Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Oprire presupune sarcină maximă de greutate corporală. De multe ori rupe antepiciorului, t. Pentru a. Ele sunt mai mobile și nu sunt protejate de mușchi. Fractura degetului mic de la piciorul sunt observate de factorul de expunere directă deteriorarea, impactul direct al unui obiect dur, care se încadrează, de compresie de gravitate.Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Oase ale piciorului sunt rareori descompun izolare. Din ce în ce, ei intraarticulare, combinate cu leziuni ale ligamentelor, entorse, răni.

Clasificarea fracturilor:

  • închis;
  • deschide;
  • traumatisme;
  • patologice - din cauza unei boli concomitente;
  • compensate;
  • fără părtinire;
  • proaspete;
  • cronice.

Cursul clinic de fractură degetul mic

Determinat prin umflare și sensibilitate a prejudiciului. Degetul este deformat, configurația sa este rupt. Cea mai mică mișcare aduce durere intensă, există o vanataie sau ochi negru. lungimea degetelor, comparativ cu degetul mic intacte sunt mai scurte, care observate în timpul inspecției normale și compararea. Este determinată de mobilitatea degetului în cazul în care, în mod normal, nu ar trebui să fie - acesta este un semn absolut de fractură. Emotionat, fragmente de oase ronțăit.

O fractură deschisă este diferit de închis, că există o rană deschisă la locul de prejudiciu. Când este închis - pielea este intactă.

Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Atunci când puterea impactului traumatic corespunde cu gravitatea prejudiciului - o fractură traumatică. Atunci când o fractură a dus la o forță de prejudiciu minor, este numit patologic. Observată ca o complicație a osteoporozei, a cancerului, mielom, tuberculoza.

La deplasarea fragmentelor osoase - offset.

Cronică - fractură, definită cu mai mult de 2 săptămâni după leziune.

Această diviziune ajută la dezvoltarea unui algoritm de tratament adecvat.

diagnosticare

Formulați un diagnostic, pentru a determina fractura poate fi atunci când efectuează radiografia într-o linie dreaptă, partea dacă este necesar - proiecții oblice. Dacă suspectați o fractură de examinare cu raze X este numit în 100% din cazuri. Razele X ar trebui să fie de bună calitate, care este un deget 5 pe picior - .. dimensiuni mici, și poate oferi o mulțime de probleme.

Raze X pentru a fi efectuate în timp, pentru a vedea deplasarea secundară a fragmentelor.

Pentru a exclude deplasarea secundară a fragmentelor osoase radiografie de control efectuate într-o săptămână. Cum se vindeca fractura? fractură necomplicat atunci când aderența este, de obicei, se vindecă în decurs de 4 săptămâni, cu încălcarea regimului - după 6-7 săptămâni.

Ajutor la domiciliu

Fractura degetului mic de la picior, simptomele sale si tratament - principalul domeniu de interes la pacienții cu un prejudiciu picior. Fiți atenți la modul de motor blând. De la o plimbare lungă sau în picioare timp va trebui să fie abandonate. Puteți folosi cârje, pantofi, fixarea piciorului si glezna.

Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Minciuna greșit cu un picior, ceea ce va reduce umflarea piciorului. În prima zi, este necesar să se aplice de gheață la fiecare oră, timp de 15 minute. Dacă nu există gheață pe mână, puteți utiliza orice alimente congelate din congelator. Nu În același timp grijă trebuie să fie luate pentru a provoca extremități degerături. Gheața trebuie învelite cu 3-4 straturi de gofra. Începând cu a treia zi, tratamentele termice necesare. Carcasă pentru acest scop pot fi utilizate sare razogretaja, nisip, parafină.Dacă nu se poate face cu fracturi de degetul mic pe creșterea lui simptome dureri ale membrelor inferioare, tratamentul trebuie continuat sub supravegherea unui medic. Amorțeală în picior, umflarea, cianoza pielii, tulpina degetul - sunt semne că este timpul pentru a vindeca fractura într-o instituție medicală. În caz contrar, alimentarea cu sânge la picioare pot fi rupte, ceea ce duce la consecințe nedorite și complicații până la handicap.

În absența deplasării fragmentelor osoase suficient overlay bandă adezivă. Ipsos trebuie să se conecteze cu fiecare alte 4 și 5 degete la picior. Nu uita să stabilească între degete o bucată de tifon sau o minge de bumbac, pentru a evita apariția unor iritații ale pielii. Band-ajutor va trebui să se schimbe după fiecare un duș, așa că nu vine unstuck și menține proprietățile sale de fixare.

metodă mai stabilă de fixare considerată aplicarea atele din ghips sub talpa piciorului, acesta va trebui să efectueze 1-1.5 luni. Atunci când turnare atele tencuiala trebuie să se asigure că acesta nu este apăsat, nu a apărut vezicule și erupții cutanate sub atela. Sub tencuiala este necesar să se stabilească un tampon de bumbac-tifon, care protejează pielea și pentru a evita infecția.

Dacă offset este, de multe ori este nevoie de o intervenție chirurgicală. Politica Tratamentul chirurgical se decide în mod individual. Când intra-localizare, defect cosmetic semnificativ sau cu motor efectuat reducerea deschisa a fragmentelor osoase prin intervenție chirurgicală.

Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

medicamente

Indiferent de locul și de tratament tactici, utilizarea anesteziei este necesară.

Poate că utilizarea resurselor locale: unguente și geluri cu Voltaren, Nurofenom, Nise. Bun efect de absorbție au Traumel, bodyaga, Sinyakoff. Formulările optime pentru administrare orală: Nurofen, Ibuprofen, Ketanov, Deksalgin. De obicei, nu este necesară administrarea intramusculară a anesteziei. În interiorul analgezice luate după o masă, t. Pentru a. Ei irita mucoasa tractului gastro-intestinal și poate provoca arsuri la stomac, greață, dureri în zona stomacului, și chiar ulcere. Toate anestezice sunt utilizate în combinație cu medicamente care protejează stomacul: omez, omeprazol, Zulbeks.

Pentru a accelera vindecarea fracturilor aplicate de calciu D3 nikomed, gluconat de calciu. Dar luați aceste medicamente ar trebui să fie doar 1 ora pe zi, la culcare. A recomandat o dieta bogata in calciu, fosfor, vitamina D: produse lactate, fructe de mare și ulei de pește. Calciu și fosfor, fără reciproc prost digerate în organism, și un aport izolat al acestor micronutrienti este ineficientă.

Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Conformitatea cu repaus la pat este necesar, dar poate duce la constipație, astfel ca monitorizarea regularitatea prezideaza necesară. În acest scop, trebuie să luați în alimente legume bogate in fibre brute, sfecla, varza, morcovi. Un bun și are o ușoară efect, prune uscate înmuiate în apă. Cu ineficacitatea ar trebui să fie consumate laxative pe bază de plante: Gutalaks, Regulaks. laxative in exces poate duce la pierderea apei, oligoelemente esențiale și săruri de potasiu, calciu și sodiu de către organism.

Important! Trebuie amintit că, odată cu activitatea fizică redusă, organismul are nevoie de mai putine calorii, paine alba, astfel, produse de patiserie și dulciuri ar trebui să fie limitată.

La etapa de tratament de reabilitare după imobilizare prelungită posibila reluare a durerii piciorului. În această situație, un efect bun este dat Teraflex și Teraflex-Advanced, care au un efect analgezic și de a îmbunătăți nutriția țesutului cartilajului articulațiilor mici ale piciorului.

Posibile consecințe și complicații

Exprimat moi de compresie ale țesutului umflarea cauze de nervi mici în picior, care se manifesta prin amorțeală, furnicături senzație Run Jocuri, uscăciunea pielii. Compresia vaselor de calibru mic pot perturba alimentarea cu sânge a țesuturilor moi, și, ulterior, se manifesta oprire chilliness, unghiile fragile, aparitia hiperpigmentare.

Fractura degetului mic pe semne piciorul, simptomele si tratamentul de remedii populare

Efect bun pentru a îmbunătăți furnizarea de țesuturi moi furnizeaza medicamente cardiovasculare, în combinație cu vitamine: acid ascorbic, askorutin, B1, B6, B12. Medicamente cardiovasculare sunt utilizate sub controlul tensiunii arteriale și a pulsului, astfel încât să le pot provoca declinul lor: .. Cavintonum, vinpocetina, pentoxifilină Trental.

Pentru a preveni infecția este necesar să se asigure că pielea de sub bandaj de fixare curat și uscat. Prezența rănilor necesită o atitudine scrupuloasă, pansamente de zi cu zi, primind agenți antibacterieni. La rândul său, antibioticul poate duce la gușă, care sunt utilizate pentru prevenirea sau Linex Hilak forte.

În perioada de recuperare necesară pentru a dezvolta articulațiile piciorului, performanța de gimnastica medicala si masaj.

Rezultatul tratamentului depinde de tratamentul medical în timp util, cu respectarea regimului de activitate fizică, dieta, consumul regulat de medicamente prescrise și toate recomandările.