Gerber de îngrijire la domiciliu (foto) - alege o aterizare

Gerber de îngrijire la domiciliu (foto) - alege o aterizare

Gerber se referă la familia Aster plante perene.

Aspectul său seamănă cu o păpădie mare, din cauza asamblate într-o rozeta de frunze.

flori unice gerbera arata mai mult ca o margaretă. Există plante cu muguri mici și mari, în funcție de soi.soiuri de Terry seamănă cu Aster. Gerbera cultivate în sere ca tăierea plantelor.

Mulți cultivatori sunt convinși condiții ambientale care gerbera planta foarte dificile, dar nu este așa. Cu abordarea dreptul la cultivarea și îngrijirea frumoase vopsele gerbera strălucire și în casă.

Gerbera cresc casa

Pentru a începe crini de reproducere din camera trebuie să conștient. Pentru a începe, selectați soiuri de plante, care sunt bine în măsură să efectueze microclimat acasă. În mediul interior cresc soiuri pitice, a căror înălțime nu depășește 25 cm. Nu este întotdeauna cumpărat într-un magazin va rămâne destul de compact. Vorba e că în cultivarea industrială a plantelor tratate cu materiale de încetinire a creșterii, atunci când acțiunea se termină medicamente gerbera începe să crească în dimensiune. Uneori, planta inalta se poate obține dintr-un tufiș compact. Deci, este util să se cunoască unele dintre denumirile soiurilor și speciilor.

După achiziționarea instalației completă are nevoie de îngrijire și condiții speciale.

Unde este gerbera oală

Nu uitați că gerbera - planta serei. Ea nu tolerează lumina directă a soarelui și la temperaturi ridicate. Pentru cultivarea casei Gerbera este necesar să se aloce un loc bine luminat, fără curent și de diferențele de temperatură de noapte. Cel mai bine este de a plasa oala cu o floare in camera de est sau de vest. În timpul verii, puteți pune planta în aer curat, logie adecvat pe latura de vest.

Condițiile de temperatură pentru creștere

În camera în care există gerbera, nu ar trebui să fie înfundat și prea cald. Ideal este temperatura la un nivel de până la 22 de grade. Chiar și în aer liber în căldura verii nu Gerbera flori.

In perioada de repaus, care are loc la sfârșitul toamnei și continuă pe tot parcursul iernii, oala de plante trebuie plasat într-o cameră rece, în care temperatura este menținută la 14-16 grade.

umiditatea aerului

Prin gerbera undemanding de umiditate, dar în sezonul cald pulverizare pe frunze ar fi de prisos.

Pe parcursul perioadei de umiditate ridicată latența duce la boli ale plantelor. Prin urmare, pulverizarea este efectuată rar, în cazul în care planta se află în imediata vecinătate a încălzitoare.

Cum să aibă grijă de Gerbera în interior

Cu o ingrijire adecvata poate gerbera floare de mai multe ori pe an. Pentru a face acest lucru, trebuie să respecte reguli simple.

Gerber se referă la plantele iubitoare de umiditate, astfel încât adăpare ar trebui să fie frecvente, dar moderat. Solul trebuie sa se usuce intre tratamente. Nu permite stagnarea apei la rădăcini și uscarea solului. O variantă de udare ideală - prin carter, unde este drenată apa în exces.Apă pentru irigații trebuie să fie la temperatura camerei, dar nu rece. Excesul de irigare cu apă rece duce la moartea floare.

În timpul frecvența de repaus de irigare este redusă. Regimul anterior întoarce numai cu sosirea primăverii, atunci când planta este în creștere activă masa de frunze.

centrale electrice suplimentare

Dressing și îngrășăminte pentru a face gerbera cu precauție, deși flori și este receptiv la ele. Se aplică îngrășăminte organice nu se poate, deoarece planta le poartă cu dificultate. Gerbera hrănite după cum urmează:

• De la începutul perioadei de vegetație, fertiliza complexele de azot de grad înalt de plante. După ce masa de frunze de plante atinge suficient, trecerea la un îngrășământ cu doză mare de potasiu.

• Ca top-pansamente folosi un Complexe full-minerale pentru plante cu flori.

• Frecvența aplicării îngrășămintelor este o dată pe lună.

Important! Totul este bine cu moderatie! Zelos cu udare și hrănire imposibilă. Acest lucru duce la boli ale plantelor, mai degrabă decât Bloom mai aproape.

Atunci când transplantat Gerber (foto)

camera Grooming Gerber, nu uita de transplant. Dar trebuie să se efectueze în conformitate cu normele.

1. Amintiți-vă că planta nou achiziționată nu este transplantat în termen de două săptămâni. Aceasta este perioada în care este adaptarea la noile condiții și climă. Transplant în această perioadă numai rănit floare.

2. După transplant de carantină forțată este necesară. Primer, în care planta este transportat, nu este potrivit pentru o diluare suplimentară.

3. Compoziția solului pentru cultivarea gerbera ar trebui să includă foi pământ, turbă și nisip. grădinari cu experiență adaugă la ea granule de hidrogel care nu permit solul să se usuce.

4. Urmați transplant se efectuează cu creșterea plantelor, sistemul de rădăcină a crescut suficient.

5. Cel mai bun timp pentru transplant de plante - o perioadă de odihnă. Pick up oala cu câțiva centimetri mai mult decât anterior.

Gerber de îngrijire la domiciliu (foto) - alege o aterizare

Cum propagate gerbera acasă (poze)

Mai devreme sau mai târziu, fiecare producător se confruntă cu necesitatea de a obține o nouă copie a plantei. Gerbera reproduce nu numai metoda de semințe, dar și prin împărțirea Bush.

Gerber de îngrijire la domiciliu (foto) - alege o aterizare

Metoda de diviziune poate fi utilizată pentru a obține câteva plante noi, în același timp. Această metodă este faptul că bucșa mamă vine în viață după divizare, intră în al doilea „tineret“, și continuă să crească și să înflorească. Practica diviziune a bucșei nevoie în perioada de înflorire latente atunci când este de peste, este mai bine vara tarziu sau toamna devreme. Vechi Bush trage și se taie cu un instrument ascuțit în mai multe părți. Fiecare nouă instalație este plasat într-un vas separat, în cazul în care acesta va prinde rădăcini în următoarele șase luni. Următoarea primăvară plantele rezultate vor înflori.

Metoda de semințe se utilizează rar, deoarece nu se obține întotdeauna răsaduri păstrează caracteristicile materne. germinarea semințelor Gerbera este scăzută. Pentru plantare utilizare numai semințe proaspete, care nu este întotdeauna disponibil. semințe magazin Furnizorul nu poate garanta calitatea. În aceste momente, este necesar să se acorde o atenție specială, dacă doriți să crească din semințe Gerbera.

Probleme în creștere gerbera

În îngrijirea Gerbera trebuie să asculte opiniile experților și grădinari cu experiență, aceasta va da posibilitatea de a creste o planta sanatoasa acasa. Deseori, nou-veniți în această afacere au unele dificultăți, care sunt ușor de îndepărtat.

1. Gerber sa oprit în creștere, deși cultivate într-o încăpere luminată.

2. Gerber nu floare, lumina zilei de ore sunt normale.

perioadă de repaus, gerbera durează până la trei luni, atunci când planta este câștigă putere și de recuperare. În cazul în care culorile nu apar mult mai mult timp, este posibil să se judece boala. inspecta cu atenție instalația.

3. Gerber condiții sănătoase, în creștere nu sunt încălcate, dar planta nu floare.

Un alt motiv pentru lipsa de înflorire este oală prea mare. Ca rezultat al tuturor forțelor merg pe înrădăcinare, și apariția mugurilor reținute. În acest caz, pe care doriți să transplant plantele în oală corespunzătoare.

4. Gerber bine dezvoltat, în creștere frunzele sale, dar nu floare.

Folosirea frecventă a îngrășămintelor azotate duce la o revoltă de frunziș în detrimentul de înflorire. Vrei să oprească introducerea de îngrășăminte cu azot, carbonat de potasiu traduce alimentare de flori.