Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Nu prea există o singură persoană, orice implicat în mod serios în fotografia digitală, și, astfel, nu se confruntă cu granulatie neplăcute pe suprafețele netede ale obiectelor, imprimate pe imagine - cu alte cuvinte, cu zgomot. Având în vedere prevalența problemei a fost inventat mai multe moduri de a combate. Cu toate acestea, datorită faptului că mulți dintre luptătorii care nu sunt suficient de conștienți de motivele de zgomot, metodele lor sunt de multe ori departe de a fi ideale. Și foarte curând veți vedea că, dacă se ocupe de cauza, și nu la anchetă, este posibil să se obțină rezultate foarte impresionante!Zgomotul din masa de legende în rândul comunității fotografice. Se susține, de exemplu, că de acestea apar numai și numai din cauza imperfecțiunii camerelor moderne de senzori. Aici așteptați, să zicem, doi sau trei ani, și orice „fel de mâncare de săpun“ poate face imagine absolut silențios chiar și la ISO 25600. O, dacă ar fi fost atât de simplu ... Nu, îmbunătățirea matrice va ajuta cu siguranță, într-o anumită măsură, reduce zgomotul - dar nu să le elimine complet. Pentru a înțelege de ce totul este așa și nu altfel, va trebui să preia teoria pentru a spune ce componente imaginile de zgomotoase suma totală, ceea ce procese fizice avem în acest caz.

Aici este un exemplu tipic de o imagine foarte zgomotos:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Una dintre variantele matricei Bayer:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Aici este prismei de separare a culorilor:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Camera Sigma SD14, construit pe baza senzorului Foveon X3:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

În plus, există un alt tip de zgomot, nivelul care este direct influențată de tipul matricei. Acest zgomot termic, exact același numit zgomot de Johnson-Nyquist - si cu el la toate Foveon X3, de asemenea, nu mulțumesc lui Dumnezeu. Faptul că electronii sub influența încălzirii începe să se miște - ceea ce poate duce - și duce - la introducerea lor în potențiale godeurile pixelilor, fără nici o influență de fotoni. Acesta este zgomotul termic, și se pare mai puternic, cu atât mai mare cu cât temperatura și viteza obturatorului. De ce este acest tip de zgomot este mai puternic decât efectul asupra matricei Foveon, mai degrabă decât de obicei, greu de spus. Dar este mai puțin adevărat că - pentru camere care folosesc senzorii cu trei straturi, expunerea la zeci de secunde, este o problemă gravă. Poate este o tehnologie relativ tânără, și structura mai ingenioasă a elementului fotosensibil.
Este posibil să slăbească zgomotul termic? Da, desigur - pentru acest lucru avem nevoie de „doar“ senzor rece. Datele empirice arată că pentru nivelul dublu în scădere a acestui tip de zgomot este necesar să se răcească matrice de șapte grade. Dar cum se face? Omenirea nu a conceput pentru astfel de cazuri, nimic nu mai adecvat decât elementele Peltier în care, atunci când un curent electric este răcit de o parte și de cealaltă, opuse, încălziți. Dar pentru camerele de luat vederi se potrivesc slab din cauza extravaganta - bateria nu este fără sfârșit. Și devia căldura generată în procesul de răcire, în cazul ultra-complicat. Un alt lucru, în cazul în care camera este permanent sau semi-permanent - ca de atâtea ori astronomii sau militare. Asta e atunci când această metodă se aplică în totalitate, și, prin urmare, CCD specializate provin de obicei cu elemente încorporate Peltier ale corpului lor.

Aici este, elementul tipic Peltier:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Concluzionând conversația despre matrice, spune despre o altă formă de artefacte, ceea ce este, de asemenea, un fel de zgomot. După cum se știe, senzorii moderni au milioane de pixeli mici - și, desigur, unele dintre ele sunt inutilizabile, „bătut“. Pixel poate fi „mort“ - în acest caz, nu dă nici un semnal și întotdeauna se uită pe imagine la negru. Un pixel este, de asemenea, „fierbinte“ - în acest caz, el poate emite un semnal diferit - dar la sursa de semnal că nimic nu va avea. Acestea sunt cele mai bune vizibile în cele mai întunecate scene luate cu o viteză redusă a obturatorului. albastru strălucitor, puncte verde și roșu - este doar ei sunt. În general vorbind, fotografia convențională, astfel de defecte nu se tem, deoarece producătorul testează matricea, diagnostica pixeli defecți și le expune remappinga procedură. Pur și simplu pune, cardul creează pixeli „sparte“, iar procesorul camerei interpolează valorile pe baza datelor primite de la vecini. Cu toate acestea, expunerile lungi probleme pot iesi si pixeli normale condiționate.


Deci, ar trebui să fie deja evident că problema zgomotului nu poate fi complet rezolvată de către producătorii de echipamente fotografice. În viitorul apropiat, oricum. Deci, nu avem de ales, dar să învețe cum să reducă la minimum propriile lor.
Cea mai comună metodă de combatere a neclarității imaginii oferă unele dintre părțile sale. În același timp, el poate fi folosit algoritmi destul de inteligent concepute pentru a suprima doar zgomot, dacă este posibil, separarea lor de detalii fine și a limitelor de contrast de obiecte. Cu toate acestea, zgomotul în acest caz, este considerat ca fiind ceva omogen, care nu ia în considerare diferența dintre componentele sale, iar lupta este cu consecința, mai degrabă decât cauza. Ca urmare, suntem mult mai puțin impresionante rezultate decât ar putea avea - dar câteva cuvinte ar fi spus despre această metodă. Căci el are un avantaj foarte important - este foarte usor de utilizat. În unele cazuri, nu prea complicate - de exemplu, atunci când zgomotul este slab, iar micile detalii nu prea avem - acest lucru va fi suficient.

Aici, zgomotul a fost „zdrobit“ prin mijloace tradiționale:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Aici este un fragment al cadrului fără scăderea cadrului întuneric:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Dar - cu scădere. pixeli „Hot“ sunt plecat, dar zgomotul și a adăugat:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Și ce faci cu aceste zgomot aleatoriu - și de bază și suplimentare, obținute prin zgomotul anihilare constantă? Pot cumva depășite? Da, este posibil - prin creșterea numărului de electroni acumulate. Căci ne amintim că nu este important în sine, sunete și relația lor cu semnalul acumulat așa cum este, ea determină calitatea vizuală a imaginilor pentru noi. Cel mai simplu mod - pentru a prelungi timpul de expunere. Cu toate acestea, din moment ce nu se poate face întotdeauna - de exemplu, obiectul poate fi prea contrastantă, iar în cazul în care obturatorul este deschis pentru o lungă perioadă de timp, partea luminoasă a imaginii va merge într-o supraexpunere profundă, în timp ce încă întuneric suficient pentru a fi elaborat. Pot exista și alte constrângeri cât mai accesibile fragmente - vânt în rafale, să zicem, sau doar posibilitatea de aparatul de fotografiat. Ar putea fi cu ușurință expuneri lungi, sau acestea sunt doar „pentru spectacol“ poate exista ca zgomotul termic în utilizarea lor va transcendente. În acest caz, este necesar pentru a elimina o mulțime de fotografii subexpuse și apoi le puse împreună. Astfel, vom îmbunătăți semnalul \ zgomot. Efectul va fi mai pronunțată, cu atât mai mare numărul de fotografii realizate - cu toate acestea, în special pentru a se implica de asemenea, nu ar trebui, pentru că relația este logaritmică, și ca un set de expuneri progres este încetinit și a încetinit. Douăzeci de fotografii este de cele mai multe scene este destul de mult.

Rezultatul reducerii zgomotului prin calcularea mediei de cadre impresionante!

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Este, desigur, dau seama că imaginile au de a face cu un trepied de încredere, și mai bine cu ajutorul telecomenzii, precum și funcția de oglindă predpodema. Desigur, în cazul în care există unul în camera foto. Acest lucru se datorează faptului că cadrele trebuie să fie absolut identice - în cazul cea mai mică mișcare a aparatului foto sau este imprimat elemente, ne pierdem imediat obiectivul nostru. Prin urmare, metoda noastră este potrivită nu pentru tot felul de povesti - dinamica nu trage. Chiar și cu peisajul poate fi o problemă din cauza mutarea în vegetația de vânt. Dar arhitectura - cel mai mult la aceasta.
Pentru a efectua adăugarea, în Helicon Filter'e avem nevoie pentru a selecta elementul „medie pentru a reduce zgomotul.“

Aici totul și va face:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

După aceea, vom fi rugați să aleagă câteva cadre cu un teren identic.

Alegeți destinate pentru adăugarea de fișiere:

Filtru Helicon, zgomot cauzele și metodele de ștergere a liniilor

Acum trebuie să aștepte înainte ca programul va informa finalizarea cu succes a operațiunii. Deci, acum imaginea nu arata mult mai bine!
De altfel, numărul mediu de cadre ne poate ajuta, și în fabricarea cadrului de culoare închisă. Pentru că ne permite să scape de componente de zgomot aleatoare, lăsând doar constantă. Și, prin urmare, vom preveni introducerea unor porțiuni de zgomot suplimentare ale cadrului principal. Cu toate acestea, este încă prea consumatoare de timp - dacă nu vorbim despre tipuri speciale de fotografie, desigur. În plus, cei mai mulți oameni preferă să facă întuneric cadru scăderea este în aparatul de fotografiat, imediat după fotografiere. Da, activați funcția de reducere a zgomotului, de regulă, și dă o comandă pentru a utiliza un cadru de culoare închisă. Acesta este motivul pentru care aparatul foto atunci când fotografiați în întuneric, așa cum au fost, „se blochează“, după fotografiere cadrul principal - doar el are nevoie pentru a elimina imaginea încă de întuneric, iar timpul necesar exact aceeași sumă ca expoziția principală.
Pe scurt, utilizați un cadru de scădere întunecată sau nu, este necesar pentru a rezolva situația. Înainte de fotografiere responsabil ar trebui să experimenteze cu aparatul de fotografiat, pentru a înțelege în ce cazuri această funcție este utilă, iar în unele - este dăunătoare.

Ei bine, asta a ajuns la sfârșitul conversației noastre cu privire la zgomotul și metodele de combatere a acestora. Se speră că cititorul este acum mult mai conștienți de cauzele acestui flagel. Și datorită acest lucru se poate aplica metodele de luptă, care în acest caz sunt cele mai eficiente. Atunci când este posibil să se limiteze shumodava standard și, în alte situații vor necesita chiar și adăugarea de expuneri multiple, și scăzând cadrul întunecat. În orice caz, alegerea cea mai potrivita tehnica - pentru tine!