Expunerea corectă în fotografie, soohar - lecții despre Photoshop grafica 3D și fotografii

Cât de des fotografierea folosind un DSLR, a trebuit să renunțe la fotografiile sale de faptul că rama vine de la fie „supraexpusă“ sau prea întunecat, dacă nu este neclară. Problema este că nu știu cum să setați expunerea corectă. Nu vă puteți da seama cum și în ce timp ai nevoie pentru a fotografia o anumită scenă și cum să aplice setările corecte.Expunerea și fotografii | introducere

Imaginați-vă că aveți nevoie pentru a fotografia portretul unui om. o floare sau un peisaj. Modul pe care pariezi? Poate ai setat, de exemplu, un astfel de regim ca „Portret“, „Peisaj“ sau „Flori“? Dacă este așa, atunci putem spune cu încredere că imaginile vor fi produse, să-l puneți blând, sumbră. factorii de decizie Camera încerca să facă întregul proces fotografiatul este complet automatizat. După cum se spune, trebuie doar să setați modul dorit și să se concentreze numai pe subiect, aparatul foto va selecta setările necesare pentru expunerea corectă. Dar, din păcate, rezultatul nu depășește așteptările dumneavoastră. Deci, ce este problema și ce se întâmplă dacă aveți nevoie pentru a utiliza acest mod pentru a crea cadre impresionante modul de a alege expunerea corect? Răspunsul simplu este modul manual complet „M“. Este în acest mod, puteti seta expunerea corectă, și, prin urmare, realizarea uimitoare din punct de vedere tehnic fotografii. Dar, înainte de a începe să înceapă, să vedem ce expoziția.

Care este expunerea

Expunerea în fotografie este unul dintre conceptele-cheie. Expoziția din fotografii nu este rezultatul imaginii finit, așa cum mulți ar putea crede. „Expunerea“ este cantitatea de lumină care ajunge la materialul fotosensibil (film sau matrice), pentru o anumită perioadă de timp. În termeni simpli - este ca o mulțime de lumină ar trebui să cadă pe matrice sau film. Asta e tot. În cazul în care filmul sau senzorul devine prea multă lumină, fotografia pare „supraexpusă“, și atunci când filmul sau matricea devine suficient de lumină (de exemplu, când fotografiați în umbră), imaginea pare intunecata (de exemplu, în figura de mai jos).

Cum să configurați expunerea corectă

Pentru a configura expunerea corectă trebuie să învețe cum să gestioneze trei parametri importanți pentru viteze de declanșare reduse. diafragma și ISO sensibilitatea ISO.

Vorbind pe scurt și în mod clar, diafragma este o deschidere în obiectiv, care vă permite să controlați cantitatea de lumină care intră în CCD sau film. Diafragma poate consta din 3 până la 20 lobi (de obicei șase petale). Este aceste smoală și dimensiuni pentru a forma o transmisie a luminii.

Controlați dimensiunea diafragmei poate fi fie printr-un inel de pe obiectiv, sau folosind un disc de pe camera foto. Creșterea sau reducerea diafragma vă decide astfel, cu cât mai mult sau mai puțin să rateze lumina pe matrice sau film.

Dar de ce schimba cantitatea de lumină? Imaginați-vă o situație în care aveți nevoie pentru a face un portret al unui om, în vreme însorită clar, dar la umbra copacului. Dacă puneți modul automat, cu fața persoanei va apărea întunecat, iar fundalul este supraexpusă. În astfel de cazuri, puteți reduce dimensiunea deschiderii sau a modifica timpul de expunere, care este de preferat tuturor. Acum, imaginați-vă că fotografiați pe timp de noapte sau într-o cameră slab luminată. Încercați să luați o fotografie la diafragma maximă este închisă, și veți observa modul în care imaginea rezultată va fi mai întunecată. În acest caz, diafragma ar trebui să fie deschis la maxim, care ar fi primit lumina cât mai mult posibil.

În imaginea de mai jos puteți vedea un exemplu simplu de schimbare a valorii diafragmei. Imaginile au fost luate în condiții de iluminare slabă, la diafragma închisă și deschisă. După cum puteți vedea opțiuni cum ar fi ISO și timpul de expunere este setat la fel, dar în primul caz, diafragma maximă a fost închisă (f) și a doua deschidere maximă:Expunerea corectă în fotografie, soohar - lecții despre Photoshop grafica 3D și fotografii

Deși creșterea în mărime a diafragmei și vă permite să controlați expunerea, de fapt, nu este utilizat în acest scop, și pentru a schimba claritatea. Cu cat mai mare diafragma, cu atât mai mult va fi neclară și fundal. Acest lucru puteți citi aici. Cel mai important parametru pentru aceleași setări de expunere sunt viteza și sensibilitatea.

La fel ca diafragma, timp de expunere joacă un rol la fel de important pentru a asigura o expunere corectă. Adesea, există o astfel de situație atunci când aveți nevoie pentru a fotografia portretul unui om într-o zi însorită la diafragma maximă, și de a face acest lucru, care ar fi fundalul a fost neclară, iar fața lui era limpede și nu „supraexpusă.“

Prin expunerea poate gestiona timpul de deschidere și închidere obturatorul prin care lumina lovește camera CCD sau film. Schimbarea timpului de expunere este utilizat în două cazuri: atunci când aveți nevoie pentru a face fotografii cu un obiect în mișcare, și atunci când fotografiați în lumină scăzută.

Cele mai multe camere moderne, timpul de expunere se măsoară în fracțiuni de secundă. De exemplu, valoarea 1/100 înseamnă că obturatorul este deschis pentru aproximativ 0,01 secunde. de deschidere timp de 1 sau mai multe secunde de expunere, ecranul camerei este afișat simbolul „„“. De exemplu, atunci când fotografierea cu valoarea de 20 „, se va deschide obturatorul timp de 20 de secunde. Cu cât numitorul viteza obturatorului, cu atât mai repede obturatorul este deschis și închis, în consecință, mai puțină lumină intră. Figura de mai jos prezintă un exemplu simplu folosind fragmente:

Expunerea corectă în fotografie, soohar - lecții despre Photoshop grafica 3D și fotografii

Fotografia a fost luată în lumină scăzută, folosind un trepied. Atunci când fotografiați pe timp de noapte, cu un timp de expunere lent, ar trebui să fie sigur de a utiliza un trepied sau un fel de sprijin, pentru a evita murdărirea, pentru că indiferent de modul în care încercați să țineți camera în mână, vei totuși să nu fie în măsură să facă o imagine mai clară.

În timpul zilei, sau sub o lumină strălucitoare, dimpotrivă, aveți nevoie pentru a reduce timpul de expunere, pentru a evita „reaprindă“ în cadru. În cazul în care expunerea scurtă poate „îngheța“ obiect în mișcare în cadru. În exemplul de o mașină în mișcare, care rulează om, păsări, și așa mai departe.

sensibilitatea ISO sau diferit, crește sau reduce matricea de sensibilitate la lumină. Cu cât valoarea ISO, matricea devine mai sensibilă, care vă permite să decoleze dvs. luminos, chiar și la lumină foarte scăzută. Acest parametru este notat în figuri, de exemplu, 100, 200, 400, 800, 1600 ... și în funcție de camera, valoarea maximă poate fi diferită.

Sensibilitatea la lumină este crescută în cazul în care creșterea timpului de expunere și schimbarea în dimensiunea deschiderii nu permite atingerea luminozitatea dorită a imaginii. Dar trebuie să înțelegeți că creșterea rezultatelor de viteză ISO într-un așa-numit zgomot. Uită-te la exemplul de mai jos:

Expunerea corectă în fotografie, soohar - lecții despre Photoshop grafica 3D și fotografii

Fotografia a fost luată într-o cameră întunecată, fără nici o sursă de lumină. În primul și în al doilea caz setările, diafragma și timpul de expunere sunt la fel. În a doua fotografie sensibilitatea a crescut la 3200, datorită această imagine a devenit mai luminos, dar în același timp, a format un zgomot.

Dacă este posibil, evitați utilizarea valori mari de ISO, ci mai degrabă crește timpul de expunere sau diafragma maximă deschisă. Uitați-vă la două exemple:

Expunerea corectă în fotografie, soohar - lecții despre Photoshop grafica 3D și fotografii

În fotografia de mai sus a fost crescut timpul de expunere la 4 secunde, iar sensibilitatea este redus la 100. În al doilea caz, viteza obturatorului a fost redusă la 1/13, dar sensibilitate crescută la valori mari de 6400, din cauza care a venit zgomotul. Ambele fotografii au fost luate într-o cameră întunecată, folosind un trepied.

concluzie

Amintiți-vă că nu există setări universale pentru a asigura expunerea corectă în fotografie. Pentru fiecare cadru trebuie să fie alese diferite setări ale diafragmei, viteza obturatorului și ISO, precum și trebuie să învețe cum să le combine pentru a obține un rezultat mai bun. Trebuie spus că dreptul ekspozitsiya acest lucru nu înseamnă că veți obține o fotografie bună. Uneori, creșterea ISO puteți obține fotografii frumoase, cu mai puțin zgomot, care pot da aceasta atmosfera, sau creșterea timpului de expunere se poate realiza efectul de mișcare și așa mai departe. Singurul sfat pe care aveți nevoie pentru a învăța este mai practică și să nu fie descurajați dacă nu ieși. Îndemânare vine cu experiență.