Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video

Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video
Numeroase specii de geranium sunt cunoscute pentru modestia și flori luminoase. Dar, cu cerințe modeste la sol, udarea sau temperatura fazei principale de îngrijire devine muscata de tăiere pentru înflorire luxuriante. În cazul în care l-au ignorat, destul de curând numărul de inflorescențe redus semnificativ, muguri întinde și expuse, iar floarea devine informă și neatractive.Cum să taie o muscata? Când este mai bine să-și petreacă ciupită și eliminarea lăstarilor?

De ce are loc mușcate de tăiere?

Deoarece printre mușcate sădite și grădină sunt plante cu tulpini erecte și cuibăresc, forme înalte și pitică, ampelnye și formând specii de arbuști, apoi la fiecare plantă va trebui să aleagă propria abordare.

Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video
Dar regula principală tăierea geranium este într-o clipă. Acesta prevede că atenția asupra lungimii și lărgirea tulpini ar trebui să fie tăiere constantă și regulată. Lansat la scurt timp după aterizare sistematică de formare ajutor muscata Bush:

  • provoca apariția lăstarilor laterali și formarea de noi primordii de inflorescențe;
  • pentru a da planta o formă plată compactă;
  • înfloresc mai luxuriante, lung și stabil;
  • obține material săditor de calitate pentru soiurile de propagare preferate.

Nu este necesar să se aștepte până când un sezon sau două lăstari lungesc și frunzele de pe ea va fi doar la foarte sus. Specificitatea de geranium ca aceasta planta este rareori fără interferențe laterale dă tulpini, dar există muguri latente la fiecare nod. Tunderea geranium face ca aceste muguri trezesc și nu constituie doar o nouă tulpină, dar, de asemenea, să se stabilească boboci de flori.

Tehnica de tăiere de geranium pentru flori luxuriante

Cum să taie o muscata pe care-l inflorit? Înflorire și starea bună a plantelor, în primul rând, depinde de calitatea de asieta performanței. Prin urmare, pentru a elimina inutile sau tulpini uscate trebuie să fie instrument ascuțit, dezinfectat:

  1. Este cel mai bun pentru acest scop, de a lua lama, în cazul în care nu este, potrivit pentru papetărie sau cuțit de bucătărie subțire.
  2. Foarfece pentru a utiliza nu este necesară, deoarece ciupesc de evacuare și rupe țesutul pe tăiat.

Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video


Tăietura se face pe nodul frunză, cu care se confruntă exteriorul bucșei. În acest caz, lăstarii în curs de dezvoltare nu va interfera unele cu altele și nu va cauza grosime excesivă a coroanei.

Dacă aveți nevoie pentru a elimina tulpinile tinere, puteți face fără unelte. Ciupit se usuce degetele curate, având grijă să nu trageți scape și nu deteriora stratul său de suprafață.

Pentru prevenirea cariilor sau atacul de dăunători așezați felii stropite cu cărbune activ pudră sau. La acasă, atunci când tăierea mușcate în primăvara și după înflorire este convenabil de a folosi o pulbere de antiseptic natural - scorțișoară.

După tundere plantelor geranium poate fertiliza compoziție care conține azot. Acest lucru va duce la formarea rapidă a verde și varza.

Cum să taie mușcate cad?

Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video
Când a finalizat formarea de noi tulpini și inflorescență existente se estompeze treptat, timpul vine la tăiere toamna de geranium. Înainte de această procedură, scopul este nu numai pentru a forma o tufă frumoasă, dar, de asemenea, îmbunătățirea instalației.

Primul indeparteaza florile toate ofilite, deteriorate sau tulpini uscate și frunze. Acest lucru va oferi o oportunitate de a facilita activitatea de urmărire și salvează centrale electrice, atunci când pentru a începe o creștere activă de noi lăstari. După inspecție vizuală pentru a Geranium tunderea înflorire luxuriante și scurtarea supus la întins, slab, tulpini goale, rasfatul aspectul tufiș.

Alegerea tăiat, este important să ne amintim că lăstarii format din muguri latente la nodurile, și se lasă internoduri lungi pe vârfurile nu au nevoie.

În toamna anului plantele lăsând în repaus este tăiat cu aproximativ o treime. Nu-ți fie frică de o astfel de tăiere adâncă de geranium. În timpul iernii, în lumină bună, și sub rezerva condițiilor de detenție și să facă pentru toate plantele formează o nouă creștere sănătoasă. mușcate Shrub pentru o mai bună ramificare muguri ciupi după fiecare patru rinichi.

mușcate de tăiere de primăvară la domiciliu

Cum să taie mușcate în primăvară, la efectele verii nu a afectat plante cu flori? În acest scop, doar suficient de lung pentru a îndepărta tija sau diminuată prin tăierea, astfel încât partea de jos a nu mai puțin de 2-3 muguri au rămas.

Cum să taie o muscata pentru a obține plante Stam?

Geranium - decuparea pentru flori luxuriante în primăvară la domiciliu, video
Înainte de tăiere geranium și sub formă de un copac in miniatura Stam, ramuri laterale Bush îndepărtat, iar tija selectată în mai multe locații în apropierea legat la un suport solid fix.

tulpini de geranium destul de fragilă, astfel încât să fie legat de suportul vertical central pentru scăparea ar trebui să fie luate foarte atent. Cilindrul este fixat în mai multe locuri, astfel încât suportul și să suporte greutatea de filmare, și o expansiune coroane.

În această etapă, evadarea nu are nevoie de taiere, în timp ce înălțimea sa va fi ușor deasupra suportului. Retezarea de evacuare centrală pentru că ramificare. Din tulpina rezultată frunze de 5-7, pentru a crea pe baza lor de o coroană plat copaci luxuriante ale viitorului.

Ca și în tăierea de geranium în formă tufiș, după formarea fiecăruia dintre a patra frunze lăstarii prindeți că în timp, vă permite să creați un decor interior plin de viață și foarte original sau o grădină. Deoarece planta este expus la tăiere intensă, așteptați pentru primele inflorescențe nu mai devreme decât într-un an, atunci când se formează coroana. Pentru un luxuriant înflorit mușcate Tunderea și prins-o pentru câteva luni înainte de oprire pentru a da planta pune mugurii.