Ghid pas cu pas „Cum de a schimba societatea de administrare“

Dar când vine vorba de modul în care să-l schimbe, există multe dificultăți și probleme. Jurnaliștii de la „Komsomolskaia Pravda“ a făcut instrucțiuni pas cu pas despre cum să facă acest lucru.Soluția acestei probleme ar trebui să se ocupe de sfatul unui grup de bloc de apartamente sau inițiativa de chiriași. Principalul lucru este de a schimba Codul penal nu coincide cu sezonul de pregătire pentru iarnă. Cel mai bine este de a schimba arcul de control, imediat ce sezonul de încălzire.

Pentru a afla dacă există o modificare a Codului penal din motive bune?

1. Cel mai convenabil scuza: sfârșitul termenului contractului cu CC.

(Important: În cazul în care nici una dintre părți a declarat dorința sa de a rezilia contractul la sfârșitul perioadei de control de valabilitate a acestuia, contractul se consideră a fi prelungit pentru aceeași perioadă și în aceleași condiții ca și au fost convenite anterior).

2. Refuzul Codului penal de a furniza informații sau oferind-o pentru o lungă perioadă de timp.

(Această opțiune este puțin probabil astăzi, deoarece, recent există o lege privind divulgarea de informații a standardului Codul penal. Și multe companii de administrare în rapoartele obligatorii furnizate locatarii clădirilor pe care le deservesc)

3. Imposibilitatea de a muncii și a serviciilor, sau furnizarea de servicii într-un volum incomplet sau de calitate necorespunzătoare. De exemplu, pe termen lung nerespectarea (în total, în ultima lună - nu mai mult de 24 de ore), în apartamentele de temperatură stabilite pentru sezonul de încălzire (+ 18 °, și în camerele de colț + 20 °), întreruperile sistematice în apă și alimentare cu energie electrică, lipsa de întreținere, lifturi defecte , acoperiș indiscret, apă în subsoluri, curățarea slabă etc.

(NB Aceste fapte trebuie să fie înregistrate în organele de control - de exemplu, în inspecția de locuințe de stat sau parchetul).

Inform întâlnirea tuturor chiriașilor cu cel puțin 10 zile înainte de reuniune:

1. a scrie scrisoare înregistrată de notificare.

2. da fiecare notificare chiriaș de mână.Țineți o adunare generală a chiriașilor.

Membrii cu drept de vot în persoană trebuie să se înregistreze la secretarul reuniunii (pentru a da detaliile de pașaport). Pentru votarea în prezența suficient de jumătate din voturile toată casa. Vocile nu sunt luate în considerare în numărul de locuitori, iar numărul de metri pătrați. Vocea este de 1 metru pătrat. Să presupunem că doi proprietari locuiesc într-un apartament de 40 de metri pătrați. Ei au fiecare 20 de voturi.

Ar trebui să fie deschis tuturor, fără excepție, proprietarii de apartamente în casă. În cazul în care cel puțin un proprietar nu este votat, întâlnirea este considerată validă. În această formă de buletine de vot distribuite tuturor chiriașilor, care indică numele alegătorului, proprietatea acestuia a locuinței (certificat numărul, data eliberării, suprafața totală a locuințelor, precum și proporția de proprietate), ordinea de zi a adunării generale. Pe fiecare agendă o foaie separată, care are trei domenii: „Pentru“, „Împotrivă“, „s-au abținut“.

1. Pentru a lua o decizie comună de a rezilia contractul cu Codul penal vechi.

Pentru a face acest lucru, trebuie să voteze „pentru“ reziliere. Și „da“ votul ar trebui să fie mai mult de jumătate din voturi.

Procesul-verbal al reuniunii este necesar pentru a susține toate de gestionare a creanțelor: specificați modul în care și în cazul în care termenii contractului sunt încălcate. În cazul în care perioada contractului este de peste, este necesar să avertizeze din Codul penal al reticența locuitorilor de a reînnoi casa lui. În acest caz, adunarea generală a chiriașilor să aibă loc cu câteva luni înainte de termenul limită.

2. Vot pentru selectarea noua companie de administrare și să-l contract de management. Căutați alte Codul penal ar trebui să aibă loc înainte de reuniunea chiriașilor. Cel mai bun lucru de o lună înainte de „X ore“.

Cum de a selecta un alt din Codul penal?

1. Alegeți câteva din Codul penal și de a compara prețurile și calitatea muncii lor.

2. Întreba despre Codul penal selectat în inspecția de locuințe regionale (32-60-13).

3. Interesați în asociațiile profesionale ale Codului penal (32-50-42).

4. Cea mai bună opțiune: să ceară locuitorilor acelor case care Codul penal servește deja, indiferent dacă acestea sunt mulțumiți de munca ei.

În cazul în care compania selectată refuză să ia acasă în gestionarea? O nevoie urgentă de a căuta altul. Și trebuie să decidă în cursul anului. În caz contrar, legea va conduce acasă Codul penal, selectat pe bază de concurs, iar casa va servi vechea organizație înainte de acel moment.

Dă ambele companii de administrare minute întâlnire.

Procesul-verbal al reuniunii este dată atât Codul penal, pentru a informa mai în vârstă care aveți de gând să plece, și noi pe care doriți să fie sub controlul său.

Important! De la adoptarea în termen de 30 de zile de la decizia adunării generale de a schimba Codul penal al societății de administrare vechi este obligată să treacă un nou toată documentația tehnică din partea casei.