Fals simptome comune, cauze si tratament

In mod normal, fracturi osoase vindeca prin formarea de „calus“ - care este os în vrac și inform, care szhivleniyu promovează două fragmente osoase și vă permite să restaurați integritatea osului.Pentru osul se vindeca mai bine folosiți încă o mulțime de tehnici speciale de tratament: ipsos aplicate, legate de fragmente de plăci de metal osoase (această manipulare se numește metalosteosynthesis) este de tracțiune scheletică, și multe altele.

Fals simptome comune, cauze si tratament
În cazul în care nici un fragment de os pentru un motiv oarecare nu este topit, apoi, după un timp marginile osoase, care ating, va primi la sol, netezite, iar în locul lor vor forma o îmbinare falsă. In unele cazuri, se poate observa apariția unui strat subțire de țesut cartilaginos pe fragmente învecinate de suprafață, precum și o cantitate mică de lichid, în aceste articulații. Destul de des în comun în jurul valorii de fals este format similitudine particulară a capsulei articulare. Fals în comun în medicină are un alt nume - pseudartroză.

nearthroses Clasificare

Toate articulațiile false pot fi împărțite în mai multe grupe:

1. În conformitate cu etiologia articulațiilor false pot fi:

 • naștere;
 • traumatice;
 • patologice.

2.Soglasno natura daunelor pot fi identificate:

 • origine foc;
 • origine neognestrelnogo.

3.Soglasno tablou clinic și radiologic există astfel de tipuri de patologie:

 • Formarea în comun fals - de obicei apare după perioada pentru care vindecã normale țesutului osos. Caracteristicile sale distinctive includ prezența durerii în zona fracturii, sensibilitate la palparea și mișcările articulațiilor dureroase pe imaginile radiografice pot fi detectate clar „decalaj“ fractură și calozitate periostal.
 • Taut (sau în formă de fantă fibros) pseudoarthrosis - Această formă se caracterizează prin aspectul grosier de țesut fibros între fragmentele osoase, mobilitatea articulațiilor nu au fost semnificativ reduse (în absența diastazei) pentru imagini radiografice pot observa apariția unei crestături înguste.
 • Necrotizante comun fals - apare în cazul rănilor provocate de gloanțe, atunci când există o tulburare a normalnoytsirkulyatsii sângelui, precum și fracturi care sunt predispuse la necroza osoasă (acest fenomen este cel mai susceptibil la corpul astragalului datorită traverseze fractura gâtului talus, capul femural osoase ca urmare a fracturilor de sold și medial fractură navicular datorită crucii).
 • Pseudoarthrosis regenera os - această patologie apare osteotomie tibială datorate pentru distragere cauza prea puternice (tracțiune) sau un aparat de fixare instabile atunci când segmentele de extensie.
 • comun fals Adevărat (altfel denumit neartrozom) - apare în majoritatea pe segmentele odnokostnyh unde există mobilitate anormală. Fragmentele sunt la sol, și apoi acoperit cu cartilaj fibros cu zone de cartilaj hialin. Între ele se formează un spațiu în care se acumulează lichid, iar capsula apare în jurul capetelor fragmentelor, la fel ca și în această comună, dar cu un defect al substanței principale în acesta.

4. În funcție de gradul de activitate osteogenică a fost recuperată:

 • articulații false hipertrofice - acest tip de fals în comun la care creșterea osoasă la capetele fragmentelor. De obicei, apare la persoanele care transporta sarcina axială Desigur, în cazul mobilitate redusă a fragmentelor osoase, precum și o grilă vasculare complet conservate țesuturile din jur.
 • articulații false avasculare - articulațiilor, în cazul în care rupte circulația sângelui, și există formarea de os săraci, de multe ori există o patologie a osteoporozei însoțită de fragmente.

5.Po prezența complicațiilor purulente variază:

 • îmbinări false fără complicații;
 • infectate.

infecție complicată purulentă - acesta din urmă caracterizată prin apariția unei fistule cu secreție purulentă, convulsii, care sunt situate în os și sprijinirea procesului purulent, precum și prezența unor corpuri străine (de exemplu, agrafe metalice, fragmente rănind proiectile).

Cauzele neconsolidate

Pentru dezvoltarea acestei boli poate cauza o serie de motive, pe care le prezentăm mai jos:

 • prezența bolilor în care există o tulburare în metabolismul organismului și regenerarea osoasă normală (de exemplu, astfel de patologii includ boli ale sistemului endocrin, toxicitatea generală, rahitism, cașexie tumorii);
 • consecințe ale chirurgiei (rezecția fragmentelor osoase în timpul tratamentului chimic, fixarea instabilă);
 • Erori în tratamentul postoperator (lipsa de imobilizare pacientului după osteosinteză, sarcină prea devreme pe membrul, înainte de îndepărtarea aparatelor de fixare a osului);
 • erorile de medicație (înlocuire prea frecventă a bandaj ipsos, imobilizare defectă folosind fragmente de gips cu deplasare sub bandaj, fragmente hiperextensie în timpul tracțiunii scheletale);
 • prezența supurau.

Puteți selecta, de asemenea, chiar și aceste cauze ale acestei boli:

 • fragmente când poziționate corect în raport cu celălalt după compararea oaselor;
 • țesut moale de la intrarea în spațiul dintre fragmentele osoase;
 • prea mult distanța între fragmente;
 • lipsa circulației sanguine în zona de fragmente osoase;
 • prezența osteoporozei;
 • traumatizare periostul în timpul intervenției chirurgicale;
 • conectarea canalului medular în fragmentele osoase;
 • absența unui cheag de sânge între fragmentele;
 • reacție la cuie și plăci de metal, atunci când metaloosteosinteza;
 • un corp străin între fragmentele osoase;
 • prea multe fragmente;
 • utilizarea unui număr de dispozitive medicale, de exemplu, hormoni steroizi sau anticoagulante;
 • leziuni tisulare asociate, de exemplu, arsuri, radiații.


Simptome și semne

Pseudartroza are de obicei putine simptome clinice, care includ:

 1. Creșterea mobilității în acele locuri în care corpul uman, de regulă, mișcarea ar trebui să nu fie nici un fel, aici pot include de asemenea amplitudine crescută și direcția mișcărilor, nu tipic pentru o persoană sănătoasă. Mobilitatea anormala poate fi aproape invizibil, și poate, dimpotrivă, să fie extrem de puternic. Deci, de exemplu, în medicină, există cazuri în care pacientul se pot roti la nivelul membrelor inferioare sau superioare de până la 360 de grade în domeniul pseudartroza.
 2. Acesta poate fi, de asemenea, observate scurtarea membrelor afectate de până la 10 centimetri.
 3. puterea musculare Limb a scăzut ca urmare a formării unei articulații false.
 4. Este o încălcare a funcțiilor perturbate manual sau cu piciorul: o îmbinare fals nu este limitatoare de oase, care sunt în prezent articulații, altele decât că nu este fixat cu ajutorul mușchilor, ligamentelor sau tendoanelor. Repere în acest caz pseudo articulațiilor extremităților inferioare. În cazul exercițiilor fizice duc la pseudartroza capabile de picioare, expunand pierderea capacității de a deplasa independent, precum și să stea sau să se odihnească pe membrul pacientului. Pacientul trebuie să facă să utilizeze cârje, o trestie, sau unitatea ortopedică specială.
 5. Datorită o sarcină redusă asupra articulațiilor prezent există nereguli în activitatea lor.

diagnosticare patologie

Diagnosticul pseudoarthrosis poate fi setat pe datele bază anemneze precum și simptomele clinice descrise mai sus. Dar toate aceste caracteristici nu sunt însoțite neapărat de apariția unei articulații false, într-un anumit procent de pacienți care sunt absente. De multe ori, este tipic pentru articulații hipertrofice fibroase false, adică articulații cu mobilitate redusă a fragmentelor, de exemplu, cu o pseudartroză tibiale sau fibula.

Metoda de diagnostic mai exacte, care vă permite să setați această patologie - o radiografie toracică. Razele X sunt efectuate în mod obligatoriu în două planuri perpendiculare (ajută la mai multă precizie și de a examina în detaliu caracteristicile structurale ale oaselor). În unele cazuri, este posibil de a efectua imagistica.

Acesta poate fi identificat astfel de semne radiologice majore observate în articulații false:

 • Nr calus care leagă capetele fragmentelor.
 • Puteți vedea nivelarea și rotunjirea capetele fragmentelor, în unele cazuri, acestea au o formă conică, care se dezvoltă din cauza resorbția osoasă și procesele de formare a osului, lipsa (găsit în pseudoartroza atrofica).
 • cavitatea medulară la capetele fragmentelor creste, se dezvolta endplates (aceasta indică încetarea procesului de recuperare in maduva osoasa).
 • Destul de des, puteți marca sfârșitul formei semisferică a unuia dintre fragmentele prin aspectul său este foarte similar cu cap de articulare. Sfârșitul de alte fragmente, în acest caz, tipul de cavitate glenoida concav. pe imagini cu raze X, atât de proiecție facă o distincție clară diferența dintre „articulații“.

Folosind diagnostic cu raze X pot fi manifestări distinse fracturi nonunion sustinute peste. Despre procese cum intense de formare a oaselor într-o articulație falsă poate fi judecat din datele studiilor radioizotopi. Aceste date vor fi diferențe în pseudartroză atrofică sau forme hipertrofiate.

In procesul de tratare a pseudartroza includ, mai presus de toate, restabilirea continuității osului, și apoi îndepărtarea ulterioară a tulpinilor evoluate, care va permite normalizarea funcției membrelor afectate. Planul de tratament este dezvoltat de către medicul curant, pe baza tuturor simptomelor disponibile, precum și alte date personale ale pacientului.

Tratamentul pseudartroza este împărțit în organizarea de evenimente generale și locale. În continuare ne vom uita la ei mai în detaliu.

 1. Măsuri generale de tratament ajuta la intarirea organismului, pentru a îmbunătăți tonusul muscular, menține sau a restabili afectarea functiei membrelor pacientului normalizează hemodinamica în pseudartroza. Pentru acest grup de metode includ performanța regulată a specifice terapeutice exerciții, masaje, fizioterapie și manipulare.
 2. Tratamentul local este de a crea anumite condiții pentru regenerarea normală prin apropiere și de imobilizare a fragmentelor osoase (în unele cazuri, este necesar să se efectueze stimulare), normalizarea circulației sângelui în zona afectată, precum și în prevenirea și tratamentul competent al complicațiilor septice. Aceste principii îndeplinesc în totalitate cele trei grupe principale de metode de tratament, și anume: osteosinteză stabilă, osteosinteza compresie distragere și grefare osoasă.
 • Compresie-distragere osteosinteza - cu ajutorul acestei manipulări se poate realiza apropierea și comprimarea reciprocă a fragmentelor osoase, precum și eliminarea deformărilor și scurtarea membrelor. Acest tratament se efectuează cu ajutorul este necesar un aparat special și în condiții de mâini sau picioare pacientului imobilitate.
 • fixare constantă - se face prin intermediul unor elemente de fixare speciale, cu ajutorul ei puteți obține, de asemenea, un contact apropiat, atingere și rigiditate a fragmentelor osoase, dar în acest caz trebuie sa descoperit imediat epava, care limitează foarte mult utilizarea acestei metode. În cazul hipertrofice osteosinteză stabilă neconsolidată ajută la realizarea deplină os de potrivire și de a restabili integritatea acestuia, fără grefare osoasă. Această din urmă încă nu poate fi evitată pseudoartroza atunci când atrofice.
 • Grefa - această tehnică este folosită mult mai puțin frecvent în tratamentul pseudartroză. În cazul neconsolidată atrofice ajută la stimularea formării osoase. Asigurați-vă că pentru a condiționa punerea sa în aplicare - eliminarea complicațiilor septice, cicatrice excizia înainte de punerea în aplicare a plastie pielii. Acesta ar trebui să aibă, de asemenea, suficient timp pentru a merge după eliminarea infecției (aproximativ 8 luni la un an).

Pe această bază, putem spune că tratamentul pseudartrozei depinde de tipul său: hipertrofice și atrofice. De exemplu, în cazul în care, în cazul pseudartroză hipertrofică salvat capacitate osteogeneticheskie de țesuturi și de a trata vneochaogovogo de intervenție vor fi suficiente, și anume impunerea unor aparate de compresie-distragere a atenției, chiar și atunci când forma operațiunilor extrafocal de adiție atrofica va fi necesară grefa osoasă.

Este luată în considerare în tratamentul și, de asemenea, localizarea pseudartrozei:

 • astfel încât atunci când bolshebertsevoy pseudoarthrosis sau humerus cel mai bun efect va efectua compresie distragere osteosinteză metoda închisă;
 • pe antebraț, în timp ce raza daune și talipomanus educației trebuie să se aplice în primul rând distragere a atenției de hardware, și apoi efectuează o grefare osoasă;
 • pe coapsa în treimea superioară și cea mijlocie a aduce cel mai bun rezultat de fixare intramedular;
 • în cazul localizării periarticular arătat deține osteosinteza compresie distragere.

Ce doctor tratează

Atunci când unul sau mai multe semne care indică pseudartroză, este necesar să se consulte un medic reumatolog care tratează această patologie. Deoarece tratamentul este complex, pe langa reumatolog, de asemenea, conectat la următorul proces specialiști: fizioterapeut, un maseur, chirurg artroskopist.

La sfârșitul articolului trebuie să spun despre prognosticul bolii. În general, utilizarea unor metode moderne de tratament, precum și un tratament în timp util pentru asistență medicală poate duce la un rezultat pozitiv. Probabilitatea este de 95 la sută. Desigur, un rol important în acest joc și atitudinea pacientului la starea de sănătate - în cazul în care pacientul este în permanență să amâne vizita la medic și va încerca să se auto-medicate, prognoza poate fi nu atât de liniștitor. Prin urmare, este important să se monitorizeze în permanență sănătatea lor și, dacă aveți cea mai mică suspiciune de prezența neconsolidată solicitați imediat ajutor într-o instituție medicală specializată.