Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

sănătatea copilului este întotdeauna o preocupare principală, nu este surprinzător faptul că orice modificare a aspectului sau a sănătății copilului cauza părinților preocupările și temerile. Fiecare mama nou-născut al zecelea se confruntă cu hemangiom și începe să vă faceți griji dacă aveți nevoie de tratament de urgență, este periculos în cazul în care o astfel de educație pentru firimituri și ce să facă.Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

Hemangiom numit tumora benigna. structura care este reprezentat de celulele endoteliale vasculare.

Cum arată?

Cele mai multe hemangioame sunt localizate pe piele și arată ca o pată roșie. Acest loc poate fi maro palid și strălucitor. Când apăsați, de obicei palid, iar când degetele îndepărtate își recapătă imediat culoarea inițială precum și mărimea și forma. pete la frontieră sunt ambele rotunjite și neclară.

Cauzele exacte ale hemangioame la sugari, medicii nu au fost încă stabilite. Cu siguranță acesta este cunoscut doar faptul că aceste tumori nu sunt ereditare. În plus, experții au constatat că un hemangiom apare cel mai des atunci când:

 • Sarcina multiplă.
 • În viitoarea mamă a fost eclampsie, sau probleme cu placenta.
 • Copilul a fost născut prematur.
 • Când sarcina a fost Rh-conflict.
 • În timpul gestației mama afumat, am luat droguri, bolnavi de SARS, sau să bea alcool.
 • Mamă de peste 35 de ani.

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

Având în vedere structura și nivelul de formare a aranjament hemangioamelor, o astfel de tumoră este:

 1. Cavernos. Această formațiune este de obicei moale la atingere, este o cavitate și a vaselor extinse, în interiorul cărora există un sânge venos sau arterial. De multe ori, acest tip de hemangiom este situat superficial în pielea tratată atât de eficient pe căi locale de expunere. De asemenea, aceste tumori sunt tipice pentru organisme, care primește o mulțime de sânge - splina, ficatul, creierul, plămânii, glandele suprarenale și rinichii.
 2. Capilar. Aceasta este o tumoare simplu format din vasele din derm. Ea este reprezentată de capilare întrepătrunse pot ieși ușor din piele, de multe ori are un diametru de 1 cm și rareori sângerează. O astfel de hemangiom apare mai frecvent decât alte specii (aproximativ 95% din toate entitățile).
 3. Combinat. O astfel de tumoare variantă este format din două părți - în afara porțiunii vizibile a capilarului și cavernos ascunse dedesubt.
 4. Mixt. In plus, astfel de celule vasculare tumorale și alte țesuturi sunt prezente, de exemplu, conjunctiv, muscular, nervos sau limfoide.

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

Do hemangiom periculos?

Dacă hemangiom mare, în cadrul unei tumori pot forma trombi. Acest lucru reduce numărul de trombocite din fluxul de sânge și provoacă deteriorarea coagularea sângelui.

Când hemangiom stocate în atriul, aceasta poate cauza probleme de auz, umflarea zonei din jurul ochilor este capabil de a afecta vizual si formarea pe mucoasa nazală sau tractului respirator poate duce la insuficiență respiratorie.

hemangiom cavernos poate fi deteriorat din cauza contondent traumatism, pentru a forma un opritor cu dificultatea de sângerare, care, în cel mai rău caz, duce la moarte. Nu mai puțin periculoase, astfel de formațiuni din creier (hemoragie la pauză poate duce la comă sau deces) și în splină (datorită abundenței vaselor se produce sângerare abundentă, cu o pierdere mare de sânge).

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

localizare frecventă

In majoritatea cazurilor (aproximativ 80%) hemangioame situat pe capul și fața nou-născut, de exemplu, pe frunte, ceafă sau buzelor. Aproximativ 1% din hemangioame detectate pe pleoape. Aproximativ 5% din formațiuni dezvăluie corpul copilului, de exemplu, pe partea din spate, piciorul, gâtul, brațul. Până la 1% din aceste leziuni vasculare localizate la nivelul ficatului și a altor organe interne.

hemangiom ficatului

Astfel de tumori sunt rare și sunt adesea reprezentate de tip cavernos. Prezența sa în corpul copilului provoacă un mare pericol pentru viata din cauza riscului ridicat de deteriorare din cauza unei astfel de hemangiom contuzii. In 60-80% din cazuri, ruptura hemangiomul cavernos, care este în ficat, pacientul moare.

De obicei, umflarea individuale și dimensiunile sale nu depășesc 3-4 cm. În multe cazuri, nici copilul, nici părinții nu sunt conștienți de această boală, în cazul în care nu crește până la un diametru de 5-6 cm, și mai mult. Atunci când o cantitate mare de astfel de hemangioame prezente cu durere în cadranul superior drept sau icter.ultrasunete este adesea utilizat pentru a detecta o tumoare la ficat, dar nu mai puțin de tomografie obiectivă și angiografie. În cazul în care formarea de cantități mici nu se ating, dar numai pentru a observa starea lui. În cazul în care dimensiunea unui hemangiom mare, sau tumora creste, copilul este prescris o operație pentru ao elimina sau de a folosi alte terapii.

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

Boala pas percolare

Există trei etape de dezvoltare a hemangiom într-un copil:

 1. Etapa de creștere viguroasă. în care hemangiomul crește în dimensiune.
 2. Etapa oprirea creșterii, atunci când tumora nu este schimbat.
 3. Etapa de involuție, în timpul căreia scade educație de bună calitate.

Când se termină cel mai adesea cu creșterea și începe involuție?

Cele mai multe hemangioame copii sunt formate în primele zile sau săptămâni de viață. Creșterea cea mai activă a mărcii tumorii până la vârsta de 6 luni.

Cel mai adesea, creșterea este finalizată și după 12 luni începe resorbția și regresie hemangiomelor. Fiecare al doilea hemangiom, care se manifestă în copilărie, este complet absorbită de vârsta de cinci ani. Aproximativ 70% din hemangioame dispar până la vârsta de 7 ani, și a 12-a aniversare a involuție aproape toate dintre ele.

diagnosticare

Cel mai adesea, hemangiomul este detectată în timpul inspecției copilului. În acest caz, medicul trebuie să se distingă un benigne de malformații vasculare, nevii, carcinomul cu celule scuamoase, și alte patologii.

Pentru un diagnostic diferential opera dermatoscopie, ecografie, tomografie computerizata si angiografie.

aviz Komarovsky

medic pediatru Renumit solicită hemangiomul tumori benigne cele mai frecvente. El confirmă faptul că cele mai multe dintre aceste tumori apar la fete și sunt situate în zone ale feței sau a gâtului. Komarovsky sfătuiește părinții care sunt preocupați de apariția hemangiom la copil, accesul la specialiști, se confruntă cu această patologie în fiecare zi (chirurg pediatru). Medicii populare nu recomanda pentru a decide cu privire la tratamentul hemangioamelor cu un medic care vede astfel de tumori rar.

Potrivit Komarovsky, cele mai multe hemangioame dispar fără urmă la 5-10 ani, asa ca medic pediatru populare susține tactici active non-intervenție, subliniind că hemangiomul este de dorit să nu se atingă, dar ar trebui să fie privit în mod constant.

Alarmant hemangioame Komarovskiy solicită formarea pe membranele mucoase in apropiere de deschideri fiziologice (gura, regiunea anusului sau organelor genitale, canalul auditiv extern, zona ochilor) și în creștere hemangioame cutanate spre interior. Aceste tumori nu necesita monitorizare si tratament. Komorowski subliniază, de asemenea, necesitatea de a vedea un medic, în cazul în care hemangiomul este accidentat în mod constant, creșterea nu a încetinit la un an sau de educație pentru a schimba aspectul (care începe să sângereze, să crească rapid, ulcera).

Metode moderne de tratament

În funcție de rata de creștere a tumorii, localizarea acestuia și alte nuanțe ale copilului poate fi administrat fie tratament conservator sau chirurgical. Cel mai adesea, atunci când eliminarea indicațiilor hemangioame sunt angajate la vârsta de 1-3 ani.

chirurgie

În timpul funcționării sub anestezie generală sau locală, tumora excizat parțial sau complet cu un bisturiu.

Un astfel de tratament nu se efectuează în prima lună de viață și este adesea indicat pentru creșterea rapidă a hemangiom sau locație într-o poziție dezavantajoasă. În acest caz, operațiunea nu ar trebui să perturbe funcționarea organelor sau poate cauza defecte cosmetice grave.

sclerozant

Acest tratament ajută la eliminarea hemangiom cavernos. injectat intratumoral substanță care provoacă dispariția lui din cauza „etanșare“ vase interior.

Dezavantajul acestui tratament este durerea. În plus, întărirea hemangiomelor mare, cu mai multe nave este un proces de lungă durată (este nevoie de 2-4 săptămâni).

Tumora a fost excizată de fasciculul laser. Avantajele acestui tip de coagulare sunt de formare dispariție nedureroase și completă (nici o cicatrice sau alte urme nu rămân).

Dezavantajele sunt costul relativ ridicat și necesitatea, în unele cazuri, pentru a efectua procedura din nou.

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

O astfel de opțiune de tratament este utilizat atunci când un hemangiom plat de dimensiuni mari și formațiuni cavernoase subcutanate. De asemenea, terapia cu radiații este utilizat pentru a elimina hemangioame în creier sau ochi.

Un copil mai mare de 6 luni este iradiat de mai multe ori, susținerea unor sesiuni cu o pauză de două săptămâni până la șase luni.

crioterapia

Un astfel de tratament este dat la un mic hemangioame superficiale care nu sunt situate pe fata.

țesut tumoral la azot lichid sau dioxid de carbon. Ca urmare a umflării cauzate de degerături și apoi, în loc de hemangiom incepe sa se formeze noua piele este prima crustă acoperită. Kriolechenie frunze, uneori, o mică cicatrice.

La metodele de tratament al hemangioame, se referă la transferul de „tabletă“.

electrocauter

Tesaturi hemangiom distruse sub influența unui curent electric. Un astfel de tratament este administrat cu un diametru tumoral mai mic de 3-5 mm. De asemenea, la Electrocoagularea stațiune în situațiile în care hemangiomul nu a fost eliminat complet prin alte proceduri (au existat bucăți mici).

medicație

Pentru tratamentul hemangioamelor mari prime utilizate terapia endocrina folosind prednison.

Injecțiile administrate în formarea de țesut cu un circuit special conceput, suplimentează tablete hormoni recepție. Umflarea dispare treptat dispare și apoi în 80% din cazuri dispare. De asemenea, pentru tratamentul medical al hemangioamelor folosind propranolol.

 • monitorizeze îndeaproape hemangiomul la copil și contactați imediat un medic în caz de creștere foarte puternică, de exemplu, în cazul în care copilul este un an, și de educație continuă să crească. Este de asemenea important pentru a vedea un specialist atunci când schimbarea culorii hemangioame și deteriorarea acestuia.
 • Oamenii sunt sfătuiți să elimine sucul hemangiom de rostopască, dar pediatri se opun unor astfel de metode de tratament. Ei susțin că nu loțiuni și ceaiuri de plante sunt în imposibilitatea de a elimina vascularizatia tumorii, iar sucul de rostopască este foarte posibil de a provoca un copil arsuri, ulcerații hemanginomului și aderarea la o infectie secundara.

Hemangiom la nou-nascuti (18 poze) cauze si tratament, pe cap și din spate a capului la piept, fata,

Proaspăt în „Boli“

Diateza la nou-născuți și sugari

E. Komorowski a diateze

Diateza decât pentru a trata papa într-un copil?

Tratamentul diateza pe obrajii copilului

Diateza într-un copil și cum să trateze

Tratamentul diateză la remedii populare pentru copii

prejudiciu neonatală Generic

De la ureche este sângerare la un copil

E. Komorowski asupra cauzelor de sânge din nas copilului

Ce se întâmplă dacă copilul își mușcă limba pentru a trage de sânge?

Sturz în copilul după administrarea de antibiotice

apendicita acuta la copii