Fotografiind în aer liber, în vreme insorita, Academia de Fotografie Contemporană

Fotografiind în aer liber, în vreme insorita, Academia de Fotografie Contemporană

Imagini de oameni cu lumina soarelui dure - va exista întotdeauna una dintre cele mai grave probleme cu iluminare, cu care s-ar putea întâlni. În afară de iluminare suplimentară sau utilizarea de partiții, avem mai multe moduri de a face fotografii de pe stradă într-o zi însorită:  • a pus obiectul pe lumina
  • a pus obiectul înapoi la soare, sau
  • să accepte faptul că imaginile sunt rele

Ei bine, ultimul punct - nu este o opțiune, dacă aveți cel puțin un sentiment de mândrie că ești un fotograf. Rămân alte două moduri ...

În timpul unui antrenament recent privind fotografia din New York, Aleona din nou a fost modelul nostru. Unul dintre filmare a avut loc în lumina puternică a soarelui.

Fotografiind în aer liber, în vreme insorita, Academia de Fotografie Contemporană

Aceste două fotografii - un exemplu al modului de cotitură doar capul la soare, lumina incidență este schimbat în fața modelului.

Acum, adăugați un gest dramatic sau postură, și veți obține o imagine similară cu cea prezentată mai sus. Mai bine încă, utilizați umbrele, ca parte a compoziției fotografiei.

Cel mai simplu - amplasa obiectele în lumină și a vedea modul în care persoana se va schimba de iluminat, să acorde o atenție deosebită la umbra nasului.

Rețineți că încă nu utilizează iluminare suplimentară.

Un alt mod de a face fotografii de pe stradă într-o zi însorită - doar rotiți obiectul înapoi la soare. În acest caz, vom elimina umbra obiectului, permițând fundalul să strălucească în același timp, în spatele modelului. În acest caz, spațiul obiect luminat va fi, de asemenea, marcate în mod vizibil.

A pierdut unele detalii, dar, în funcție de modul în care soarele este deasupra ta, spațiu obiect puternic luminat poate fi doar un halou de lumină, subliniind obiectul.Chiar dacă lumina este în spatele un obiect ascuțit și mare, este mult mai bine decât fața modelului, pe jumătate luminat de soare și jumătate în umbră.

Fotografiind în aer liber, în vreme insorita, Academia de Fotografie Contemporană

Această imagine este doar o imagine a testului - o modalitate rapidă de a arăta ceea ce am folosi pentru a obține setările cele mai corecte de expunere.

O modalitate rapidă a setărilor camerei

Am stabilit parametrii: 1/250, f / 4 și ISO 100. Și le folosesc destul de des.

Această imagine a fost făcută Aleony aparat de fotografiat Canon 5D Mark II și 70-200mm lentilă f2.8L II, cu următoarele setări:

1/200, f / 4, ISO 100

Acum, vă voi spune de ce exact.

Amintiți-vă de regula de soare 16

Când înregistrați ceva în lumina puternică a soarelui, setările de expunere:

Setarea pentru expunere utilizat este parametrul ISO la diafragma f / 16.

De exemplu, dacă trage cu ISO 100 pe stradă într-o zi însorită, viteza obturatorului este de 1/100 la f / 16 ... sau 1/200 la f / 16 și ISO 200. numere rotunde simple.

Am memoreze următoarele două combinații de setări:

1. În loc de a fi setat la ISO 100 1/100 la f / 16, am pus de obicei, sau 1/200 1/250, F11, ISO 100 ... un timp de expunere mai scurt ajută la mutarea unui obiect sau a muta aparatul de fotografiat. Aceasta este, de asemenea, valorile maxime ale rachete de semnalizare de sincronizare pentru majoritatea camerelor. În mod ideal, atunci când într-adevăr doriți să utilizați blițul.

Din experiență, dacă filmați în aer liber în lumina puternică a soarelui. setarea partea umbrită de fotografiere pasul 3 mai puțin regiunea solară. Acest lucru este cu siguranță o definiție dur. Cu toate acestea, setarea va fi după cum urmează: 1/250, f / 4, ISO 100. In mod surprinzator, acestea sunt foarte aproape de expunerea corespunzătoare. Prin aceasta, suficient pentru a face un test împușcat pentru a vedea cât de exacte aceste setări pentru expunerea corectă.

Avantajul acestui lucru este că, dacă ies din clădire pe stradă, în soare, am la îndemână este setările camerei care mă salva în cele mai multe cazuri:

Pentru loc viu luminat de soare:

Când fotografiați umbra obiectului am trage de obicei cu setările:

Aceste setări dau un - un start destul de bun pentru a trage.

Probabil, v-ar argumenta că eliminarea soarele. puteți utiliza modul Aperture modul de prioritate sau software-ul, dar, de fapt, pentru imaginile când soarele se aprinde modelul din spate, fotografiere în modul manual - acesta este cel mai simplu mod.

Toate acestea - o explicație lungă de o tehnica simpla. Dar cu aceste reguli de bază, veți face rapid cu activitatea de fotografierea în lumina puternică a soarelui.

Dacă vom decide să utilizeze blițul, pentru iluminare suplimentară, atunci vom folosi următorul algoritm simplu pentru a ridica setările de bază ale aparatului foto:

  • Setați viteza maximă de sincronizare bliț
  • Selectați cea mai mică ISO
  • Selectați o viteză la care obiectul nu este supraexpusă. Acum, crește valoarea diafragmei, care este optimă atunci când se utilizează blițul