groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

Compostul poate îmbunătăți în mod semnificativ solul, în ciuda acest tip. Dacă este argila, ea devine mai friabil, în cazul în care nisipul, acesta va retine umezeala mai bine. Dar prețul său este destul de mare, chiar și costurile vor fi pentru livrarea de compost pe site-ul, astfel încât oamenii au început să tragă propriile lor gropi de compost pentru a fertiliza solul, dar în același timp economisi bani. În orice casă a acumulat o cantitate mare de deșeuri organice, așa că de ce le arunca departe, dacă puteți aranja o groapă, iar aceste deșeuri vor beneficia de sol. Acest articol va uita la modul de a face o groapă de compost cu mâinile în țară și cum funcționează corect.Sfaturi pentru stabilire și funcționare a gropii de compost

 • Dimensiunea găurii trebuie făcută pe baza valorii orientative a resturilor care se pot acumula într-un an, iar apoi cel puțin un an putrezește.
 • Procesul de îndepărtare a humus și amestec nu ar trebui să fie complicat, astfel încât înălțimea pereților are limitele sale.
 • Pit pot fi făcute ca deschis sau închis, una sau două secțiuni.

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • Compostul nu trebuie expus la buruieni și semințele lor.
 • Pentru conținutul gropii de compost trebuie să fie liber să intre viermi.
 • Acesta trebuie să fie echipate cu o abordare convenabilă pentru a evita probleme cu eliminarea de humus.
 • În partea de jos puteți pune fierul, care în cele din urmă beneficia, de asemenea compost.
 • Mirosul de o groapă de compost închis nu ar trebui să se scurgă afară.
 • pit Compostul nu trebuie plasate în lumina directă a soarelui.

Tehnologie dispozitiv gropi de compost

Cum sa faci o groapă simplu compost

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

groapă Dispozitiv de compost depinde de utilizarea sa în viitor, în cazul în care acesta este echipat cu eliberare ușoară a deșeurilor organice, putem face acest lucru pe o schemă foarte simplu.

 • Sapate adancimea gropii de aproximativ 40-60cm și o lățime de 60-70 cm;
 • stratul de jos este prevăzută, iarbă uscată, paie;
 • după fiecare ejectare a deșeurilor la gunoi este plasat deasupra stratului de iarbă. Acest lucru este necesar pentru a nu acoperi divorțat, și nu a existat nici un miros;
 • groapă akuyu ar trebui să se facă undeva într-o parte îndepărtată a zonei, dar nu aproape de vecinii de gard.

groapă de compost betonat cu mâinile

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • Este mai construcție intensivă a forței de muncă. Se compune din două compartimente egale, dintre care unul este proiectat pentru compost vechi, iar al doilea este utilizat pentru reconstituirea regulată. Această construcție are un capac care se ridică de apelare fertilizator sau aruncați deșeuri, dacă este necesar.
 • Pentru a obține un compost de calitate, este mai bine să nu-l utilizați pentru prepararea buruienilor, acestea pot lăsa în urmă semințe dăunătoare din sol.
 • Este necesar să se asigure accesul la un compostor interior pentru râme, în caz contrar compostul este matur pentru mult mai mult timp.
 • În plus, acesta trebuie să fie echipate în așa fel încât să se uita la decorarea site-ului, a avut un aspect elegant. Dar în același ventilație, astfel încât plantarea de plante cățărătoare cu frunziș dens nu este recomandat să fie prezent.

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

Procesul de construire a unei astfel de groapă compost destul de laborios.

 • Este necesar să se elimine complet și aliniați solul vegetal;
 • apoi vede o adâncime groapă de aproximativ 60-80sm. Lungimea optimă a 3m, în timp ce lățimea - 2m;
 • construite suplimentar pereții cofrajului și umplute cu mortar de ciment sau beton, grosimea care ar trebui să fie de aproximativ zece centimetri.

Sfat: pentru construirea corespunzătoare a gropii de compost gated necesară pentru a prepara o soluție concretă, respectând toate regulile. Se pare că acest lucru nu e mare, dar, în practică, se întâmplă de multe ori invers. Pentru a evita problemele, și apoi a trebuit să-și petreacă o mulțime de timp pentru a corecta erorile, este mai bine să facă totul corect.

groapă de compost betonează va avea toate proprietățile necesare pentru procesarea în timp util a compostului în cazul în care sa întâlnit exact proporțiile tuturor componentelor din care este concret pentru înființarea sa.

Pentru a crea, veți avea nevoie de o soluție:

 • mai întâi în dvadtsatilitrovoe nevoie pentru a turna o găleată de pietriș și foarte bine agitați-l;
 • apoi se adaugă încet în apă printr-un recipient de măsurare. Dacă această cupă este format din zece litri de apă, prin urmare, componenta de pietriș este de 50%, iar raportul necesar doi la unu. Deci, pe dvadtsatilitrovoe cu pietriș găleată ar trebui să adauge încă 10 litri de nisip de râu;

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

Sfat: Un alt punct important în pregătirea amestecului la gaura este că aveți nevoie pentru a amesteca soluția cu atenție. Acest lucru este, probabil, chiar mai important decât respectarea exactă a tuturor proporții, de aceea este recomandat să facă acest lucru cu un mixer de beton, mai degrabă decât manual.

Compostul groapă tip închis poate avea o secțiune, dar este mai bine să facă acest lucru, cu două secțiuni. În al doilea caz, este mai convenabil de a folosi, mai ales în cazul în care se decide să nu utilizeze medicamente pentru a crește rata de maturare a compostului.Dacă procesul de digestie va avea loc într-un mod natural, atunci va dura aproximativ doi ani. Apoi, este foarte convenabil de a folosi fiecare secțiune în parte. Primul an, puteți utiliza unul, iar la apariția celui de al doilea an de deșeuri eliminate în a doua parte. În timp ce într-un compost ajunge la starea dorită, folosind o alta.

Construcția grămezii de compost de mare cu mâinile lor

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

compostul din lemn gramada este ușor de a construi, chiar și cu nici o experiență în construcții. În același timp, se poate face astfel încât să nu interfereze cu nici un cottagers ei înșiși sau de vecinii lor.

 • În colțurile gropii trebuie să fie instalat rafturi. Baza pentru ele este realizată din țevi, iar partea care este deasupra solului, se poate face dintr-o bară de secțiune transversală de 10 cm;
 • O margine a fiecărei bare este indicat dimensiunea țevilor. Recomandat de pre-macerat toate părțile de lemn ale clădirii într-o soluție specială, astfel încât acestea nu a răspuns la procesele de descompunere și putrefacție;
 • Apoi, barele sunt antrenate în tăietori țevi și părțile lor aeriene umplute bord transversale, care va servi ca pereții gropii;

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • placi de montare este mai bine realizată prin intermediul unor șuruburi sau piese metalice care asigură o prindere mai sigură;
 • pereții finisate sunt acoperite cu vopsea, de preferință acrilice.

Nuanțelor în această lucrare ar trebui să fie luate în considerare:

 • diametrul țevii trebuie să corespundă dimensiunilor barelor;
 • înălțimea peretelui este, de obicei, nu mai mult de un metru, acest lucru se datorează faptului că clădirile mari și înalte, în cele din urmă se dovedesc a fi incomod de utilizat, deoarece complică procesul de săpat și extragerea de compost;
 • cea mai ușoară opțiune capacul detașabil - aceasta este o foaie obișnuită de placaj, care este atașat la peretele posterior al structurii pe bucla. Cel mai bine este să se maturizează compost, atunci când capacul este închis, dar totuși este uneori necesar să-l deschidă pentru fertilizator de ventilație.

Aceasta este potrivit pentru compostare, și care nu pot fi puse în groapă

Pentru îngrășământ ar putea coc în timp util și nu-și pierde proprietățile sale benefice pentru sol ar trebui să știe exact ceea ce este potrivit pentru o groapă de compost.

 • legume crude, fructe, boabe, ierburi, paie, iarbă, fân, frasin, frunze, ace de pin, scoarță de copac, ramuri, rădăcini, rumeguș de lemn, hârtie tocat, bălegar erbivorelor.

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • oase, fecale de animale carnivore, vârfurile de cartof și tomate, orice verdeață după tratamentul cu pesticide, semințe de buruieni, orice deșeuri sintetice, precum și vârfurile plantei infectate.

groapă adecvată de compost

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

Pentru compost format cu succes, necesită anumite condiții:

Pentru a crea un efect de seră încă de compost imatur ar trebui să fie udat (mai ales în timpul verii calde și uscate), și acoperă de film, dacă este necesar. Pentru o reacție bună necesită, de asemenea oxigen, este asigurată de accesul prin extragerea deșeurilor Forks.

Dacă nu se poate construi o groapă, apă ea, și așa mai departe, puteți pune pur și simplu, deșeurile organice în același loc în care compostul se formează în timp. Acest lucru nu este cu siguranță cel mai bun mod din punct de vedere estetic, dar are dreptul de a exista.

 • Pentru o astfel de pile era egal în groapă funcționalitatea compost, este necesar să se adauge preparate speciale.
 • De asemenea, trebuie să acopere periodic materialul întuneric, pentru a accelera procesul de compostare de maturare. În compost groapă acoperite vor fi procesate în termen de 3-4 luni, în cazul în care să-l păstrați deschis, atunci procesul va dura aproximativ șase luni la un an.
 • Este imposibil de pus în baza polietilenei heap care va bloca accesul la apă și oxigen liber. În cazul în care pământul de sub compost este acoperit cu material sintetic, umiditatea din mormanul se va evapora foarte repede și să nu fie în stare să se ridice de la sol.
 • Trasarea conținutul compostului într-o grămadă, în măsura în care este posibil, se recomandă gunoiul de grajd alternativ, iarbă, deșeuri și terenuri. În timpul unui val de căldură, trebuie să se toarnă o grămadă de ei pentru a face cantitatea potrivită de umezeală și nu perturbă procesul de compostare.
 • Convenabil două grămezi de lângă sau unul mare, dar cele două părți, este o versiune simplificată a casetei două părți. Atunci când pe de o parte compostul este gata și poate fi pus în mod regulat pe paturi, pe de cealaltă parte a gramada de deșeuri aruncate.
 • Atunci când grămada de compost ajunge la o dimensiune de aproximativ un metru în înălțime, este de dorit să se folosească îngrășăminte. Pentru a face acest lucru, face câteva puțuri adânci și soluția se toarnă în ele. În lunile mai calde pentru a înlocui le poate fi dependent de viermi din California.

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

Poziționarea corectă a gropii de compost

Înainte de a construi o groapă de compost în țară, trebuie să alegeți site-ul potrivit pentru ea:

 • Din surse de apă (fântâni, foraje etc.) de băut, groapa ar trebui să fie situat la o distanță de cel puțin douăzeci și cinci de metri;
 • În cazul în care se află porțiunea de pantă, rezervorul este echipat cu o sursă de apă potabilă mai mică, este necesar să se asigure că se scurge prin degradare a solului nu a putut ajunge la apă curată;
 • Este necesar să se ia în considerare cele mai frecvente direcția vântului, astfel încât să nu livreze un inconvenient major pentru vecini, mai ales în cazul în care puțul nu este acoperit cu un capac, și emană un miros puternic;
 • Pentru groapă trebuie să fie întotdeauna disponibile în mod liber, care va asigura îndepărtarea ușoară de moloz, folosind o găleată sau exportul de humus, folosind o roabă.

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • pit Compostul este la fel de departe de clădiri rezidențiale. Ar trebui să fie în umbra partiala ca în soare încetini toate procesele care au loc în ea.
 • Porțiune pentru astfel de locație gropi trebuie să fie plană.
 • Nu putem permite asta apa stagnanta - acest lucru va împiedica accesul oxigenului.

Containere din plastic pentru compost

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

 • Această metodă este bună pentru cei care pot aloca fonduri pentru achiziționarea sa, și vrea să arate intriga lui a fost mai prezentabil. Acesta este situat perfect în orice locație. Dar este necesar să se ia în considerare prezența unui miros neplăcut, deoarece este nevoie în mod regulat pentru a deschide capacul pentru a ventila conținutul containerului.
 • Acces permanent de oxigen la compost prevăzută gaura specială, de asemenea, necesară pentru a nu stagna excesul de umiditate.
 • În special utilizarea unui recipient din plastic pentru grămadă de compost este că este necesar să se utilizeze medicamente speciale pentru a accelera procesul de compostare. medicamente de înlocuire poate oferi râme atunci când le implantează în mod specific în această calitate.

Pentru a economisi bani și de a folosi site-ul, groapa de compost - este soluția perfectă pentru îngrășăminte. Echipați și funcționează este foarte simplu, trebuie doar să știu câteva reguli. Dar, în același timp, pe site-ul dvs. va fi întotdeauna un fertilizator gata făcute pentru sol.

groapă de compost Fotografie

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție

groapă Compost cu mâinile lor în țară, portalul de construcție