Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

Hibiscus - Înflorește frumusete nepământeană. De obicei, ele sunt asociate la persoanele cu camera de chinezi a crescut. Dar, în ciuda acestui fapt, ele pot fi găsite în grădină. hibiscus Garden, este o mare Bush, pe care o multitudine de flori infloreste frumos. Și culoarea lor pot fi foarte diverse - bogat rosu, portocaliu, roșu, alb, galben și așa mai departe.Este demn de remarcat faptul că acest tip special de cultivatorii de plante cultiva în țara noastră cea mai lungă. Ceea ce este cel mai interesant, în ciuda originii străine a grădinii hibiscus el cu greu de agitat, și, prin urmare, nu este atât de dificil să aibă grijă de el. În articolul de astăzi vom vorbi despre cum să efectueze grădina de cultivare, îngrijire și hibiscus de reproducere.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

Ce este o plantă?

În cuvinte simple, amatori hibiscus de grădină este împărțit în două tipuri:

Dar aceasta este tot pur arbitrară. Din moment ce, în oricare dintre ele, există, de asemenea, subspecie, soiuri, și așa mai departe. Ei sunt reprezentanți ai familiei Malvaceae. Fondatorul, care este considerat a fi un popular și bine-cunoscut pentru aproape toata lumea Mallow. Apropo, apariția florilor de multe soiuri de gradina hibiscus au o asemănare cu nalba. Ele sunt extrem de asemănătoare.

Toate tipurile de hibiscus, atunci nu le va enumera foarte mult. Desigur, cele mai multe dintre ele sunt cultivate doar în gama sa și nu este potrivit pentru climatul local. Aceste plante pentru creșterea normală și înflorire au nevoie de un habitat tropicale sau subtropicale zonă și îngrijire bună. În regiunile de latitudini moderate, de obicei, să crească trifoliate sirian și hibiscus.

În plus, crescătorii au creat un alt fel de hibiscus - Hybrid. El apoi doar cu numeroasele sale soiuri și aparține grupului de iarbă.

În ceea ce privește soiurile de arbori sunt cele mai larg de plante sirian. Această hibiscus grădină, adesea crescut ca un arbust. Cu toate acestea, unele gestiona în continuare propriile eforturi să-i dea aspectul de copaci Stam.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

Fapt interesant. Cu toate că acest soi și este numele sirian, dar el a venit din China. De asemenea, este cultivat în regiunile Coreea și unele părți ale Asiei. Siria, de asemenea, nu se aplică în cazul acestei plante, nu există pur și simplu nu în creștere.

Orice copac hibiscus - perene. Ce se poate spune despre iarba, cele mai multe dintre ele - aceeași vârstă. Dar un lucru pe care sunt într-adevăr la fel. Ambele specii cresc flori mari și uimitoare, care culoarea poate fi absolut orice, indiferent de ce fel este.

În aparență acestea sunt fie convenționale sau plușate. În cele din urmă, puteți marca un singur lucru - fiecare hibiscus grădină extraordinar de frumoase. Cu toate acestea, să se bucure de frumusețea acestui an, trebuie să fim răbdători și să-l dea o ingrijire adecvata.

Tot ce trebuie să știți despre creștere și îngrijire

Ce este nevoie de îngrijire Hibiscus? Pentru toate clasele, hibiscus, este foarte important pentru a obține suficientă energie solară. Prin urmare, este de dorit să le crească într-o locație însorită. Dar asta nu e tot. Site-ul, cu flori nu ar trebui să fie expuse la suflare de vânt. Prin urmare, atunci când sunt hotărâți să plaseze, merită să ne amintim că planta va fi acolo pentru o lungă perioadă de timp.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

centenari de flori - Hibiscus. Ele sunt plăcute ochiului de mai mult de douăzeci de ani. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acestea nu sunt practic pretențioasă la sol. Ei cresc bine în sol argilos. Asigurați-vă că să adere la două reguli: în țară nu ar trebui să fie prezent de var, și nu se poate face prea umed.

Ideal pentru hibiscus - aer și microelementelor sol bogat. De obicei, cultivatorii le-au plantat aproape de trandafiri. Acest lucru se explică prin faptul că acestea sunt la fel de potrivite sau solul respectiv. În plus, împreună creează un așa-numit „Flower Symphony“, se pare ca e foarte frumos.

Bine de știut! Cei care trăiesc în zone cu climă rece, este recomandabil să se specii de plante erbacee, care au flori nu pufoase. Astfel de hibrizi sunt cele mai rezistente la ierni geroase.

Angajarea în plantarea hibiscus este necesară în primăvară. Apropo, de a organiza acest eveniment ar trebui să fie numai atunci când vremea sa îmbunătățit și strada va fi cald. Înainte de debutul iernii, plantele vor fi puternic și petrece în liniște iarna.

reguli de plantare

Toate tipurile de gradina hibiscus sunt foarte similare în plantare și îngrijire. Dar un lucru pe care difera: un hibiscus sirian sape o gaură de două ori la fel de mult ca și lungimea rădăcinilor.

Înainte sunt pregătite găuri de plantare. Este cunoscut faptul că aceste plante nu le place solul excesiv umed. Pe această bază, este necesar să se facă un strat de drenaj în avans calitativ. Ar fi cea mai bună utilizare a cărămidă roșie zdrobit.

Drenajul trebuie să fie de cel puțin 15 cm în diametru. Când sunteți gata, pe partea de sus a acesteia trebuie să se toarnă nisip (aceeași sumă), și apoi acoperite cu compost în aceleași proporții. În concluzie, încă o dată se umple cu nisip (15 cm).

În conformitate cu această recomandare, veți obține nu numai de calitate, dar, de asemenea, un strat util. În sol, care va fi eliminat în procesul de săpat o groapă, de asemenea, nu strica să adăugați turbă și nisip (într-un raport de 1: 2: 4).

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video


După terminarea formării, florile sunt plasate deasupra solului și acoperite cu pământ amestecat. O parte a gâtului rădăcină nu este necesar să se sape prea adânc în gaura.

Când aterizare este terminat, trebuie să se toarnă fiecare floare. După absorbția completă a apei și a solului prosazhivanie, se recomandă să se umple un pic de amestec, astfel încât să egalizeze nivelul solului.

Păstrarea hibiscus

Grija pentru aceste culori, desigur, nu se limitează la udare. cultivarea și întreținerea corespunzătoare, sunt după cum urmează:

  • porțiune periodic proryhlivat;
  • Scoateți a apărut buruienile;
  • crengi Indeparteaza Dryish și flori moarte.

În același timp, ține cont de faptul că acest din urmă acțiunea este necesară pentru a efectua în fiecare zi. tulpini de flori de grădină hibiscus sunt întotdeauna foarte mult și pentru o lungă perioadă de timp.

Dar, în ciuda acestui fapt, fiecare nouă floare, nu trăiesc mai mult de o zi. În acest sens, necesitatea de a obține în mod constant scăpa de ele, lângă ele vor fi noi.

În cazul în care plantele cresc primul an sau frigul iernii este prea puternic, ar trebui să fie la sfârșitul toamnei le acopere. Acoperirea hibiscus produse în același mod ca și pentru trandafiri.

Hibiscus nu necesita udare regulată. Putem spune chiar mai multe - dintre aceste plante pot muri chiar. Pe această bază, pentru a efectua umiditatea solului este posibilă numai atunci când este uscat.

De regulă, precipitațiile naturale sunt în măsură să îndeplinească nevoile de flori în umiditate și apă nu este necesară. Dar, în căldura toridă de vară, și irigații ar trebui să fie regulat.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

Realizarea fertiliza

flori de hibiscus și dezvoltă în mod activ pe toată perioada de vară. Acesta a fost în acest timp că el are nevoie de hrănire suplimentară. Este nevoie să se facă o dată în cincisprezece zile. În acest scop, utilizați îngrășăminte de flori, care sunt bogate în azot și fosfor.

Când vine vorba de timp până în toamnă, în curs de pregătire pentru frigul iernii, este recomandabil să se facă îngrășământ, cu prezența de potasiu. Pentru a face acest lucru, puteți lua o infuzie de lemn-frasin obișnuită sau cenușă.

Am nevoie să tăiați?

Dacă aveți de gând să crească varietate de flori erbacee, problemele cu circumcizia nu va fi. Singurul lucru pe care trebuie să faci - pentru a scăpa de înainte de debutul iernii pentru a scăpa de tulpini uscate. Dar aici e soiurile arborescente, în special hibiscus sirian nevoie de tăiere constantă.


Astfel de manipulări sunt de mai multe feluri:

Primul dintre acestea ar trebui să fie obligatorie, la începutul primăverii. În primul rând, se taie ramurile care sunt ofilite sau iarna rece. În continuare, a scăpa de ramuri de creștere într-o plantă. În cazul în care sunt slăbite sau invers ramuri, care nu au apărut în trepte laterale foarte dezvoltate, acestea trebuie să fie curățate înainte de masă. La final ar trebui să scape de rădăcină lăstari.

circumcizia Stimularea se realizează în același timp cu igienice. În flori de hibiscus siriene sunt formate numai pe lăstari noi. Pe această bază, pe numărul lor depinde de modul în care acestea sunt abundente tulpini de flori. Pentru ramurile tinere sunt libere să crească și bine, avem nevoie doar să tăiați vechi 1/3.

Tăiere formativ, ca atare, hibiscus nu au nevoie. Aceasta se face exclusiv pentru a da o forma frumoasa. Ei o fac la fel de bine, în primăvară. Dacă aveți o imaginație bună, puteți face plantele acestui formular, care va fi pe placul dumneavoastră. Florarii adesea create din aceste flori, topiară.

Transplantarea hibiscus gradina

Aceste plante sunt nesolicitant pentru transplant. În consecință, ele pot fi necesare numai în cazul în care nu sunteți mulțumit cu site-ul ales pentru cultivarea de gradina hibiscus sau flori inundate cu apă și sistemul de rădăcină începe să putrezească.

În cazul în care această erbacee sau hibrid hibiscus, în timp ce face, de asemenea, divizia de transplant a sistemului radicular, care cel mai adesea este cauza. Într-o situație în care este nevoie de un transplant, la care sa angajat în primăvară până la începutul perioadei de înflorire.

Dar dacă a existat o nevoie de transplantare, atunci ar trebui să fie efectuate în aceeași perioadă, atunci când trece hibiscus de plantare primar, înainte de începerea înfloritului. Face toate aceeași tehnică ca și în aterizare.

reproducere

Cum înmulțite plante? Dacă acesta este cazul, cu una dintre speciile hibride, este de dorit să-l reproducă folosind rizomii diviziune. Dar varietatea de copac - butași. Dar, în afară de aceste două metode pot fi propagate folosind tulpini de semințe sau de vaccinări. Luați în considerare detaliile.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video

plantarea semințelor

Cum de a efectua reproducerea de semințe? Această opțiune este considerat a fi destul de ușor. Dar, în ciuda acestui fapt, de îngrijire trebuie să fie corecte. Grow răsadurilor puternice Hibiscus transplantarea în continuare în teren deschis este la fel de simplu ca a lua parte la puieți.

Înaintea lor recomandat pentru a pune timp de 15-20 minute într-un amestec de apă cu permanganat de potasiu. Și după 24 de ore se toarnă orice drog stimulent, de asemenea, sub forma unei soluții. Solul în care să crească răsaduri ar trebui să aleagă de înaltă calitate și ușor. Dar puteți face propria dvs. prin adăugarea de sol de turbă și nisip.

Pentru răsaduri au apărut cât mai devreme posibil, un indicator de temperatură în incinta, unde există un container nu trebuie să fie mai mică de 25 de grade. Acesta va fi foarte bine dacă este încălzită în continuare de mai jos. Deasupra containerele cu răsaduri de dorit în viitor pentru a pune foaia de sticlă sau folie de plastic.

Este necesar să se mențină umiditatea normală a solului, din timp în timp de aerisire și, de asemenea, pentru a scăpa de picături de umiditate care au acumulat pe sticlă sau film.

Propagarea prin butasi

Face foarte ușor. Angajate în butași de tăiere în timpul verii. Nu alege acele butași, care au ajuns deja la o dimensiune mai mare. Fit butași chiar, cu două - trei internoduri.

Atunci când sunt selectate lăstarilor, acestea sunt plasate pentru un timp într-un stimulent. Dar poți face fără ea și butași prikopat în sol dreapta. Și capac trunchiate sticla de plastic.

Practic, după 30 de zile, butași au format rădăcinile, și ele pot fi transplantate. Pentru această procedură, pregătește adecvate ghivece de flori dimensiune.

Au turnat un amestec care conține părți egale de gazon sol, turbă și nisip. Mai mult, planta trebuie plasate în condițiile camerei până la primăvară. Și apoi le puteți pune în teren deschis.

Dacă doriți să faceți totul mai repede, puteți face altfel. Se taie butași plasate într-un recipient cu o cantitate mică de apă. Așteptați până când acestea vor avea rădăcini și apoi plantate în ghivece. butași Hibiscus propagate mai bine decât în ​​orice alt mod, pentru motivul că răsadurile plantate în așa fel, o masă vegetativă puternică, și este capabil să înflorească în același an.

Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video
camera de îngrijire corectă a chineză a crescut (hibiscus)
Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video
Creșterea și îngrijirea dalii în condiții de grădină
Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video
plantarea de lupin, în creștere din semințe, îngrijire
Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video
Zorele cultivare, de plantare și îngrijire
Hibiscus îngrijire grădină și de reproducere, foto și video
Tsiniya - plantare, îngrijire, cultivare și fotografii