Fracturarea tibiei - cauze, simptome, diagnostic și tratament

fractură a tibiei

fracturi ale tibiei reprezintă 10% din numărul total de fracturi. Pentru, metodele și durata tratamentului depind de nivelul și domeniul de aplicare al prejudiciului și diferă în fracturile oaselor gambei de localizare diversă.inferior anatomie picior

Copan - porțiunea scheletic între coapsă și piciorul format din două oase lungi (tibia și peroneul). Cea mai mare parte a sarcinii are o mai mare tibiei. Condilii (proeminențele din partea superioară a tibiei) sunt conectate la femur, care formează suprafața articulare inferioară a articulației genunchiului. Partea sa de jos a tibiei articulează cu talus pentru a forma articulația gleznei.

Fibula este situat la exterior, care crește stabilitatea și rezistența tibiei. Ambele tibia interconectate (la partea superioară - printr-o articulație comună, în partea de mijloc - prin membrana interosoasa mai jos - prin ligamente). La capetele inferioare ale ambelor oase ale picioarelor au proeminențe (glezna), care pe ambele părți acoperă glezna și îi conferă o stabilitate laterală.

Clasificarea fracturilor ale piciorului inferior

În funcție de locația traumatologie distinge:

  • fracturi ale tibiei în partea sa superioară (gâtului și capului fracturilor peroneu, fracturi ale tuberozitatea tibiei și condili);
  • fracturi ale tibiei, în partea de mijloc (izolat fracturi diafizare de tibie și peroneu, fracturi diafizare ale ambelor oase ale piciorului inferior);
  • fracturile de tibie în partea inferioară (glezna rupte).

Fracturile oaselor gambei la secțiunile superioare și inferioare sunt un grup de fracturi intra- sau periarticulare.

Fracturile condililor tibiale

apar, de obicei, atunci când cădere de la înălțime. La pacienții mai tineri sunt mai susceptibile de a împărți, persoanele în vârstă - dented. Alocați fracturi condilii interne și externe.

analgezice fractură tibială efectueze puncție în comun, dacă este necesar. La rândul său, condililor fără părtinire aplicat un ghips timp de 1 lună. La sfârșitul imobilizare prescrise fizioterapie și terapie exercițiu. permis de încărcare completă în termen de 2 luni de la data prejudiciului.

Pentru fracturi ale condililor operează cu reducerea offset și să impună o atelă ipsos timp de 6-7 săptămâni. Atunci când este imposibil să se efectueze un nivel satisfăcător fragmente de potrivire de tracțiune scheletică timp de până la 2 luni. permis de încărcare completă după 3 luni de la data prejudiciului. Tratamentul chirurgical este posibil cu utilizarea de șuruburi, plăci, și aparatul Ilizarov.

fracturi diafizare ale tibiei

Fractura corpul tibiei este rezultatul unei traume directe sau indirecte. Dacă membrana interosoasa rămâne intactă, de-a lungul nu se produce lungimea deplasării fragmentelor osoase. Poate deplasarea unghiulară și lățimea de deplasare.Fracturarea tibiei - cauze, simptome, diagnostic și tratament
Durerea senzație pacientului și umflarea în zona de daune. Shin deformate. Bazarea pe jos imposibil. Pentru a confirma face radiografia în două proiecții.

Efectuați anestezie în zona de fractură. În cazul în care deplasarea fragmentelor osoase petrece repoziționa urmată de impunerea unei atele ipsos pentru o perioadă de 2 luni. Atunci când este necesară interpunerea țesuturilor moi (împănare țesut între fragmente) operație.

fractura de diafiză fibulei este dezvoltat ca urmare a unei lovituri directe la tibie exterior. Trauma provoaca durere la locul fracturii și umflare ușoară. Pacientul își păstrează capacitatea de a se bazeze pe jos. Spre deosebire de fluierul piciorului bătucit. fractură de peroneu există durere de compresie a tibiei laterală, departe de locul leziunii. Pentru a confirma efectuarea radiografie. Pacientul a aplicat o atelă tencuială timp de 3-4 săptămâni.

fractura de diafiză ambelor oase ale tibiei are loc la impactul tibiei ( „fractura barei de protecție“, într-un accident rutier) sau traumatismelor indirectă (răsucire, îndoire). traumele directe este de obicei cauza fracturilor mărunțite ale tibiei. Acesta este format prin plierea fragmentului triunghiular pe partea interioară a curburii, în timp ce elicoidale fracturi de torsiune ale tibiei.

Pacientul se plânge de dureri severe în zona de daune. Shin umflarea, cianoză, deformat. O deviere a piciorului spre exterior. crepitus Determinat și mobilitatea anormală a fragmentelor osoase. Recurgerea la piciorul ranit este imposibil. Pentru a confirma efectuarea Radiografia în două proiecții.

Pentru fracturile tibiei, fără deplasare, oportunități otreponirovat fragmente și păstrați-le în poziția corectă, tracțiune scheletică se efectuează timp de 4 săptămâni. Apoi, impune o atelă ipsos pentru o perioadă de 3-4 luni.

În cazul în care este imposibil să se compare și să păstreze fragmente, interpunerea țesutului moale, cât și pentru reducerea timpului de tratament și mobilizarea precoce a pacientului utilizarea LEZIUNU. Șuruburile sunt folosite, ace blocabile, șuruburi și dispozitive de fixare externe.

fracturi de glezna

Fracturarea tibiei - cauze, simptome, diagnostic și tratament
Reprezintă aproximativ 60% din numărul total de fracturi ale osului tibiei. Sunt rezultatul liniei (lovitura la glezna) și indirecte (rotația forțată, piciorul tucking spre interior sau spre exterior) un prejudiciu. Sunt:

  • fracturi izolate glezna interior și exterior;
  • fracturi dvuhlodyzhechnye (fracturi ale ambelor glezne);
  • dvuhlodyzhechnye fracturi împreună cu un front rupt sau marginea posterioară a tibiei (fracturi Pott, Destin, un alt nume - „fracturi trehlodyzhechnye“).

Orice fracturi glezna poate fi însoțită de ligamente. deplasarea fragmentelor osoase și subluxație a piciorului (perelomovyvihi), dar de multe ori astfel de daune observate în fracturile di- și trehlodyzhechnyh. Pentru exterior fractură gleznei caracteristică subluxație piciorului spre interior pentru fractura glezna interioara - piciorul subluxation spre exterior.

Dureri de glezna patriotice, ascuțite. Bazarea pe jos este dificil, dacă nu este posibil perelomovyvihah. Când piciorul perelomovyvihah observată deviere în direcția corespunzătoare, pentru fracturile Pott-lează - îndoire piciorul în direcția plantar. Pentru a confirma diagnosticul de raze X efectuate în două, uneori - în trei dimensiuni.

fractură de anestezie, repoziționați, impunerea unei atelă ipsos. La rândul său, un glezna fără imobilizare termen prejudecată este de 4 săptămâni, când dvuhlodyzhechnyh fracturi (inclusiv - cu subluxație a piciorului) - 8 saptamani pentru fracturi Pott-lează și tibiofibular ruptură syndesmosis - 12 săptămâni. Chirurgia este indicată în imposibilitatea de potrivire a fragmentelor osoase si interpunerea tesuturilor moi.

Fractura de tibie - tratament la Moscova