Fals comune - cauze, simptome, diagnostic și tratament

pseudartroză

Fals comun - o stare patologică asociată cu o încălcare a oaselor tubulare, și apariția de continuitate a mobilității în părți neobișnuite ale acesteia.Posttraumatice (dobândite) articulații false dezvolta dupa 2-3% din fracturi, cel mai adesea formate pe tibial, radius și cubitus, cel puțin - în umăr și șold.

comun fals congenital este localizat pe oasele piciorului inferior, este de 0,5% din totalul anomaliilor congenitale ale aparatului locomotor.

nearthroses Clasificare

etiologia:
  • articulații false fibrotice, fără pierdere de substanță osoasă;
  • true (fibro-sinovial);
  • articulații false la defect osos (pierderea de substanță osoasă).
În funcție de tipul de formare:

Cauzele neconsolidate

pseudoarthrosis Dobândite - complicație după fracturi osoase. din cauza încălcării de fuziune a fragmentelor de proces. Probabilitatea bolii crește odată cu introducerea țesutului moale între fragmente, o distanță considerabilă între fragmentele osoase, inadecvate sau imobilizarea precoce sarcina prematură întreruptă, tulburări circulatorii locale și fetide în zona de fractură.

Riscul de boală crește cu tulburări metabolice, tulburări endocrine și boli infecțioase. tulburări circulatorii datorate șocului sau pierderii de sânge, fracturi multiple, leziuni concomitente severe, tulburări de inervație în zona de fractură.

În decalaj articulații false dobândite între fragmentele osoase umplute cu țesut conjunctiv. Structura articulațiilor false existente lung schimbă treptat. Capetele sunt acoperite cu fragmente de cartilaj devin mai mobile. În capsulă acoperită decalaj format umplut cu lichid sinovial și cavitatea articular.

Cauza pseudoarthrosis congenital este malnutriția și inervație segmentului membrului respectiv în timpul perioadei prenatale. Zona afectată este umplut cu țesutul osos nu a fost încă pe deplin format, care nu poate rezista la presiunea asupra membrelor.Simptomele unei articulații fals

Dobândite în comun fals are loc la locul fracturii, însoțită de mai mult sau mai puțin severe de mobilitate osoasă într-un loc neobișnuit. Dacă îmbinare fals este formată pe una din segmentul membrelor două oase (de exemplu, la raza la întreaga cubitus) simptomele pot fi absente sau ușoare. Palparea obicei nedureroase, sarcină substanțială (de exemplu, dependența de pseudoarthrosis a membrului inferior) este de obicei însoțită de durere.

articulare fals congenital se caracterizează printr-o mobilitate mai pronunțată. Patologie revelat atunci când un copil învață să meargă.

Diagnosticul de pseudartroza

Diagnosticul Traumatologist se bazeaza pe istoricul, tabloul clinic și radiologic, precum și timpul scurs de la prejudiciu. Dacă a trecut timpul mediu necesar pentru fuziunea acestui tip de fractură, vorbesc despre consolidarea lent. În cazul în care cusătura pe termen mediu a depășit în două sau mai multe ori, diagnosticat în comun fals.

O astfel de diviziune în traumatologie, mai degrabă arbitrară, dar în același timp, este de mare importanță în selectarea tratamentului. Când consolidarea întârziată rămâne o șansă pentru fuziune. În formarea unei fuziuni independente comune false imposibil.

Pentru a confirma diagnosticul razelor X efectuate în două proiecții (laterale și frontal). În unele cazuri, face radiografii suplimentare proiecții (oblice). Fotografiile au relevat absența calusului, netezirea și rotunjirea capetele fragmentelor osoase, apariția plăcii de capăt la capetele fragmentelor (închiderea cavității în centrul osului tubular).

Pe radiografiile de atrofica neconsolidată conic definit îngusta capetele fragmentelor osoase, în imaginea de neconsolidată hipertrofica - îngroșarea capetelor fragmentelor, și contururile brute ale fantei. În nearthroses adevărați capăt al unui fragment devine convexă, iar celălalt concav.

tratament fals comun

Terapia conservatoare este ineficientă. Metoda de alegere este low-traumatic osteosinteză compresie distragere (aplicarea Ilizarov cadru). În cazul în care nici un rezultat efectua grefarea osoasă sau la sfârșitul rezecat a fragmentelor osoase și alungirea lor ulterioară.

Tratamentul complex pseudoarthrosis congenital include operația în conjuncție cu terapia fizio și droguri care vizează îmbunătățirea nutriției țesutului în leziune.

Fals comun - tratament la Moscova