Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Popular Gloxinia houseplant a primit numele de la numele medicului din Alsacia BP Gloxinia, care angajate profesional în botanică. Gloxinia face parte din familia Gesneriaceae. Plante Patriei - America de Sud și Centrală. Acesta poate fi găsit în Brazilia și Peru, și în Mexic. În pădurile de foioase Gloxinia crește în formă de ierburi perene și arbuști pitici.Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Nu au Gloxinia și numele de-al doilea - Sinning. Având în vedere că în onoarea de botanică la Universitatea din Boston W. Sinning, care a devenit un al doilea Gloxinia tată, făcând reproducere și hibridizarea ei. El a fost cel care a creat Gloxinia acasă că astăzi oricine poate fi crescut la domiciliu. Păcătuind Avem un număr mare de soiuri diferite.

Descriere houseplant Gloxinia

Gloxinia legate de plante perene tuberoase. Ea are o tulpină scurtă și suculentă mare frunze de culoare verde strălucitor și saturate și o suprafață catifelată. Florile sunt în formă de clopot. La atingere, ele pot fi la fel de simplu și Terry. Culoarea florilor sunt rosu, alb, roz, violet. În natură, ea a găsit 25 de specii de plante, precum și pentru selectarea a devenit baza doar 2 specii: Gloxinia Gloxinia regală și frumos. Semințele plantelor sunt foarte, foarte mici.

Grad de flori de interior Gloxinia și fotografii

Mai jos sunt fotografii ale celor patru soiuri de Gloxinia de flori și o scurtă descriere.

  • Gloxinia Terry are unele soiuri interesante. soiuri populare de Gloxinia acasă - este Avanti, Hollywood Brokada.
  • Gloxinia Avanti are flori mari de culori luminoase, care infloresc la unison. Frunzele acestui soi sunt dimensiuni mici si dense.
  • Gloxinia Hollywood-ul este caracterizat prin flori mari, roșii, fără incluziuni.
  • Gloxinia Brokada - cadoul perfect. Este un pitic compact, cu flori duble excelente.

Îngrijire la domiciliu pentru o floare Gloxinia

Ca în fiecare plantă, Gloxinia necesită luarea în considerare caracteristicile sale. Deoarece Gloxinia cameră derivată de reproducere, este sensibilă la anumiți factori.

Lighting, umiditate, temperatura

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Gloxinia nu este pretențios în îngrijirea

Gloxinia îngrijirea la domiciliu nu este dificil, dar necesită o atenție la unele puncte. Plant este necesar să se ia un loc destul de spațioasă și să asigure o lumină strălucitoare și difuză. Gloxinia lumina zilei ar trebui să dureze aproximativ 12-14 ore, așa că pe timp de noapte, este necesar să se includă o iluminare din spate suplimentară.

Există un mod foarte simplu pentru a determina dacă lumina suficient de plante. În cazul în care frunzele sunt aranjate orizontal, atunci totul este bine, dar în cazul în care sunt atrași de lumină, nu este suficient de clar Gloxinia. Cu toate acestea, lumina directă a soarelui poate fi dăunătoare pentru plante.

Schițe pentru planta este foarte dăunătoare, astfel încât în ​​cazul în care instalația este situată pe pervazul ferestrei, frecvente aerarea ar trebui să fie excluse. Gloxinia necesită umiditate ridicată, dar ea nu-i place umezeala de pe frunze, așa că va trebui să plasați lângă oala cu rezervorul de apă.

Temperatura normală pentru Gloxinia în timpul sezonului de creștere - temperatura normală a camerei. Dar, în perioada de latență pentru plante optime se va temperaturi de 10 grade Celsius. Dacă observați cu atenție Gloxinia, atunci ea va spune averea sa, de care avea nevoie. Frunze, bleg, indică faptul că floarea înghețat. Frunzele sunt ridicate în sus, vorbesc despre supraîncălzire.

Udarea houseplant

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Fertiliza nevoie Gloxinia să ne amintim că prea mult poate provoca mai mult rău decât lipsa de îngrășăminte

În timpul verii, pe marginea limbului se poate observa liniuță mai profundă. Aceasta indică o lipsă de bor. În acest caz, planta care urmează să fie fecundat o soluție 2% bor.

Atunci când îngrășământ este important să ne amintim că îngrășămintele în exces sunt mult mai periculoase decât lipsa lor. Prin urmare, în această privință, este important să se respecte moderație.

transplantare Gloxinia

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Gloxinia este transplantat într-o perioadă de odihnă

La sfârșitul unei perioade de repaus Gloxinia ar trebui să fie transplantate în fiecare an. Pentru a face acest lucru, puteți cumpăra în magazin mix de sol, care va fi aceeași ca și pentru begonii și violete. Puteți face un amestec de sol sau independent. Pentru a efectua această porțiune foaie sol 2 și 1 parte humus sau nisip.

În cazul în care Gloxinia inflorit

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Când timpul de înflorire se execută complet, este necesar să se oprească pentru a face îngrășământ, reduce foarte mult de udare și așteptați frunzele rândul său, galben și uscat. trunchiat în continuare topuri și păstrate numai pe tuber mică lungime ciot de 1-2 cm.

Gloxinia în timpul iernii

Tuberculii în timpul restul pot fi stocate într-o pungă de plastic cu un sistem de blocare, deoarece în timpul sezonului de creștere planta va trebui în continuare să fie transplantate la noul substrat. Tuberculii curățate de resturile de sol și sunt plasate în pachet împreună cu vermiculita amestecat cu substratul într-un raport de 1: 1. Apoi fixați de blocare, iar tuberculii sunt plasate în cadrul Departamentului pentru legume din frigider. Deci, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că, pentru perioada de odihnă tuberculii sunt uscate, fără udare.Gloxinia dacă este crescut din semințe, chiar și mici, în iarna aceasta udate doar moderat.

Reproducerea Gloxinia flori interne

Există mai multe modalități de reproducere Gloxinia, dar cele mai simple, mai populare și nu de muncă - metode vegetative.

înmulțirii semințelor

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Gloxinia din semințe germina de 4-9 luni, în funcție de ce timp de ani te posodili

In magazinele de specialitate, puteți găsi o mare selecție de Gloxinia semințe, precum și nou-veniți la cultivarea florilor ar putea dori să vă încercați ca crescători. Dar nu se așteaptă mult de la astfel de experimente.

Pentru a accelera de germinare poate cumpăra o seră sau de a face singur. Pentru a face acest lucru ia un recipient din plastic profundă cu un capac. Capacul este câteva găuri de aerisire, și în partea de jos a tabletei de turbă stivuite îmbibate. Acestea sunt aranjate și semințe. În același timp, ei nu trebuie să conectați în pământ.

Sera este important să se plaseze într-un loc cald și suficient de luminat, cu o temperatură de aproximativ 22-23 de grade. Un an și jumătate până la două recolte săptămâni va avea nevoie de umiditate constantă. Atunci când apar varza, acestea, impreuna cu pelete de turbă sunt deplasate în pahare de plastic de unică folosință. După ceva timp, va fi necesar pentru a schimba ghivecele permanente.

foaie de reproducere

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Gloxinia precum și propagate în mod vegetativ

Daca nu sunteti un amator crescător și nu au nici un motiv special, să-l crească din semințe Gloxinia, este mai bine să prefere înmulțirea vegetativă, care este mult mai fiabile de semințe. Pentru reproducere este luată de obicei sau cea mai mică bucată de hârtie sau o foaie mare este împărțit în fragmente.

Foaia este tăiată transversal venele. Tulpina este tăiat și lăsat nu mai mult de 2 cm. Pentru a reduce este necesar să se aleagă cea mai clara unealta pentru a preveni fragmente putregai sau frunze.

Fragmentele rezultate au fost plantate în ghivece umplute cu lumină și sol umed. Ele sunt plasate într-o seră și acoperit cu polietilenă. Timp de o lună întreagă, nu se poate aerisi cu efect de seră, iar fragmentele nu sunt udate. O lună mai târziu, fragmentele ar trebui să fie obișnuiți treptat la viață în afara serei. Pentru aceasta trebuie să ne mai întâi pe scurt ascensoare folia de plastic. Cu efect de seră ar trebui să fie amplasate într-un loc cu iluminare bună.

Pentru reproducerea foaie sale pot fi plasate direct în apă sau în sol. Fișa ar trebui să acopere musama înainte ca noile frunze.

reproducerea tuberculilor

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

tuberculii Gloxinia rasa este extrem de rar, ea este legată de faptul că planta este un proces dureros

Prin împărțirea tuberculii este recurs la numai în cazuri extreme, din cauza plantelor este un proces dureros. Tubercul trebuie să aleagă sănătoși. Dacă există putregai, se taie. Tuberculii sunt tăiate cu un cuțit ascuțit dezinfectat. Secțiunile au fost tratate cu cărbune sub formă de praf. Pe fiecare piesă trebuie să fie de cel puțin un braț de cel puțin 2 cm. Piesele sunt așezați pe vase și pentru a se asigura că au prins rădăcini, solul trebuie să fie întotdeauna bine hidratat, dar nu excesiv, să nu putrezesc tuberculi.

pedunculi de reproducere

După înflorire Spike tăiat cu grijă, cu un cuțit ascuțit și pus în apă pentru înrădăcinare. În continuare, trebuie să acționeze în același mod ca și în lista de reproducere.

vitregi Reproducere (spikes)

Primăvara sau după înflorire tuberculi, există mai multe procese. 2-3 dintre ele mai puternice sunt lăsate, iar restul sunt eliminate. Lăstarii sunt plasate în apă pentru înrădăcinare și apoi plantate în ghivece.

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

De ce Chlorophytum sfaturi uscate de frunze? A se vedea răspunsul aici.

Reproducerea butași de frunze

Acesta este cel mai simplu mod de reproducere Gloxinia. Petiol, care este luat în timpul devenire, ar trebui să nu mai mult de 3-4 cm, fie. În cazul în care foaia este moale, ea ar trebui să scadă în apă. E un pic de înot și restabilește turgescență. Mâner ușor dă rădăcinile în apă de fierbere la o temperatură de 20-25 grade. Apoi, acesta este plasat în sol afânat și fertil. Creșterea va fi deosebit de activ pentru a merge sub lumina solară intensă. La o lună după înrădăcinare începe să apară tuberculi.

Boli și dăunători

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Cea mai frecventa boala care apare in Gloxinia este mucegai gri

Ca urmare a Gloxinia de îngrijire necorespunzătoare pot apărea în frunzele bolii. Cele mai frecvente dintre acestea sunt mucegai gri, acoperite treptat, cu pete de culoare brună. Pentru a trata este necesar pentru a elimina toate zonele afectate și apoi se tratează cu fungicide de plante.

Cel puțin puteți găsi și putrezirea radacinilor. Rădăcinile în acest caz, rândul său, maro și tulpină putregai în bază. Boala poate duce la Gloxinia moarte. Ea se dezvoltă ca rezultat al irigării prea abundent cu apă rece.

De asemenea, Gloxinia pot suferi de boli, cum ar fi mucegaiul prăfos, picior negru, manei și diverse infecții fungice. Pentru prevenirea medicamentului va fi fitosporin eficiente, precum și pentru tratamentul - fundazol.

cameră Gloxinia Flower pot suferi și infecții virale. Probabilitatea acestei creșteri, în cazul în care planta zavedutsya paianjen sau cyclamen acarieni sau Thrips.

Trebuie remarcat faptul că, cu ochiul liber pentru a vedea acarianul tsiklomenovogo imposibil. Se poate observa doar o acumulare mare de căpușe, si va arata ca un strat de praf de pe foaia inferioară a plăcii. Pentru prezența căpușelor indică tsiklomenovyh frunze deformate și mai groase, care se înfășoară în jurul marginilor în jos, răsucite tulpini, muguri ofilite, blaturi uscate de muguri, petale deformate.

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

Despre cum să repot un kordilina houseplant, citiți acest articol.

Inițial văzut ca păianjenul va fi extrem de dificil. El este, de asemenea, pe partea inferioară a foii și se hrănește cu sucuri de plante. Se calculează dăunătorul poate fi punctul de alb, care ulterior transformat în pete galbene și maro, sau un păienjeniș fin, care apare în etapele ulterioare ale infecției.

Flower Gloxinia - Îngrijire, reproducție și flori la domiciliu (fotografii și video)

În această fotografie Gloxinia lovit tripși

Dacă puteți vedea dungi ușoare în frunze. puncte și pete, indică prezența Thrips. zone nedeteriorat, în același timp, va avea un luciu argintiu. De-a lungul timpului, frunze infectate sunt uscate, pobureyut, iar marginile lor sunt înfășurat.

Larvele Thrips pătrunde, de obicei, în sol, astfel încât, fără a schimba straturile sale superioare, iar cel mai bun substrat, pur și simplu nu se poate face. Pentru a fi sigur, ar trebui să fie, de asemenea, bine insecticid tratate cu plante.

Uneori Gloxinia rândul său, galben și cad de pe frunze. Acest lucru se întâmplă fie atunci când udare frecvente, fie la deficit de azot. Daca frunzele se curbeze, camera este, probabil, prea cald și uscat. Dacă, dimpotrivă, umiditatea este prea inaltime, frunzele sunt rasucite, de asemenea, sunt formate mai scurte peduncul, iar florile sunt ascunse sub frunze și deformat.

Gloxinia nu poate inflori din cauza excesului de azot. care stimulează creșterea de verdeață, dar încetinește procesul de înflorire. Planta infloreste, uneori, din cauza lipsei de lumină sau de temperatură prea scăzută.

Dacă Gloxinia vei cădea frunze, atunci totul este în regulă, pentru că plantele sunt gata pentru iarna. Dacă frunzele ofilesc și întuneca, devenind albastru-verde în timpul sezonului de creștere, se arată că putregaiul din tuberculi de udare excesive.