Formarea fondului de salarii în întreprindere - studopediya

Structura fondului de salarii a inclus întreprindere calculată, instituție, organizarea unei sume de plată în numerar și în natură pentru orele lucrate și timpul nu a lucrat, stimulând sporuri și indemnizații.De obicei, sporurile și indemnizațiile sunt împărțite în două categorii: de compensare și de stimulare.

Mărimea compensației (pentru condiții care se abat de la normal, pentru munca în timpul seara și noaptea, etc de lucru) este acum pe cont propriu, dar nu ar trebui să fie mai mică decât dimensiunea specificată în deciziile relevante ale guvernului rus.

Plățile de stimulare (sporuri și indemnizații pentru calificări superioare, aptitudini profesionale, de lucru cu un număr mai mic, prime, comisioane, etc.) sunt determinate de către întreprinderile pe cont propriu și sunt realizate în cadrul resurselor existente. Mărimea și condițiile de plată a acestora sunt stabilite prin contracte colective.

În prezent, toate tipurile de bonusuri și compensații suplimentare pot fi împărțite în două grupuri mari, că plățile suplimentare și cote care nu au restricții cu privire la domeniile ocupării forței de muncă, și de obicei sunt obligatorii pentru întreprinderile de toate formele de proprietate.

Primul grup include cheltuieli: pentru lucru la sfârșit de săptămână și de sărbători, ore suplimentare; Cuplu lucrător în legătură cu reducerea zilei de lucru; locul de muncă, locul de muncă, în legătură cu abateri de la condițiile normale de muncă.

Al doilea grup include suprataxele și alocațiile, care se aplică în anumite domenii de activitate. Bazele pentru calcularea acestora pot fi diferite. Unii, de exemplu, sunt stabilite în scopul de a compensa munca suplimentara care nu este legată în mod direct la principalele funcții ale angajatului. Alte tipuri de suplimente sunt aplicate la lucrări cu condiții nefavorabile. Al treilea explică natura specială a muncii efectuate.Pentru a încuraja angajații în general, se aplică o astfel costurile suplimentare cele mai frecvente și semnificative ca un cost suplimentar pentru combinarea mai multor ocupații (poziții); extinderea zonei de serviciu sau o creștere a volumului muncii prestate; executarea atribuțiilor angajatului absent; de lucru pentru calificare profesională; pentru forța de muncă de înaltă calificare și pentru a atinge un nivel înalt de pregătire; maiștri din rândul lucrătorilor nu este eliberat de muncă.

Termeni și dimensiuni de suprataxe acum reglementate în mod independent. Întreprinderea ar trebui să se prevadă o dispoziție specifică pentru introducerea unei anumite bonusuri de stimulare.

Sporurile și indemnizațiile sunt cel mai adesea cauzate de condițiile speciale ale unui anumit angajat. Primele sunt de obicei calculate ca faptul de a încuraja realizarea în producerea oricărui anumit rezultat.

Sporurile și indemnizațiile sunt stabile, prime - instabile. Premiul, stimulează adesea rezultatele muncii colective, și tot felul de sporuri și indemnizații - personal de lucru.

Sporurile și indemnizațiile sunt în mod normal instalate în mărimea relativă și ajustată la modificarea ratelor tarifare și salariilor în funcție de inflație.

Astfel, sunt incluse în obiectul de salarizare:

- deșeuri Plata de timp;

- Plata timp neterminat (anual, suplimentar, concediu de studii, etc.);

- o singură dată plăți de stimulare (prime, dobânzi pe rezultatele muncii, asistență materială, etc.);

- plata pentru hrană, adăpost, combustibil;

1. Se determină fondul de salarii linie (tarif).

2. determinabile, plăți suplimentare în fiecare oră, fondul de zi cu zi și lunar și prime în conformitate cu sistemul de salarizare.

3. Valoarea (tarif) factura directă a salariilor, co-plăți, sau bonusuri caracterizează salariul de bază (fondul de salarii de bază).

4. Valoarea salariului de bază și plata suplimentară caracterizează fondul de salarizare general.

(Tarif) Fondul de salarii directe se calculează separat pentru lucrătorii bucată și timp-lucrător.

Fondul de salarizare a completat definiția salariul mediu în întreprindere (companie).

Salariile medii () este determinată pe baza de salarii () angajații de salarizare (inclusiv part-time) și numărul mediu de salarizare al angajaților ():

Valoarea țintă de salarizare (POF) poate fi determinată în diferite moduri:

1. O metodă de calcul direct:

în cazul în care - numărul mediu planificat de angajați, un om;

- salariul mediu al unui lucrător în perioada de planificare cu plăți și acumulărilor suplimentare, RUR.