fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Care sunt fibrom uterin?

Tumorale (benigne) sau a unei tumori care apare în pereții uterului (sau colul uterin) este numit fibroame. Frecvența bolii în România: - 15-25%, la risc femeile de vârstă fertilă, în vârstă de 35 și până la 50 de ani.fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Boala este o cauza hormonala, asa ca fetele până la menstruație și femei, nu amenință menopauză. Fibroamele pot fi reprezentate printr-o singură creștere sau noduri multiple.

Numele „fibromul“ este derivat din cuvantul grecesc „Mys“, ceea ce înseamnă musculare. Cauzele fibroame nu este încă găsit, majoritatea studiilor confirmă relația dintre avort și dezvoltarea ulterioară a bolii, dar aceste statistici nu sunt adecvate în toate cazurile.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Simptomele de miom uterin

Cel mai adesea, boala este asimptomatică și detectată numai la examenele preventive. Printre cele mai comune simptome pot fi enumerate:

 • sângerare între perioadele
 • durere
 • prolific
 • încălcarea ciclului
 • infertilitate

Toate aceste motive, o femeie poate fi atribuite la oboseala sau stres, astfel încât detectarea bolii la o examinare este de multe ori o surpriză.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Cauzele fibrom

Ce declanșează exact diviziunea celulară accelerată, încă nu poate răspunde la medici și oameni de știință, dar printre principalele cauze posibile sunt denumite după cum urmează:

 • avortul;
 • eșec Hormonal, estrogen si estrogen-like exces hormon poate duce la un dezechilibru;
 • ereditate;
 • Inflamatia cauzate de boli infecțioase sau livrare traumatice;
 • Stresul frecvent, ceea ce duce la schimbări hormonale;
 • Diabet si obezitate, pentru ca masa de grasime, a prevalat asupra mușchiului, crește producția de hormoni sexuali feminini;

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Sangerarea miomul uterin

Sangerarea fibroamelor în fundal, cu mici cantități de la început nu este, de obicei, de remarcat si apar in timpul menstruatiei, cu o creștere în continuare, începe să arate intermenstruale de descărcare de gestiune până la sângerare în curs de desfășurare.

Deosebit de periculoase pentru a rula boala în acest stadiu, deoarece tumora benigna poate dezvolta in maligne si necesita interventie chirurgicala, până la eliminarea întregului organ.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Durere în miomului uterin

Proliferarea leiomatozei în cele mai multe cazuri, duce la durere. De obicei, puteți descrie ca o durere sâcâitoare la nivelul abdomenului inferior care apar în momentul menstruației.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Cum sa recunoasca fibrom uterin?

Recunoaste boala ajuta medicul ginecolog cu privire la rezultatele examinării cu ultrasunete și de comportament. In functie de tipul tumorii, mărimea și localizarea metodei adecvate a tratamentului său este ales.

Următoarele tipuri de fibroame:

 1. Intramuscular (intramural) fibrom
 2. Submucoasa (submucos) miom
 3. fibrom subseros
 • Toate tipurile de fibroame sunt periculoase in dezvoltarea necontrolata a acestora, deoarece există un risc ridicat de infertilitate
 • Dimensiunea fibromului se determină pe o scală care corespunde dimensiunii uterului în timpul sarcinii în săptămâni
 • Pericol pentru viață reprezintă dimensiunea de mai mult de 12 săptămâni

fibrom uterin - semne, simptome, tratamentCe se poate face cu fibrom uterin?

 • In primul rand, nu trebuie să intrați în panică
 • Medicina modernă are mai multe opțiuni pentru tratamentul fibroamelor, în diferite stadii de
 • Principalul lucru pe care ați făcut - apelat la medic și a aflat adevărul despre starea lui de sănătate
 • În funcție de rezultatele studiului tratamentului prescrie medicul

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Tratamentul fibrom uterin

Tratamentul poate fi conservator, și, uneori, necesită o intervenție chirurgicală, în funcție de cauzele bolii.

Eliminarea fibrom uterin prin chirurgie se practică în cazul creșterii rapide a dimensiunii fibroamelor, bolilor concomitente cu tumori ovariene, dimensiuni de noduri pentru mai mult de 12 săptămâni, și infertilitate.

 • tratamentul fibrom uterin, fara chirurgie folosind terapia de substituție hormonală

tumori mici Tratamentul efectuat folosind agenți hormonali, inclusiv progestogenii, contraceptive orale, helix vnutrmatochnye hormonale. Pe fondul unui astfel de tratament este monitorizat pentru creșterea și dezvoltarea în uterine.

 • tratamentul fibrom uterin, fara chirurgie folosind FUS ablație

Focused ablație cu ultrasunete este utilizat pentru îndepărtarea non-invaziva si precisa a fibromului uterin. Această metodă poate fi numit cel mai modern si nedureroasa, comparativ cu o intervenție chirurgicală.

 • fibrom uterin tratamentul remedii populare

Printre rețetele existente puteți găsi diverse opțiuni pentru spalaturi și tampoanele introducere. Este important de remarcat faptul că aceste metode sunt puțin probabil să se schimbe esența problemei și va fi capabil să-l influențeze într-un fel, în orice caz, acțiuni suplimentare trebuie să fie discutate cu medicul dumneavoastră.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Cum de a elimina fibrom uterin?

îndepărtarea chirurgicală poate fi efectuată prin una din următoarele metode:

 • Uterine embolizarea arterelor, miom sau privarea de nod de alimentare cu sânge, prin închiderea lumenului arterial
 • Laparoscopic, în acest caz este posibil să se evite o incizie mare si eliminarea tumorii la 6 cm, fără a atinge organele genitale
 • Rezektoskopicheski, în acest caz, operația se realizează sub anestezie generală, tumora este stratul îndepărtat de strat
 • chirurgie deschisă, metoda utilizată pentru a elimina tumorile mari.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Cazuri particulare de fibrom uterin

Deoarece fibrom pot fi întâlnite în studiu și tactica de tratament, de asemenea, depinde de starea dumneavoastră și posibila planificare și sarcină în viitor.

fibrom uterin in timpul sarcinii

Fibroamele detectate în timpul sarcinii, necesită o monitorizare constantă, deoarece împiedică dezvoltarea fătului și poate provoca travaliu prematur. Este important să se estimeze localizarea fibroamelor cu ultrasunete si a placentei, cu lor se prăbușește îndeaproape structura placentei, iar procesul este perturbat de transport de substante nutritive si oxigen la copil.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Fibroamele - acest lucru nu este un motiv pentru întreruperea sarcinii, dar este importantă și consiliere dieta. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii poate duce la creșterea fibroamelor, care este extrem de nedorit, ca loc pentru copil în stomac atât de ușor, fibrom poate comprima și împiedică dezvoltarea.

Fibroamele uterine mari

Fibromul pentru mai mult de 12 săptămâni pentru a fi eliminate, în cazuri avansate este posibilă îndepărtarea întregului organ.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

fibrom uterin in timpul menopauzei

Fibroamele este exclusiv boala de sex feminin de modificări hormonale legate de vârstă reproductivă, astfel încât după menopauză, fibroame de dezvoltare nu se întâmplă, dimpotrivă, tumora poate dispărea.

Pot ramane insarcinata cu fibrom uterin?

Prin ea însăși, fibroame poate provoca infertilitate, in functie de localizarea sa poate fi dificil de a promova sperma si oua, sau probleme cu atașarea unui ovul fertilizat. Dacă planificați o sarcină și de pre-examinare a relevat o anomalie similară, desigur, trebuie să fie tratate și se repetă diagnosticul.

Conform statisticilor de a ramane insarcinate, avand fibrom, dificil dar este posibil, astfel încât să fie sigur de a fi examinat de un medic ginecolog. În acest caz, riscul de a dezvolta fibroame femeilor care dau naștere este mult mai mic decât în ​​nulipare.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

femeile moderne sunt atât de pasionat de munca si cariera ca amanarea a avea copii după 30 de ani de la momentul în care riscul de a dezvolta această boală este deosebit de mare.

Consecințele îndepărtarea uterului cu fibroame

În cazul proliferării ansamblurilor mari în unele cazuri, aceasta necesită eliminarea nu numai fibroame, ci și întregul corp. La recuperare după o intervenție chirurgicală va necesita 1,5 la 2 luni, timp în care o femeie poate simți durerea și observa formarea petelor.

Toate aceste simptome ar trebui să se supună perioada post-recuperare. Principalul lucru dupa o interventie chirurgicala - aceasta este atitudinea mentală corectă și sprijinul celor dragi.

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Prevenirea fibrom uterin

În conformitate cu instrucțiunile medicilor, întreținere preventivă constă în următoarele măsuri:

 • vizite regulate la ginecolog
 • tratamentul la timp a bolilor ginecologice
 • Livelihood dreapta
 • de urmărire hormonale

fibrom uterin - semne, simptome, tratament

Fibroamele consecințele teribile doar într-un stadiu avansat, astfel încât, dacă vă pasă de sănătatea ta și planul pentru copii, este necesar pentru a vizita la ginecolog de două ori pe an. Aceste anchete vor dezvălui orice anomalii ale stării de sănătate în stadii incipiente, și le vindeca fără consecințe. Ai grijă de tine și să rămână sănătos!