Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Strălucitoare și colorate, această floare decorează orice interior și este un favorit de cele mai multe gospodine. Do Gloxinia capricios? Cum să aibă grijă de ea, astfel încât ea a înflorit de bună voie? Aceste nuanțe se referă la toate nou grădinari, în cazul în care au acasă acolo a spus plante. Astăzi, vom încerca să răspundă la toate întrebările la pervaz dvs. decorat întotdeauna cu clopote magnifice.Cum Gloxinia

Aceasta floare este atat de popular pe care, probabil, să-l recunoască drept descriere. Wide, cum ar fi catifea, hârtie și inflorescență frumos luminoase Bell - sunt principalele caracteristici ale acestui animal de companie verde. O trăsătură distinctivă este faptul că florile înfloresc buchete întregi, care oferă chiar mai mult farmec planta. Practic, fiecare organizație, dacă nu în fiecare apartament, cresc Gloxinia. Cum să aibă grijă de ea, mulți oameni cunosc baza experienței sale practice, dar nu întotdeauna este atât de adânc încât să ia în considerare caracteristicile individuale ale instalației.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Al doilea nume al florii - Păcătuind hibrid. patria sa - Brazilia, pădurile tropicale din Peru. Este o planta perena cu frunze de catifea tuberoasă, tulpină și pâlnie de flori scurte - grammofonchikami. Colorarea lor foarte diferite, iar petalele sunt simple și cu margine dublă. Este această diversitate de cultivatorii de flori niciodată Gloxinia anvelope. Cum să aibă grijă de ea, de obicei, spune prietenilor sau vânzătorii de la magazinul de unde ați cumpărat floarea ta. Dar informațiile pot fi incomplete, iar după un timp observați că animalul tau de companie este un aspect decorativ destul de diferite, după cum se dorește.

soiuri de plante

Așa cum am observat, există un număr foarte mare de specii, diferite în forma și culoarea florilor. Dar asta nu e tot: există o mărime diferită Gloxinia. Cum să aibă grijă de plante microminiature, a căror înălțime nu depășește 4 cm? Această problemă este relevantă pentru gradinari novice, și, de asemenea vom discuta. soiuri miniaturale cresc în dimensiuni de la 5 până la 12 cm. Acest lucru este mai familiar în îngrijirea florilor. Al treilea tip - Gloxinia compact, de la 12 la 25 cm în lungime. În cele din urmă, standardul, toate frumusetea de obicei este mai mare de 25 cm în înălțime. Toate aceste specii are anumite cerințe pentru îngrijire, pe care acum trăim.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Prima condiție pentru creștere - iluminare bună

Temperatura optimă

Continuând discuția despre cum să aibă grijă de Gloxinia în casă, este necesar să se constate modul de temperatură. Planta a venit la noi din pădurea tropicală, care este, de căldură extremă și lumina directă a soarelui, nu-i place. Temperatura optimă, care este menținută în umbra pădurii tropicale - este de 20 de grade. fluctuații admisibile în 2 grade. Pentru planta adultă este un control al temperaturii naturale, în care, de altfel, doar bate din cele mai frumoase flori Gloxinia. Cum să aibă grijă de o instalație în acest moment, ne vom uita la mai jos, dar acum ar trebui să ne amintim că aerul la o temperatură de 28 și peste planta încetează să crească, există supraîncălzire a sistemului radicular, mugurii nu sunt infloreste, florile se estompeze rapid. Pentru a salva Gloxinia, ar trebui să fie mutat într-un loc umbrit și mai rece. În același timp, în cazul în care temperatura este sub 18 grade, opri creșterea lăstarilor, frunzele încep să se îngălbenească, sau transforma negru, muguri se desprinde, iar sistemul de rădăcină pot putrezi.

Toate acest lucru este adevărat, în cazul în care aceasta este o plantă matură, dar dacă vă decideți să crească o floare dintr-un tubercul tânăr, este necesar să se asigure o temperatură mai ridicată - aproximativ 25 de grade. Acest lucru va permite animalul de companie verde cresc mai repede și de a produce noi muguri.

Udarea și umiditate

Aerul uscat nu-i place oaspeții de ploaie, atât de aproape de un radiator este mai bine să nu. În caz contrar, veți obține culori mici și urâte. Gloxinia (cum să aibă grijă de ea în timpul iernii, va analiza separat) are nevoie în aer umed. Dacă nu vă poate oferi cele mai bune condiții pentru aceasta, frunzele încep să se îngălbenească și buclat, iar mugurii să cadă, nici măcar nu dezvăluie. Pentru a realiza cel puțin o aparență de un climat tropical, este necesar adesea să pulveriza apa de aspersorul din jurul plantei sau, mai bine încă, așezați oala într-o tavă plină cu pietricele sau lut expandat umed. Puteți plasa, de asemenea, un mușchi sphagnum pateu, care se va satura cu apă în timpul de irigare și menține umiditatea necesară. Dar, în acest caz trebuie să vă asigurați că frunzele nu putrezesc de la contactul cu mușchi umed.

Pentru pulverizarea și irigarea este necesară utilizarea de apă caldă decontată. Nu uita ca pe frunzele păroase apei nu ar trebui să scadă, nu se poate pulveriza frunzele. În general, udarea ar trebui să fie din belșug, dar curat. frunze și flori de apă nu se pot arunca, cum ar fi turnarea-l în centrul tubercul - acest lucru poate afecta grav rădăcinile slabe. Este necesar dintr-o stropitoare cu cioc subțire distribuie cu precizie de umiditate pe toată suprafața vieții dând din oală. Excesul de irigare poate conduce la dezintegrarea de rădăcini, tulpini și stem.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu


Alegerea solului și oală

Ați luat în considerare cerințele de bază pentru îngrijirea pe care trebuie să fie luate în considerare. Acum să examinăm întregul proces de creștere Gloxinia, deoarece debarcarea tinerilor tuberculilor. Ai idee cum să aibă grijă de Gloxinia în oală, rămâne de a alege dreptul de sol. Cerința principală - că pământul era liber și respirabil. Se poate utiliza cumpărături foaia deja terminat sau un amestec de sol, nisip și turbării. Puteți utiliza alte componente la alegere, atâta timp cât solul nu devine apa grea, slab permeabile. nu se recomandă utilizarea de turbă pură. teren pH optim nu trebuie să depășească 6,5, în soluri acide cresc Gloxinia rău. Înainte de a planta o floare, trebuie să decontamina solul, acest lucru se face folosind medicamente speciale sau permanganat de potasiu convenționale.

Alegerea oală, da preferință la o navă de largi și puțin adânci. Astfel, materialul din care este făcută, poate fi orice lut, plastic. Diametrul vasului nu trebuie să fie prea mare: pentru tineri tuberculi suficient de containere cu un diametru de 7-10 cm, și plante pentru adulți - 11-15 cm Aceste dimensiuni promovează creșterea și dezvoltarea plantei, în timp ce mai mare Gloxinia potul se poate uita de floare ..

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

tubercul plantare

Mai mult, o plantă tubercul într-un vas și acoperite cu pământ. Aceasta este cea mai dificilă perioadă, ca asociat cu cel mai mare risc. Cel mai adesea, tubercul în acest moment este ucis de putrezire, adică, moartea sa este legată de umiditate excesivă a solului. Faptul că prima începe să se dezvolte partea de teren, și numai apoi se formează un nou sistem de rădăcină. Prin urmare, udare ar trebui să fie foarte atent, strict pe marginea vasului, până la o umiditate a solului lumină.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Cum să aibă grijă și hrana pentru animale

Gloxinia primele șase până la opt săptămâni după plantare nu trebuie hrănite. În acest moment, cel mai bine este de a pune o oală în pungă și pus într-o lumină solară directă luminoasă și caldă (25 ° C), dar nu. Important! Plant ar trebui să fie difuzat în fiecare zi, timp de 15 minute. După apariția primelor frunze deschide pachetul și îndepărtat după 3-4 zile. Pe măsură ce creșterea tulpinii umple treptat teren. Atâta timp cât planta este în pachet, nu este necesară apa: solul rămâne umed și în vrac, rădăcinile cresc repede și pierderi aproape niciodată nu se întâmplă.

După aproximativ două luni pentru prima dată, va fi gata pentru alimentarea Gloxinia dumneavoastră. Cum să aibă grijă de ea în timpul perioadei de înflorire, vom discuta un pic mai târziu, dar mai întâi trebuie să facă îngrășământ. Puteți alege orice medicament pentru flori ornamentale. Acest lucru poate fi o „Etisso“ pentru fertilizarea rădăcină. Asigurați-vă că soluția nu a ajunge la frunzele și punctul de creștere. Mai întâi Fertilizarea ar trebui să fie minerală (este posibil, pe lângă cele deja menționate, pentru a lua „Uniflor mugure“ sau „Humate“) și se repetă procedura de două săptămâni, dar cu îngrășământ organic, adică, cu o grădină convențională cu o soluție de mullein.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Înainte de apariția primelor mugurii alternate cu îngrășăminte organice cu azot. Acestea provoacă creșterea vegetativă activă, dar aproape nici un boboci de flori, se formează atunci când în exces. Odată cu apariția primelor mugurii de suplimente de azot sunt înlocuite cu fosfor - acestea sporesc înflorire. La înălțimea de înflorire nevoie pentru a face îngrășăminte de potasiu și microelemente. O alegere excelenta ar fi medicamentul „Kemira Suite“. Aveți grijă să intre subcortical a avut loc cel puțin două săptămâni.

Cum să aibă grijă de Gloxinia în timpul înfloririi

Dacă ați urmat toate recomandările și a ridicat planta drept, după formarea celei de a patra pereche de muguri de frunze încep să fie stabilite. Numărul lor poate fi foarte diferit - depinde de greutatea tuberculului, precum și condițiile de temperatură, umiditate și compoziția solului. de îngrijire a plantelor cu flori include udare regulată, menținerea umidității optime, precum și aplicarea regulată a îngrășămintelor necesare. Înflorire oală trebuie să fie protejat de lumina directă a soarelui, dar ar trebui să fie suficient de iluminat. În cazul în care o floare în picioare în umbră, trebuie să fie transformat în mod regulat spre sursa de lumină. Unii hibrizi poate inflori de două ori, mai ales în cazul în care a fost înflorire timpurie. Pentru a stimula apariția de noi muguri, planta se taie de la rădăcină și hrănite. La scurt timp după aceea începe să crească lăstari noi.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu

Perioada de repaus

reproducere Gloxinia

Cea mai simplă metodă de propagare - este vegetativă, adică, folosind butași de frunze. În timpul înfloririi un soclu de nivel inferior este tăiat una sau mai multe frunze. Foarte bine, în cazul în care maneta este scurt și gros. Ar trebui să fie scufundat în apă și se lasă atât de până la rădăcini. După această tăiere este plantată în pământ, iar potul este acoperit cu un pachet pentru a finaliza înrădăcinare. Este nevoie de aproximativ trei săptămâni, după care va avea un nou Gloxinia floare. Cum să aibă grijă (fotografie arată cât de frumos va înflori animalele de companie verde) pentru ei în timpul sezonului de creștere, iar restul, am discutat deja.

boli Gloxinia

Cel mai adesea suferă de oaspeții tropicale din cauza udare excesivă. Tuberculii încep să putrezească, iar planta devine rapid galben. La etapa inițială de boli ale tuberculilor pot fi salvate folosind transplant. La ultima etapă a tuberculilor putrezi complet uimit, și pot fi aruncate doar departe. Boala comună este manei. Nu poate fi tratată, astfel încât planta este distrusă, împreună cu terenul.

Gloxinia cum să aibă grijă la domiciliu