hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

bombare anormală a organelor interne se numește hernie. Există mai multe opțiuni pentru localizarea educației. Printre alte hernia cele mai frecvente abdominale, și, în special, în zona inghinală. Acestea pot fi detectate la copii, bărbați și femei, pe tot parcursul vieții lor. Ce este o hernie inghinala? Această proeminență anormală în zona inghinală, care conține cele mai multe dintre buclele intestinale. În literatura medicală codurile de desemnare Clasificarea Internațională a Bolilor (ICD - 10). Groin cod hernii ICD 10 reprezintă K.40.0.hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Una dintre cele mai populare operații nenatyazhnyh este eliminarea unei hernii de Liechtenstein. pași herniei includ închidere punctul slab al peretelui abdominal anterior.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Inghinal hernie - o patologie care apare atat la barbati cat si femei. Cu toate acestea, cele mai multe ori boala apare.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

A devenit o tradiție populară, dorința de a fi vindecat sau că o boală gravă, fără ajutorul medicilor - un fenomen foarte comun.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Când hernii inghinale tratament operativ, dar există cazuri în care operațiunea trebuie să fie amânată. Întrucât pacienții trebuie să poarte un bandaj special. Acum.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

hernie inghinală (PH) este cea mai comună printre alte tipuri de proeminenței herniar. Această patologie este mult mai frecventa la barbati, din cauza anatomiei.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

La pacienții cu hernie inghinala apare uneori complicații - încălcare. hernie strangulată - o strangulare bruscă sau prelungită a abdominale.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Mulți oameni care au descoperit o hernie inghinala, se întreabă dacă poți juca sport, du-te la sala de sport și să păstreze astfel.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Tratamentul herniei inghinale (GES) de diferite tipuri de bărbați și femei de azi face cel mai eficient pe cale chirurgicala. Operațiunea - eliminarea inghinala.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Intervenția chirurgicală este adesea singurul tratament eficient, aceasta se referă și probleme, cum ar fi o operație de hernie inghinala, în acest caz.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Pentru reabilitare după o intervenție chirurgicală pentru a elimina o hernie a avut loc fără complicații, se recomandă insistent să efectueze toate obținute în cursul.

Principiile de bază ale clasificării bolii

Clasificarea herniilor inghinale de origine:

Congenital se refera la fat nenascut, iar tratamentul se realizează de obicei în copilărie. Dobândite apar sub acțiunea factorilor cauzali în orice perioadă de viață.

Parcursul clinic hernie inghinala se întâmplă:

 • Primar - a apărut pentru prima dată
 • Recurente - are loc la locul unde hernia a fost anterior
 • Postoperator - are loc după orice intervenție chirurgicală, din cauza slăbirii peretelui abdominal.


Există două tipuri principale de hernii inghinale, care sunt prezentate în mod clar în fotografie:

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea
Fotografia prezintă o hernie oblică

hernie directa in regiunea inghinala apare la ambele sexe mai ales la vârsta adultă. Conținut - intestinal buclă formarea pervaz, care este determinată vizual. hernie inghinală Oblique poate avea loc numai la bărbați datorită naturii dezvoltării lor embrionare este direct legată de reducerea testicule in scrot.

La rândul său, printre hernii directe și oblice se disting:

 • hernie dublu față-verso: un proces patologic este localizat pe ambele fețe
 • unilaterală:
  • hernie inghinala dreapta
  • Stanga fata-verso hernie inghinala

De asemenea, izolate și combinate hernie de alunecare. Alunecare hernie inghinală - o proeminență patologice, care pot include cecum, o parte din vezică urinară, ovar, uter, trompe uterine. hernie combinată - o variantă a bolii, atunci când pacientul are câteva tipuri diferite de proeminențe anormale. De exemplu, oblic și direct, în același timp.

Hernia inghinală apare de obicei la barbati. canalul inghinal la bărbați este mult mai larg și mai scurt, iar mușchii și tendoanele ușor consolidată. Acești factori cresc riscul de boli de aproape 10 ori. Uneori hernia afectează potența.

Care este cauza bolii?

Cauzele hernii poate fi congenitală sau dobândită. Cauza congenitală de hernie este in dezvoltarea testiculara mai ales la băieți și la fete ovare. În anumite circumstanțe, există premise pentru dezvoltarea embrionară a hernii.

Cauzele Dobândite de hernie inghinala sunt variate:

 • activitatea fizică
 • tuse cronică
 • constipație
 • sarcină
 • obezitate
 • slăbiciune musculară cauzată de boli sistemice.

Simptomele și tabloul clinic

Simptomele bolii pot fi acută sau poate crește treptat. Adesea primul simptom este o umflătură sau tumora proeminenței. creșteri proeminenței în dimensiune în timpul tuse, strecurat, ridicarea de greutati, efort fizic. Atunci când se face pacienți proiecția orizontală este semnificativ redusă sau dispare cu totul.

simptom constant și principal al acestei boli este durerea. În stadiile incipiente ale bolii durere surdă, dureri, sarcină mai rău localizată în partea de jos a abdomenului, zona inghinală, iradiere este posibil în lombare și regiunea sacrală. În caz de boală în stadiu avansat posibil disconfort in zona abdomenului, atunci când mersul pe jos.

Simptomele depind de ceea ce este conținutul sacul herniei. În cazul în care sacul herniar este cecului, pacienții au constipație, flatulență; În cazul în care vezica urinară, nevoia frecventa de a urina, dureri apar pubian; în cazul în care tubul ovar sau uterina, este o violare a ciclului menstrual, urmat de simptome caracteristice. hernie Oblique au un impact direct asupra potenței.

tablou clinic Bright apare în cazul în care boala este complicată de încălcarea sacul herniei. La starea generală a pacientului se deteriorează cu durere acută: creșterea temperaturii corpului, sunt greață, vărsături, durere severă, care crește rapid.

hernie inghinală cauze, tratamentul și prevenirea

Cum de a diagnostica boala?

Diagnosticul de hernie inghinala trebuie efectuată de către un medic calificat. Cel mai important pas in diagnosticul de hernie este o examinare aprofundată a chirurgului, colectarea plângerilor pacienților și palparea regiunii inghinale. Pacientul este examinat în pozițiile verticale și orizontale. Medicul palpeaza zona inghinală a pacientului, verificarea, reduce o hernie sau nu (daca hernia a fost plecat atunci când este apăsat, se spune pentru a reduce a).

Pentru a determina conținutul herniei, este necesar să se folosească metode suplimentare de diagnostic. O ecografie a conținutului abdomenului și pelviană sacul herniei este vizualizat. De asemenea, metoda de herniography - un piept conținutul de raze X sacul herniei. Metoda este un pic depășită, astfel încât există un echipament mai modern, dar este încă folosit în multe instituții medicale.

In diagnosticul hernii glisante se folosesc clisma bariu, cistoscopia și cystography, cu ultrasunete a organelor urinare. Diagnosticul tardiv si diagnostic - este ceva de la care există o complicație a unei stări existente.

Diagnosticul diferential trebuie făcute cu alte boli similare, cum ar fi:

 • hernie femural
 • hernie perineală
 • varicocel
 • hidrocel
 • Mezhpahovaya hernie.

Un medic calificat va fi capabil de a face cu ușurință un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Cum de a vindeca o boală?

Singura metodă sigură de tratament a herniei - o intervenție chirurgicală. De multe ori, o intervenție chirurgicală este efectuată în mod obișnuit într-o unitate de specialitate spital. Cu toate acestea, cu creșterea bruscă a simptomelor, deteriorarea stării generale a pacientului, amenințarea de încălcare, este necesar să se efectueze operațiunea de urgență.

Puteti vedea numeroasele recenzii populare metode de tratament și de tratament, fără intervenții chirurgicale, cu toate acestea, nu trebuie să le ia în serios. Posibilitatea de a face fără operație este extrem de rar, numai în prezența unei creasta mici, absența durerii, posibilitatea unei hernii repoziționare nedureros. Hernia inghinala poate trece numai în sine, în cazuri foarte rare, nu ar trebui să sperăm pentru un miracol.

contraindicații absolute la tratament conservator: disponibilitatea de încălcare și patologice modificări ale pielii la locul de proeminențe. Tratamentul chirurgical este modul deschis (prin fantă) sau laparoscopic. Esența excizia chirurgicală a sacului de hernie, apoi suturate peretele interior al inelului herniar cu întărirea peretelui abdominal, pentru a preveni repetarea.

Bazat pe mulți ani de experiență, chirurgii au ajuns la concluzia că o intervenție chirurgicală este inevitabilă în cele mai multe cazuri. Și intervenție efectuate la pacienții adulți sunt supuse în mod obișnuit mai puțin rata de complicații traumatice este mult mai mică decât cea după operațiunile efectuate în regim de urgență. De asemenea, este recomandat să efectueze operația numai pentru copiii care au împlinit vârsta de doi ani. Evident, rezultatul de funcționare afectează în mod direct starea generală de sănătate a pacientului, în general.

Care este rezultatul?

În cele mai multe cazuri, boala are un rezultat favorabil. Cu toate acestea, într-o formă avansată a bolii și tratamentul întârziat la un specialist poate ciupire sacul herniar urmat corpurile cangrenă conținute în sacul herniar.

Mulți oameni întreabă ce să facă în cazul în care o durere hernie? Răspunsul, desigur, o: pentru a rula la medic fără a aștepta amplificarea simptomelor de durere. Acest lucru va permite timp pentru a diagnostica si trata o stare patologică.

Cum de a evita boala?

Desigur, hernia congenitală în zona abdomenului nu se pretează la orice măsuri preventive. Dobândite hernia poate fi prevenită.

Prevenirea ar trebui să fie îndreptate către factorii cauzali. Omul trebuie să lupte împotriva obezității, să se angajeze în mod activ în cultura fizică și sport pentru a consolida sistemul muscular în zona peretelui abdominal. Este necesar să se evite ridicarea grele frecvente. O persoană ar trebui să mănânce rațional, în meniul său ar trebui să includă o cantitate suficientă de fibre grosiere, ceea ce contribuie la formarea de fecale și este prevenirea constipației.