Gerbera - îngrijire la domiciliu cu fotografii

Flori, în același timp, amintindu-ne astfel de margarete și asters familiare, născute sub soarele fierbinte al Africii. gerbera și zvelte plăcut florării, și ferm stabilit în top cinci cele mai cautate flori pentru buchete. În lumea științifică numele de frumuseti tropicale format din numele botanistului german Traugott Gerber. Conform legendei antice, frumoase arme nimfă pădure atenție obosit de oameni, și sa transformat într-o floare modestă. Cine a dat numele plantei, un lucru este clar: flori gerbera ne incanta cu culorile lor luminoase și admira estetica formelor.Cultivarea gerbera în grădină și acasă

Cum să crească gerbera acasă

camera gerbera pentru îngrijirea la domiciliu începe cu un transplant dintr-un container magazin într-un ghiveci de flori. Volumul de containere pentru plantare trebuie să fie mici: gerbera nu răspund bine la sol peste și încetează să înflorească. Pe partea de jos a vasului care urmează să fie pus strat de drenaj bun, acoperind-o cu un substrat convențional pentru flori interne.

Deoarece planta aparține speciei iubitoare de lumina, pentru că va fi cel mai bun loc ferestre spre vest sau partea de est. Vă rugăm să rețineți fotografie gerbera camera în îngrijirea la domiciliu, și veți observa că cele mai multe dintre proprietarii încearcă să pună ghivece cu flori în aer liber.

Sfat: pe fereastra de sud a gerbere nevoie pentru a crea o ușoară umbrire. Floarea poate tolera lumina directă a soarelui, dar numai cu moderatie.

Udarea urmați aceste linii directoare:

  • adesea și udă abundent cu intervale egale de timp;
  • Utilizare pentru irigare moale spațiate, apa la temperatura mediului ambiant;
  • asigurați-vă că picăturile de apă nu se încadrează în rozeta de frunze;
  • evita waterlogging plante;
  • Pune oala pe o tava de pietricele umede sau lut extins, astfel încât rădăcinile plantelor nu sunt în contact cu apa.

Exercitarea de îngrijire la domiciliu pentru Gerbera într-o oală de a asigura o nutritie adecvata ei. Hraneste plantelor cu îngrășăminte chimice cu o concentrație redusă de ori pe săptămână.

În fotografia de pe îngrijirea Gerbera în casă arată în mod clar toate problemele pe care le puteți întâmpina nerespectarea cerințelor esențiale pentru.

Gerbera viața în aer liber

Acum, hai sa vorbim despre modul de a atinge succesul în grădina gerbera în creștere, și ce reguli ar trebui să adere.

Să începem cu faptul că sămânța este greu de găsit. componentă comercială a condus planta pentru a se asigura că acesta este cultivat în pepiniere vinde numai culori gata făcute. Dacă ești suficient de norocos pentru a găsi un semințe de gerbera, se pregătească pentru dificultățile.

Sfat: să fie conștienți de faptul că a crescut de la semințe gerbere și fotografii ale plantei mama nu poate fi aceeași în aparență. Rezultate de semințe de flori de reproducere își pierd proprietatea mamei lor.

Traduceri în teren deschis începe în primăvara mijlocul anului, atunci când solul este bine incalzit. În fabrica de piese de sud supraviețuiește bine, după cum reiese din numeroase flori fotografie gerbera de la grădinari amatori. pentru a face față cerințelor plantelor este dificil pentru locuitorii din latitudinile mai reci. Principala problemă - frigul iernii. Ca și cum nu a încercat să ascundă Gerber, acesta va pieri în mod inevitabil. În timpul iernii, floare va trebui să sape și să se mute în casa de depozitare la o temperatură de + 7-8 grade. Nu-l aștepta, și înflorire luxuriante.

în plantarea grădină și îngrijirea crizantemele efectuate în conformitate cu aceleași reguli ca și în casă. Alegeți un loc bine luminat, nu uitați să apă în mod frecvent, asigura un drenaj bun atunci când plantarea, păstrează umiditatea solului, periodic pulverizare, și o floare va răspunde la preocuparea luminoase „stelele“ de inflorescențe.Sfat: fertiliza gerbera grădină doar îngrășăminte anorganice pentru a evita tragerea tulpini și modifica proprietățile unui soi de plante.

Cum se propaga gerbera

După ce a asigurat dvs. frumoasă grădină de flori, vreau să-l văd în cantități mai mari. Pentru a crea o compoziție colorat, nu neapărat rula la magazin pentru plantare nouă. Împreună cu plantarea și îngrijirea Gerbera grădină, învăța tehnici de propagare gerbera si flash covor luminos în grădina ta.

Metoda principală de propagare a plantelor - această diviziune a bucșei. 3-4 ani gerbera se dezvoltă bine și în liniște tolera separarea bucșei în singură plantulă. Pentru a consolida sistemul de rădăcină al plantei tinere durează aproximativ 6 luni, iar prima înflorire începe ani și jumătate după ce a luat-o din tufiș mamă.

Rețineți că Gerbera butași posibil, dar nu tulpină păstrează proprietățile clasei din care a fost luată.

soiuri populare de gerbera

Am învățat cum să aibă grijă de Gerbera într-un vas și s-au familiarizat cu cerințele de îngrijire pentru soiuri de grădină. Este timpul să se uite mai atent la notele reale de crizanteme.

Din cele 80 de soiuri de trandafiri, care sunt crescute până în prezent, cele mai multe sunt hibrizi ai celor două tipuri principale de plante: zelenolistnyh și Gerbera Jameson. Pe pervaz și balcoane cultivate sub formă de pitic Gerbera Jameson. Din aceasta se face buchete gerbera fotografie care atrag ochiul și încântare.

Distinge soiuri de plante forma de flori (simple, duble și semi-dublu), peduncul de reglare (25 până la 60 cm) si culoare petale. Uită-te la trandafirii foto si vei vedea cum floarea curcubeu. Paleta lui are nuanțe de albastru, chiar.

Cei mai mulți cultivatori selectați soiuri de combinații de culori, și așa ne întoarcem ochii la paleta.

"Symphony", "Labiloza", "Maria" - soiul belotsvetuschie cu flori mari și verde smarald.

„Romeo“, „Mars“, „Robin“, „Alamak“, „Marte“, va va delecta cu tot felul de nuanțe de roșu.

„Viola“, „Migara“, „Credința“, „Aldebaran“ decora gradina blând culoare roz, și „Terra Paradi“ și „Amber“ se va adăuga la schema generală de tonuri calde violet.

„Kalinka“, „Malena“ și „Jupiter“ va deveni un mic soare in gradina ta.

crizanteme cules organice soiuri, veți obține o melodie florale delicios, care zakruzhatsya toate culorile curcubeului.

dăunători periculoși și boli gerbera

Sănătate gerbera sol de grădină trebuie să fie tratate înainte de plantare. Floarea este foarte sensibilă la dăunători din sol și infestarea fungi repede. Degradarea guler rădăcină și poate fi asociată cu stagnarea apei. observă cu atenție modul de irigare, și nu uitați să cultive solul.
Apariția pe planta Botrvtis datorită excesului de umiditate. Utilizați pentru a lupta medicamente specifice bolii.

căldură de vară cauzează mucegaiul prăfos în diferite părți ale plantei. Elimina boala va ajuta la fungicide sau agenți care conțin sulf.
Pentru a combate afide și acarieni, folosiți insecticide. Face tratament într-un stadiu incipient, pentru a evita moartea plantei.

Un buchet de flori gerbera și compoziții

Florarii aprecia floare soare pentru capacitatea lui uimitoare de a arata foarte bine în cele mai neașteptate asupra compoziției buchete. Uite ce frumos buchet magnific de trandafiri din fotografie, format în conformitate cu legile floristica.

Profesioniștii spun că gerbere sunt potrivite pentru orice ocazie. soiuri albe sunt ideale pentru prepararea buchetul miresei si culorile de foc va fi o placuta ochi deschis pentru un iubit. Terry roz gerbera spori frumusețea tinerei printesa, și buchet colorat va aduce bucurie liturgul.

Prețul mediu pentru Gerbera variază de la 80 la 120 de ruble, dar există soiuri cu flori duble scumpe și nuanțe rare. În unele cazuri, prețul pe bucată Gerbera vine vorba de 250 de ruble.

Avantajul aparent al florii, împreună cu aspectul său, și a devenit viața lui: în formă de gerbere tăiat în apă poate sta mai mult de o săptămână.

Sfat: nu se pune intr-o vaza cu crini multa apa, suficient pentru doar câțiva centimetri de tulpina aproape de flori a fost pentru o lungă perioadă de timp.

fapte interesante și coincidențe amuzante din lumea gerbera

Este uimitor cum poate întrepătrund în mod neașteptat în obiectele noastre de viață și concepte cu același nume. Aici ne întâlnim cu gerbera, nu numai în magazin de flori.

Ca Gerber - un nume german, apare în numele diferitelor companii. Celebre cuțit „Gerber“, o dată activă în asigurarea serviciului în armată, și sunt folosite cu succes în gospodărie.

Nu a trecut gerbera și artiști. Ne putem întâlni gerbera fotografiile și cărți poștale la o varietate de sărbători. Mai ales delicioase se uita la o zi de naștere felicitări.

Pune o întrebare nevoie de consiliere cu privire la menaj?