Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Euharis (Eucharis) - denumirea tipului de culturi bulboase familiei Amaryllidaceae. Planta este distribuit pe scară largă în America de Sud și Centrală. culturi tropicale adesea numit Amazon crin. Există aproximativ douăzeci de specii de plante. Flower „euharis“ înseamnă „fermecător“ și „grațios“. Mai ales prețuite frunze ornamentale nuanță saturate. flori dulci delicioase umplute cu miros subtil minunat o camera intreaga. Rotunjit bec crin amazoniană ajunge la mai mult de cinci centimetri în diametru. Pe partea de sus a unei rădăcini modificată a plantei, dens acoperite cu solzi de aur. Înflorire euharis cade în mijlocul toamnei. În condiții favorabile planta este capabilă să producă boom-ul de două ori pe an.Îngrijire la domiciliu euharis

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

crin amazoniană ar trebui să fie protejat de lumina directă a soarelui.

iluminat adecvat

Amazon prefera crin o lumină difuză uniformă. Planta este, de asemenea, capabil să mențină luminoase de culoare în penumbra. Pentru euharis în creștere ar trebui să se pregătească glafuri din vest sau partea de sud a clădirii. Cameră Lily transferuri greu lumina soarelui.

condiții de temperatură

Euharis nevoie pentru a crea un condiții calde confortabile. Vara, temperatura optimă pentru flori variază între + 23 și + 30 grade.

Iarna ar trebui să pregătească o cameră rece. Elevation termometrului trebuie sa fie la + 15- + 18 grade.

Planta nu tolerează curenților de aer și de vânt. Ferestrele deschise în timpul iernii poate afecta crinul amazoniană. Doar câteva ore de aer rece cauze defoliere.

Cum se uda planta

Amazon prefera crin umectarea uniformă a substratului în timpul sezonului de creștere activă și floare. In sistemul radicular sol îmbibat cu apă începe să putrezească. În doar câteva zile, planta va muri.

După fading inflorescențe amazoniană intră crin perioada de latență. Pe parcursul întregii perioade de odihnă (aproximativ patruzeci și cinci zile), puteți uda planta nu mai mult de două ori.

umiditatea mediului

Lily cameră răspunde perfect la umiditatea ridicată în încăpere. Fără inflorescențe de plante pot fi aparat pulverizat în mod regulat cu apă la temperatura camerei.

Este important să se monitorizeze starea frunzelor. Nu este recomandabil să se permită apei stagnante în partea de jos a organelor vegetative.

La etapa de devenire și înflorire abundentă de pulverizare trebuie întreruptă. Capetele pot fi pierdute din picăturile de apă.

Euhariyu trebuie curățate periodic. Pe frunze de multe ori se acumulează praf. Vă recomandăm să folosiți un burete uscat. După îndepărtarea murdăria poate fi zonele tratate cu o cârpă umedă. Nerespectarea recomandărilor ar putea bloca stomatele. Frunzele de cultură nu va fi în măsură să continue schimbul de gaze cu mediul.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

În timpul înfloririi nu este adecvat pentru pulverizarea apei pe cultura.

Cum se efectuează un transplant

camera Lily este în măsură să se dezvolte într-un container de aproximativ patru ani. Transplant de plante cu flori podroschennye după prima recomandat ca becurile de proliferare. Tinerii euharis ar trebui să fie transplantate în fiecare an. În cazul în care colonia nu este rădăcinile modificate sunt plasate în oală, ar trebui să schimbați containerul.

Pentru creștere euharis nevoie pentru a utiliza vase mari de largă. In partea de jos a containerului este de dorit să se stabilească un strat gros de drenaj.

 1. slăbiți ușor cu un mic substrat lamă de grădină.
 2. Spread rădăcini masive.
 3. Pentru a evita deteriorarea zonelor mate, pot fi clătite cu apă curentă a sistemului radicular.
 4. Plantarea bulbi trebuie separate la o adâncime de aproximativ trei centimetri.
 5. Dacă sunteți în transplantare becuri cumpărat fără frunze, ar trebui să fie plasate într-un container de euharis coroana în sus. Pe suprafața pământului trebuie să rămână vârful.
 6. Trebuie sa fie compactat cu atenție substrat.
 7. În termen de trei săptămâni ar trebui să inspecteze întotdeauna planta. început de succes în viață poate fi văzută prin pete goale.
 8. Udarea crin cameră ar trebui să fie rare. Determina dacă este posibil substrat de umectare la atingere.
 9. În cazul în care plantarea are frunze, este necesar să se pulveriza planta regulat.
 10. În condiții de umiditate ridicată după 45 de zile pe bec va fi frunze noi.

Perioada de repaus

Amazon Lily este diferit de ceilalți membri ai Amaryllidaceae absența unei perioade de repaus pronunțată. Planta nu se scutură frunzele sale în timpul iernii. Pierderea de organe vegetative dă mărturie despre înfrângerea unei culturi. Euharis poate muri.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Planta nu are nici o perioadă pronunțată de odihnă.

După înflorire, este de dorit să se reducă udare în șaizeci de zile. Planta va fi capabil de a recupera.

nevoia de tăiere

Euharis nu are nevoie de taiere constanta. Destul ca vei purifica cultura din tulpinile ofili.

Amazon Lily într-o zonă deschisă

În țările tropicale euharis cultivate ca cultura grădină. Planta este capabil de a menține prospețimea pe termen lung. Prin urmare, crinul este adesea cultivat pentru tăiat.În regiunile nordice ale florii sunt cultivate în sere și solarii. Cel mai popular este floarea de crin de interior.

Florarii de multe ori experiment cu euharis. containere plante pot rezista la condiții exterioare de climat continental moderat în lunile mai calde. Este de dorit să se prepare un loc protejat în foișor sau pe un balcon. Floarea poate păstra efectul său decorativ în absența fluctuațiilor ascuțite ale temperaturii și răcirea bruscă a nopții.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Euharis în aer liber pot fi păstrate numai într-un recipient închis.

camera Lily - secrete în creștere

pochvosmes

Pentru plantare euharis trebuie să se pregătească substratul de humus, foi sol, turbă dedurizată ventilate și nisip râu curat. De asemenea, este recomandat să folosiți „Nitrofoska®“ și cenușă de lemn.

Creșterea euharis masei verzi depinde de calitatea și de hrănire în timp util. Cum de a fertiliza? Pentru crin amazonian ar trebui să pregătească un amestec mineral pentru plante cu flori ghivece sau „nitrophosphate“. O jumătate de linguriță de fonduri de care aveți nevoie pentru a umple într-un litru de apă. Soluția este recomandat să nu folosiți mai mult de trei ori pe lună.

este necesar să se umezește solul înainte de introducerea medicamentului. Fertilizare în combinație cu substratul uscat poate provoca arsuri frunze și tulpini.

Cum de a alege un ghiveci de flori

Euharis macranthon trebuie plantate în containere de mică adâncime largi. Recipientul trebuie să fie stabil. În partea de jos trebuie să faci niște găuri mari, pentru a se scurge excesul de apă.

Afectat macranthon euharis

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Pe euharis pot trăi paraziți.

Amazon Lily este diferit de ceilalți membri ai familiei robustețea. Planta produce anual muguri ușor. Cu grijă corespunzătoare, puteți obține cultură înfloritoare din abundență.

Pentru a crea un tufiș spectaculos poate fi plantate în containere mari câteva becuri. Fertilizarea regulată stimulează formarea a numeroase frunze. Euharis nu este recomandat pentru a pune într-un grup cu alte plante. camera Lily este necesară pentru a crea spațiu suficient.

În ciuda avantajelor semnificative ale deplină nerespectării regulilor de îngrijire pot provoca boli ale plantelor și a dăunătorilor apariția.

Principalul risc pentru euharis printre insecte sunt Quadraspidiotus perniciosus. Apariția de pete maro pe frunze tulpini și plăci indică înfrângerea floare.

Paraziții într-o chestiune de zile „inactivitate“ poate suge sucurile din țesuturile crini. Cum de a salva euharis? Este necesar să se inspecteze instalația în mod regulat. La primul semn de pierdere a frunzelor stralucire, uscare dezvăluind și zone moarte, ar trebui să adune dăunători. Puteți extrage, de asemenea, insecte folosind capcane speciale.

planta rafinat trebuie tratate cu o soluție de săpun. Frunzele ștergeți cu un De dorit burete umed îmbibat cu apă și săpun. Toate zonele ar trebui să fie pulverizate soluție „aktellik“. Acesta va avea nevoie de un preparat de 0,15%. Pentru unul proceduri recomandat să se utilizeze două mililitri înseamnă și a apărat un litru de apă.

Aerul uscat împreună cu un mediu de temperatură ridicată favorizează așezările de pe Thrips crin. colonii de insecte prima stabilit pe porțiunile inferioare ale frunzelor. Pe partea de sus a plăcii, puteți vedea marcajele de lumină caracteristice.

Pentru controlul dăunătorilor va necesita insecticide. impact efectiv asupra parazit are "Decis", "Fitoverm", "Intavir" și "aktellik".

Contraindicații

plante ornamentale pot provoca daune semnificative organismului. Nu se recomandă să crească planta în interior cu copii.

Cum se propaga crinului la domiciliu

O concentrație mare de bulblets copil pe planta mama produce magnifica euharis. spațiu înghesuit la etapa inițială de dezvoltare a reduce crin ambiantă. Lipsa de nutrienți și rădăcină de sistem încurcat poate provoca moartea tuturor plantelor într-un singur container. Prin urmare, ca proliferarea bulbi de crin trebuie transplantate separat în containere noi. O cantitate suficientă de oală stimulează înflorirea culturii. Aceasta a permis anual Departamentul de crini mici.

Este recomandabil să se efectueze separarea la momentul transplantului. Pentru distribuirea euharis adecvate copii numai formate. Este important să se efectueze cu atenție procedura. rădăcini fragile pot fi deteriorate cu ușurință.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Reproducerea euharis bulbils.

Bulbii separați trebuie plantate în containere pregătite anterior larg cu mai multe găuri. În partea de jos a containerului nevoie strat de drenaj vystelit de feluri de mâncare cioburi, argilă expandată sau pietriș. Top va lua doi pumni de nisip curat cereale mediu. Într-un vas poate fi plantat aproximativ cinci copii. adâncimea de plantare nu trebuie să depășească cinci centimetri.

De ce a pus euharis grup? Mai mulți reprezentanți pentru a închide recipientul asigură Bloom luxuriantă. Single crin plantație nu se pot forma inflorescențe înainte de excrescențe becuri necesare.

Pentru copii va trebui să se amestece un substrat special. Ar trebui să fie pregătite:

 1. compost;
 2. foaie la sol;
 3. argilos;
 4. nisip grosier.

Excelent rădăcini reacționează modificate, de asemenea, măceș, lemn de esență tare și sol ierboase. substratul buruienos poate fi înlocuit cu turbă.

De ce nu floare euharis

Pentru înflorire euharis necesare pentru a asigura buna odihna. Excesul de umiditate a solului reduce probabilitatea formării de boboci de flori.

Principalul semn de pregătire a plantelor tinere la producția de muguri - formarea de bulbi fiice. În cazul în care mugurii nu apar în sezonul curent, este necesar să se prevadă instalația de două luni de repaus.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Stimulează înflorire, puteți utiliza stratificarea.

În cazul în care nu euharis floare pentru o lungă perioadă de timp, puteți utiliza un mic secret de grădinari cu experiență. Ea stimulează producerea de muguri de influență a temperaturii scăzute. Trebuie să vă mutați oala într-o cameră rece. Temperatura medie nu trebuie să depășească 15 de grade. Este necesar să se substratul complet uscat.

După 30 de zile, trebuie să se întoarcă planta la un loc permanent de cultivare și de a crea condițiile cele mai aprinse. Este important să se monitorizeze în mod regulat starea de crini. Planta nu ar trebui să formeze frunze noi. Nu este recomandabil să se permită renunțarea de organe vegetative vechi.

material săditor

Euharis pot fi achiziționate sub formă de podroschennye. container de cultură de 15 cm în înălțime se realizează în recipiente cu un diametru de 15 cm, la prețul de 2600 de ruble.

Înrădăcinați muguri crinii pot fi cumpărate de la forumuri florarilor la prețul de 100 de ruble.

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Flower euharis de îngrijire la domiciliu

Flower euharis de îngrijire la domiciliu