Faringita la copii - simptome și tratament, prevenirea

copii faringită - aceasta ORL boala inflamatorie care afecteaza gat, dar de inflamatie bine-cunoscutele sale dureri de gât distinge zona de locație (peretele din spate al gâtului, amigdale, astfel, nu sunt afectate). Tratamentul faringitei la copii depinde de motivele pentru care a fost chemat, așa că ar trebui să arate imediat copilul la medic în cazul în care există semne ale bolii.Cauza bolii - hipotermie, infecții respiratorii acute de multe ori incep sa se dezvolte, împreună cu un nas infundat. Pentru o durere în gât, care însoțește o răceală, are un nume special - rinofaringite.

Cel mai adesea este cauzata de virusuri, dar există, de asemenea, o formă de faringită bacteriană. Această formă a bolii poate să apară atunci când este inhalat aer prea mult praf și murdar - poate fi bacterii.

Activatorii ea în acest caz poate fi streptococica sau infectie cu mycoplasma, dar acesta din urmă este extrem de rară. Această formă a bolii apare puternic, temperatura este ridicată, în cazul în care Streptococcus detectate fi tratate cu antibiotice.

Destul de o mulțime de cazuri de faringita ca o complicație după boli infecțioase deja, cum ar fi gripa. Se poate întâmpla, de asemenea, în prezența cariilor în dinți. Uneori, inflamația apare ca urmare a dezvoltării infecțiilor fungice, cum ar fi candidoza.

Probabilitatea bolii crește, în cazul în care copilul este un pic la exterior, și este în mod constant într-o cameră cu aer foarte uscat.

Iarna aerul rece poate contribui, de asemenea, la boala, mai ales în cazul în care copilul respira gura.

Faringita este usor de tratat - în cazul în care începe să acționeze rapid, putem aresta boala înainte de a începe să provoace neliniște copilului. În cazul în care dureri în gât nu este tratată, aceasta poate dezvolta o forma cronica.

Faringita la copii - simptome și tratament, prevenirea
Faringita la copii - o boală inflamatorie a tractului respirator superior care afectează gât

Faringita la copii și principalele sale caracteristici

Simptomele tipice ale bolii:

 • Mă doare să înghită, și sentimentul de disconfort constant în gât. Faringita la copii este dificil de recunoscut anul. Copiii foarte mici sunt capricios, plânge, poate avea o ușoară tuse.
 • De asemenea, trebuie amintit că gât ar putea fi începutul de boli infecțioase: rujeolă, scarlatină, etc. In general distinge faringita este constant tentative de tuse bolnav, care nu aduce succes. Tuse cu faringita la copii uscate.
 • Este posibil să primiți un sentiment puternic de un nod în gât
 • Dacă tuse ușoară după două sau trei zile, a început să crească mai profundă și mai puternică, aceasta înseamnă că infecția se extinde la nivelul tractului respirator. Apoi, puteți începe să dezvolte o traheită sau bronșită.
 • Pentru a nu confunda amigdalite și faringite, ar trebui să fie conștienți de simptomele lor. Când senzație de faringita în gât destul de tolerantă, este destul de incomod. Atunci când angină dureri în gât ascuțite, fiecare inghititura doare.

În același timp, brusc, cu angină se referă temperatura acoperit foarte repede floare lui gât. Pentru durere în gât inflamat senzație poate fi însoțită de o ușoară febră. O excepție este faringită bacteriană, aceasta este însoțită de temperaturi foarte ridicate.

 • Ca o boala separata, faringita virala este rar, cel mai adesea se dezvolta ca un efect secundar al infecțiilor respiratorii acute, secreții nazale, răceli ușoare. În același timp, următoarele simptome: tuse dureroasă superficială, secreții nazale, ochii umezi si conjunctivita.
 • Uneori, acest lucru este însoțit de tulburări ale scaunului.
 • durere la înghițire, înghițire cu saliva provoaca disconfort mai mult decât masa. Ingerarea poate cauza disconfort suplimentar în urechi: pot exista durere, mâncărime
 • S-ar putea fi o erupție cutanată, dar nu mai mult griji, ea nu suna.
 • Forma bacteriană este caracterizată printr-o ascuțită, bruscă aproape peste - există dureri în gât, cu o sănătate generală optimă.
Faringita la copii - simptome și tratament, prevenirea
Cauza bolii - hipotermie, infecții respiratorii acute de multe ori incepe sa se dezvolte, împreună cu răceala comună

Apoi zboara temperatura în gât poate apărea amigdalele de placă poate crește. Uneori există respirația urât mirositoare, este cauzata de bacterii care cresc în leziune cu mare viteză. Ochii încep să se rupă, vocea devine răgușită.

diagnosticul de faringita

Pentru a determina faringita suficiente în majoritatea cazurilor, o examinare atentă a gâtului, asupra bolii indică o serie de caracteristici:

 • gât roșu, dar nu de mult
 • amigdalele au aspect normal
 • peretele din spate pot fi inflamate și puroi, chiar dacă în curs de dezvoltare faringită bacteriană
 • peretele din spate pot apărea granule - formațiuni granulate, în acest caz în curs de dezvoltare granuloase faringita
 • cu infecție streptococică suspectate atribuite gât tampon, acesta verifică prezența nu numai streptococ, ci și difterie
 • detectarea infecțiilor patogene numit un curs de antibiotice, uneori, tratamentul se efectuează în permanență.

Cel mai dificil de detectat faringitei streptococice la copii - de la copii până la un an sunt, de obicei simptome foarte slabe.

Forma cronică de faringită

La trecerea bolii într-o formă cronică, puteți spune dacă recuperarea sau îmbunătățirea semnificativă nu are loc în decurs de 2 săptămâni.Faringita la copii - simptome și tratament, prevenirea
Pentru a determina faringita suficiente în majoritatea cazurilor, o inspecție atentă a gâtului

În acest caz, aveți nevoie pentru a vedea un medic, deoarece faringita cronică la copii pot avea motive foarte diferite:

 • infecție secundară a leziunii (pentru a pune pur și simplu, în cazul în care faringita alăturat unei infecții bacteriene, și sa mutat într-o altă formă, menținând în același timp simptomele faringite cronice la copii)
 • Mononucleoza (în cazul în care, în același timp, există mărirea ganglionilor limfatici)
 • ganglionilor limfatici poate fi palpabil și amigdalită.
 • iritație constantă a gâtului: aer prea uscat, prezența alergenilor din aer
 • leziuni ale mucoasei gâtului corp străin
 • dezvoltarea rinită cronică, în care peretele posterior este o iritație constantă gât datorită secrețiilor din cavitatea nazală
 • alte motive suplimentare care complică starea.

Tratamentul faringite cronice este atribuit numai după ce un medic a determina cauza cursului prelungit al bolii.

Cum de a trata faringita

nu trebuie utilizat antibiotice pentru dureri în gât la copii, cu atât mai mult de propria lor alegere. Chiar și cu simptome distincte ale faringitei nu pot fi angajate în auto-tratamentul unui copil. Soluție decât vindecarea bolii, medicul curant ia după excluderea altor boli infecțioase și patogen determina dacă există o boală bacteriană.

Sistemul imunitar al copilului trebuie să se ocupe de problema în sine, același tratament ar trebui să vizeze facilitarea simptomelor:

 • reducerea durerii și disconfort în gât,
 • pentru normalizarea temperaturii posibile
 • sprijini organismul și pentru a asigura pacea.

agenții antivirali pot fi atribuite Atunci când medicul este necesar (de exemplu, dacă este dezvoltat faringite herpetică).

Ce poate și ar trebui să facă

Cel mai sigur mijloc - apă ușor sărată (1 linguriță la o cana de apa). Copiii mici nu sunt utilizate.

Faringita la copii - simptome și tratament, prevenirea
Antibiotice pentru dureri în gât la copii ar trebui să fie evitată, în special prin alegerea

Nu este recomandat soda gargară, deoarece are un efect de uscare asupra membranei mucoase și numai agravează boala.

Puteți fi preparate extracte de musetel, galbenele, patlagina. Farmaciile au terminat de clătire „Chlorophyllipt“, „Rotokan“. Orice clătire ar trebui să fie făcută după o masă, astfel încât acestea să acționeze mai mult. Un copil de 5 ani pot gargară deja proprii.

În cazul în care copilul este de 3 ani, puteți aplica „Miramistin“ pentru irigații dureri în gât, aceasta trebuie să cumpere de pulverizare.

Sfat! Pentru tratamentul copiilor cu vârsta sub 2 ani, care încă nu se poate gargara, Dr. Komarovsky sfătuiește să folosească un inhalator și transporta inhalare cald cu decocturi de plante aromatice.

 • Este necesar să se bea multă caldă

Ceai, ceaiuri de plante, sucuri diluate, băuturi din fructe, băuturi din fructe. Pe bază de plante pentru a cumpăra mai bine pe sfatul unui medic. Nu ar trebui să bea lapte fierbinte.

 • inhalare abur fierbinte nu este utilizat. În general, toate iritația gâtului creștere, ar trebui să excludă posibilitatea.
 • Puteți face o compresa calda pe partea din față a gâtului.
 • Hraneste copilul ar trebui să fie masă caldă, fără condimente și mirodenii. Dacă un copil vrea să pic ascuțit, acesta trebuie să fie mai întâi să-i dea o lingura de unt.
 • Pentru a reduce iritabilitatea gâtului și aerul tractului respirator, în camera în care copilul, aveți nevoie pentru a hidrata. Pentru a face acest lucru, pur și simplu pune un recipient deschis de apă în cameră.
 • temperaturi prea ridicate trebuie să fie trage în jos, care se aplica pentru paracetamol sau ibuprofen. Nu încercați pentru a vindeca o durere în gât cu antibiotice pentru virusuri, acestea nu funcționează corect, dar microflorei intestinale ale copilului rănit grav. In plus, microorganismele pot produce clone rezistente la antibioticele utilizate.
 • In schimb, spray de clătire pot fi aplicate la gât, dar ele sunt potrivite pentru copii, în cazul în care au deja 2 ani. Copiii mici le folosesc nu este necesar, deoarece acestea pot avea un spasm al tractului respirator superior.

! preparate și mijloace foarte eficiente importante, pe bază de constituenți de plante și apicultură, dar înainte de utilizare, asigurați-vă că nu există reacții alergice la aceste antiseptice naturale.

 • De asemenea, trebuie verificat răspunsul organismului copilului la formulările terapeutice care conțin iod și derivații săi, sulfonamide (ingalipt), alte substanțe active naturale. Este de asemenea important vârsta copilului, unele medicamente pot fi folosite cu varsta de 3 ani, celălalt - cu cele cinci. Medicul prescrie medicamente în conformitate cu indicațiile și luând în considerare caracteristicile individuale ale copilului ale organismului.
 • Produsele care conțin clorhexidină ar trebui să fie utilizate sub control strict, ca antiseptic destul de toxic.
 • Numit de complecși de vitamine, in special acid ascorbic, creșterea imunității copilului.
 • Farmaciile au o mare selecție de bomboane și suge bomboane cu analgezice și efect anti-inflamator.

În primul rând, trebuie să dea copilului o bucată de bomboane sau o acadea și a vedea dacă a existat o reacție alergică la componentele. Puteți cere, de asemenea, medicul dumneavoastră să recomande anumite tipuri de bomboane. bună acțiune "Faringosept", "Valium".

 • Dacă aveți o răceală rău, puteți încerca să profite de picături nazale vasoconstrictor.

Cu toate acestea, ele nu trebuie folosite mai mult de 4-5 zile, deoarece există o obișnuință foarte rapidă a organismului și aplicarea în continuare acestea nu vor fi la fel de eficient. Mai mult decât atât, poate spori invers separarea mucusul nazal.

Sfat: Dacă nu aveți o temperatură ridicată, un copil poate merge pe jos pentru a muta și de a respira aer curat.

Este necesar să se aleagă zilele cu vreme bună, dacă vremea este în mod constant umed și rece, mers pe jos este mai bine pentru a anula câteva zile.

Acasă »Boli» Simptomele de faringita la copii și tratamente eficiente

Îți place? Vă rugăm să împărtășiți cu prietenii la vot înregistra:

înregistrări similare

 • De ce exista fibrilatie atriala a inimii și cum este tratată?
 • Anevrism al aortei abdominale - cum sa recunoasca si sa trateze patologia?
 • Deoarece există ciroza? Cauze, simptome si metode de tratament
 • Esofagita de reflux - ce este? Simptomele și tratamentul bolii
 • Laringita la adulți - cum să se manifeste și ce să-l trateze?
 • Otita medie la adulți - cum să prevină complicațiile? Simptomele, tratamentul la domiciliu
 • Cât de periculos amigdalite și cum să scap de ea? Simptome, Diagnostic, Tratament
 • picioare Ateroscleroza - o boală perfidă. Cum de a diagnostica și pentru a trata ce?
 • Cum de a depăși astm? Simptome, diagnostic și tratament al bolilor
 • Cistita la femei - cum sa scape de boala dureroasa? Preparate pentru tratamentul
 • ateroscleroza cerebrala - pas, simptome și tratament
 • Pe măsură ce timpul pentru a vedea și de a trata glaucomul? Simptome si metode moderne de tratament

Nou în această secțiune:

sirop Panadol - instrucțiuni de utilizare. Ceea ce părinții trebuie să știe?
 • cancer de col uterin - simptome, tratament, prognosticul și supraviețuirea
 • No-spa - tot ce trebuie sa stii despre droguri. Cum și când să ia?
 • otravire cu mercur - Simptome si asistenta. Ce se întâmplă dacă termometru spart?
 • Validol - în ce boli medicamentul este eficient? fapte puțin cunoscut, declarația
 • picături pentru ochi, pentru îmbunătățirea vederii - o listă a celor mai bune preparate
 • Barboval - cum să se aplice pentru insomnie și nervozitate?

 • Articole populare:

  Școlarizarea copilul la toaletă
 • Dezvoltarea fizică a copilului
 • dezvoltarea limbajului și a abilităților motorii