Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

vă urează bun venit la blog-ul său. Sunteți în contact Timur Mustaev. Noi toți, fotografi, dragoste fără margini pentru a fotografia. Și cine nu ar vrea să intre în cele din urmă o imagine perfecta!De îndată ce sunetul cuvântului „perfect“, „cel mai realist“, „cu rezoluție înaltă“, în ceea ce privește fotografia, vreau imediat să vorbesc despre invenție minunată numită hdr. Un termen strâns legat de „bracketing“. Să comanda va analiza toate noile concepte. Deci, hdr-l fotografieze?

Ce este hdr împușcat?

Fotografie HDR - imaginea în rezoluție înaltă și o gamă dinamică largă. Acest lucru înseamnă că puteți deveni mândrul proprietar al fotografiei, care arată în mod clar toate de lumină și de culoare, inclusiv zonele foarte luminoase și întunecate.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

În acest caz, tehnica nu vă va spune că, în unele locuri informațiile de cadru se pierde din cauza luminii de fundal sau un deficit catastrofal de raze de lumină.

Faptul este că cel mai adesea, de un aparat de fotografiat convențională această imagine este aproape imposibil de făcut. Și nu e în camera foto sau abilitatea fotografului, deși este factori semnificativi care afectează rezultatul.

Spre deosebire de ochiul uman, aparatul de fotografiat este foarte dificil de a veni cu un subiecți cu contrast ridicat. Putem accepta toate nuanțele de albastru deschis și un pământ gri sau maro, de exemplu, o tehnică nu.

Ea va face fie pe cer undeva supraexpusă, sau suprafața Pământului ar duce la negru, sau alege o varianta medie. Nici unul dintre ei nu m-ar accepta. Aici văd doar câteva ieșiri:

  1. știu exact cum să configurați aparatul de fotografiat, este probabil să fie în întregime manual;
  2. pull zone luminoase sau pentru a lucra în umbră laytrume / Photoshop;
  3. o fotografie din tehnologia Hdr.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Cum imaginile creația HDR?

Pentru a crea o astfel de fotografie, mă refer la al treilea paragraf de mai sus, care urmează să fie impuse reciproc cateva imagini luate cu o mică diferență: supraexpusă, normală, subexpusă. fotografii realizate folosind compensarea expunerii Practic combinate. Dar există și alte opțiuni.

Cel mai adesea, acestea sunt trei fotografii, dar uneori mai mult - întreaga serie. Firește, în acest din urmă caz ​​va fi nevoie de mai multă răbdare și îndemânare pentru a face, de fapt, materia primă dintr-o varietate de fotografii ale unui singur, ca să spunem așa, perfect.

Este în modul manual, aparatul foto va fi mai ușor de a lucra cu profesioniști. Dacă sunteți confortabil și obișnuiți să acționeze în stiluri semi (prioritate obturator. Prioritate deschidere), apoi selectați-l.

Principalul lucru pe aici - pentru a schimba de la un cadru la altul este doar unul dintre principalii parametri, și, de obicei, doar unul sau câțiva pași, în funcție de iluminarea ambientală.

diafragmă EXEMPLU. f = 7.1 f = f = 8 și 9; întârziat. t = 1/100, 1/160 și 1/250. Fotkat si uita-te la rezultatul. În principiu, puteți încerca o schimbare pic și balansul de alb. se joace cu focalizare. Dar este deja alte tipuri de bracketing, care există, de asemenea.

Mai jos este un exemplu de unde să folosească altă viteză de declanșare și diafragma și ISO. neschimbat. După unificarea acestor trei imagini, vom obține o imagine minunată.Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Notă. Crearea unei astfel de fotografie cu o gamă dinamică extrem de largă nu este întotdeauna adecvată și nu va arata intotdeauna ca tine părea la început. Nici calculatorul, nici mașinile de imprimat nu sunt în măsură să reflecte pe deplin bogăția de lumină și umbră.

Desigur, imaginea în orice caz, va fi mai colorat și incredibil de precise, dacă este făcută corect, mai degrabă decât imaginea de obicei, de exemplu, în jpeg.

De asemenea, rețineți că, dacă situația din fotografia de peisaj, arhitectura, hdr de interior va arata in mod adecvat, aceasta nu poate fi atât când fotografiați de trafic. Suprapunerile de imagini pot da rezultate imprevizibile, mai ales atunci când camera este instabilă.

Care este RDU în camera?

Fotografii amatori, am vești bune pentru tine! Dacă aveți un aparat de fotografiat digital SLR puternic, are o caracteristică remarcabilă AEB (pentru aparate foto Canon), abrevierea standuri pentru bracketing pe expunere.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Butonul BKT sau funcția bracketing în camera Nikon.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Ai prea leneș să deranjez cu pregătirea hdr? Deci, va face toate focurile de armă pentru tine!

Este foarte simplu: citiți instrucțiunile din aparatul de fotografiat, activați opțiunea dorită și apăsați unitatea de expunere va genera trei fotografii. Acesta va fi, prin urmare, lumina, normal și întuneric - de care avem nevoie.

Desigur, acest lucru nu se termină. Spre bucuria noastră, camera poate filma în format RAW frumos. care nu comprima imaginea, și stochează toate informațiile cu privire la aceasta. puteți utiliza formatul JPEG pentru a crea fotografii HDR.

Dar, din păcate, de îndată ce el imaginea hdr. Va trebui să recopiez computerul și acolo pentru a combina și a procesului într-un program special. Vei veni la îndemână pentru Photoshop, în cazul în care puteți selecta partea dorită cu toate imaginile și frumos să le combine, pentru a face acest lucru, faceți clic pe File - Automatizați alege Merge la HDR Pro.

De asemenea, mai mult decât un simplu utilitate Photomatix, în cazul în care doar câteva click-uri puteți obține fotografii de calitate profesională.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Tot ce bine, Timur Mustaev.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Bună dimineața, cititorii blog-ul meu! Sunteți în contact Timur Mustaev. O nouă zi, și din nou, vă invit să îmbogățească cunoștințele de fotografie. Astăzi vreau să vă spun despre ce este in fotografii bokeh. Acest stil este conceput pentru persoanele creative, fotografi care nu numai versat în echipamentele lor fotografice, dar, de asemenea, gata.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Bine ai venit! Sunteți în contact Timur Mustaev. Prieteni, cât de des ai avut cu expunerea problemei? Cred că toți avem. Și, de multe ori, pentru că acest lucru a fost ratat o lovitură mare! În plus față de compoziție, parametrii de expunere - pâinea noastră de zi cu zi. Este necesar pentru fotograf sa stie specificitatea lor și să fie capabil să lucreze cu ei. Crezi că sunt cu o anumită dificultate.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Bună ziua dragi cititori de blog-ul meu! Telecomunicații, Timur Mustaev. Una dintre principalele probleme ale fotografilor: cum de a realiza fotografii de expunere dorite cu o asemenea varietate de condiții de mediu? Da, uneori dificil să se adapteze. Funcționalitatea unui anumit aparat de fotografiat nu este, de asemenea, nelimitat. Deci, ce faci atunci, dacă nu doriți să se joace cu imaginea în Photoshop, ea a lumina sau, dimpotrivă, ceea ce face.

Hdr fotografie ce este și cum să le facă în mod corect

Bună ziua tuturor! Sunteți în contact Timur Mustaev. Suntem oameni creativi sunt în mod constant există perioade și în afara ori de câte ori sunt inspirate și plin de idei și toamna, atunci când nimic nu place, a scăzut starea de spirit. Dacă renunți acum numărul 2 sau doar doriți să încercați ceva nou, sugerez un articol despre frizlayte! ajută fotograf.