flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

 • flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire
  Petunia (lat. Petunia). sau Petunia - genul de plante perene erbacee și arbuști pitici din familia Solanaceae, în creștere în sălbăticie la tropice din Brazilia, Argentina, Bolivia, Uruguay și Paraguay. Numele plantelor provine din cuvântul brazilian „Petun“, însemnând „tutun“, a cărui văr este o petunie. Un tip are loc chiar și în America de Nord. Există aproximativ douăzeci și cinci de specii de petunie, care uneori diferă foarte mult. petunii Cultured din secolul al XVIII-lea. Hibrizi crescătorii derivate mai mult de un secol în urmă, este crescut ca un balcon sau anuale horticole. Atragerea grădinari flori mari luminoase de petunii care împodobesc grădina sau terasa cu flori lor violente tot sezonul. În plus, petunie armonios combinate cu alte flori de gradina - Pelargonium, begonia. petunii Foarte frumos atârnă-doborând în compozițiile de suspensie din soiuri diferite de culoare. Iar principalul motiv pentru popularitatea acestei flori, care planta și să crească nu este prea dificil.  asculta articolul

  flori Petunia - Descriere

  Specii și varietăți de petunii

  soiuri de Petunia hibride sunt împărțite în două grupe - petunii floare mare și.

  petunie înflorită (multiflora)

  floare mai devreme decât mare de formare pe numărul lui Bush mare de flori de până la 5 cm în diametru, care floare pentru o lungă perioadă de timp. Ei nekaprizny cresc în orice sol, nu se tem de ploaie și să se bucure de soare - aceste flori de grădină. Poate că nu sunt la fel de mare ca tufe mari, dar compacte, acoperite în întregime cu flori de diferite culori, plăcut pentru cultivator ochi de până la înghețuri de toamnă. soiuri populare flori petunie:

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  • - Fantasy - o serie de nouă hibrizi, diametru și planta înălțime de 20 cm, flori cu diametrul de 4 cm, culori: roz și crimson roșu cu vene și un gât alb, albastru-violet, somon, alb, rosu, purpuriu, roz pal cu crema de gât, palid somon cu vene întunecate, etc.;
  • - Mirage - o serie de 13 hibrizi compact, flori duble 6-9 cm în diametru de culori: roz și violet cu violet-vinișoare, roz, cu roz inchis vinișoare, roz, cu vene roșii-purpuriu, roșu cu vene visiniu, alb, visiniu si purpuriu etc.;
  • - Plamkristalz - înălțimea tufă de circa 30 cm diametru - 25 cm, flori de până la 7 cm Pictura cu timpul floare devine treptat mai ușoară: în primul rând, de culoare mov, apoi lumina violet și apoi abia sirenevato .. Contrastul de culoare de bază alcătuiesc vene violet-maro.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Grandiflora petunie (grandiflora)

  - cel mai frecvent grup de hibrizi, există sute de soiuri. Este diferit, așa cum a fost deja clar din titlu, flori frumoase și mari, care, cu toate acestea, nu atât de mult ca au melkotsvetkovoy. Un dezavantaj semnificativ al acestui grup este faptul că florile sale sunt deteriorate cu ușurință de ploaie și vânt, făcând-o să-și piardă efectul decorativ, atât de des acest Petunia este crescut în ghivece sau containere la fața locului, pe balcoane și terase. Acest grup este împărțit în mai multe subgrupuri: Grandiflora (arbust de până la 60 cm, flori netede 8-10 cm în diametru), de mare joasă (25-30 cm inaltime, celelalte caracteristici sunt aceleași ca și cea a grandiflora), mari franjuri și mari franjuri inferior (înălțime arbust 65-70 cm și 25-30 cm, respectiv, franjurate diametru flori de până la 12 cm) și mari EXCELLENT grandiflora EXCELLENT scăzută (50-75 cm bush și înălțimea de 30-40 cm, respectiv, flori netede cu gât larg 10 12 cm în diametru acoperit cu un t emnymi decât venele de fond) și mare terry (înălțime Bush de 50-60 cm, cu flori duble mari de 10-12 cm, cu margini netede sau cu franjuri). Cele mai populare serii de Petunia grandiflora:

  • - Hit Parade - l bystrozatsvetayuschie hibrizi de până la 25 cm, cu o gamă largă de culori: roz, magenta, alb, cu o stea alba pe un fundal albastru, somon, albastru-violet, etc;.
  • - picota - o serie formată din patru hibrizi, caracteristica distinctivă este un foarte ondulat și încercuit petalele albe și jumătate margine centimetru rim. Înălțimea de Bush - 25 cm, flori de culoare rosu, violet, roz deschis violet, albastru, magenta;
  • - piruetă Purple - violet purpuriu terry hibrid cu o margine albă pe marginea petale franjurate ondulat, înălțimea arbust de 25 cm.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Petunia floribunda.

  Pe lângă aceste două grupuri cele mai populare de petunie petunii există floribunda, care ocupă o poziție intermediară între primele două. Florile din acest grup nu este aproape deteriorat de ploaie, ca florile de melkotsvetkovoy petunie, dar de plante cu aspect impresionant al grupului numai în masă, așa că se cultivă în principal în paturi de flori mari. note:

  • - Sonia - popular sortoseriya de 11 hibrizi. Înălțimea tufiș - 25 cm, flori de culoare:. Roz, zmeura, zmeură-roz cu stele alb, maro cu zmeura stea alb, rosu cu margini albe, alb, rosu, violet cu vene violet deschis, etc;
  • - Celebrity - o serie de hibrizi rezistente la căldură și dozhdeustoychivyh au prezentat treisprezece culori, cum ar fi tricolorul monofonice și două.


  petunii Sadovaya Group

  balcon, sau un hang-Downing este diferit de toate celelalte tipuri de tulpini lungi și flexibile, care tind să crească în jos. Petunii în acest grup cresc rapid, rezistent la intemperii. petunii Sortoserii hang-Downing:

  • - Surfiniya - ot6sm cu diametrul de flori de 9 cm, cu excepția soiurilor miniaturale mini roz, violet Mini a cărui flori 5,5 cm. Dintre toate posibilele nuanțe, printre surfiny nici un petunii numai portocaliu și galben strălucitor;
  • - Tumbelina - un produs al companiei japoneze Suntory, sortoseriya cu flori duble;
  • - Conchita - o serie de hibrizi, mai mult ca forma și mărimea florii Calibrachoa (Mini-petunie). flori mijlocii sunt de 5 cm în diametru, de diferite culori și modele.

  Cultivarea petunii din semințe de

  Petunia din semințe - semănat.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Răsaduri de petunie.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  petunii plantare

  La plantare petunie.

  Petunia prefera sa creasca pe soluri nisipoase sau argiloase fertile, răspunzând gratefully la introducerea în sol înainte de plantare compost răsaduri sau humus, dar nu și gunoi de grajd, ceea ce contribuie la dezvoltarea bolilor fungice. Site-ul ar trebui să fie deschis și soare. Aterizarea de material săditor petunii se realizează atunci când toate înghețurile de primăvară din spatele (aproximativ în a doua jumătate a lunii mai), și este de dorit să se aleagă o zi tulbure sau seara.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Cum de a planta o petunie.

  Petunia - îngrijire

  Cum să aibă grijă de Petunia.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  butași de reproducere petunia.

  Această metodă propagat în mod avantajos ampelnye și petunia buclate și toate Calibrachoa sortogruppy (mini petunie). Butași de petunie terry produs la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii, și Calibrachoa petunia și ampelnye iluminare suplimentară furnizată de lămpi fluorescente, iar temperatura camerei 21-24 ° C grefat poate fi în orice moment al anului. Cu petunie masterbatch luați butași apicale cu 4-6 frunze, dar a lăsat la butași numai două foi superioară, iar acestea sunt scurtate butași și jumătate sunt plantate în același amestec sub formă de semințe de petunia ci de mai sus turnat nisip sau perlit strat 2-2, 5 cm vărsat soluție fungicid. A butași la o distanță de 1,5-2 cm distanță și acoperite cu un recipient de sticlă. Se aplică un factor de creștere (de exemplu, IAA) nu este necesar, atât timp cât butașii au fost tăiate doar datorită capacității lor de a perpetua scade cu fiecare minut care trece.

  Asigurați-vă că solul în teplichke era ud tot timpul, de două ori pe zi, vzbryzgivayte butași de pulverizatorului, dar nu se reproduc într-un recipient umed: pot apărea mucegai sau „picior negru“. Aproximativ o săptămână mai târziu, și atârnă-Downing terry rădăcină petunie, Calibrachoa - în două săptămâni. Atunci când răsaduri de rădăcini devin 1-1,5 cm, ele sunt așezate în ghivece, cu un diametru de 5 cm, material săditor de ciupire pentru a spori lăstar peste 4-5 frunze, și se taie cu topping sfaturi trage -. Butași fine înrădăcinare. Dacă este necesar, prischipnite petunii șutează din nou în două săptămâni. Șase săptămâni mai târziu, plantele sunt plantate în ghivece, cu un diametru de 11-13 cm. Grijă butași de petunia aproximativ aceeași ca și pentru răsaduri, dar Calibrachoa și ampelnye petunii necesită mai mult spațiu, astfel încât vasele cu ele sunt de obicei suspendate.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Bolilor și dăunătorilor petunii.

  Repet încă o dată: dacă urmați cerințele de tehnologie agricolă, fără boli sau dăunători dvs. de plante nu se tem. Dar noi nu trăim într-o lume perfectă, așa că, de asemenea, este necesar din timp în timp pentru a auzi plângerea pe care se usuca petunie sau petunie galben. Nerespectarea regulilor de ingrijire pentru Petunia, ea s-ar putea obține manei bolnav târziu, cloroza, la înnegrire, mucegai gri, care poate fi controlată prin preparate speciale, și că este mai important și cea mai simplă pentru a evita aceste probleme, cu respectarea regulilor de îngrijire a unei plante. Dacă sunt respectate regulile, apoi, în plus față de bolile petunie fungice pot fi afectate de boli virale, și de la ei până când medicamentul nu a fost inventat. Dintre dăunătorii pot fi periculoase acarieni de păianjen, afide, Thrips și melcii, mijloace de a face cu ei au fost descrise în mod repetat.

  Cum de a colecta semințele de petunii

  Dacă decideți să colecteze semințele de petunii, așteptați până când se maturizeze pe Bush. Programați-vă la începutul arbuști cu flori soiuri petunia cei care doresc să semene în anul următor, unele dintre mugurii mai mici, pentru că în ele formarea și maturizarea semințelor este mai rapid. Deoarece formarea de muguri și până la maturitate deplină a semințelor durează aproximativ două luni.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  semințe de petunia sunt foarte mici, diametrul lor este de aproximativ 0,5 mm, într-o cutie de ceva despre o sută. Puteți tăia capsula cu semințe și păstrați-le acasă, dar mai bine încă se agită semințele de păstăi, răspândit pe saci și scrie pe fiecare dintre ele denumirea soiului și anul de recoltare. Dozarivayut semințe de la temperatura camerei timp de trei până la patru luni. În cazul în care este depozitat corespunzător semințe de petunia nu pierde germinare timp de până la patru ani.

  Petunia după înflorire

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Dacă nu doriți ca această bătaie de cap și doresc să cumpere în primăvară și semăna semințe noi, continuați cu petunii, ambele plante anuale: elimina resturile de pe site-ul tufelor și dezgropa teren.


  Morning Glory - plantare, îngrijire, cultivare
  Callas - plantare și îngrijire, în creștere în grădină și acasă

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  plantă bloodroot (limba latină Potentilla.) - una dintre cele mai mari din numărul de specii din genul Roz familiei, care este reprezentanții cele mai tipice.

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  flori Petunia - tot mai mare de semințe, fotografie petunie, îngrijire și de plantare, petunie după înflorire

  Una dintre cele mai populare plante de interior Ficus a fost întotdeauna, și nu este surprinzător, deoarece planta Ficus nepretențios, Evergreen, bine-ADAP.

  Te rog spune-mi cât de mult pot fi plantate în ghivece de petunii atârnă-Downing, care a fost magnific.

  Se poate spune că mănâncă flori petunia, ele arata pochipanye si obodranye. cum să se ocupe cu ea.?

  Petunia - floare fără pereche, îmi place. La fiecare parcelă de răsaduri an sunt plantate. cumpăra întotdeauna pe piață, cum să crească de înaltă calitate în apartament nu am lucrat. Și imaginați-vă surpriza mea când, în primăvară pe un pat de petunie crescut cu ea! Adevărat, este pur și simplu nu grandiflora petunie, dar încă rece. Atunci nu am înțeles de ce acest moment nu va fi lăstari. Poți să-mi spui ce să fac sau să nu facă acest an pentru petunii au fost ei înșiși plantat și Sa înălțat?