Expoziția în imagini sau ca o lovitură expus în mod corect!

Expoziția în imagini sau ca o lovitură expus în mod corect!
  • Cum să fotografieze
  • Cum de a deveni un fotograf
  • lentile pro

În cazul în care un fotograf novice pentru a întreba ce este nevoie pentru a obține fotografia perfectă, asigurați-vă că expunerea corectă nu suna și nici nu-mi amintesc despre ea, enumerând tot restul, de la un aparat de fotografiat lentilă abruptă nu mai puțin răcoare.Mult mai târziu, atunci când un începător începe să investigheze cauza knock-out a cerului pe fotografii sau umbre negre sploshnyakom, se va ajunge la astfel de cuvinte teribile ca expunerea și ekspopara.

Continuând, am să presupun că știi deja ce este expunerea și să-ți spun cum să facă fotografii cu expunerea corectă și cum să-l configurați pe camera foto.

În vizor, probabil, orice SLR, puteți vedea o astfel de scară. Acest contor de lumină și sarcina noastră în prima etapă, se reduce la cursorul mai jos pentru a seta contorul la 0, așa cum se arată în captura de ecran.

Se crede că, odată cu această setare camera va permite să obțineți o imagine cu valori tonale normale.

Dacă vedeți ceva similar cu această captură de ecran:

atunci fiți siguri că imaginea normală, nu va fi. În primul caz aveți umbra grav prosyadut, dar în al doilea, toate partile luminoase ale cadrului sunt arse de culoare albă.

Aceste probleme sunt direct legate de cât de departe vă abateți metru alergător de la 0. Până în prezent, plus sau minus, cu atât simptomele și consecințele catastrofale pentru rama.

Cum de a selecta expunerea pe aparatul de fotografiat?!

Pentru expunerea corectă, puteți modifica următoarele trei opțiuni:Și sarcina ta este doar pentru a se asigura că schimbarea oricare dintre acești parametri, sau mai multe dintr-o dată, setați cursorul la contorul la 0. Da, este foarte simplu.

Cum putem ridica expunerea?!

Dar, oh, cum îmi place această intrare ar trebui să fie luate în considerare atunci când selectați expunerea, că:

  • Modificarea diafragmei modifică adâncimea câmpului. În cazul în care nu poate fi schimbat din cauza nevoii de o adâncime specifică a câmpului, cauzate de fotografiere un portret sau peisaj, apoi alegerea acestei selecții prin ajustarea vitezei de expunere sau ISO.
  • Schimbarea expunerii modifică viteza obturatorului camerei. Cu alte cuvinte, selectarea vitezei obturatorului, vă riscați să-l crească până la acele limite care obține fotografii neclare când fotografiați cu camera în mână. Dacă filmezi scene rapide dinamice de competiții sportive, în cazul în care a la care trebuie să țină pasul cu mișcarea de atlet, corectarea prin obturatorul este valabilă doar dacă îl reduce. În alte cazuri, recomand pentru a selecta ISO și / sau a diafragmei.
  • Modificarea ISO în selectarea expunerii poate duce, de asemenea, la anumite consecințe. Prin creșterea ISO, veți obține o cantitate mai mare de zgomot în imagine, și mai rău DSLR, cu atât mai mult zgomot. Atunci când reducerea ISO, veți obține o creștere a expunerii la faptul că, atunci când atinge un anumit prag critic, va duce la o neclaritate în cadru.

Ce se adapteze exact pentru a obține expunerea corectă, trebuie să decidă, pe baza sarcinilor pe care le-ați am propus atunci când fotografiați. Cu toate acestea, recomand o plimbare în jurul orașului cu un aparat de fotografiat în diferite momente ale zilei și să învețe să se adapteze împușcat de expunere pe arhitectura și alte clădiri, cu alte cuvinte obiecte pe care le va da o multime de timp pentru a configura camera.

Odată ce ați face împușcat, puteți verifica expunerea histograma dreapta pe ecranul camerei. Pentru informații cu privire la modul de a decoda histograma și puteți citi aici: Cum să verificați expunerea corectă a imaginii rapid și ușor?!. includerea aceleiași histogramei descrisă în manualul camerei foto.

Personal, am face întotdeauna cote pentru o diviziune în negativ, așa cum se arată în captura de ecran plin. Acest lucru ajută pentru a evita lovirea de cadru foarte secțiuni de lumină într-un complet alb și, de asemenea, datorită faptului că nuanța corectă atunci când procesarea fotografiilor este mult mai ușor decât pentru a scăpa de parjolit în zonele albe.

Dar trebuie să iau o astfel de corecție pentru camera foto și experimentul pe cont propriu. Este posibil să nu aveți nevoie sau de corecție va fi mai mult / mai puțin.

Și da, dacă ați înțeles acest lucru și ard dorința de a practica, eu recomand să învețe să facă fotografii la o operațiune de mână. Crede-mă, este în valoare de ea, mai ales în cazul în care există un obiectiv de calitate.