filmele favorite

filmul preferat. The Princess Bride

filmele favorite

Cinema Lumea, de la „Chapayev“ la „The Matrix“, ne-a dat o mulțime de citate vii au devenit proverbială. În această secțiune ne amintim bine-cunoscut cine-fraza și vorbesc despre imaginile în care au fost rostite.Trei bandiți răpit o fată tânără și descoperi că acestea sunt bântuit nava pirat. Ei încearcă să scape, cocoțat pe o stâncă, dar pirat principal urcă după ei. bandit senior a ordonat unul dintre oamenii lui, un trăgător genial, ucide urmăritor. Fiind un om de nobil și sigur pe sine, razboinicul așteaptă până când inamicul urca pe munte și otdyshites. Pentru a trece timpul, spune el, care călătorește în jurul lumii pentru a razbuna aristocrat cu șase degete la o mână, care acum douăzeci de ani a ucis tatăl său. „Când am găsit un om cu sase degete - spune el gînditor și cu sentimentul - Mă duc la el și să spună:“ Bună ziua. Numele meu este Inigo Montoya. Mi-ai ucis pe tatăl meu. Pregătește-te să mori. ' "

Cel mai bun Hollywood epic fantezie? Fără îndoială, "Lord of the Rings". Cel mai bun Hollywood-ul juvenil fantezie? Probabil, "Harry Potter". Cum rămâne cu cele mai bune benzi desenate Hollywood și fantezia romantică? În ciuda concurenței din „Shrek“, acest titlu păstrează încă lansat în 1987, un film regizat de Rob Reiner, „The Princess Bride“.

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Când în 1973, „The Princess Bride“ a ieșit, a fost destul de popular pentru Fox | Studio, un an a lansat mai devreme împușcat în conformitate cu scenariul lui Goldman crimă comedia „The Hot Rock“, cu Robert Redford a cumpărat drepturile de ecranizare ale romanului. Dar, apoi, în studio a schimbat managementul acesteia, iar proiectul a fost abandonat.

în următorii zece ani, care a redobândit drepturile Goldman petrecut într-o încercare nereușită de a filma „The Princess Bride“. Rezervă ca și cum ar fi fost blestemat - studio închis, producătorii au fost concediați, băncile au refuzat să finanțeze ... Dar, de fapt, nici un blestem, desigur, nu a fost. „The Princess Bride“ doar de așteptare pentru regizor este capabil să se căsătorească cu ea.

Un an mai târziu, Reiner a pus comedia romantica adolescent „Vernyak“ cu un tânăr John Cusack. iar al doilea film al lui a fost mai mult succes decât prima. Apoi a început să lucreze la o adaptare cinematografica a Stephen King nuvela „The Body“ (filmul „Stand By Me“ a fost lansat în 1986) și a decis, în următorul său, a patra banda este, de asemenea, transferat la ecranul o carte minunata. Atunci și-a amintit că toate romanele moderne „The Princess Bride“ a-i cea mai puternică impresie a făcut.

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Rainer nu știa că Goldman în sine, încercând să organizeze o adaptare a cărții, și el a fost foarte fericit când am aflat că celebrul romancier și scenarist îl poate sprijini. Pentru a afla cine a cerut ajutorul lui, Goldman fiice deja crescute a continuat „Este Spinal Tap» și a râs atât de tare încât a constatat că producătorul va fi capabil de a transfera cărțile de umor excentrice. La rândul său, „Vernyak“ convins scriitorul, regizorul trage linie roman romantic.

Spre deosebire de Goldman, care nu au putut găsi bani pentru adaptarea filmului „The Princess Bride“ la Rainer a fost un „dosar“ constant - producătorul seriei „All in the Family“ și alte spectacole populare Norman Lear. In 1980 a trecut la lucrat la producerea de filme la televizor, și a plătit pentru crearea filmelor Rainer timpurii, începând cu „Aceasta este Spinal Tap». Sprijinit Lear și „The Princess Bride“ - nu numai în calitate de investitori, ci și ca fondator al deschis în 1986, un studio independent, Actul III Communications, care a fost responsabil pentru crearea benzii (American grup de distribuție de film angajate Fox).

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

bugetul de film dedicat de 16 de milioane de dolari a fost la jumătatea distanței dintre bugetul „Terminator“ (6,4 milioane) și bugetul „Indiana Jones si Templul Doom“ (28 de milioane). A fost o sumă substanțială, dar bani aruncarea Rainer nu a putut. El a trebuit să aloce fonduri pentru fantezie istorică necesară (acțiune „The Princess Bride“ vine despre în Renaștere), seturi, costume, arme ... De asemenea, a trebuit să plătească pentru trucuri, cai și excursii în străinătate (în care nu se găsesc în Statele Unite ale Americii vechi castele europene!). La taxele de bani super-vedete nu castiga, iar acest lucru a însemnat că cea mai mare de imprimare de pe afișele vor fi tastat numele directorului. Nu este cea mai bună veste pentru marketing (în cazul în care numele nu este direcționat Stiven Spilberg), dar vestea cea mare pentru cea mai mare parte Rainer, care ar putea angaja actorii care ii plac, nu cele garantate de numerar.

În mod evident, principala sarcină a fost asistenți turnare căutare Westley. Film a fost nevoie de un bărbat frumos, atletic, fermecător tânăr în care să se simtă spiritul Pedeștri eroice clasice de la Hollywood (Douglas Fairbanks. Errol Flynn) și care, în același timp, de acord să-și petreacă câteva luni de pregătiri minuțioase pentru garduri scene. Westley, de asemenea, nu trebuie să apară „tip american simplu„, pentru că o acțiune basme dezvoltate în Europa. În cele din urmă, rolul fostului grajd transformat-boy-pirat a reușit să obțină doar un actor cu cadou de comedie, Wesley a avut o mulțime de distracție și un pic grimasă.

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Partener pentru a se potrivi Elwes a fost logic pentru a căuta printre Englishwomen, dar Rainer, după o audiție lungă și dureroasă a găsit „cea mai frumoasă fată din țară“ (așa cum este descris Buttercup în carte), în continentul mama. Robin Rayt un nativ din Texas, în timp ce joacă Kelly Capwell în „telenovela“ „Santa Barbara“ (a fost primul din cele patru spectacole din istoria Kelly), și pentru că puțini oameni au luat în serios. Dar, în timp ce ascultați ea luptat Rainer frumusete, „stânca“, și capacitatea de a imita accentul britanic. Plus Wright a dorit atât de mult să iasă din „săpun“ a lumii, că a rupt literalmente Buttercup joc, în ciuda faptului că, în comparație cu imaginile vii ale benzii de sex masculin, a fost rol foarte plictisitor și ingrată. Nici scrima sau te remarci spirituale ... Dar cineva trebuia să fie o prințesă-mireasă!Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Două roluri principale de film mizerabilul - perfid Prințul Humperdinck, de planificare pentru a ucide mireasa lui și de a folosi moartea ei să invadeze țara vecină, și sinistru consilier Prince, Contele-șase degete Rugena - Rainer a dat fostul soț Syuzan Sarandon Chris Sarandon ( „Dog Day Afternoon“, „Fright Night „) și actorul și regizorul Christopher Guest. care a jucat anterior în „Acesta este Spinal Tap». Amuzant, dar adevărat: într-adevăr, oaspeți aristocrat britanic, al cincilea Baron Haden-Oaspete (bunicul său, primul Baron Haden-Guest, a câștigat titlul de participare pe termen lung în politica britanică).

Trei bandiți, la ordinele prințului fură Buttercup (deci departe cu ea), a jucat un dramaturg de teatru și actorul Uollas Schon (personajul său - sicilian „geniu criminal“ Ned Vizzini), Broadway actorul Mandy Patinkin (spadasin spaniol Inigo Montoya) și wrestler francez Andre Russimoff , de asemenea, cunoscut sub numele de Andre the Giant (Fezzik om mare turcesc).

Acesta din urmă a fost o creștere de 213 cm, cântărea aproximativ 250 kg, deci rolul restlerskim a fost „om-munte“. Nici Reiner, nici Goldman nu au mai văzut pe nimeni altcineva în rolul Fezzika și scriitor chiar a scris o carte bazată pe faptul că aceasta ar trebui să joace adaptarea Andre the Giant. Cu toate acestea, la sfârșitul anului 1970, înainte de a se alătura proiectului Rainer, varianta cu invitația pentru rolul pe care apoi puțin cunoscut Arnolda Shvartseneggera. dar a fost mai mică și de creștere, și nu atât de mare ca Russimoff.

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Distribuite rapid și rolurile secundare. comediant britanic și satirist Piter Kuk jucat preot nerușinare kartavyaschego, comediant american Billy Crystal portretizat fostul magician instanță (a ajuta eroul să se răzbune pe prințul pentru concediere), si de doua ori nominalizat pentru „Oscar“ și star al „Columbo“, seria Peter Falk a câștigat rolul de bunicul lectură poveste. Nepotul său a devenit un pic Fred Sevedzh. viitorul erou al seriei adolescente "The Wonder Years".

Din moment ce, după cum sa menționat deja, în Statele Unite, cu încuietori proaste, dar pentru a construi un astfel de peisaj masiv de la zero a fost prohibitiv de scump, tir „The Princess Bride“ a avut loc în Anglia, cu un scurt tur în Irlanda, unde directorul adjunct a găsit stânci abrupte de nebunie (de fapt, - stânci de Moher din județul Clare). Pe lângă blocarea Haddon Hall in Derbyshire (apărut în mod regulat în filme și capodopera TV de arhitectură medievală) și Penshurst loc în Kent insula de peste mări cu condiția Hollywood-gazdă de peisaje naturale impresionante. Unele dintre care mai târziu ar putea fi văzut în seria Harry Potter. Ca bază echipaj folosit de studio bine-cunoscut Shepperton în Surrey, locul de naștere al „Star Wars“ și multe alte producții britanice și americane renumite.

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

În plus față de fotografii în interior, care au loc aproape întotdeauna în pavilioanele au fost filmate în Shepperton scenă imagine mare. o piscină imensă, înconjurată de ziduri, cu un cer pictat a fost angajat pentru acest lucru. De asemenea, în studio a fost construit mlaștină foc. Așa cum este cazul cu simulata montant mlaștină mare a fost construit pentru confortul și cu un control complet al fiecărui centimetru de filmare spațiu trage fragmente destul de riscante. Ca și în cazul în care limba subteran de flacără aprinde rochie Buttercup. Atunci când este prezent la filmare, dar nu a participat la discuție, desigur lor William Goldman a văzut fata echipezi off, el nu a înțeles că acest lucru este truc pre-pregătit, și au țipat în groază. Dubla a fost răsfățată, iar Robin Rayt venise pentru a doua oară.

De asemenea, au fost de fotografiere mlaștină Adventului notabilă a cadrului monștri - rozătoarelor dimensiune neobișnuită (PLR). Astăzi, ei ar fi tras, probabil, pe calculator, și Rainer costa „oameni mici“ în costumele de șobolan. În timpul filmărilor unuia dintre ei a fost arestat pentru depășirea vitezei (și, probabil, pentru altceva), iar producătorii au trebuit să despovăra săraci, din moment ce nimeni nu mai bine decât el ar putea rula rapid în patru labe într-o rochie inuman inconfortabil.

Deși Mandy Patinkin și Keri elfi au fost artiști în mare parte pitorești, nici unul dintre ei înainte de a trage în „The Princess Bride“, nu a fost posibil să gard cu săbii. Script-ul necesar, de asemenea, că Westley și Montoya a venit împreună într-un duel, „doi dintre cei mai buni spadasini din Europa.“ Pentru a satisface această definiție, mai mult de jumătate din actorii antrenați sub legendarul Bob Anderson - trăgător Sabre britanic și un participant al Jocurilor Olimpice din 1952, care a făcut o carieră cascador si director al scenelor de acțiune. În special, el a înlocuit pe David Prowse (Darth Vader) in timpul filmarilor "Star Wars."

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Atunci când se planifică o luptă Westley Montoya și actorii au încercat să includă toate cele mai dificile trucuri de scrima pe care le-am văzut în filme clasice, iar ei erau foarte mândri de faptul că ei înșiși au putut să le îndeplinească. Și cu garduri atât mâna dreaptă și stângă (în cadrul acțiunii personajelor schimbă mâinile pentru a sublinia abilitățile dumneavoastră). Ajutor tur de forță necesară numai pentru a efectua două tumbe acrobatice.

Surprinzător, tir duel Westley și Montoya au existat leziuni. Dar ciocnirea mai târziu Montoya și contele Rugena ghinionist. Sau, mai degrabă, nu noroc Christopher Guest - Patinkin pentru repetitii aruncat sabia în coapsa lui (deși sabie fictivă și nu a fost ascuțit în mod special, era îngust și accidentat și, prin urmare, destul de periculos).

Invitarea rolul Fezzika wrestler Andre the Giant, Reiner a fost sigur că wrestlerul ușor de jucat în strânsă coliziune Fezzika și Westley. Dar sa dovedit că Andre tocmai a avut o operație pe spate (gigantism cuplat cu activitatea fizica de-a lungul anilor infirmi de sănătate wrestler), iar francezul nu a putut, de exemplu, trageți Westley pe Zakorko, așa cum cere scenariul. Deci, în acel moment, în cazul în care se pare că Andre Elwes agățat pe spate, actorul este într-adevăr merită o scară specială nu pentru a încărca Uriașul din spate. În acele pasaje în care Andre fata nu a fost vizibil, luptatorul substituit pentru dublura (mă întreb cum Hollywood-a găsit ca un om voinic?).

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

Andre a suferit foarte mult de faptul că el nu poate juca nimic pentru care a fost angajat, dar el a fost mângâiat de faptul că aproape prima dată în viață, nimeni nu se uită la el și nu arată cu degetul. Într-adevăr, după șocul inițial de familiaritate cu gigantul trecut, colegi „The Princess Bride“ a început să-l perceapă nu ca „a opta minune a lumii“ si ca „unul dintre noi.“

Shot din filmul "The Princess Bride"

filmele favorite

După cum Patinkin a făcut-o? Se gândi la tatăl său, care a pierdut tragic razboiul impotriva cancerului. Și când Montoya a vorbit despre actorul ucigaș șase degete gândit la boala tatălui său și imaginat, care poate identifica cancerul și să se răzbune pe el pentru tot ce Patinkin Sr. a supraviețuit. Publicul, desigur, nu știa această poveste, dar au simțit că actorul nu este doar cuvinte, și a atribuit Patinkin și dragostea lui de film.

Și asta a fost tot punctul de așteptare. Rob Reiner și echipa sa nu numai a luat cartea și a efectuat glume și aventurile ei de pe ecran. Ei au investit în inima și sufletul filmului. Și am creat o capodoperă de istorie bizar, excentric, care, în mâinile unor oameni mai puțin talentați ar putea mulțumi doar un cerc relativ restrâns de fani ai genului. Ce exemplu minunat de urmat! Din păcate, având omologii nu atât de mult fantezie ...