Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

Lucrare „băiat gutapercă“, a fost scris de celebrul scriitor român Dmitry Grigorovich în 1883. Se spune despre viata grea a unui orfan Petit, oferă formare de circ acrobat Becker. „Băiat Gutaperca“ - cea mai faimoasa poveste Grigorovich. lectura ei face ca cititorii compasiune și milă pentru copil nefericit, care în viața lui mic a trebuit să vadă doar lipsuri și cruzime.Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

Grigorovich Dmitry Vasilyevich (1822-1900) sa născut într-o familie de ofițeri și franceze din România. Primul său scriitor poveste publicat în antologii literare. Real faima a venit la el după ce a scris în anii 1846-1847 poveștile mari „The Village“ și „Anton nereușit“.

Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

Cu 60-e din secolul al XIX-lea, o perioadă de acalmie lung în biografia literară a Grigorovich. Peste 20 de ani mai târziu, el a servit ca secretar de activ în „Societatea pentru încurajarea Artelor.“ Abia în 1883 el a fost capabil să se întoarcă la activitatea sa literară Grigorovich. „Băiat Gutaperca“ și câteva piese vin în această perioadă de stilou său. Povestea unui acrobat Bietul Pete a venit mai ales pe mintea publicului. Multe familii din pre-revoluționară România carte „băiat gutapercă“ a fost considerată lectura obligatorie pentru generația tânără.

Sensul cărții

Familiaritatea cu Edwards, Petya și Becker

Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

În drum spre vestiar Edwards se uită în camera acrobat Becker - gigant grosier și crud, din care nimeni nu putea auzi un cuvânt fel. acrobat Clown interesat de elev - un băiat slab Peter. El compătimitor se referă la un artist mic, lupta pentru a face față cu efort fizic intens, ceea ce îi dă un mentor. Edwards solicită Becker lasă-l să meargă pe băiat, încercând să-i explice că, după o scurtă pauză, Pete tastat forțele și va fi mai ușor de a lucra cu, dar un acrobat auzit despre ea nu vrea. Mentor fluturînd un copil speriat și aproape plângând și ia biciul la sala de sport.Povestea tristă a unui băiat orfan

O atenție specială pentru primii ani de viață consacrată Petit în povestea lui Grigorovich. băiat gutapercă a fost fiul lui Anna și bucătarul unui soldat. Când viața mamei nu a avut doar pentru a merge foame și suferă din cauza bătăilor ei. Petru a devenit un orfan când a fost merge pentru al cincilea an. Pentru că băiatul nu a murit de foame, spălătoreasă Varvara (țărancă Anna) a dat pentru a ridica acrobat Becker. Circul a aparținut unui copil foarte prost. El l-au obligat să efectueze cele mai dificile cascadorii, care nu au fost întotdeauna sub puterea lui. Chiar dacă băiatul a căzut în timp ce de formare cu pol și glisează mentorul său nu regreta, și, uneori, chiar si o bataie. Singurul care este bine privit Pete a fost Edwards. Cu toate acestea, el nu a putut proteja un copil de arbitrar Becker.

Urmaș grafice Listomirovyh

În poveste „băiat gutapercă“ personaje principale - nu este doar Petru și ceilalți circari, dar, de asemenea, la copiii contelui Listomirova. Opt ani-Vera, sora ei mai mică, Zina, și fratele Paul (CFA) a crescut în lux, și pe toate părțile au fost înconjurați de afecțiune. În ultimele zile de carnaval ca o recompensa pentru buna ascultare de copii au fost duși la circ. Vera învățat de la afișele care într-una din camerele vor fi băiat gutapercă, și ea nu a putut aștepta să-l vadă.

Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

Ultima apariție Petit

Circ ia repede corpul imponderabil Petit și să-l transporta în culise. Pentru a distrage atenția publicului de la incident, s-au grabit la clovnii arena. Ei încearcă să distreze publicul, dar frustrat spectatorii părăsesc circ. Prin zgomotul generat de mulțimea poate fi auzit plângând și Vera strigăt disperat: „Oh, băiete! Boy! „Fata pentru o lungă perioadă de timp nu se poate calma chiar și după ce, împreună cu fratele său și sora adus acasă.

Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali

Și ce despre Peter? Coastele lui fracturate și un piept rupt înfășurat în zdrențe și apoi lăsat pe o saltea într-un circ pustiu. Numai Edwards îi pasă de copil sărac. El este singurul care a plecat lângă băiat pe moarte. Am șocat clovnul a început din nou chef: nici pe departe standuri carafă gol de alcool.

„Băiat Gutaperca“: comentarii cititor

Gutapercă rezumat băiat, protagoniști reali