fractură deschisă a tibiei cauze, simptome, diagnostic, tratament, competente pentru sanatate pe ilive

epidemiologie

Regularitatea și frecvența de apariție a fracturilor deschise ale tibiei într-o măsură mai mare datorită vârstei și sexului factori. Epidemiologie se bazează pe starea generală a organismului și tipul de activitate. Foarte des prejudiciul să aibă loc la sportivi si persoanele cu boli patologice care provoacă fragilitate osoasă.Motive pentru fractură tibială deschisă

Principalul motiv pentru o fractură deschisă a tibiei - este îndreptată influența de mare putere. Oasele nu poate rezista la presiune mult și rupe în jos. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când cad pe picior, fix sau îndoit într-o poziție dificilă. Șoc, picătură obiecte grele, accidente rutiere, leziuni sportive și procese patologice cronice (tumori, osteomielita, tuberculoza) de declanșare pierderea de masa osoasa.

Există o clasificare certă de leziuni deschise, care se bazează pe site-ul de prejudiciu, locația și numărul de fragmente osoase, natura și gradul de deteriorare a țesutului moale la nivelul articulațiilor. Luați în considerare principalele tipuri de leziuni:

 • Unică și multiplă - sub un singur os este rupt într-un singur loc și au două fragmente, în timp ce mai multe în mai multe locuri din cauza, pentru a forma mai mult de două fragmente.
 • Drepte, în spirală, oblic - depinde de linia de defect. În cazul în care osul este crăpat peste, este o linie dreaptă, diagonală - oblic. În cazul în care linia este inegală, este spiralat prejudiciu.
 • Offset și fără părtinire - în funcție de localizarea fragmentelor osoase. În cazul în care prejudiciul fără părtinire, atunci există poziția normală a fragmentelor una față de alta. Atunci când se deplasează există poziție modificări ale oaselor și dacă se potrivesc, ele nu vor forma un os normal.
 • Mărunțit și netedă - au netede aceeași linie de defect, mărunțite - marginile aspre, dinții de diferite forme și mărimi.
 • Intra-articulare și extra-articulare - în cazul în care în procesul patologic implicat în comun de țesut, este dificil de prejudiciu intra-articular. În cazul în atac a lovit doar partea inferioară a piciorului, iar articulațiile sunt intacte, deteriora intraarticulară.

În plus față de această versiune, iar prejudiciul a unuia dintre cele două oase, de sus, de mijloc sau treimea inferioară:

Leziunile cele mai complexe sunt cele mai multe ori pentru accidente în accidente sau căderile de la înălțime. Dar, indiferent de cauza patologiei, cu atât mai multe porțiuni osoase deteriorate, cu atât mai mult procesul de tratament și reabilitare.

În fracturile deschise ale victimelor tibiei se pot confrunta cu astfel de consecințe și complicații:

 • Deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge - deformarea arterelor mari poate provoca amputarea membrelor întregului, care este sub fractura. Pot exista tulburări ale mersului și mișcarea piciorului.
 • Injectarea - rană deschisă este purulente, puroi distruge toate fragmentele osoase și scurtarea lor și vindecarea întârziată. Infectarea este posibilă și după o intervenție chirurgicală.
 • La tratamentul chirurgical intempestivă sau incorecte observate deformarea membrelor.
 • embolism Fat - navele de particule prinse in tesutul adipos poate migra prin sânge, perturba fluxul de sânge la diferite organe.
 • Formarea unui fals în comun - acest lucru este posibil în cazul în care există între fragmentele Kosi defavorizate țesături care nu sunt fuzionate, dar mobilitatea rămâne între ele.
 • Complicațiile apar după utilizarea aparatului Ilizarov - o infectie in domeniul ace, dăunătoare tendoane, vase de sânge și nervi, membrelor, curbura, fuziune anormală a resturilor din cauza fixării inadecvate.

Deosebit de prejudiciu grav, precum și un tratament intempestivă sau incorect poate duce la amputare. În acest caz, factorii decisivi sunt: ​​pagube importante, gradul de tulburări circulatorii ale piciorului inferior și picior, cantitatea de deteriorare a pielii. Cu cât se ia o decizie cu privire la metoda de tratament sau amputare, cu atat mai mare riscul de cangrena.

Diagnosticul de fractura de tibie deschise

Dacă suspectați o fractură este foarte importantă pentru a diagnostica corect, deoarece corectitudinea interpretării sale depinde de tratament și de recuperare. Diagnosticul de fractură a tibiei deschise se bazează pe semnul caracteristic care indică prejudiciul patologic. Victima anchete chirurg traume sau a unui chirurg, folosind metode clinice și instrumentale, uita-te la ei:

 • Examinarea pacientului și istoricul medical
 • Compararea a membrelor afectate cu intacte
 • Palparea și percuție
 • O evaluare a mobilității articulațiilor
 • Verificarea alimentarii cu sange
 • Determinarea sensibilității și rezistenței mușchilor

inspecția vizuală a fracturii deschise nu pot fi confundate cu alte leziuni. Deoarece bucățile de os ieșită din rana deschisă, există sângerare, umflarea, crepitus. Piciorul nu efectuează o funcție de susținere. Mecanismul de prejudiciu poate fi directă sau indirectă, care determină natura fracturii: transversal, oblic, mărunțite, spirala, cu un offset dublu. Pentru a clarifica diagnosticul este efectuat studii suplimentare.

diagnosticare

La determinarea gradului de traumatizant să acorde o atenție deosebită diagnostice instrumentale. Atunci când suspectează leziuni tibiei arătat radiografia. Imaginea este realizată în două proiecții. Pentru a clarifica gravitatea fracturii de compresie se efectuează tomografie computerizată. Aceasta este o radiografie speciala, care permite obținerea de informații complete cu privire la natura prejudiciului și prezența unor daune suplimentare.Pe langa raze X si scaneaza CT pot fi utilizate cu imagistica prin rezonanta magnetica si alte tehnici, imagistica leziunii. Ca o regulă, mai multe metode sunt folosite in timpul diagnostic simultan. Acest lucru este legat cu o frecvență ridicată de deteriorare în timpul intraarticulare fracturilor deschise de tibie. distrugere mixt plăci subcondral încetini procesul de tratament si agraveaza prognosticul pentru o recuperare completă. Datele rezultate diagnostice complexe ne permit de a determina tactici de tratament și pentru a evita eventualele erori.

Ce trebuie să verificați?

diagnostic diferențial

linia de fractură - o semne radiografice caracteristice, diagnosticul diferential, astfel se realizează, în cazuri rare, și este dificil. Acest lucru se datorează faptului că imaginile țesuturilor sănătoase și patologice, în unele cazuri, simulează linii de fractură, fisuri sau fragmente osoase.

 • Diagnosticul incorectă poate fi făcută în prezența liniilor epifizare. În acest caz, osificarea este posibil în multe opțiuni, ceea ce complică interpretarea naturii liniilor de umbră. Pentru a face acest lucru, să efectueze un control cu ​​raze X a membrului sănătos, care poate fi, de asemenea, o fractură simulează linie.
 • Psevdoepifizy - acesta este un alt motiv pentru diagnosticul diferențial. De o mare importanță sunt extra os. Patologia marca sunt contururile de tesaturi. Când au melkozazubreny fracturi și neregulate a coloanei vertebrale, in plus rotunjite și are contururi netede.

Prezența rănilor deschise cu țesut secționate și ieșită din fragmente osoase ei rareori cauzează dificultăți de diagnostic și are nevoie de diferențiere. De aceea, diagnosticul se bazează pe raze X și datele CT.

Pe cine pot contacta?

Tratamentul fracturii tibiei deschise

Diferite tipuri de fracturi gambei necesita diferite terapii. Tratamentul constă într-un set de proceduri care vizează fuziunea normală a osului deteriorat și vindecarea rănilor deschise.

 • Comparația fragmentelor osoase să-i dea o poziție normală. Acest lucru este necesar pentru fuzionare corespunzătoare. Procedura se efectuează sub anestezie locală, fie manual, fie prin tracțiune scheletică în cadrul sistemului de intervenție chirurgicală.
 • Tratamentul rănilor deschise cu introducerea obligatorie a mai multor sisteme de drenaj. Wound sutura remediați rare. Dacă laceratie format imediat, dar din cauza unei pene de fragmente de os și este secundar, apoi este tratată cu agenți antibacterieni și suturat fără drenaj. În cazul în care o fractură deschisă este însoțită de leziuni extinse la nivelul pielii, este necesar să le schimbe.
 • Fixarea fragmentelor osoase prin spițe, șuruburi, balamale, dispozitive diferite (Ilizarov, Tkachenko, Kalnberza, Hoffmann).
 • Imobilizarea atele fluierul piciorului folosind suprapunerea, instalarea dispozitivului de compresie-distragere a atenției pentru câteva săptămâni-luni. Acest lucru este necesar pentru vindecarea fracturilor.

Pentru fiecare caz, folosind tehnici și materiale diferite. În timp ce unele metode nu au funcționat, atunci ele sunt înlocuite cu altele. Durata tratamentului de 4 luni.

Primul ajutor pentru fracturi deschise de tibie

Deschideți fractură - este greu să prejudicieze, în care a compromis integritatea osului și a țesuturilor înconjurătoare. Este important să se acorde asistență în timp util, pentru a preveni posibilele complicații. Trauma poate fi însoțită de astfel de pericole:

 • șoc traumatic - o rană deschisă provoacă durere severă, aceasta poate duce la pierderea temporară a conștienței.
 • Sângerări abundente - una dintre cele mai importante sarcini este de a opri sângerarea. Deoarece pierderea de sânge puternic, o amenințare la adresa vieții.

Dacă suspectați că deteriorarea oasele trebuie să cheme o ambulanță, care va avea victima la travmupkt și va avea ajutor medical profesionist. Dar, înainte de sosirea medicului pentru a minimiza sau pentru a preveni chiar tot felul de complicații, este prezentat de prim ajutor. Cu o fractură deschisă a tibiei recomandate următoarele măsuri:

 1. Fix piciorul deteriorat. orice materiale disponibile (plăci, fitinguri, ramuri de copaci) sunt potrivite pentru aceste scopuri. Ei au nevoie membrelor primotat folosind un bandaj sau o bucată lungă de pânză. Dacă este posibil, să facă o anvelopă mai bună în formă de L, se va bloca genunchi și piciorul. Dacă la îndemână nu există nici un material, piciorul rănit daune pribintovuyut.
 2. Asigurați-vă că pentru a elimina pantofii. prejudiciu patologica provoacă edem, astfel încât pantofi poate provoca tulburări de sângerare la nivelul membrelor. Pantofii stramti va aduce mai multă durere. În cazul în care victima nu ia de pe pantofii, apoi mai târziu pentru a face acest lucru va fi dificil.
 3. Dă medicație durere. Acest lucru va ajuta să depășească șocul dureros. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza orice medicamente care sunt în stoc (analgină, Sedalgin, nimesulida). Dacă este posibil, cel mai bine este de a face o injecție intramusculară (novocaină, Lidocaină), mai aproape de punctul de cotitură va fi injecție, efectul analgezic mai bun. La sosire, medicii trebuie să fie informat cu privire la ceea ce au fost folosite medicamente și în ce doză.
 4. Opri sângerarea. fracturi deschise sunt adesea însoțite de pierderea de sânge severă. Pentru a evalua gradul de deteriorare, este necesar să se taie hainele care acoperă piciorul ranit. Când rupe vasele mari de sange urmeaza un jet puternic. Pentru a-l opri pe rana ar trebui să fie impusă tampon de vată și bandaje și bandaj peste ele. Aplicați un garou nu va fi recomandată, deoarece sub muschii sunt tensionate, iar în cazul în care fractura este mărunțit, fragmentele vor fi deplasate în continuare. Deoarece există un risc de deteriorare a altor nave. Dacă sânge curge încet, tamponul nu impune și să efectueze tratamentul rănilor antiseptice. Așa cum se poate folosi antiseptice: iod, Zelenka, peroxid de hidrogen și orice lichid pe bază de alcool. Procesul este nevoie numai marginile rănii, turnați antiseptic în imposibil.

Acestea sunt regulile de bază care trebuie urmate, acordarea primului ajutor. În plus față de locul leziunii poate fi aplicat un prosop rece sau umezită cu apă. Este important să se evite orice mișcare și încearcă să stea pe picior. Acest lucru va duce la chiar mai mult traume, deplasarea fragmentelor, deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge. De asemenea, nu poate reduce un nimic, se poate face cu traume și numai după radiografie.

operative terapie

daune crus pot apărea în locuri diferite, astfel încât să trateze o combinație de diferite tehnici. Tratamentul chirurgical este cel mai dificil, deoarece aceasta depinde de rezultatele despicare corectă a osului și recuperarea ulterioară. Principalele indicații pentru o intervenție chirurgicală:

 • O comparație a oaselor nu este posibilă fără deschiderea suplimentară rana.
 • Dublă fractură a tibiei cu o deplasare semnificativă a fragmentelor osoase.
 • De fixare de nervi și fragmente osoase vaselor de sânge.
 • tesutului interpunerea

În cazul în care deteriorarea atât a funcționării oaselor se efectuează numai pe tibială, la fel ca în procesul de recuperare, fibulei vindecă singur. reducerea chirurgicală a fragmentelor osoase este posibilă numai atunci când fixarea suplimentară.

Există o anumită secvență de operații, se ia în considerare:

 • Compararea fragmentelor osoase. Procedura se efectuează sub anestezie locală, chirurgul. În acest scop, de tracțiune scheletică.
 • Fragmentele osoase sunt fixate prin modalitatea cea mai potrivită.
 • imobilizarea membrelor Operat este supusă unui aparat special sau pansament gipsat.

Principalele tipuri de tratament chirurgical al tibie și peroneu tibia: