Glet pentru pictura pe lemn

În cazul în care casa ta are o multime de articole din lemn (podele, ferestre, mobilier), mai devreme sau mai târziu, vor trebui să actualizeze aspectul - pictura. Dar lemnul are o astfel de caracteristică care, în timp sau din cauza efectelor mecanice, fisuri, umflături și alte imperfecțiuni care vopseaua poate sublinia chiar, dacă nu au pre-tratate chit de suprafață. • Soiuri de chit de lemn
 • Criteriile de selecție a chit pentru vopsire
 • scule necesare
 • Recomandări pentru aplicarea unui strat de nivelare
 • preparare placaj
 • pregătirea lemnului
 • Blana finală înainte de vopsire
Glet pentru pictura pe lemn

Glet pentru pictura pe lemn

Acesta vă permite să realizeze planeitate, umplerea cele mai mici găuri în produs, și asigură conservarea pe termen lung a stratului de vopsea. Să luăm în considerare modul de a alege un material adecvat pentru prepararea suprafeței de lemn înainte de vopsire.

Soiuri de chit de lemn

Există diferite tipuri de chit decorativ, și este necesar să se definească în mod clar dacă doriți să salvați cifra tencuiala de lemn, atunci când produsul de lemn de top va fi acoperit cu lac sau vopsea vor fi tonifiat. Prima varietate de mijloace sunt practic invizibile pe suprafata, si reproduce umbra de lemn. În al doilea rând - cel mai făcut în alb.

Diferențiem aceste tipuri de umpluturi:

 1. -Ulei pe bază. Datorită prezenței uleiului de in, astfel de materiale ajuta la protejarea suprafeței de umiditate. O rezistență ridicată la schimbări în diferite condiții meteorologice fac această alegere excelentă ipsos pentru utilizarea ferestrelor din lemn, pentru tratamentul fațadelor caselor și a altor obiecte plasate pe stradă.
 2. Acrilice. Compoziții polimerice cu acrilice sunt sigure pentru mediu, acestea sunt capabile să reziste la sarcini grele si se inteleg bine cu umezeala (nu permite umidității să pătrundă adânc în lemn).
 3. Pe bază de apă. Nu conține substanțe chimice nocive, lichidul nu se realizează. O astfel de chit este capabil de a proteja lemnul de foc, dar se usuca pentru o lungă perioadă de timp.

Glet pentru pictura pe lemn

Dacă sunteți interesat este culoarea naturala a lemnului, probele de ulei sau pe bază de apă va fi cea mai potrivită.

Criteriile de selecție a chit pentru vopsire

În funcție de condițiile în care se desfășoară funcționarea obiectului de lemn, este necesar să se selecteze cel mai potrivit tip de material de acoperire. Prin activitatea de reconstrucție în aer liber, un parametru important pentru alegerea compoziției pentru șpaclu - este o rezistență de încălzire, răcire și umiditate.

Prin urmare, pentru tratamentul peretilor de case din lemn, garduri și alte atribute ale arhitecturii cea mai bună alegere ar fi de umplere cu ulei. Acesta poate fi aplicat după tratarea componentelor din lemn ale compozițiilor de insecte și degradare, dar înainte de vopseaua finală.

Compușii acrilice sunt cele mai versatile, ele sunt potrivite pentru produse din lemn interior si exterior, deoarece are un nivel ridicat de rezistență și durabilitate. Trebuie remarcat faptul că astfel de materiale de umplutură sunt de culoare albă, deoarece este conceput pentru a fi aplicat pe partea de sus a vopselei, nu vopsea.

Pentru parchet, mobilier și alte elemente care vin în contact cu oamenii, trebuie să alegeți materiale sigure, pentru că puteți utiliza compozițiile de apă inofensivi. Caracteristicile lor sunt foarte asemănătoare cu amestec acrilic de chit, dar prețul lor este mai ieftin.Glet pentru pictura pe lemn

scule necesare

Procesul de obținere a produselor din lemn are mai multe etape: în primul rând, suprafața trebuie să fie adecvat pregătite în mod corespunzător, atunci este posibil să chit și vopsea. Dar, în funcție de tipul de materiale care urmează să fie vopsite, tehnologia este oarecum diferită. Lista totală de instrumente necesare pentru vopsire includ:

 • vopsea culoarea și compoziția dorită;
 • perii;
 • chit și grund;
 • spatulă;
 • "Skin" (șmirghel);
 • construirea uscator sau agent de curățare.

Uscător sau agent de curățare, vom avea nevoie pentru a elimina vopseaua veche din stratul de produs.

Ar trebui să fie foarte atent, deoarece un uscător de păr de încălzire temperatura de suprafață este suficient de mare, aceasta poate afecta obiectele din lemn. Pentru că, dacă aveți de gând pentru a repara lucru antic mai bine utilizați agenți de curățare chimice.

Recomandări pentru aplicarea unui strat de nivelare

Chituind rezolvă o serie de probleme:

 • etanșează orificiul artificial într-un copac, de exemplu, găuri de cuie;
 • Se umple porii de suprafață din lemn natural pentru aliniere (dacă există tipuri poroase de lemn, cum ar fi stejar) și de protecție împotriva deteriorării;
  Glet pentru pictura pe lemn
 • formează un strat uniform de vopsea care merge ușor.

Pentru zona de tratament a transformat „de regulile“, utilizați câteva sugestii:

 1. Dacă lucrați cu chit pe stradă, pentru a alege o zi, atunci când temperatura aerului este de peste +5. În caz contrar, compoziția se îngroașă și este slab umple golul.
 2. În cazul în care suprafața are un vid pentru a le umple chit preliminar, și șmirghel apoi traversat, curat „nisip“ și începe pot fi vopsite în procesarea de înaltă calitate de chit de lemn, si dupa ce se usuca.
 3. Cel mai bun material pentru o mistrie - un oțel inoxidabil.
 4. gropi adanci (mai multi centimetri) pe un copac umplut cu chit în mai multe straturi, permițând fiecare să se usuce. Grosimea de aplicare - 2,3 mm.

preparare placaj

foaie de placaj greu poate fi numit un copac cu drepturi depline, deoarece este un material obținut dintr-un furnir, dar este adesea utilizat în industria construcțiilor. Utilizarea poate fi realizată din placaj, ca o multitudine de interior și folosite pentru pereți, partiții, etc creație. Prin buna vopsire ușor de suprafață placaj, dar este mai întâi necesar să chit.

Vânzările au foi de placaj de diferite dimensiuni, în afară de aceasta, nu este greu de taiat, dar pentru a acoperi o suprafață mare, de regulă, nu se poate face o singură foaie - set câteva bucăți spate în spate una de alta. Ca urmare a unei astfel de acțiuni sunt formate îmbinările care trebuie reparate, în caz contrar pot exista fisuri în vopsea.

Pentru a ascunde cusăturile sunt acoperite de umplere: compoziția este aplicată în cusătură, creând un strat dens. Este mai convenabil de a lucra cu spatula de 10 cm se umezește periodic cu apă, deoarece compozițiile acrilice se usucă repede și se pot forma cocoloașe. După închiderea suprafeței este necesară pentru alinierea mașinii de șlefuit. Atunci când stratul este uscat, repetând o acțiune, dar care acoperă deja întreaga suprafață, nu numai copci.

pregătirea lemnului

Produse din lemn rămân adesea pe rugozitatea suprafeței de noduri, și au, de asemenea, un loc în care se poate demonstra rășina - acești factori trebuie să fie eliminate înainte de aplicarea compusului de nivelare. Nodurile trebuie tăiate daltă (aproximativ 3-5 mm adâncime), creând mici găuri care sunt apoi umplute cu material de umplutură. Dar, înainte de articole din lemn, care nu au fost anterior lacuite, uleiate necesar - acest lucru se face cu ajutorul unui lac încălzit.

Când se lucrează cu produsul, care a fost de urme de vopsea, lac sau alte substanțe - stratul superior trebuie să fie complet dezbrăcat. Pentru a face acest lucru, ștergeți suprafața cu un aspirator și așteptați pentru vopseaua ud poate fi spatulă îndepărtate cu ușurință.

Imbaiati apă simplă sau oțet pentru a neutraliza mediul alcalin. Apoi, mers pe jos șmirghel pentru a ridica fibre de lemn. Pentru a îmbunătăți aderența chit cu o suprafață de lemn, puteți aplica un prim strat, alegând aceeași compoziție ca și cea a materialului de umplutură, cum ar fi acrilic.

Blana finală înainte de vopsire

Prelucrarea suprafetelor din lemn de umplutură reduce la mai multe acțiuni:

Glet pentru pictura pe lemn

 • dilua compoziție sub formă de cremă, un burghiu cu biciuire atașament;
 • nu este necesar să se amestece doar o mulțime de umplutură, ca se poate usca rapid;
 • incepe gropi de proces și fisuri, creând un strat de 2 mm;
 • când pavate primul strat și așteptă uscarea șmirghel align;
 • aplicarea din nou chit, reducerea grosimii amestecului la 1,5 cm;
 • acoperă suprafața solului.

Acum, din lemn este complet pregătit pentru pictură, care este mai bine să ia compozițiile de colorare din aceleași componente, care este prezent în chit: acrilic, dispersate în apă, ulei, etc.

Atunci când se lucrează cu un material de umplutură pentru lemn sau alte materiale, amintesc umiditatea din interior este mai mare de 50, și în exterior depășește 75%. Temperatura camerei este ideala pentru chit uscare rapidă este de 20-25 de grade.