Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini

Din păcate, nu toți transportatorii noi își pot permite să achiziționeze un nou auto comercial. Și pentru a lua o masina pe credit este acum foarte periculos. Singurul mod de a începe o afacere pe piața de transport de marfă - pentru a cumpăra o mașină pe piața secundară. Dar aici se află în așteptare pentru tine o multime de capcane. Și primul lucru pe care îl întâlni atunci când cumpără - acest motor. Prin urmare, este important să fie în măsură să diagnosticheze unitatea de putere și cunosc simptomele de defect. Astăzi vă vom arăta cum se face pe vehicule „Gazelle“ diagnosticarea motorului. Această informație va fi utilă nu numai pentru cei care doresc să cumpere vehicule comerciale, dar, de asemenea, are șoferii cu experiență.instrumente

Ce este nevoie pentru diagnosticarea motorului de succes? „Gazel-Business“ nu necesită echipament specializat. Se prepară un set minim - mănuși de lucru, cârpe, și un notebook cu un stilou, pe care le va înregistra toate defectele vizibile.

inspecție vizuală

Deci, primul lucru pe care ar trebui să acorde o atenție - această picura ulei. De multe ori, diagnosticarea motorului ( „Gazelle 405“), cu propriile sale mâini făcut din cauza „maslozhora“. Cu toate acestea, nu întotdeauna motivul pentru care este un inel. Astfel, uleiul se pierde prin arborele cotit glandei stoarse.

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
Să ne amintim că există două astfel. Se face deosebirea între garnitura de ulei din față și din spate. Prin ea însăși, elementul este destul de simplu și ieftin. Cu toate acestea, pentru ao înlocui, este necesar să demontați o mulțime de atașamente. Chiar și cea mai mică pată pe compușii indică faptul că motorul are o problemă cu sistemul de ulei.

Dacă aparatul este supraîncălzit (la „Gazelle“ acest lucru se datorează unui ventilator mic sau rotor radiator colmatat), uleiul se poate scurge în câmpul capului la compus blocul cilindrilor. De asemenea, verificați gazele de carter furtunul de ventilație. Se pare, după cum urmează:

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
Elementul trebuie suflat într-o singură direcție. În cazul în care este suflat în două sau chiar înfundate, aceasta poate cauza o tensiune arterială ridicată în sistem. Ca rezultat - stors sigiliu de ulei de arbore cotit și „lăsarea“ garnitura.

Rețineți șuruburile care fixează capul cilindrului la blocul. Dacă ei au o zgârietură, atunci acest motor este deja deschis.

verificați antigel

Să acorde o atenție la sistemul de răcire. În special, verificați vasul de expansiune. La autovehiculele „Gazelle“, diagnosticarea motorului și SOD pot fi efectuate fără a folosi unelte. Este suficient pentru a vedea starea rezervorului de expansiune.

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
În cazul în care aparatul a fost în plină desfășurare, se va observa din petele de ulei caracteristice și din material plastic de culoare. De asemenea, el însuși să examineze antigel. Nu ar trebui să fie de culoare roșie. Dacă este așa, atunci am schimbat antigel în sistem pentru o lungă perioadă de timp și-au pierdut toate proprietățile de răcire. Fii atent la conductele care merg de la radiator. Acestea ar trebui să fie moale. Dacă cauciuc „stejar“, aceasta înseamnă că mașina nu acordă suficientă atenție. Conexiuni solide pot provoca depresurizarea sistemului de răcire. Deci, la un moment dat, au izbucnit, și implică tot lichidul. Driverul găsește vina numai atunci când acul indicator de temperatură a sărit brusc în roșu. Dar e prea târziu - motorul se supraîncălzește.Așa cum a făcut în continuare diagnosticarea motorului? „Gazelle 405“, cu propriile sale mâini (cu ZMZ-405) din fabrică și să inspecteze antigel în vasul de expansiune din nou. La ralanti și la setul ulterior de spire în ea nu ar trebui să fie bule sau picături de ulei (de exemplu, lubrifierea motorului ca antigel în sine prea alunecos). În cazul în care lichidul de răcire bule - în motorul ars prin garnitura de chiulasă. Se pare acest fenomen, după cum urmează:

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
Procedura de înlocuire a acestuia - aceeași operație consumatoare de timp, precum și instalarea de noi garnituri de ulei ale arborelui cotit. În plus, necesitatea de a respecta ordinea și cuplul de strângere a șuruburilor. Prin urmare, mulți preferă să „fuzioneze pe ieftine“ ucis motorul.

Stare de ulei

diagnosticare a motorului ( „Gazelle 406“, fără excepție ZMZ) însoțită de îndepărtarea sondei de la motor.

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
Acordați atenție nu numai la nivelul său, dar, de asemenea, cu privire la starea uleiului. Ar trebui să fie transparente. Prezența chips-uri mici, spune o deteriorare clară a pârghiei și a altor componente ale motorului cu ardere internă. De asemenea, uleiul nu trebuie să aibă un miros ars. Dacă există bule de pe sondă și divorț, acest lucru sugereaza ca antigelul lovit în sistemul de ungere. Există două opțiuni - garnitură perforate sau cap cilindru crăpat. Și vizual identifica acest din urmă caz ​​nu este întotdeauna posibil. Reparatii poate costa jumatate din costul motorului. Antigel - compoziția foarte picant. Când este injectat în sistemul de ungere dăunează inelelor pistonului și cilindrilor. De la achiziționarea mașinii este mai bine să se abțină.

sistemul de aprindere

Cum în acest domeniu se efectuează diagnosticarea motorului? "Gazel-Next" cu UMP-4216 are nevoie de un test de scânteie. Ele sunt sub broneprovodami. Lumânări nu ar trebui să aibă placa caracteristică. Dacă unul dintre ele există o fisură, aceasta înseamnă că motorul a lucrat cu un zgomot surd. În prezența plăcii de lumină poate judeca calitatea scăzută a uleiului utilizat.

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
electrod central Molten indică trecere sau aprinderea timpurie. Lumanari cu ulei vorbește despre deteriorarea inelelor pistonului și rotunjime cilindru. În consecință, uleiul nu este îndepărtat de pe pereții bucșei și direct în camera de ardere.

Cum altfel pentru a verifica „Gazelle“? Diagnostice motorului la ralanti pentru a determina o mulțime de probleme. Revoluțiile nu se încadrează și să fie peste / sub normal (optim - 800 pe minut). Motor în sine nu ar trebui să se agită (se referă la vibrații nedorite). În acest caz, masina nu a schimbat perna motorului. Ele sunt purtate la 150 mii. În cazul în care rula pe un panou de instrumente mai mic, atunci vânzătorul vrea ca tu să trișeze. Dar aceasta nu este singura caracteristică pe care o puteți afla kilometraj reală. Ascultați motorul. Nu ar trebui să ciripesc și foșnesc problemă. Dacă da, lanțul de distribuție este întins și are nevoie de înlocuire. Ea a fost schimbat la 130-140000. Pe termen la 70 și chiar mai mult de 50 de mii de astfel de probleme nu pot fi, în principiu.

Diagnosticarea motorului „Cummins“

„Gazelle“, cu un motor diesel produce sunete foarte diferite. Defect spune comprimarea oprit. Acest lucru se face prin intermediul unui astfel de dispozitiv:

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini
Benzina de compresie nu este potrivit pentru măsurători. dispozitiv în loc duze înfiletare și taie alimentarea cu combustibil. Măsoară trei „pitching“. Scrolled demaror arborelui cotit. lecturi normale - de la 26 și mai sus. Aceasta efectuează diagnosticarea motorului. „Gazelle-Next“, cu marca de motor „Cummins“ 2.8 turbina este echipat, și, prin urmare, să examineze în continuare. Dacă conducta are urme de ulei (amintiți compresor pentru „Cummins“ răcit fără intercooler), acesta indică filtrul este murdar sau uzura turbinei în sine.

Ca un vânzător vă poate înșela cu compresie? Mărește-l prin adăugarea uleiului vâscos de transmisie. De aceea, înainte de măsurare cu atenție uita la joja de ulei. Uleiul trebuie să fie în stare lichidă și lumină. „Transmissionka“ mai dens și întuneric.

concluzie

Deci, ne-am dat seama cum sa făcut pe vehicule „Gazelle“ diagnosticarea motorului. După cum puteți vedea, toate operațiunile pot fi efectuate fără echipamente speciale și standuri. Principalul lucru - să știe ce să caute.

Gazelle motor de diagnosticare auto cu propriile lor mâini