Gloxinia - îngrijire la domiciliu

Gloxinia - îngrijire la domiciliu

flori de catifea strălucitoare și frunzele acestei plante uita-te mereu pe pervazul ferestrei de la domiciliu și de a contribui la interiorul accente luminoase. Pentru a avea grijă de floare este relativ ușor, și o varietate de culori vă permite să creați paturi de flori reale pe fereastră.Gloxinia - de îngrijire pentru flori și reproducerea

Transplantată sau a plantat o instalație nouă este cel mai bine imediat după o perioadă de repaus. După ce vedeți foarte puțin tuberculi rostochku, acesta va semnala începutul lucrării. Pentru a avea grijă de Gloxinia în timpul reproducerii și în timpul transplantării primul pas este de a pregăti tuberculii.

  1. Înainte de plantare planta este scos dintr-un vas vechi și se taie toate rădăcinile uscate, dar cea mai mare. În plus tuber spălate sub jet de apă caldă de la robinet. În același mod se pregăti tuberculii cumpărat doar plante pentru transplantare la un loc permanent.
  2. După un tubercul duș cald examinat pentru deteriorare sau putregai. Toate acestea este să taie o parte sănătoasă și presărată cu pulbere de cărbune. Dacă ai un tubercul puțin încrețită și myagkovato pre-înveliți-l într-o cârpă umedă și a devenit deja strans din nou cateva zile.
  3. De la scăpa de boli, este posibil să se facă de prevenire a bolilor și dăunătorilor. Pentru a avea grijă de Gloxinia la domiciliu sunt preparate ideale, fungicide si dezinfectante.
  4. În ceea ce privește selectarea solului pentru cultivarea de Gloxinia, ar trebui să caute lumina și sol acid. Este de dorit să se aleagă un amestec pe baza de turba.
  5. Unul dintre secretele cum să crească Gloxinia este de aterizare corectă a tuberculilor în oală. Se toarnă stratul de drenaj necesară în sine și mai mult în pământ și seredinke Efectuăm bine sub tubercul. Apoi se toarnă un alt teren, astfel încât acesta a acoperit două treimi din înălțimea tubercul. Când apa de irigare trebuie să se facă numai pe margine, astfel încât să nu ajungă pe materialul săditor.


Când pleca de acasă Gloxinia frunze extinse, tulpini, și împărțind butași de tuberculi. Opțiunea cu o foaie de cea mai simplă și mai popular, deoarece: pentru a lua tineri pliante în timpul înmugurirea și literalmente lipit de substrat. Puteți lua o foaie mare și-l vene incizie, și apoi, de asemenea, blocat în pământ. tuber Old convenabil pur și simplu tăiat în mai multe bucăți și metoda familiară plantelor într-o oală.

Gloxinia la domiciliu: secretele de cultivare de succes

Unul dintre cele mai importante majore este irigare știință de carte. Planta poate fi udat sau în oală în sine, sau într-o tigaie, care este mai de preferat. Vodichka trebuie purificată și temperatura camerei. Dacă se toarnă apă în tigaie, solul devine umed mult mai uniform.

În termen de câteva zile după transplant poate începe să podkarmlivaniya. Fa-o o dată pe jumătate până la două săptămâni, imediat după udare seara. Dacă urmați această regulă, planta va incanta frunze și flori luxuriante luminoase. Este la fel de important pentru calitatea iluminatului floare în cameră. Când Gloxinia în creștere este important să se asigure un luminos și la lumina difuză același timp. Flower îi place să se joace și nu doresc să fie în umbra altor plante.

Când sunt poziționate corect oală și puțină lumină, floare va da să știi despre ea, după cum urmează:

  • floare va fi foarte slab, în ​​cazul în care, la toate, va elibera papilele;
    Gloxinia - îngrijire la domiciliu
  • în cazul lipsei de lumină tulpini merge brusc în creștere și este extinsă;
  • în cazul în floare și Bloom, apoi petalele sunt pete palide și lacune.

Boala în Gloxinia - nu este mai puțin frecvente, chiar și grija cea mai atentă nu este o garanție de a scăpa de ele. Cele mai frecvente „oaspeți“ într-o plante - vase de flori făinare și mucegai gri. Cel mai probabil, camera este prea umed sau frunze stropite cu apă. În cazul în care frunzele devin galbui, acest lucru poate fi un indiciu de cantități excesive de îngrășăminte sau de lumină. Dar, de îndată ce vă repara erorile, vă rugăm să re-planta flori luminoase și plante aromatice.