Flori galbenelele, proprietăți utile, aplicarea, tratamentul de unghii - o sănătate populară

Calendula officinalis, în traducere - Calendula officinalis, alte nume: galbenelele farmacie, naugodki, nagidki, Krokos dipol, nagodki, nokotki, nagodka. Planta face parte din familia Asteraceae, este erbacee,, inaltime anuala pubescence densa de 50 de centimetri, cu un miros puternic specific. Rădăcina tip băț ramificat.Tulpina plantă simplu sau ramificat, este acoperit cu peri, cu nervuri. Urmatoarele sale frunzele sunt destul de mari, întregi, ușor pufos; în care cel inferior posedă forma obovate, ele sunt ingustate in petiol; pliantele rămase lanceolate.

Florile sunt mici, ele au o culoare galben-aurie, și, uneori, acestea au o culoare portocalie, sunt colectate în coșuri buclate, care sunt la capetele tijei, și, de asemenea, pe ramurile laterale. spyusnutaya Wrap este format din frunze ascuțit, semisferică. Receptacul este gol; stamine cinci; uniloculară ovar; fructe sub formă de achene lodochkoobraznoy.

Calendula officinalis se găsește în stare sălbatică pe teritoriul Mediteranei, Europa și Orientul Mijlociu. In plus, este cultivat în scopuri decorative.

Galbenele - o plantă cu scop curativ la MDM sunt folosite în principal coșuri de flori. s-au găsit această floră reprezentative în acestea următoarele elemente chimice, printre care se pot menționa ulei volatil, rășină, substanță amară, mucus, caroten, kalendulin, enzime, volatile, saponine, prezența acizilor organici, proteine.

• Colectarea și recoltarea

Se recomandă să se înceapă recoltarea inflorescențe-coșuri de la începutul plantele cu flori, precum și există noi flori până la îngheț. Acestea sunt așezate după colectare pe tavă și puneți-l în loc este purjat cu, de exemplu, un baldachin sau utilizarea camerei de uscare, unde temperatura este stabilită la 50 de grade.

După ce materia primă este complet uscat, este răspândit în saci de pânză sau pungi de hârtie înainte de a fi plasat într-o încăpere ventilată, unde materia primă este depozitat timp de un an.

• Creștere și reproducerea

galbenelele Grass - destul de modest, este destul de mulțumit cu simpla mraniță, care ar trebui să fie bine săpat și eliberat de buruieni. Calendula officinalis preferă să crească în plin soare, dar, de asemenea, creste in zonele cu umbra partiala. Propagate de reprezentantul florei semințelor în primăvara, sau acestea sunt plantate înainte de venirea iernii.• Aplicarea proprietăților de dozare Calendula

Din calendula prepara medicamente medicinale, care sunt utilizate pentru boli ale tractului digestiv, de exemplu, gastrita, colita, precum și în patologia ficatului și a funcției vezicii biliare afectată.

De asemenea medicamentele preparate pe baza reprezentative florei au un efect calmant, scăderea tensiunii arteriale și a exercita un efect bactericid, adică provoca moartea multor microorganisme patogene, în special streptococi și stafilococi.

Calendula utilizat ca tratament simptomatic pentru boli maligne inoperabile formeaza tumori esofagiene, stomac și intestine și, în același timp, se obține o ameliorare temporară a pacientului pacientului.

Aplicati tinctura pe baza de galbenele, este utilizat pentru clătire gât, în acest caz, adăugați o linguriță de droguri pe un pahar cu apă, și se administrează pe cale orală timp de douăzeci de picături de până la trei ori pe zi, imediat înainte de masă.

Este demn de remarcat faptul că medicamentul este utilizat cu galbenele scop culinar, de exemplu, este folosit pentru a aroma și a da anumite brânzeturi gălbui. Formulările bazate pe aceasta planta bine vindecarea rănilor și escoriații, contuzii funcționează în mod eficient, erupții cutanate.

In domeniul cosmetic este de asemenea folosit acest reprezentant al regnul vegetal, de exemplu, se prepară loțiuni tonice și care este tratat cu pielea atunci când inflamația și concluziile pete intunecate. Suplimentar calendula utilizat pentru tratamentul călcâielor crăpate.

• Infuzia de gălbenele cu angină

In aceasta boala infuzie gargară util preparată din Calendula dozare. Se recomandă să se utilizeze 30 de grame de flori uscate, ele pot fi pre-lire, după care ar trebui să fie turnat într-un termos.

Apoi, se toarnă într-un termos 400 ml de apă clocotită, după care recipientul închis ermetic și se lasă la infuzat peste noapte. Dimineata, se trece la medicamentul filtrat pentru aceasta este turnată printr-un tifon dublu pliat. După aceea perfuzia poate fi utilizat pentru tratament.

Se recomandă să se bea această infuzie de 30 mililitri până la trei ori pe zi, precum și la fel de ușor să clătiți gâtul lor, și să aplice pentru inhalare terapeutică. Depozitarea acestui medicament ar trebui să fie puse în aplicare în frigider în timp ce pentru a realiza aceasta ar trebui să fie timp de 72 de ore, după care își pierde proprietățile sale medicinale.

Am vorbit despre flori de gălbenele, proprietăți utile, aplicarea, tratamentul de unghii, a dat o descriere a plantei. In plus, poate fi utilizat cu scop medicinal, este preparat din și diverse medicamente terapeutice. Aceste flori sunt mai des cultivate în scopuri decorative, acestea sunt destul de frumoase, luminoase, să crească în grupuri și împodobesc aspectul lor orice strat de flori și gazon, și ei arata bine plantate de-a lungul borduri mici la pasarele pietonale.