Granulosa faringită - simptomele și tratamentul bolii

Inflamație a faringelui sau gâtului sunt familiare pentru mulți pacienți. Boala are diferite forme și tipuri de desigur, este adesea repetat de mai multe ori în timpul vieții lor. Cu toate acestea, predominante procesele infectioase-inflamatorii acute de origine virală și bacteriană. Care este patologia în cauză, în cazul în care, după examinare, medicul a stabilit un diagnostic „faringita granuloase? Cât de periculos este boala, bazat pe ceea ce simptomele pot fi suspectate de prezența sa pe cont propriu? Fiecare pacient ar trebui să fie conștienți de principalele simptome de inflamație a granuloase faringelui și metodele de tratament care sunt utilizate în același timp.Care este forma de granuloasă faringită și de ce există o astfel de boală? Faptul că procesul inflamator în zona gâtului poate fi acută sau cronică, este cunoscut de mulți pacienți - precum și existența unor soiuri de inflamație acută. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că cronice și multiple, și granuloase faringita este, în esență sinonim cu definiția „faringita hipertrofica.“ Dezvoltarea sa ar putea contribui la:

 • Granulosa faringită - simptomele și tratamentul bolii
  boală infecțioasă acută superioară a tractului respirator;
 • o infecție cronică la nivelul tractului respirator superior;
 • infecție cronică în afara limitelor sistemului respirator;
 • imunodeficiențe diverse etiologie;
 • orofaringe formațiuni limfoide eșec funcționale;
 • indepartarea chirurgicala a amigdalelor, amigdale faringiene.

Varianta de granuloasă faringita are loc pe tot parcursul vieții. Pot exista o formă mixtă (combinație de hipertrofie cu inflamația catarală, atrofie) - vatra granulară concentrate în formațiuni limfoide esofagiene. Valoarea pentru apariția unui proces patologic are o iritație constantă a faringelui (fum, praf, mănâncă picant, alimente solide, expunerea la substanțe nocive), tulburări endocrine, abuzul de alcool, dificultăți de respirație nazală și utilizarea frecventă a decongestionante nazale. De asemenea, inflamația cronică a faringelui poate fi asociată cu tulburări ale sistemului digestiv.

Granuloase faringită manifestată hipertrofie și țesut limfoid ale mucoasei faringelui.

Pacienții nu sunt întotdeauna conștienți de prezența unui proces inflamator cronic, deoarece boala se caracterizeaza prin simptome acute de încețoșată - acestea sunt adesea luate ca urmare a oboselii, expunerea la agenți de curățare de uz casnic, fumul de tutun din mediul ambiant, și aer uscat. trăsături caracteristice de detectare a formei faringita granuloasă pot apărea în timpul inspecției pentru boala recurente.

Uneori granulele amintite identificate în faringe, ca urmare a unei infecții virale și persistă pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a lua în considerare dacă un astfel de semn simptom care să confirme granuloasă faringite cronice, medicul curant.

Deși în granuloase formă faringita nu este însoțită de manifestări de luminoase, în cazul în care nu este tratată, poate progresa, provocând exacerbat severitatea simptomelor. Boala nu reprezintă o amenințare directă la adresa vieții, ci ca o inflamație cronică a faringelui cauzează o încălcare a funcțiilor și a organelor adiacente impune constatarea și eliminarea cauzelor de dezvoltare.

Simptomele bolii

Cum granuloase faringita? Simptomele trebuie descrise în conformitate cu stadiul actual al procesului patologic, deoarece în timpul manifestărilor stihanija și perioada de recurenta a bolii are semne diferite.O examinare obiectivă

Granulosa faringită - simptomele și tratamentul bolii
Mucoasa faringelui îngroșată oarecum edematoasă, acoperite cu mucus; înroșite ridicat deasupra suprafeței sunt mari, rotunde sau ovale roșii, foliculi roșu-roz, care sunt considerate granule. Ele sunt, de asemenea, numite „boabe“. În timpul exacerbarea umflarea și înroșirea atât la nivelul mucoaselor și foliculii devin vizibile în mod clar, este de asemenea posibila acumulare de puroi in foliculi.

Caracteristica principală care caracterizează faringita granuloasă sunt pelete - a crescut foliculi lymphadenoid în gât.

fără exacerbare

 1. Uscăciunea și „nod“ în gât.
 2. Senzație de iritație, furnicături mucoasei.
 3. Moderată, de multe ori ușoare dificultăți la înghițire.
 4. tuse periodică, care poate spori uscat, aer cald, fumul de tutun.
 5. Soreness în gât, pe de o parte sau de ambele părți - moderată, ușor de transportat.

starea generală nu este rupt, nu întotdeauna prezent în același timp, toate simptomele; de multe ori ele apar periodic, pacientul poate fi o lungă perioadă de timp să nu acorde atenție la ele, pentru a comunica cu o varietate de factori externi.

exacerbare

Există atât simptome locale și generale - îmbunătățește toate manifestările descrise mai sus, durerea devine palpabilă - mai ales în cazul în care pacientul face o respirație, poate radia la urechi (pe una sau pe ambele părți). Există o febră (grad scăzut, mai puțin febrilă), tusea poate fi însoțită de eliberarea de mucus limitate sau spută muco-purulenta.

Cum de a trata faringita granuloase? În acest scop:

 • corectarea obiceiurilor alimentare și dieta;
 • curățarea regulată a orofaringelui;
 • farmacoterapie.

Corectarea dietei este necesară pentru acei pacienți care nu mănâncă suficient de nutrienți esențiali - sau alege alimente care irita mucoasa, care afectează în mod negativ sistemul digestiv în ansamblu. Acest alcool, cafea, condimente picante, prajite, preparate murate, o varietate de dulciuri. Corectarea obiceiurilor alimentare sugerează împărțirea hranei în porțiuni mici (eliminarea disconfort la înghițire), mâncând la unul și același timp.

Tratamentul faringitei granuloasă necesită curățarea regulată a orofaringelui - chiar dacă simptomele nu deranjez despre.

Măsuri de igienă ar trebui să se facă la starea de veghe și pe tot parcursul zilei, după o masă; pentru gargară folosind soluție de sodă și / sau concentrația de sare moderată (1 până la 2%). Așa cum prescris de către un medic în timpul exacerbarea poate fi utilizat:

 1. Granulosa faringită - simptomele și tratamentul bolii
  Soda, soluție de sare.
 2. Fondurile pe baza de ierburi (musetel, galbenele, salvie, Rotokan).

Acesta poate fi, de asemenea, recomandată soluție mucoasa lubrifierea tanin, utilizarea de antiseptice locale (Strepsils, Faringosept). În plus, este necesar detectarea si tratamentul leziunilor unei infecții cronice (amigdalite, sinuzite etc.), deoarece acestea sunt o sursă de agenți patogeni de reproducere continuă a provoca intoxicarea creează premise pentru formarea tulburărilor imune.

Decât pentru a trata faringita, în cazul în care peletele sunt foarte mari? Pentru a elimina disconfortul atunci când este indicat poate fi recomandată distrugerea foliculi mărite (de exemplu, cu laser). În acest caz, medicul dumneavoastră poate recomanda inițial utiliza măsuri conservatoare - faringita granuloasă, tratamentul este de succes, nu necesită întotdeauna îndepărtarea țesutului lymphadenoid hipertrofice.

profilaxie

Cum de a preveni granuloasă faringita hipertrofică? Măsurile preventive sunt relevante atât în ​​etapa de absența inflamației cronice, precum și în stabilirea diagnosticului. În primul caz, este important să se prevină trecerea bolii într-o formă cronică, în al doilea - pentru a evita recidivele. Pentru a face acest lucru:

 • elimina iritante (fum de țigară, praf, ascuțite greu, produse alimentare, mărunțire);
 • abandoneze abuzul de decongestionante nazale;
 • dieta echilibrata, pentru a efectua corectarea deficiențelor de vitamine, dacă este necesar;
 • timp pentru tratarea bolilor respiratorii acute;
 • alege terapia bolilor sistemului digestiv si endocrin (in special boala de reflux gastroesofagian sau GERD).

Pacientul trebuie să evite fumatul și alcoolul, este important să se ia în considerare nu numai activă, ci, de asemenea, fumatul pasiv. Ai nevoie de timp pentru a uda de curățare, în mod regulat aerisiți camera. În prezența imunodeficientei, infecții cronice ar trebui să afle motivul pentru care, petrec terapie adecvata.

studii medicale superioare, anestezist.