Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Ce fel de animal HDR. Voi încerca într-o coajă de nucă. Această extindere a gamei dinamice a imaginii. Este adesea dificil în fotografiile se realizează în lucru toate detaliile. Ceva cade întotdeauna.De exemplu, în cazul în care se concentreze pe prim plan - lumina cerul, dacă alocați cerul - vom pierde în prim-plan. Prin urmare, pentru a avea nimic de pierdut, a luat cateva imagini cu expuneri diferite și vor cadru „plin“, sau totul este extras din RAW-fișier. Iar rezultatul este uneori foarte frumos, dar, IMHO, din galeria respiră unele irealitate, adică. Nu înțeleg dacă este bine sau rău.

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

cum se face.

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

gamă dinamică îmbunătățită a imaginii digitale

Unul dintre principalele avantaje ale „filmului“ la „figura“ - o mai largă gamă dinamică (latitudine). Aici voi vorbi despre modul de a mări intervalul dinamic al imaginii digitale.

Care este intervalul dinamic?

Fără a intra în detalii tehnice, voi explica pe degete. ) Imaginați-vă o cameră întunecată și o zi însorită în afara. Ochii vom vedea în mod clar toate obiectele din cameră, și peisajul din afara ferestrei - copacii, cerul, casa opus. Dar, dacă faceți o fotografie a camerei și o fereastră în cameră, avem două opțiuni: detalii fie bine concepute în cameră și o fereastră salbatic supraexpusa (pătrat alb) sau o cameră neagră, cu siluete de obiecte și frumos oraș din afara ferestrei. Un alt exemplu - peisajul. cer decolorat și peisajului cercetat sau lucrat de cer și peisajul întunecat, subexpunere (nu întotdeauna filtru cu gradient sau un polarizor este în pungă). Sau fața unei persoane cu strălucire văruit pe obrazul cu o mână și prea întunecată pe de altă parte. Aceasta - limitează intervalul dinamic al materialului fotosensibil (de exemplu, o matrice). Intervalul dinamic - este intervalul dintre tonurile întunecate, care, pornind de la un anumit ton în imaginea sa transformat într-o culoare negru si lumina care se transforma in alb. Aproximativ vorbind, în ceea ce privește fotografia digitală, este ceva care se rupe într-o histogramă. Intervalul dinamic al ochilor este mai lată decât marea majoritate a fotografiilor.

În scanere, monitoare (!), Imprimante, mașini de imprimat în laboratoare foto și hârtie foto are, de asemenea, propria sa gamă dinamică, și de obicei este mai mic decât intervalul dinamic al materialului fotografic în aparatul de fotografiat (chiar matrice digitală).

De ce crește?

- în unele (de exemplu, de mai sus) ori este necesar.
- imagini cu o gamă dinamică largă, în multe cazuri, arata mult mai natural.
- caracteristici extraordinare și de rezervă de calitate pentru prelucrare ulterioară cadru artistic.

Metode pentru creșterea gamei dinamice

Amestecare de expunere

Metoda folosește imagini filmate cu expunere bracketing - (LDR) fișiere. Din imagine subexpus luate cu privire la culorile vii ale supraexpusă - la întuneric. HDR fișier nu este creat.

Fotografiile realizate de tehnologia hdr


De asemenea, supraexpusă și imaginile subexpuse sunt obținute prin varierea procesarea aceluiași fișier RAW, dar calitatea rezultatului este mai mult ca un Tone Mapping.

Tone Mapping

O altă metodă de creștere a gamei dinamice este mai puțin eficientă decât cea anterioară. fișiere pe 16 de biți (de exemplu, obținute prin „dezvoltarea“ RAW-fișier) conțin o mulțime de informații despre semitonuri. Aceste informații sunt utilizate pentru a crește intervalul dinamic cu compresie tonal simultană. Se aplică în cazul în care există doar un singur cadru (nu este utilizat atunci când se iau Bracketing expunere).

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Pentru a fotografia o femeie în masca venețiană (foto sus), de asemenea, Tone a fost aplicată metoda de cartografiere. Înainte de a aplica-l pe umărul stâng era foarte întunecat, iar umărul drept - supraexpusă. (Restul fotografiilor din acest post nu sunt ale mele.)

HDR Generarea de fișier urmat de compresie tonală

Metoda cea mai flexibilă. Obținerea fișier HDR din două sau mai multe fișiere LDR. După primirea fișierului HDR (cu fișierul HDR pot fi salvate separat) pentru lucrări suplimentare necesare de compresie tonale, pentru care este utilizat, de asemenea, Tone Mapping, în cazul în care sunt posibile ajustări manuale fine.

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

Fotografiile realizate de tehnologia hdr

LDR fișier imagine HDR

Interval scăzut dinamic (interval mic, redus dinamic). fotografii digitale obișnuite.

Gama High Dynamic (o gamă largă, de înaltă dinamică)
un fișier de imagine cu un interval dinamic ridicat.
Dinamic fișier gamă HDR este mult mai mare gamă dinamică a monitorului, astfel încât acesta este afișat pe monitorul de groaznic, chiar mai rău decât fișierul LDR (ca cadru de contrast monstruoasă).
Adâncimea fișierelor HDR color - 32 de biți.

Adâncime de culoare (Bit Depth)

Adâncimea de culoare - este numărul de biți (biți număr binar) utilizat pentru a descrie terenul pentru fiecare dintre canalele de culoare (canal). De exemplu, în RGB trei canale de culoare (roșu-roșu, verde-verde, albastru-albastru). Împreună, aceste trei canale formează un punct patrat - pentru fiecare pixel. Toate scanerele moderne și camere digitale de lucru în sistemul RGB.

16 biți. Cei 16 biți deja posibil pentru a împinge 65.536 valori per canal (256 pătrat). Acest lucru înseamnă că o creștere de două ori dimensiunea fișierului (8 biți -> 16 biți pe canal) calitatea alimentării cu energie nu este crescut în 2 și 256 de ori. Prin urmare, este de preferat să stocheze și să prelucreze imagini la o adâncime de culoare de 16 biți - și calitatea de stoc (informații) este mult mai mare, iar la fiecare pas în prelucrarea valorilor de imagine pentru fiecare canal aproximativ nu rotunjit. Conversia imaginilor cu 8 biți în calitate de 16-biți nu crește, dar va permite de calitate existente în viitor, nu pierde. Formatul TIFF acceptă imagini de 16 biți și este standardul pentru fotografii cu această adâncime de culoare.

32 de biți. În consecință, 4294967296 valorile luminanței pentru fiecare dintre canalele. Comparați cu imaginile de 8 biți. ) C imagini pe 32 de biți, Photoshop poate lucra numai la versiunea CS2, și este puternic limitată. Prin urmare, standardul pentru prelucrare foto de azi - 16 biți per canal.

I-am explicat în mod clar. )

UPD: Sunt încă foarte confuz aici. )

„Calitatea ofertei“ nu este crescut în 256, și în
2 ^ (8 + 8 + 8) == 16777216
2 ^ (16 + 16 + 16) == 2 ^ 12 == este în 16.777.216 mai mult decât 16.777.216.
Un singur canal de oameni JPG nu au văzut, deși ele sunt.

2 ^ (16 + 16 + 16) == 2 ^ 48))
Și aceste 2 ^ 48 ^ 2 până la 24 ori mai mare decât 2 ^ 24.

"Raw" - brute, neprelucrate (Ing.)

Fișierul care conține informații obținute direct dintr-o matrice digitală fără nici o prelucrare a camerei, plus toate informațiile despre fotografiere - datele EXIF ​​(diafragma, timpul de expunere, și multe altele). fișiere RAW necesită o prelucrare ulterioară, „dezvoltator“ de pe calculator cu ajutorul unor programe speciale, RAW-convertor. Este necesar să fie în măsură să stoarcă de o calitate maximă a camerei. Cele mai moderne SLR digitale capabile de a trage numai în două formate - JPEG (8 biți) și RAW (de obicei 12 biți, care sunt apoi convertite pe un computer în 16 biți). Ca rezultat, RAW convertit la TIFF.

Fotosensibilitate (ISO)

ISO - este o organizație dedicată de standardizare.
Echivalent digital matrice vitezei filmului. Cu cât valoarea ISO, cu atât mai mult matricea „zgomot“ (manifestat semnal parazitare - echipamentul nu este ideală, și interferează cu legile fizicii).
Asta mi-e faptul că imaginile luate cu setări ISO ridicate, mult mai rău cedat la prelucrare HDR.

Expunere (expunere)

Valoarea de lumină relativă. De exemplu, creșterea expunerii pe o singură etapă înseamnă creșterea iluminarii de două ori, pe două nivele - de patru ori. În ceea ce privește gama dinamică a imaginilor este nivelurile de expunere măsurate.

Bracketing expunere (Expunere)

De asemenea, numit paranteze expunerea. Linia de jos este că, atunci când se fotografiază cu bracketing expunere este de trei fotografii în același timp - „normal“, Subexpusă și supraexpusă. De exemplu, la un moment dat în camera bracketing face o subexpuse de două ori și supraexpusă „normale“ de două ori. Acest set de trei cadre este cel mai des utilizat la crearea de fișiere HDR.

compresie ton

Zapihivanie fișier toate tonurile HDR în intervalul dinamic al monitorului, păstrând detaliile în culori întunecate și luminoase.

(C) Artem Medvedev

În Photoshop CS5, oricum, du-te File - automatizare - se combină pentru HDR Pro, în cazul în care există mai multe fotografii cu setări de expunere diferite, va răsuci numai, iar rezultatul va fi, la fel ca în exemplele de aici. Chiar dacă a fost scos din mâinile, verificați „alinia automat imaginile sursă.“

În unele aparat de fotografiat în jos pentru o lungă perioadă de timp a existat o funcție HDR HDR- sau vopsire, astfel încât este posibil să renunțați la acest lucru, și există o astfel de Dynamic Range setare (DRO - cele mai bune d-Range) (HDR - Auto HDR) (DR OFF - dezactiveaza), ca urmare a DRO - de ce este întotdeauna face o singură șansă, și HDR - standard de 3 cadre ca obpisano articolul de mai sus. că HDR-pictura HDR pe care, am un pic diferit, deși acestea sunt două funcții diferite. dar funcția este foarte cool =) și, uneori, a obține imagini bune. dar adevărul este zamylenny ceea ce este prea nerealist ..
în general, acest mod se elimină chiar și „umbre“ nemnogo..kak fi în căutarea în adâncurile întunecate
P.S. este un aparat foto SONY în jos deja a început să pună în aceste aplicații
---
precum și faptul că diferite programe pe calculator sau Photoshop Picaso (există astfel de funcții) - dar ele sunt realizate din obicei JPEG HDR - astfel încât se transformă urât. (Da, sunt de acord unul poze nimic bun se întâmplă). cel puțin 3 fotografii!