electrozi si procese infectioase-inflamatorii.

Tratamentul chirurgical al vezica urinara hiperreactiva este rar folosit, și constă în înlocuirea porțiunii de vezică urinară intestin (subțire sau gros) sau miektomii cu creșterea capacității vezicii urinare.