Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

În ritm rapid de viață, în cazul în care, uneori, nu există nici un moment de astăzi, probleme digestive au devenit foarte frecvente in dieta corecta, echilibrata la om. Una dintre cele mai frecvente patologii ale stomacului este considerat gastrită cu aciditate ridicată. Este o inflamație cronică a mucoasei corpului menționat, însoțită de eliberarea de acid clorhidric întărit cu perioade de exacerbare.Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Alocați 4 tipuri de gastrite hiperacide:

1. fundică sau tip A - fundus zona afectată (pe baza unui proces autoimun determinate genetic, în care anticorpii sunt formate împotriva celulelor gastrice strat mucoase din sânge);

2. antral sau B - inflamația se dezvoltă la joncțiunea dintre stomac în duoden (motivul este considerat infecția cu bacteria Helicobacter pylori);

3. chimice sau C - se produce din cauza distrugerii substanțelor agresive ale corpului strat interior (alcool, tutun, droguri);

4. gastrită reflux - se dezvoltă ca rezultat turnarea conținutului duoden în cavitatea stomacului (în sphincter pilorică insolvabilitate).

Apariția unui anumit tip de boala are o varietate de motive complementare.

cauzele

Factorii care declanșează dezvoltarea gastritei, pot fi împărțite în interne și externe. Primul grup include:

 • tulburări de alimentație (utilizarea produselor „nocive“, nerespectarea modului de recepție alimente);
 • medicamente (antibiotice, necontrolate medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente cu acid salicilic);
 • fumat;
 • care intră în cavitatea gastrică obiecte străine (pentru musca vârful creionului, musca unghiile, mesteca parul).

Factorii interni includ:

 • infectarea bacteriei Helicobacter pylori (asimptomatic lung poate fi prezentă în stomac și provoacă inflamație la slăbirea imunității);
 • situatii stresante frecvente (produs în timp ce epinefrina îngustează vasele si afecteaza circulatia corpului, promovând apariția inflamației);
 • boli endocrine legate (tiroida, pancreas);
 • lipsa de vitamine și oligoelemente (provocând slăbirea imunității).

PH-ul normal al sucului gastric este 1.5-2. a declarat afișare este redus la 0,8-0,9, și chiar mai mici pentru apariția acestor boli. Acest lucru se datorează eliberării crescută de acid clorhidric sau suc gastric, în general. Motivele acestui fenomen constă în încălcarea regulamentului nervos al funcționării glandelor gastrice.

Din peretele inflamate al stomacului, duoden, receptorii de gust din centrul creierului de digestie merge impulsuri armat. parti ale creierului reactioneaza la acest lucru prin trimiterea unui număr mare de semnale la diferitele glande în pereții stomacului, care încep să secrete excesul substanțelor lor. Cauzele Hipersecretia inflamatie a crescut și cercul se închide patologic.

Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Prima manifestare a bolii este însoțită de anumite semne, sunt ambele exacerbare simptom al gastrită. Printre acestea se numără:

 • durere în stomac (de noapte, „foame“ sunt posibile în timpul unei mese);
 • pirozis (ca urmare a conținutului gastric acid pentru a intra în esofag, în care mediul alcalin);
 • regurgitare, gust acru în gură;
 • greață (pe stomacul gol sau după o masă);
 • vărsături (cu supraalimentarea sau de a folosi produse puternic acide).

Formularea simptomelor gastritei cronice nu este destul de corect. Boala menționată este cronica de la sine, în timpul căreia faze separate exacerbări și remisiuni (când gastrita nu este prezentat). Prin urmare, o caracteristică a simptomelor gastritei adecvate pentru a vorbi în raport cu perioada acută.

Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Blog Galina Savina cititorii noștri despre tratamentul gastro-intestinal
efect de lungă durată la domiciliu!

Simptomele gastritei nu diferă semnificativ de cele la valori ridicate ale pH-ului conținutului gastric. Multe dintre simptomele bolii, cum ar fi arsurile la stomac, greață, vărsături, sunt comune la oricare dintre formele sale. Aceste simptome sunt tipice pentru gastrita cu aciditate normală. Un diagnostic precis este stabilit ca rezultat al cercetării instrumentale și de laborator, nu numai pe baza plângerilor.Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Tratamentul gastrită cu aciditate ridicată

Terapia a spus boala trebuie sa fie complexe. Acesta include:

 • medicamente (pentru a normaliza aciditate, anti-Helicobacter pylori, reduce inflamația, protecția mucoaselor, analgezia, îmbunătățirea digestiei);
 • respectarea anumitor regim alimentar;
 • fizioterapie (după remisie).

Tratamentul medicamentos este utilizarea simultană a mai multor medicamente grupuri farmacologice:

1. Alți agenți de reducere de acid clorhidric selecție - blocante pompei de protoni (omez, omeprazol, lansoprazol);

2. gastroprotectorilor mucoase protectoare (Venter, De-Nol, preparate de bismut);

3. Antiacidul de neutralizare a acidului clorhidric (Almagel, Fosfalyugel, Maalox, Gaviscon, Gastal);

4. anestezice locale și spasmolitice (clorhidrat de drotaverină, Almegel A);

5. Antibiotice - pentru a distruge bacteriile Helicobacter pylori (amoxicilină, claritromicină).

Toate aceste instrumente nu sunt numiți în același timp și într-un model specific de tratament care prescris de medic, cu o schimbare treptată a dozei și tranziția de la una la alte grupe de medicamente.

Fizioterapie se efectuează în absența simptomelor exprimate de gastrita cu aciditate între remisie susținută pentru a preveni noi recidivelor. Tehnici precum induktometriya, soplyuks electroforeză.

Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Prezența unor simptome cum ar fi:
1. amărăciune în gură, mirosul acru;
2. tulburări gastro-intestinale frecvente, constipație alternând cu diaree;
3. oboseală, slăbiciune generală;
dovezi de intoxicație organism parazitare. Tratamentul trebuie să înceapă chiar acum. ca viermii care trăiesc în tractul digestiv sau sistemul respirator.

Metode de medicina tradițională

Nu uita despre posibilitățile mai largi de tratament de remedii populare. Există mai multe retete pe baza de ierburi, legume, fructe, având proprietăți terapeutice bune. Prin ele însele, în mod izolat, ele nu pot obține rezultatul dorit, dar poate ajuta în mod semnificativ în lupta cu gastrită cu aciditate ridicată. Iată câteva exemple de astfel de rețete.

1. Se prepară un amestec de buruiană zdrobit, Hypericum (25 g), menta, coaja krushitsy (15 g), centaury (20 g). Două linguri din colecția rezultată se toarnă 0,5 cană de apă fierbinte și se fierbe timp de 15 minute. Bulionul răcit și încordat ia ¼ din cupa de 4 ori pe zi, timp de 30 de minute înainte de a mânca.

2. Se fierbe 1 oră 100 g de făină de ovăz wholemeal încărcat un litru de apă. După răcire, se adaugă 1 lingură de sare și fenicul frunze, 2 linguri de miere și nuci sau alune măcinate. Amestecul rezultat a fost împărțit în trei porțiuni, fiecare dintre acestea fiind luate înainte de mese 6 zile. O lună mai târziu, se repetă curs.

3. O lingura de afin se toarna un pahar de apă clocotită și infuzat. Bea de 3 ori pe zi, timp de 2 linguri indiferent de mese.

Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

O modalitate buna de a reduce aciditatea conținutului gastric este proaspăt stors suc de morcov, luate pe stomacul gol 1 dată pe zi. Sucul de cartofi beat dimineata de asemenea, are efecte benefice asupra stomacului. Pentru a reduce nivelul de aciditate este foarte bună băutură făcută dintr-un pahar de apa fiarta si o lingura de miere. Bea ar trebui să fie în termen de 2 luni, timp de 1,5-2 ore înainte de masă. La un pH scăzut mediu gastric este de asemenea recomandat să bea pe stomacul gol, 30 minute înainte de a mânca o apă călduță sticlă.

Caracteristici de putere

Punctul principal al tratamentului de gastrită cu aciditate ridicată este respectarea regulilor dietetice. Pentru a vindeca gastrita, ar trebui să exercite o influență blândă termice, mecanice, chimice pe stratul interior al peretelui stomacului. Dieta pentru gastrita cu aciditate ridicată - o masă medicală №1 și soiuri de clasificare Pevsner.

In primele 4-5 zile de boala acuta cu dieta # 1a, în care ar trebui să fie fierte toate produsele alimentare, aburit, piure. Exclus panificație, lactate, produse de cofetărie, toate legumele, fructele crude, băuturi răcoritoare, cafea, snacks-uri, condimente. Permise cereale lichide, fructe, carne, brânză budinci, jeleuri, sufleu, piure.

Apoi, trece la masa de №1b medicale urmați că are nevoie de 10-12 zile. Deja permis să folosească piese non-rigide de carne și pește, fiartă și legume piure, pâine de grâu într-o cantitate mică, chefir acru, iaurt, brânză de vaci. După acest timp, încep să se hrănească, în conformitate cu dieta №1 11-12 luni. Este mai puțin stricte în comparație cu cele două tabele anterioare dietetice.

Interzise sunt încă sărat, picant, afumate, murate, mancaruri din carne extrem de hrănitoare, pește, supa de ciuperci, cafea tare, ceai, băuturi acidulate, legume dure, carne, produse de patiserie.

Pentru a evita noi exacerbări gastrite hiperacide, când este stabilit termenul pentru aceasta dieta, ar trebui să continue să monitorizeze cu atenție dieta lor, să limiteze utilizarea produselor care pot deteriora mucoasa stomacului, si sa provoace un proces inflamator.

Gastrita cu simptome de aciditate ridicată, tratament, remedii populare, dieta

Previziuni și consecințele

În cele mai multe cazuri, prognosticul pentru recuperare este favorabil. Cu un tratament adecvat în timp util se poate realiza o remisie stabilă. dieta constantă, care economisesc stomac, ajută la evitarea noi exacerbări.

În absența tratamentului necesară luarea necontrolată sau incorectă a medicamentelor este prognostic mai puțin favorabil, gastrita și ar putea avea unele complicații. El devine o cauza de ulcere si eroziuni ale mucoasei gastrice, de a vindeca, care va fi mult mai greu. Netratate perforație ulcer peptic duce la ulcerații, reprezintă o amenințare la adresa vieții umane.

medicamente greșite excesive care reduc producția de suc gastric și neutralizarea acidului clorhidric poate conduce la dezvoltarea în continuare a gastritei atrofice, care este o stare precanceroasă. Prin urmare, este necesar să se consulte un medic pentru schema de tratament adecvat de atribuire în cazul în care există semne de gastrita, ceea ce va permite următoarele pentru a vindeca boala și pentru a evita consecințele rele.

Scopul site-ului nostru - este, în primul rând, de a educa cititorii în domeniul gastroenterologiei. Dorim să vă proteja de potențiale erori care apar în timpul auto-tratament, pentru a ajuta la detectarea debutul bolii. Acest lucru în nici un fel nu neagă nevoia de consiliere profesională și de a stabili un diagnostic precis. Tratarea pacientului, luând în considerare caracteristicile sale individuale și de control al bolii ar trebui să fie un medic!