Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicații

În timpul construcției și proiectarea structurilor pentru diferite scopuri, folosind expansiune în comun, care este necesară pentru a consolida întreaga structură. Securitatea este sarcina structura de cusătură de la seismice, sedimentare și efecte mecanice. Această procedură este o consolidare suplimentară a casei, protejeaza de la distrugere, contracția și posibilele schimbări și distorsiuni în sol.


Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicații

Determinarea rostului de dilatare și speciile sale

Extinderea comună - vedere în secțiune pe structura, care reduce sarcina pe părți ale clădirii, ceea ce crește nivelul de rezistență a clădirii și a rezistenței la coroziune.

Această fază de construcție ar trebui să fie aplicată în proiectarea spațiilor într-o mare măsură, plasarea structurii în zone moi de sol, care sunt evenimente seismice activi. Cusătura se face și în zonele cu un nivel ridicat de precipitații.

Pe baza destinației, rosturile de dilatare sunt împărțite în:

În unele clădiri, din cauza naturii dispunerea lor o combinație de metode sunt folosite, care sunt esențiale pentru protecția împotriva mai multor tulpini de motive. Acest lucru poate fi cauzat atunci când terenul pe care clădirea trebuie să fie ridicat sol predispuse la surpare. De asemenea, este recomandat pentru a face mai multe tipuri de îmbinări în construcția de clădiri înalte lungi, cu o varietate de modele diferite și elemente.

rosturile de dilatare

Aceste tehnici de construcție sunt protejate de vibrații și schimbările de temperatură. Chiar și în orașele situate în zonele temperate în timpul tranziției de la mare la temperaturi scăzute în timpul verii de iarnă, în case de multe ori au dimensiuni diferite crapă și adâncimi. Ulterior, ele duc la deformarea cutiei, nu numai clădirile, ci și baza. Pentru a evita aceste probleme, clădirea este împărțită cusături la o distanță care este determinată pe baza materialului din care este ridicat structura. De asemenea, luate în considerare temperatura maximă este scăzută, tipic pentru acest domeniu.

Aceste articulații sunt folosite doar pe suprafața peretelui, ca fundament al locației sale pe pământ, este mai puțin sensibile la schimbările de temperatură.

rosturile de dilatație

Sunt utilizate mai rar decât alte, mai ales atunci când se creează cadru de beton monolit. Faptul este că, în timpul solidificarea betonului adesea acoperite cu fisuri, care cresc și creează cavități ulterior. Atunci când un număr mare de fisuri fundație structura clădirii și nu poate rezista la colaps.
Cusătura se aplică numai până la solidificare completă a fundației. Înțeles utilizarea sa este că acesta crește până la punctul până când întregul beton a devenit greu. Astfel, fundația de beton este complet redus, fără a fi acoperite cu fisuri.

După uscarea finală a betonului, incizia trebuie să fie complet zachekanit.

Cusătura a transformat complet sigilat și nu absorb umezeala, sigilii speciale și tole utilizate.

rosturi de dilatare sedimentar

Astfel de structuri sunt utilizate în construcția și proiectarea de clădiri de înălțimi diferite. De exemplu, atunci când construirea unei case, în care o parte va avea două etaje, iar pe celelalte trei. În acest caz, partea în care construcția a trei etaje, are pe teren este cu mult mai multă presiune decât în ​​cazul în care numai două. Din cauza presiunii inegale, solul poate încovoia, determinând astfel o presiune puternică pe fundație și pereți.

Schimbarea de presiune, structurile diferite de suprafață sunt acoperite de o rețea de crăpături și supuse ulterior distrugerii. Pentru a preveni deformarea elementelor structurale, constructorii utilizate în comun de expansiune sedimentară.

Consolidarea în comun nu numai pereți, ci și fundația, protejând astfel acasă de la distrugere. Are o formă verticală și se extinde de la acoperiș la structura fundație. Creează avseh piesele de fixare ale structurii, protejează casa de la distrugere, de diferite tulpini de severitate.

Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicațiiLa terminarea reacției, este necesar să se sigileze adâncitură în sine și marginile sale pentru o protecție completă a structurii împotriva umezelii și a prafului. În acest scop etansanti convenționale, care pot fi găsite în magazine de bricolaj. Lucrul cu materialele realizate de regulile generale și recomandările. O condiție importantă pentru aranjamentul comun este umplându complet cu materialul, astfel încât interiorul este golurile din stânga.
Pe suprafața pereților sunt realizate dintr-o limbă, cu o grosime de aproximativ jumătate din cărămidă, partea de jos a cusăturii se face fără a șuntului.

La interiorul clădirii nu a primit de umiditate pe partea exterioară a subsolului este echipat cu un castel de lut. Astfel, cusătura se protejează nu numai clădirea de la distrugere, dar, de asemenea, pentru a oferi material de etanșare suplimentare. Casa este protejată de apă subterană.

Acest tip de cusături se stabilească în mod necesar, în punctele de contact între diferitele secțiuni ale clădirii, în astfel de cazuri:

  • în cazul în care o parte a clădirii situate pe motive de diferite fluidității;
  • în cazul în care o structură existentă sunt atașate altora, chiar dacă acestea sunt realizate din materiale identice;
  • cu o diferență semnificativă în altitudine părților individuale ale structurii, care este mai mult de 10 de metri;
  • în toate celelalte cazuri în care există motive să se aștepte o surpare inegală a fundației.

Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicații

rosturi seismice

Astfel de modele sunt numite anti-seismice. Pentru a crea acest tip de consolidare este necesară în zonele cu caracter seismic ridicat - existența unor cutremure, tsunami, alunecări de teren, erupții vulcanice. Pentru clădirea nu este postaradalo rezistent la intemperii, făcută pentru a construi o astfel de armare. Design-ul este destinat să protejeze casa de distrugere în timpul sol agitare.
rosturi seismice sunt proiectate pe cont propriu sistem. Sense proiectare - crearea în interiorul unei clădiri se separe vasele care nu comunică rosturi de dilatare sunt separate prin perimetru. Adesea, în cadrul unei clădiri rosturi de dilatare sunt aranjate sub forma unui cub cu laturile egale. Fețele cubului sunt etanșate cu ajutorul unei zidărie duble. Design-ul este destinat că, la momentul activității seismice, cusăturile de construcții își va păstra preveni prăbușirea pereților.

Utilizarea diferitelor tipuri de îmbinări în construcția

Când fluctuațiile de temperatură, structuri din beton armat susceptibil la deformare - poate schimba forma, dimensiunea și densitatea. Contractie de beton, în timp, scurtat de proiectare și căderi de tensiune. Din moment ce se produce tasări inegale, atunci când o înălțime de o parte a structurii, în timp ce alții încep să se schimbe, distrugând astfel reciproc sau fisuri și depresiuni.


In prezent, fiecare structură din beton armat este un sistem indivizibil integral, care este foarte sensibilă la schimbările din mediu. De exemplu, o presiune suplimentară reciprocă are loc la sol supărător, variații bruște de temperatură, deformări între părți structura sedimentare. schimbare de presiune constantă duce la formarea pe structura de suprafață a diferitelor deffektov - nadkoly, fisuri, urme de lovituri. Pentru a evita formarea de defecte în clădire, storitelyami folosite mai multe tipuri de reduceri, care sunt concepute pentru a rigidiza clădirii și proteja de diverși factori distructivi.

Pentru a reduce presiunea dintre elementele din clădirile multistory sau sedimentară extinse trebuie aplicate și tipurile de temperatură de contracție cusături.

Pentru a determina distanța necesară dintre cusăturile de pe structurile de suprafață sunt luate în considerare urovenb coloanele materiale giyukosti și conexiuni. Singurul caz în care nu este necesar să se instaleze rosturi de dilatare - pentru katuchih prezență acceptă.
De asemenea, distanța dintre cusăturile este adesea dependentă de diferența dintre cea mai mare și cea mai mică temperatură ambiantă. Cu cât temperatura, cît e mai departe unul de altul trebuie amplasate adâncitură. cusături Temperatura-contracție penetrează clădirea de pe acoperiș la fundație la sol. In timp ce sedimentară izola diferite părți ale clădirii.
Shrink uneori cusătură este formată prin montarea mai multor perechi de coloane.
sigiliu de temperatură contracție este de obicei format prin coloane aparatul asociat pe o bază comună. cusături sedimentar, de asemenea, proiectat de montarea mai multor perechi de poli, care sunt opuse una alteia. În acest caz, fiecare dintre coloanele de sprijin trebuie să fie prevăzute cu propria lor fundație și elemente de fixare.

Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicații

Construcția fiecare îmbinare este proiectată să fie structurată în mod clar în siguranță fixa structura elementelor care trebuie sigilate fiabil din apele uzate. Cusătura trebuie să fie rezistente la variațiile de temperatură, prezența precipitațiilor, pentru a rezista la deformare la uzură, impact impact mecanic.

Cusăturile trebuie să facă în caz de sol nervozitate înălțimea neodinkaovoy a pereților.

Rosturile de dilatare sunt izolate prin vată minerală sau spumă. Acest lucru este cauzat de necesitatea de a proteja camera de la temperaturi scăzute, pătrunderea murdăriei din exterior, și asigură izolarea fonică suplimentară. Folosit și alte tipuri de încălzitoare. Din interiorul camerei, fiecare cusătură sigilate cu materiale elastice, iar de pe strada - materiale de etanșare capabile să protejeze de ploaie sau nashchelnikami. Material de căptușeală nu acoperă expansiune în comun. Atunci când decorațiuni interioare cusătură elemente de decorare prikryvaetya la latitudinea constructorului.

Extinderea articulațiilor 40 fotografie:

Extinderea fotografie în comun, tipuri, aplicații