hemangiom a coloanei vertebrale cauze, simptome, tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile în conformitate cu „hemangiom si simptomele spinarii.“hemangiom a coloanei vertebrale - principalele simptome:

spinal hemangiom - o boală care se caracterizează prin prezența tumorilor benigne creștere lent. Prezentul boala poate să apară cu durere sau fără durere. Formarea sa are loc in orice os. Hemangiom - este una dintre tumorile primare mai frecvent diagnosticate ale coloanei vertebrale.

Până în prezent, identifica pe deplin cauzele hemangiom spinării nu a putut. Mulți specialiști bine-cunoscut cred că rolul motivele fundamentale sunt anumiți factori, cum ar fi predispoziție genetică.

manifestări

În cele mai multe cazuri, boala este asimptomatică. Numai ocazional pacienții cu hemangiom asupra coloanei vertebrale cervicale, pot participa simptomele dureroase. Adesea, durerea este frecventă. Așa cum arată studiile clinice, durere severă apar datorită dimensiunii mari a tumorilor. În cazul în care stadiul bolii există o surpare și prăbușirea a vertebrei, pacientul este vizitat de simptome, cum ar fi amorteli la nivelul membrelor, functionarea defectuoasa a colonului si a vezicii urinare.

hemangiom spinării - o tumoare benigna, nu da metastaze. Cu o creștere a dimensiunii sale, poate împinge și mai subțire om os. Rezultatul acestui proces devine vertebră fracturată în timpul activității fizice. Poate provoca o fractură complicată de hemoragie. De asemenea, este numită patologică sau compresie. Ea apare atunci când următoarele motive:

 • ridicarea de obiecte grele;
 • jogging;
 • Sarind de la o înălțime, toamna lipsit de griji;
 • lovitură la vertebre.

În acest caz, pacientul nu se poate simți chiar simptomele unei fracturi vertebrale. Detect această patologie se poate conecta numai atunci când toate simptomele de disfuncție a maduvei spinarii. Acestea includ paralizie, pareze și perturbarea funcționării organelor.

clasificarea bolilor

hemangiom a coloanei vertebrale cauze, simptome, tratament

Având în vedere gradul de deteriorare următoarele tipuri de hemangiom a coloanei vertebrale:

 • patologie în corpul vertebral;
 • proces patologic pe suprafața întregii vertebre;
 • înfrângerea din spate inele și jumătate;
 • pierderea coincident a corpului vertebral și jumătate inelul posterior;
 • localizarea tumorilor în spațiul epidural.

Conform structurii histologice a hemangiomul asupra coloanei vertebrale este împărțit în următoarele tipuri:

 1. Capilar. Pentru astfel de hemangioame vertebrale caracterizate printr-o tumoare care este prezentat sub forma unei bobine. În ea se întrepătrund, vase cu pereți subțiri. Ele sunt separate prin straturi de țesut fibros și gras. Acest tip de hemangiom vertebrale este foarte dificil de tratat chirurgical conservator ca simptomele sale sunt ușoare și nu deranjează pacientul.
 2. Ratsematoznaya. Pentru acest tip de hemangiom caracterizat printr-o tumoare pe coloana vertebrală, care seamănă cu structura capilară. Diferența dintre cele două este cantitatea de nave: în ratsematoznoy acestea sunt mari.
 3. Cavernos. Asemenea hemangioame vertebrale prezentate sub forma unor cavități cu pereți subțiri și având o legătură între ele. Aceste cavități sunt umplute cu vasele de sânge. hemangiom cavernos corpului vertebral, care pot fi găsite în fotografie, este cea mai periculoasă boală pentru motivul pentru care poate fi complicată de o fractură a corpului vertebral. Simptomele acestei boli apar dureri la fel de severe.
 4. Mixt. Acest tip este caracterizat prin capilare hemangioame vertebră și tumori cavernos. Se manifestă o boală în diferite moduri. Totul depinde de mărimea tumorii și amploarea înfrângerii vertebrei. Tratamentul este determinată luând în considerare manifestările clinice ale bolii si gradul de afectare a țesuturilor din apropiere.


metode de diagnosticare

hemangiom a coloanei vertebrale cauze, simptome, tratament

Diagnosticul de hemangiom spinării

Pentru diagnosticul de hemangiom a coloanei cervicale folosind următoarele tipuri de studii:

 1. Raze X - relevă restructurarea osului la momentul formării tumorii. Din cauza determina numai neoplasme mari astfel de cercetare are un conținut redus de informații.
 2. Imagistica prin rezonanta magnetica - cel mai eficient și standard, mod de a diagnostica. Cu acest studiu este posibil pentru a determina tipul tumorii și rezoluția sa.
 3. Tomografia computerizată - pentru a determina centrele de dimensiuni mici. In rezultat in timpul studiului va fi formarea imaginii patologice evidente având structura de tip fagure sub formă de „fagure de miere“.

metode de terapie

hemangiom a coloanei vertebrale cauze, simptome, tratament

Tratamentul chirurgical metoda hemangiom spinarii

Într-un diagnostic exact al hemangiom măsurilor terapeutice la nivelul coloanei cervicale menite a suprima toate simptomele neplăcute ale bolii. Tratamentul hemangiom spinal poate fi realizată utilizând următoarele tehnici:

 1. Radioterapia. O astfel de metodă de tratament a coloanei vertebrale hemangiom este cel mai frecvent.
 2. Alcoolismului. Esența acestei terapii este de a introduce sub piele injecțiile de etanol.
 3. Embolizarea - tratament eficient pentru hemangioame la nivelul coloanei vertebrale, principiul care se bazează pe introducerea sângelui „Embolina“ pulbere. În structura sa conține pulbere de titan.
 4. Vertebroplasty. Corpul vertebral este introdus ciment osos special.

intervenție chirurgicală

Chirurgie pentru a elimina tumori ale coloanei cervicale se desfășoară în mod avantajos, atunci când există un curs progresiv: creșterea tumorilor și apariția durerii severe. Acest tratament se efectuează în echipament obligatoriu cu raze X de supraveghere și sub anestezie locală. Pe pielea pacientului poarta o punctie mici, și de umplere a tumorii a efectua un plastic sau os de ciment special.

Perioada postoperatorie

După ce a fost efectuată operația, pacientul următor este format din contraindicații:

 • activitate fizică;
 • un tratament manual.

Dacă nu respectă aceste recomandări, boli cum ar fi hemangiom, este complicată de o fractură. Atunci când diagnosticarea deficiențelor unui pacient mai mult, cum ar fi osteoporoza, riscul de fracturi este crescut de mai multe ori.

Nu este recomandat pentru pacienții cu un astfel de diagnostic este hemangiom, pentru a efectua tratamentul cu medicina tradițională. Această terapie este considerat a fi ineficiente. In plus, un astfel de tratament poate duce la agravarea bolii.

Hemangiom - este o boală foarte dificilă. Cel mai adesea, aceasta boala afecteaza corpul vertebral L1, L2, L3, L4 și Th12. Definiți-l, atunci când tumora este de mici dimensiuni, este foarte dificil, din cauza asimptomatice. Tratamentul bolii în primul rând, care vizează ameliorarea durerii.

Dacă credeți că hemangiom a coloanei vertebrale și simptomele caracteristice ale acestui fapt, vă poate ajuta neurologul.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.