Foramen ovale - cauze, simptome, diagnostic și tratament

brevet foramen ovale

Foramen ovale - cauze, simptome, diagnostic și tratament

brevet foramen ovale - o comunicare congenitală între dreapta și stânga atrii, care este un element rezidual al gaura ovală a inimii fetale. deschiderea supapei atrial este pus in utero și este o condiție necesară pentru funcționarea sistemului cardiovascular în această perioadă de dezvoltare. Datorită deschis fereastra ovală a placentei, sânge oxigenat intră din atriul drept spre stânga, care trece plămâni nedezvoltate, non-funcționare, și oferă aprovizionare normală de sânge la gât și cap al fătului, dezvoltarea creierului si a maduvei spinarii.La sugari pe termen lung sănătoși cu dezvoltarea normală a brevet foramen ovale se închide în mod normal, și nu mai este valabilă în primele 12 luni este după naștere. Dar închiderea lui are loc în fiecare individ: în medie, până la vârsta de 1 an, fereastra ovală rămâne deschisă în 40-50% dintre copii. Prezența foramen ovale patent după 1-2 ani de viață se referă la anomaliile mici de dezvoltare a inimii (MARS - sindrom). Pacientii foramen de brevet maturitate Ovale detectate la aproximativ 25-30% din cazuri. Suficient de mare prevalență a PFO determină relevanța acestei probleme în cardiologie moderne.

Cauzele brevet foramen ovale

Toți copiii se nasc cu brevet foramen inimă ovale. După prima inspirația spontană a unui nou-născut și începe să funcționeze pe deplin circulația pulmonară, precum și necesitatea unei ferestre deschise oval dispare. Creșterea tensiunii arteriale în atriul stâng, în comparație cu dreptul de a conduce musamaliza valva ferestrei ovale. În cele mai multe cazuri, supapa se închide ermetic și complet năpădit de tesut conjunctiv - fereastra oval deschis dispare. Uneori deschiderea închis parțial sau nu crește deloc, și în anumite condiții (hacking tuse, plângând, țipând, tensiunea peretelui abdominal anterior) șunt are loc din camera atriala dreapta la stânga (fereastra ovală funcțională).

Motivele pentru închiderea incompletă a Foramen ovale nu sunt întotdeauna clare. Se crede că predispoziție genetică poate conduce pentru a deschide fereastra ovală, copilul prematur. boli cardiace congenitale. displazia țesutului conjunctiv. impactul factorilor, fumatul și consumul de alcool de mediu al femeilor în timpul sarcinii. In virtutea caracteristicilor genetice ale diametrului valvei poate fi mai mică decât diametrul găurii ovale, care va împiedica închiderea completă.

brevet foramen ovale pot fi însoțite de malformații congenitale ale mitrală sau a valvei tricuspide, persistența canalului arterial.

Factorii de risc pentru deschiderea supapei ferestrei ovale poate fi un exercițiu important în sportivi angajate în haltere, lupte, atletism, gimnastică cal. Deosebit de urgentă este problema brevet foramen ovale în scafandri și scafandri, cufunda la o adâncime considerabilă și au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta boala de decompresie.

Pacienții cu tromboflebita a membrelor inferioare sau pelviene cu episoade de embolism pulmonar în istoria de reducere a patului vascular pulmonar poate provoca o creștere a presiunii în dreptul inimii și apariția unui brevet foramen ovale funcționare.

Caracteristici hemodinamica în fereastra ovală deschisă

foramen ovale patent este situat în partea inferioară a găurilor ovale pe interiorul peretelui stâng al atriului drept, de multe ori are dimensiuni mici (un pinhead) și o formă sub formă de fantă. dimensiunea PFO este în medie de 4,5 mm, dar poate ajunge la 19 mm. Patent foramen ovale, spre deosebire de defect septal atrial. Are o structură de supapă care asigură impermanența comunicării interatrial, capacitatea de a reseta sângele numai într-o singură direcție (din circulația pulmonară la mare).

Semnificația clinică a foramen ovale brevet este ambiguă. brevet foramen ovale nu poate provoca tulburări hemodinamice și să nu aibă un impact negativ asupra stării de sănătate a pacientului din cauza dimensiunii mici și prezența unei valve impiedica aportul de sange de la stânga la dreapta șunt. Cele mai multe persoane cu un foramen ovale patent nu este conștient de această anomalie și să ducă o viață normală.Prezența brevetului foramen ovale la pacienții cu hipertensiune pulmonară primară este considerată a fi prognosticului favorabil în ceea ce privește speranța de viață.

Cu toate acestea, presiunea în exces în atriul drept, în comparație cu stânga în fereastra ovală deschisă duce la apariția periodică a unui șunt stânga-dreapta, care transmite o anumită cantitate de sânge și ducând la hipoxemie, atac ischemic tranzitor (AIT), dezvoltarea de viata in pericol complicatii de embolism paradoxal, accident vascular cerebral ischemic . infarct miocardic. infarct renal.

Simptomele de brevet foramen ovale

PFO nu are manifestări externe specifice, în majoritatea cazurilor, să conducă procedura în stare latentă, și, uneori, poate fi însoțită de simptome de slabă.

semne indirecte de brevet foramen ovale pot fi: paloare ascuțite sau cianoza pielii din jurul buzelor și exercitarea triunghi nasolabial (plângând, țipând, tuse, strecurat, copii scăldat); tendință la răceli frecvente și boli bronhopulmonare inflamatorii; încetinirea dezvoltării fizice a copilului (apetit scăzut, creștere în greutate slabă), rezistenta scazuta in timpul exercitiilor fizice, combinate cu simptome de insuficiență respiratorie (dispnee si tahicardie); leșin bruscă și simptome de accidente vasculare cerebrale (în special la pacienții tineri cu varice, tromboflebită a extremităților inferioare și pelvis).

Pacienții cu foramen ovale patent pot perturba frecvente dureri de cap, migrene. Sindromul hipoxemia postural - scurtarea respirației și dezvoltarea redusă a saturației arteriale a oxigenului într-o poziție în picioare cu îmbunătățirea stării tranziției la o poziție orizontală.

Complicațiile brevet foramen ovale sunt rare. Pentru embolism paradoxal al vaselor cerebrale, împovărat cu această anomalie, caracterizată prin debut brusc a simptomelor neurologice și vârsta relativ tânără a pacientului.

Diagnosticul de brevet foramen ovale

Studiul istoriei și examinarea fizică a pacientului de multe ori nu permite dreptul de a determina prezența foramen ovale patent, dar se poate admite numai posibilitatea anomaliilor septal atrial (cianoza pielii, leșin, frecvent SARS. Dezvoltarea Lagging a copilului). Auscultatia ajuta la detectarea prezenței sunete cardiace, ca urmare a sângelui șunt patologice din camera de presiune mai mare în camera de joasă presiune.

Pentru a stabili un diagnostic precis PFO folosit de cercetare instrument de vizualizare și tehnici: ECG (în repaus și după antrenament) și dopler- ecocardiografic. radiografia toracică. detectare a cavităților inimii.

În fereastra ovală deschisă apar pe modificările electrocardiogramei indicative de sarcină a crescut în dreptul inimii, în special în atriul drept. La persoanele în vârstă, cu un foramen ovale patent pot fi detectate semne radiologice ale camerelor inimii drepte și creșterea volumului de sânge în patul vascular al plămânilor.

La sugari și copii mici sunt utilizate ecocardiografie transtoracică bidimensională, vă permite să detecteze vizual prezența foramen ovale patent și diametrul său, pentru a obține o reprezentare grafică a timpului de deplasare a supapei pliante, elimina defect septal atrial. Ecocardiografie Doppler în modul de grafică și culoare ajută la clarificarea existența și mărimea Foramen ovale, dezvăluie fluxul de sânge turbulent în zona foramen ovale, viteza sa și valoarea aproximativă a șuntului.

La copiii mai mari, adolescenți și adulți pentru diagnosticul de brevet foramen ovale, folosind o ecocardiografie transesofagiană mai informativ. completat cu un eșantion și contrastul cu bule de probă cu tensionarea (manevra Valsalva). Bubble contrastantă îmbunătățește vizualizarea foramen ovale patent, pentru a determina dimensiunile exacte ale acestuia, pentru a evalua sângele șunt patologic.

Metoda cea mai informativă, dar mai agresive de diagnostic de brevet foramen ovale este un cateterism cardiac, care se efectuează imediat înainte de tratament operativ într-un spital specializat de chirurgie cardiaca.

Testarea prezenței PFO este necesară pentru a trece la pacientii cu varice, tromboflebita, boli cerebrovasculare, boli pulmonare cronice, cu risc de embolism paradoxal.

Tratamentul brevet foramen ovale

In asimptomatice foramen ovale patent poate fi considerată ca o opțiune normală. La pacienții cu foramen ovale patent in prezenta episoade de atac ischemic tranzitor sau accident vascular cerebral în antecedente pentru prevenirea complicațiilor tromboembolice numit un tratament sistemic cu anticoagulante și dezagregantilor (warfarină, acetilsalicilic la-unu). Metoda de monitorizare a tratamentului anticoagulant este raportul internațional normalizat (INR), care ar trebui să fie în intervalul 2-3, cu o fereastra ovala deschisă.

Necesitatea de a aborda PFO triate determinată de volumul de sânge și efectul său asupra sistemului cardiovascular. Cu o descărcare mică de sânge, nu este necesară absența unor boli concomitente și complicații ale chirurgiei.

În descărcarea patologice marcat de sange din atriul drept spre stânga efectua ocluzie minim invaziva endovasculare de brevet foramen ovale. Operația se realizează sub ehokardioskopicheskim radiologica și controlat prin intermediul unui occluder special, care, deschidere, obturează complet deschiderea.

Predicția de brevet foramen ovale

Pacienții cu un foramen ovale patent se recomandă urmărirea constantă la monitorizarea cardiolog si ecocardiografie. Ocluzia endovasculare de brevet foramen ovale permite pacientilor pentru a reveni la ritmul normal al vieții, fără limitări. In primele 6 luni după tratamentul chirurgical al foramen ovale patent recomandat antibiotice pentru prevenirea endocarditei bacteriene. Cel mai mare efect al închiderii endovasculare de brevet foramen ovale la pacienții cu platipnoe marcată care a pronunțat descărcarea de sânge de la dreapta la stânga.

brevet foramen ovale - tratament la Moscova