gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă

amigdalite permanentă sunt din ce în ce mai văzut la adulți. Patologie infecta oameni destul de ușor, și este dureros la recidive constante. Toată lumea este conștientă de cauzele de bază ale gatul inflamat frecvente, dar metoda eficientă a modului de a reduce apariția lor - nu a fost găsit.Tratamentul conservator aplicabil cu agenți antibacterieni și imunomodulatoare. Acolo tehnica operatorie eliminarea agentului anginoase inflamație provocatoare. Și - din nou, cei mai mulți experți sunt de acord că sarcina prioritară rămâne creșterea de apărare ale gazdei non-specifice.

Cauzele durerilor de gât frecvente

gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă
Și predeterminarea principala cauză de apariție frecventă a anginei este de a reduce statutul imunitar uman și dezvoltarea de infecție streptococică în organism.

La o rezistență ridicată la mecanismele locale de apărare ale organismului și rezistența totală a face față cu succes cu acțiunea agresivă a bacteriilor. Atunci când influența patogen prevalează asupra imunității - dezvoltă un proces inflamator ca reactivitate adecvată.

Un motiv important este frecventă tendința de a amigdalite hiperplazia țesutului limfoid (palatine și faringiene amigdalelor) si ineficienta tratamentului medical anterior, ceea ce reduce probabilitatea de recuperare ulterioară.

Sursa de infecție sunt bacillicarriers și oameni bolnavi, în contact cu care se infectează o persoană sănătoasă. Bacteriile patogene și toxinele acestora sunt localizate în regiunea nazofaringelui, evacuare și otravă întregul corp, în special cu inflamatiile pectorala frecvente. Ca urmare, dezvoltarea sinuzite, otite, bronșită, a căror apariție este completată de circulație ale căilor respiratorii microflorei patogene condiționate.

Procesul de infectare crește în prezența unor factori:

 1. exogenă
  1. Frecventând locuri publice și o lungă ședere în ele, ceea ce contribuie la contactul prelungit și potențial contribuie la infecții.
  2. Expunerea rare la aer curat, lipsa de exercițiu.
  3. obiceiuri proaste - fumatul, abuzul de alcool, droguri și sedative.
  4. Malnutriția și condițiile de viață severe (stres, malnutriție, „în suhomyatku“ produse alimentare).
 2. endogen
  1. Coborât rezistență.
  2. Sensibilizare (sensibilitate crescută la alergeni de diferite origini).
  3. predispozitia ereditara.
  4. boli cronice majore.

Cu o imunitate slăbită a observat gatul inflamat frecvente la adulți - Cauze amigdalite permanente indica ce să facă pentru a elimina boala.

gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă

angina frecventă poate fi asociată cu boala:

 • infecție respiratorie virală;
 • gripă;
 • adenoiditis;
 • sinuzita si sinuzita;
 • carii, parodontită.

Unii experți susțin că psiho intens - starea emoțională și stresul constant pe locul al doilea printre factorii care cauzează apariția frecventă a anginei la populația adultă cu privire la importanța (în primul rând - infecție coccal). După tensiunea imunității este reglată nu numai la starea fiziologică internă, dar și starea emoțională a omului (simțul echilibrului emoțional sau pesimism, auto-suficiență sau nemulțumire).

Principalele simptome

Manifestarea clinică a anginei depinde de natura agenților patogeni și a stării organismului la momentul apariției bolii. Este necesar să se analizeze tratamentul anterior, succesul acesteia, durata de remisie, și în mod clar identifica etiologia bolii. Acest lucru va permite mai rapid și mai corect pentru a determina cursul și direcția noului tratament.Inflamația declanseaza dezvoltarea cicatricile in lumenul lacunare, care rezultă în dificultate amigdalele de drenaj. Dezvoltarea viciousness procesului patologic - angină pectorală, inflamație, durere în gât.

 • disconfort în gât (inflamat, uscat);
 • dureri în gât (creșteri cu deglutiție și în procesul de dezvoltare a bolii);
 • disfagie;
 • febră febrile (38-39 ° C);
 • semne de slăbiciune generală și intoxicație (cefalee, frisoane, mialgii).

La o examinare a indicat mucoasa hiperemie gât a amigdalelor, umflate. La palpare a relevat o creștere a limfatici submandibular nodurile BTE, sigiliu și durere a acestora.

Măsurile de combatere a recidivei

gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă
gâtul inflamat frecvente la adulți necesită o abordare integrată la tratament. consultare:

Experții pot recomanda efectuarea unui studiu pentru prezența organismelor patogene vărsat (test citologic), sânge și urină. Este recomandabil să se efectueze un studiu de sange pentru anticorpi la infecții virale cronice. PCR (reacția în lanț a polimerazei), nu este un diagnostic adecvat în acest sens.

Cu boala amigdalite frecvente ar trebui să fie excluse:

 • citomegalovirus;
 • Epstein - Bar.

La diagnosticul de laborator au nevoie de ingrijire imunolog, virolog si tratament intr-o clinica de specialitate.

Este general acceptat (operativ), tratamentul amigdalite frecvente conservatoare și radicale. Tratamentul conservator implică utilizarea de droguri și regim de tratament, care este utilizat la depanarea amigdalite streptococice de rutină.

 • antipiretice;
 • analgezice;
 • antibiotice penicilina, macrolide;
 • immunoprotector;
 • instrumente de vitamine și minerale complexe.

Important! Utilizați agenți antimicrobieni și mijloace de tratament simptomatic, de preferință, după examinarea de către un medic și de a obține consiliere profesională.

utilizarea nechibzuit a antibioticelor cauzează adesea adaptarea organismelor patogene. Ulterior, este necesar pentru a crește doza de medicamente si tratament.

gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă

Durata de aplicare a agenților antimicrobieni este de 10 zile pentru grupul penicilinelor și 5 - macrolide. În timp ce statisticile arată că mai mult de 50% dintre pacienți proprii anula antibiotice la primele semne de ameliorare.

Tratamentul Sore la domiciliu ar trebui să includă:

După masă, și la fiecare oră - cei doi ar trebui să gargară pentru a îndepărta resturile de alimente și de reabilitare a gâtului.

operative terapie

Kriotonzillotomiya - tratamentul anginei. Esența terapiei este îndepărtarea chirurgicală a leziunilor parțiale îngustat decalaje tonsil folosind azot lichid (t -180 ° C) în krioapplikatore. Procedura de expunere este de 40-50 de secunde.

zonele afectate înghețați în timpul săptămânii acoperite de crustă și să se regenereze treptat în 5-10 zile. comportament admis acest tratament cu un copil de 6 ani. operațiune repetată nu este necesară, deoarece curativ - se observă efectul preventiv după primul tratament.

Este cunoscută și metoda de crioterapia regenerare Dorokhov bine dovedit (a nu se confunda cu Criodistrucția). Metodele terapeutice pot restabili capacitatea functionala a tesutului afectat prin expunerea la țesutul profund lymphadenoid inel faringian amigdalian rece. Limfofollikuly recupera și recapete funcția de protecție. Activează procesele imunitare, angina mai usor de tratament conservator. Metoda nu determină pacientul specific să se pregătească pentru procedura. După o jumătate de oră, puteți bea și să mănânce.

În medicina modernă, nu saluta eliminarea adenoids sau amigdalele ca o operațiune de prevenire. Absența amigdalelor va duce la introducerea agenților patogeni în organism mai repede și exacerba efectele dezvoltării anginei.

Prevenirea durerilor de gât frecvente

gatul inflamat frecvente la adulti - Cauzele amigdalite permanente și ce să facă
La început disconfort în gât ar trebui să efectueze amigdalele sanitație preventive cu un medic, și nu acasă. La adulți cu boală amigdalite frecvente care efectuează sanitație lacunar preventiv de două ori pe an, în condiții de ambulatoriu. După procedura, se aplică încălzirea în gât. Această tehnică este eficientă numai atunci când această secvență este în remisie.

Direcția principală a măsurilor preventive vizează consolidarea și reglementarea forțelor sistemului imunitar al organismului. Acest lucru a fost mult mai spus, dar poartă repetitivă.

Imunitatea - este întărire, a scăpa de obiceiurile proaste, un stil de viata activ (exercitii fizice, exercitii fizice adecvate, cu posibilitatea de piscina), expunerea frecventă la aer curat, tratamentul bolilor cronice, stabilirea unei case optime microclimat (18-20 ° C cu umiditate 60-65%).

Important! Este recomandabil să se încerce să efectueze corectarea sănătății emoționale și psihologice.

Se pot schimba atitudinea față de ei înșiși și fenomenele lumii exterioare, va fi capabil să facă față cu o componentă importantă a apariției durerilor de gât frecvente - stres si surmenaj. Ca urmare a acestei va îmbunătăți sistemul imunitar și de a activa de apărare al organismului.

studii medicale superioare, anestezist.